Tékozló Homár

Kuponterror a Piazza di Francesco cukrászdában

2011.06.03. 15:46 | jackyll | komment

Jobb, ha mindenhol hozzászoknak a nem papírpénz alapú fizetéshez, lesz itt még második cserekereskedelem. Különösen idegesítő, ha saját kiadású kupont nem fogadják el a cukrászdában az "akciós" reggelire:

Az alábbi kellemetlen élmény a budapesti Ferenc téren levő, Piazza di Francesco nevű cukrászdában. Az anyagi kár csekély (kb. 700 Ft, a végösszeg 23%-a).

Kuponnal a zsebünkben kerestük fel a helyet. A bejárati ajtóra ki voltak ragasztva a kuponfelhasználási feltételek; például az, hogy akciós és kedvezményes áru és borravaló kuponnal nem fizethető. A teljes kiragasztott tájékoztatót végigolvastuk, majd az étlapról kiválasztottunk két reggelit. Mikor a reggelihez tartozó teák fajtái iránt érdeklődtünk a felszolgálónál, ugyan megkaptuk a választ, de türelmetlenül és lekezelően szólt hozzánk, megjegyezve, hogy ez egyébként az étlapon is rajta van. Ezen még nem háborodtunk volna fel különösebben (csak borravalót nem adtunk volna), de az igazi bunkóságot csak fizetéskor kaptuk. A felszolgáló nem engedte, hogy kuponnal fizessünk, ugyanis szerinte a reggeli akciónak számít.

Olvasson tovább!

Miből készül a CBA étolaj?

2011.06.02. 12:53 | jackyll | komment

Miklós egy újabb zseniális termékönmeghatározást fedezett fel. A CBA napraforgó étolaj elég egyértelmű elnevezés lenne, ha nem kukoricaolajból készülne. De miért?

Statisztikai adminisztrációval bajlódok éppen, és szükségem volt az étolaj vámtarifaszámára. Rá is kerestem a neten, ahol a következő találat lett az első.  A linken ott virít a CBA napraforgó étolaj fantázianevű készítménye. Azért mondom, hogy fantázianevű, mert a mellette szereplő vámtarifaszámról kiderült, hogy nem a napraforgó étolajat jelöli, hanem egész pontosan ez a megnevezés tartozik hozzá:
 
"Más, finomított kukoricaolaj nem műszaki vagy ipari felhasználásra"
 
Hogy a VTSZ szám lett-e elrontva, vagy az üvegben nem az szerepel-e, ami rá van írva, nem tudom. További jó étvágyat mindenkinek.

Legalább nem gépolaj, ennek igazából örülni kéne.

Nem a TicketPro nem utalt, hanem a CIB

2011.06.02. 11:27 | jackyll | komment

Tegnapi jegyvisszaváltós panaszunkra reagált a TicketPro. Ők május 9-én kérték először a CIB Bankot, hogy utalja vissza a lemondott koncertre vásárolt jegyek árát, és azóta is többször, hiába. Lehet, hogy ideje lenne bankot váltani?

Vegyes érzelmekkel olvastuk vásárlónk posztját, és első körben szeretnénk leszögezni, hogy megértjük a vásárló problémáját. Őszinte és jogos elvárás a részéről, hogy a pénzét, amit egy meg nem valósult szolgáltatásért cserébe fizetett be hozzánk, haladéktalanul visszakapja, amint világossá válik, hogy a szolgáltatás nem jön létre. Ez az információ május 6-án érkezett meg hozzánk, és mi minden internetes vásárlónkat értesítettük is a rá következő munkanap, május 9-én. Sajnos előfordul, hogy ezek az emailek spam folderekben landolnak, bármennyire is igyekszünk azt olyan formátumban kiküldeni, hogy azt a fogadó szerverek ne értelmezzék bulk emailnek, tenni sokat nem tehetünk ellene. Jogos a vásárló panasza, amelyben nehezményezi, hogy külön az emailjére csak késéssel válaszoltunk, hiszen úgy éreztük az általános tájékoztató email elegendő lesz a számára, az minden lényeges információt tartalmazott, ami a visszaváltással kapcsolatos.

Olvasson tovább!

Hamisítják a finom bélszínrolót is

2011.06.02. 10:35 | jackyll | komment

A Homár nehezen tudja elképzelni, a kommunista nosztalgián kívül miért fogyasztanak az emberek a bélszín nevét örökre besárazó bélszínrolót évtizedek óta. A kifinomult húsfeldolgozási technikáknak köszönhetően azonban egyre olcsóbb és egyre szarabb anyagokat sikerül előállítani, amik még mindig túl jók állateledelnek. A rettegett Natural Meat két nagyságrenddel trágyább termékével másolja az eredeti rolót, külön bosszantásként "eredeti" felirattal, amin sorra akadnak ki az ínyencek, mint Zoltán:

Tisztelt Fogyasztóvédelmi felügyelőség! A Napokban vásároltam egy Budapesti CBA üzletben egy zacskó "Mirelit bélszínrolót", mely csomagolása a régi Mirelite termékek kék/narancssárga csomagolására nagyon hasonlított ill. a márkaneve is Bélszínroló volt! (Mirelit Food Szolnok forgalmazza) Mivel az elmúlt 20-30 évben rendszeresen fogyasztottam ezt a terméket tudom hogy általában lassú tűzön 15 perc alatt sül át az egész, ha gyorsan süti az ember akkor nyers marad a közepe. Lassú tűzön kb 15-20 perc sütés után a bélszínrolókat felvágva vöröses színű , íztelen borzalmas ízű húspép fogadott, holott a külseje már sötétbarnára sült.

Olvasson tovább!

A világ leglazább ügyfélszolgálata

2011.06.02. 00:52 | jackyll | komment

A LMGTFY-nál is alázóbb választ kapott gyt az MSI angol ügyfélszolgálatától, hol kaphat régi laptopjához töltőt:

Az úgy volt, hogy a 3,5 éves MSI laptopom akksija és tápegysége cserére szorult. Nagy nehezen megtaláltam az MSI support oldalt, ahol megadták a UK ügyfélszolgálat adatait. A beszélgetés elég rövidre sikeredett:

Sent: Friday, May 27, 2011 12:04 PM
I was given your contact details by MSI Support. I have an MSI VR600X laptop and I'd like to buy a power supply and possibly new battery for it. Can you tell me where I can do that in the UK?

Olvasson tovább!

Elfelejtette visszautalni a jegy árát TicketPro (frissítve)

2011.06.01. 13:32 | jackyll | komment

Kétség kívül sok rosszat el lehet mondani a bankokról és sajnos szinte mindnek van alapja. De azt rájuk fogni, hogy több mint 3 hete ők blokkolják Kriszta a QoTSA meghiúsult koncertjére vett jegyének árát, legalábbis megmosolyogtató:
UPDATE 06/02: Pedig tényleg úgy tűnik, hogy a CIB Bank ült rá misztikus módon, random válogatva egyes utalásokra.

A Ticketpro online shopban vásároltam bankkártyával jegyet (ez később végzetes hibának bizonyult) a Queens of The Stone Age koncertre. Május 7-én lemondta a zenekar a koncertet, és én azóta is várom vissza a belépőjegy árát. A következő levelezés zajlott le közöttünk (figyelem, néha Sas-kabaréba illő elemek is fűszerezik a Ticketpro hozzáállását az ügyhöz):

Olvasson tovább!

Bemondásos garancia a Whirpoolnál

2011.06.01. 11:33 | jackyll | komment

Bence sajátos jótállást fedezett fel frissen vásárolt Whirlpool mosógépén. A Mediamarktban reklámozott 4 év garanciának sehol máshol nincs nyoma (papíron 2 év van), a gyártó mégis arról biztosította telefonban, hogy ők tudni fogják, ha eljön az idő. Kiváncsian várjuk az eredményt 2 év múlva:

Tegnap a Mediamarktban  vettünk egy Whirlpool AWE 7629 mosógépet. (azért ott mert ez volt relatív közel és 2 pici gyerek mellett nem akartunk napokat várni.) Azért ezt a terméket választottuk, mert erre most 4 év garanciát adnak a szokott 2 év helyett. Igenám, de házhoz szállítás után a garancialevélben csak 24 hónapot leltem.

Olvasson tovább!

Eltérítik az óvodásokat a XIII. kerületben

2011.06.01. 09:23 | jackyll | komment

Gábor egy egész elképesztő korrupciós eljárást fedezett fel az utolsó MSZP-s fellegvárban, a XIII. kerületben. Óvodába jelentkező gyermekükek lakásuktól 2,5 kilométerre lévő intézménybe deportálták, miután valaki ceruzával ráírta a jelentkezési lapjára, hogy abba az óvodába szeretne menni. Kinek áll ez érdekében, és egyáltalán mi értelme van?

Párom a 13. kerületben a lakhelyünk szerint területileg illetékes óvodába kérte kisfiunk felvételét- ez eddig rendben is lenne. Az eredményhírdetésnél szomorúan tapasztaltuk, hogy fiunkat átirányították egy 2,5 km-re lévő óvodába. Csodálkoztunk, mert másik fél tucat óvoda lett volna közelebb és a környékünkön lakó hasonló korú gyerekek közül mi voltunk az egyedüliek akik így jártak.

Olvasson tovább!

Másfélszeres tankolás egy Shell-kútnál (frissítve)

2011.06.01. 07:43 | jackyll | komment

Egy újabb példa, miért nem szabad tele tankoltatni semelyik kúton. Ha bebizonyosodik, hogy csoda történt, a Vatikán elsőként Magyarországon avathat boldoggá benzinkutat. Nem hiába vagyunk Mária országa, náunk egy Skoda 45 literes tartályába akár 65 liter üzemanyagot is bele tudnak varázsolni:

UPDATE 06/02: A csoda valódi, csak úgy hívják, hogy Skoda Fabia. A Totalcar tesztjében sikerült 59 liter üzemanyagot préselni az autóba egy rejtett gomb megnyomásával.

SHELL HUNGARY ZRT.-hez írt e-mail: 2011-05-xx.-én xxxx körül tankoltam a Tata, Május 1. út alatt található töltőállomásukon. A tankom kb. 3/4-ig volt, egy hosszabb út előtt tankoltattam rá. A gépkocsi egy Skoda Fábia, tank mérete: 45 liter. Kisgyerekkel voltam, igénybe vettem munkatársuk segítségét a tankoláshoz. Mikor elindultam fizetni 8500 Ft-on állt a számláló, a kutas úgy tűnt befejezi a tankolást. Mire beértem 13 365 Ft lett belőle, 31,16 L-es tankolással.

Olvasson tovább!

Eggyel kevesebb kamu telefonkönyv

2011.05.31. 17:10 | jackyll | komment

Hihetetlen, hogy még mindig vannak, akik azzal szórakoznak, hogy telefonszámokat gyűjtenek adatbázisba, aztán megpróbálják kiszámlázni a "szolgáltatást". Örvendetes hír, hogy a Doc cégét betámadó Magyartelefonkönyv.hu oldalt a jelek szerint már le is lőtte internetszolgáltatójuk:

Nem olyan rég a mellékelt számlát kaptuk, amin a főnök fel is háborodott. Nem értette, miért kell a telefonkönyves megjelenéshez fizetni, amikor ez eddig ingyen volt. Természetesen nem kell, csak egy szemfüles cég újabb trükkel próbál meg némi potyapénzt bezsebelni. Ráadásul ilyen gagyi honlappal. Most látom, hogy a szolgáltató már fel is függesztette az oldal működését, így azért mégis működik valami ebben az országban...

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása