Tékozló Homár

A BKV fütyül az adótörvényekre, és nem ad számlát

2009.12.11. 10:21 | szily | 206 komment

Péternek húsz darab vonaljegyet kellett vennie a földalattiban. A Hősök terénél szokás szerint zárva volt mindkét pénztár - hétköznap délután kettőkor - hatezerért csak egy flipperfüggő tart magánál aprót, így maradt az ellenőröktől való jegyvásárlás. És jött a meglepetés, az őrök - akik a megállókban üzemszerűen árulják a jegyet az egész vonalon - ugyanis közölték, hogy ők úgy árulnak, hogy arról nem adnak számlát. Underground törvénysértés alant:

Olvasson tovább!

Re: Kitiltották a babakocsis anyákat a családias biocentrumból - A MediLine válasza: nagyker vagyunk

2009.12.10. 10:26 | szily | 159 komment

Nóra dühös volt, hogy babakocsival nem engedték be az angyalföldi MediLine biodiszkontba, és disztkriminációt kiáltott. A cég tulajdonosai alanti válaszukban rámutatnak, hogy a bolt alapvetően nagykereskedés, egyéni vevőket csak bizonyos feltételekkel engednek be, az egyik ilyen, hogy 10 év alatti gyerek a balesetveszély miatt nem mehet be. A téma azért más csőrét is piszkálhatta, hiszen az Egyenlő Bánásmód Hatóság a nyáron vizsgálta az áruházat, de végül mindent rendben találtak. Replika alant:

Olvasson tovább!

Pszichobehajtó a HSBC-nél

2009.12.10. 10:01 | jackyll | 178 komment

Esélyes, hogy kevesebb lesz a "bankmentő csomag" jövőre, szerencsétlenek kénytelenek minden egyes nemfizető ügyfelük torkára lépni egyesével, naponta olyan ötször. Legalábbis Mara szerint a nagymúltú angol HSBC bank gyakorlata ez. Illetve ott van még a speciális lelkiismeretfurdalásokozó különítmény, akik lehengerlő kommunikációs képességükkel állandóan félbeszakítják az embert pl azzal, hogy "Kicsit komolyabban kéne venni ezt hitelt, nem?"

Jelen levelembe egy kis szösszenetet szeretnék megosztani másokkal, miként és milyen stílusban is folytatja tovább a világ egyik legnagyobb bankja az ügyfélzaklatást.  Már évek óta jó hitelviszonyt ápolok, ápoltam a régi Beneficial Pénzügyi Szolgáltatóval, illetve az azóta HSBC Credit Zrt-vel. Tudom, talán rossz döntés hitelt kérni, de ha az embernek per pillanat nincs más választása, mert ott és akkor és azonnal kell az az összeg, mert senki nincs, aki segíthetne, akkor igenis, igénybe veszi a hitelfelvétel lehetőségét. Velem is ugyanez történt, nem is volt gond évekig. Majd ez év augusztusától nem tudtam rendszeresen fizetni a törlesztőimet és igen, én írtam alá a szerződést, és igen, tudomásul vettem annak minden előnyét és hátrányát egyaránt, mégis naív döbbenet lett úrrá rajtam, ahogy a Behajtó Osztály viszonyul az ügyfelekhez. Az csak egy momentum, hogy a HSBC hátralékom keletkezése óta minden nap 2-3 alkalommal hív, vagy nyomatékosítja akaratát sms-ben, és minden alkalommal el is mondom nekik, hogy igyekszem mihamarabb behozni magam, de nehezen megy, türelmüket kérem.

Olvasson tovább!

Rákos gyerekeknek ajánlaná föl a T-mobile szánalmas ajándékát

2009.12.09. 08:14 | szily | 58 komment

Pétert annyira felháborította a T rendszerleállás utáni, ügyfeleinek felajánlott kicsinyes "ajándéka", a hálózaton belüli 10 perc beszélgetés, hogy tömegmozgalmat indítana, megszégyenítendő a telefoncéget. Péter ötlete a piti ajándék beteg gyerekeknek való felajánlása. A szándék érthető, azt nem tudom viszont, hogy ilyen kicsi összegekkel van-e értelme. A felhívás olvasónk blogjában olvasható.

 

A válság megtörte az After Eightet

2009.12.09. 00:58 | szily | 99 komment



Azt hittük, hogy ha van, amit meg sem fog rezzenteni a válság, akkor az a bizarr csoki, amit az ember kizárólag idősebb nőrokonoktól szokott kapni. Erre mit ír Darwin díj! Töpörödik az AE, ijesztően töpörödik, ki tudja, mi lesz ennek a vége. Az igazsághoz tartozik, hogy most kaptam egy klasszikus ízesítésű dobozt a csajom anyjának a Mikulásától, és ez békebeli méretű. Lehet, hogy a megszorító intézkedések csak a latinosan költekező narancsos verziót érintették?

Olvasson tovább!

Milyen ízű a puszi?

2009.12.09. 00:14 | szily | 30 komment

Segítsünk D.-nek! Aki ismeri az emlegetett forró csokit, írja már meg, milyen, a kíváncsi D. hadd ne érezzen állandóan Labello-ízt!
Pont a minap lőttem a mellékelt képet egy vendéglátói egységben mikor néhány kollégámmal ebédjeinket fogyasztottuk el. Megoszlottak a vélemények, hogy mégis milyen lehet egy puszi ízű forró csoki... Egy kollégám szerint egy darab labello úszkálhat az alján.
 
Üdv,
D

 

'Ha annyira hiányzik az a 180 forint'

2009.12.09. 00:08 | szily | 71 komment

Még szentélyszerű lezárás is van a vadiúj Allee pláza remek szénmonoxid-szintjéről híres alagsori szupermaketjében, Zoli mégsem élvezte a keddi vásárlást, mert kicsinyesen bántak vele a pénztárnál. 300-at akartak fizettetni vele egy valójában 120 forintba kerülő öngyújtóért, aztán nyeglén elhajtották.  Falmelléki sztori alant:

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása