Tékozló Homár

Könnyű nyári robbantott Bonbonita

2011.06.10. 16:20 | jackyll | 62 komment

Ilyenkor nyáron derül ki, kik azok, akik hűtés nélkül szállítják/tárolják a csokoládéalapú termékeket:

Ezt a Bonbonita desszertet egy boltban vette édesanyám, ám a megtévesztően dekoratív, horpadásmentes és bontatlan külcsín után ez fogadta a családot a fedél alatt. Vajon csak szétolvadt, mire az üzletbe ért, vagy a gyártók paintballoztak a bonbonokkal, mielőtt becsomagolták?
 
Üdv, N.

Olvasson tovább!

2 milliót fizethet a MÁV Biztosító után

2011.06.10. 13:47 | jackyll | 98 komment

Gondolta a Homár, hogy lesz még móka a becsődölt MÁV Biztosítóval, de ilyen szörnyűségre nem számított:

Párommal 2006 év elején karamboloztunk az egyik madaras áruház parkolójában. Érvényes felelősségbiztosításunk volt (vesztünkre a Mávnál.) Kedvesem elismerte a helyszínen, hogy ő hibázott. A papírokat kitöltöttük, az autót megcsináltattuk. És azt hittük ennyivel le is van tudva. De nem volt, kis idő elteltével páromat beidézték tanúként. Kiderült a karambolban vétlen autós megcsináltatta az autóját cascora. A két biztósító pedig elkezdett pereskedni, mivel a máv nem akarta az általuk megítélt kár teljes összegét megfizetni. Párom megjelent a tárgyaláson, válaszolt a feltett kérdésekre. Megint azt hittük ennyivel vége is a történetnek. De nem így lett.

Olvasson tovább!

C&A: akció is, meg nem is

2011.06.10. 09:40 | juszka | 50 komment

Ha egy ruhaboltban egy időben több kedvezmény van feltüntetve, mindig gyanús, valószínűleg nem a vevők iránti mérhetetlen szeretet miatt aggatják ki eme táblákat. Főleg nem a C&A üzleteiben, ahol általában arra építenek, hogy a vásárló úgyse tud számolni és különben is, kit érdekel pár ezer forint. Andrea sajnos tudott, és mikor kicsit félreinformálták az akciót illetően, reklamált (ha a pénz nem is motiválta, az elvei igen), sikerrel azonban még így sem járt. Kapott is kedvezményt, meg nem is. 

Történt ugyanis, hogy a fent említett intézményben lenge nyári ingecskékek akadt meg a szemem: 3990 db (kicsit drága a minőséghez képest), de rögtön alatta 2 db 4990 (így már elgondolkodtató). Közben ott virít a boltban mindenfelé, hagy az adott napon minden ingre 20% kedvezmény. Biztonság kedvéért rákérdezek az elárusító hölgyre (eladó1), hogy -Tényleg? a két inget mindössze 4000 ft-ért vehetem meg? - Persze, ma mindkét kedvezmény érvényes!- kedvesen elkísér és szól a pénztárnál lévő kolléganőnek (eladó2) is, nehogy félreértés adódjék.

Olvasson tovább!

Ingyenes matrica 2000 Ft-ért

2011.06.09. 14:24 | juszka | 96 komment

Szeret játszani a Spar, azonban úgy tűnik, a népszerűsítési akciókat nem gondolják kellőképpen át: a hipermarket dzsungelkalandra hív és saját vitamintáskát terveztet a kedves vásárlóval (amiből, hála a magyar kreativitásnak, igazán bájos dolgok születhetnek). A Homár nem olyan szőrszálhasogató, mint András, nem is tűnt fel neki a kisebb logikai bukfenc az "ingyenes" matricát illetően. 

Levelem nem velem történt esetet ír le, hanem amolyan észrevételszerűség lenne egy kis kötözködéssel egyetemben. A jelenleg is, a Spar áruházláncban futó nyereményjátékról van szó. A nyereményjátékuk neve Dzsungelmánia, aminek lényege az (aki még nem tudná), hogy egy albumba lehet matricákat ragasztani, hasonlóan a régi Lutra albumhoz. Az albumot eleinte az üzletben lehetett beszerezni, de a nagy érdeklődés miatt hamar elfogyott, ezért már az netről is letölthető. A levelem tárgya nem is ez, hanem a matrica:

Olvasson tovább!

A 3 hét alatt lebomló gyerekcipő

2011.06.09. 13:10 | jackyll | 80 komment

Gyerekeknek nem érdemes venni semmit, úgyse vigyáznak rá, úgyis azonnal kinövik vagy elhagyják, de sajnos néha muszáj. Edit bejáratott cipőoutletjében bukkant egy jófajta műanyagoid cipőre, ami a vásárlást követően rövidesen szétmállott. Mint minden ilyen cipő esetében, a szakvélemény szerint a nem rendeltetésszerű használat a ludas.

Tíz év alatti két fiúgyermek anyukájéként jópárszor megfordulok különböző cipőboltokban. Nagy sokára bukkantam csak rá egy számomra tökéletesen megfelelő boltra, ahol jó minőségű cipőket lehet kapni, kedvesek az eladók, megfizethetőek a cipők, van választék, nincsenek túl sokan sőt még közel is van lakóhelyemhez. Így elmondhatom, hogy minden addig felmerült kívánalmamnak megfelelő volt. Tehát rendszeres vásárlójává váltam a George’s cipő outletnek és évi szinten legalább 50-80 eFt-ot biztos otthagytunk a család különböző lábbelijeire. Soha nem is volt probléma a cipőkkel, még a gyerek általi igénybevételt is jól bírták. Áprilisban ismét időszerűvé vált a cipővásárlás a tavaszi idényre. Elmentem hát a kisebbik fiammal egy tavaszi átmeneti cipőt vásárolni. Meglátott egy pókemberes cipőt és rögtön beleszeretett. Bár én inkább egy bőr cipőt vettem volna neki a full műanyag/gumi összetételű cipő helyett, de már megtanultam, hogy ő csak olyan cipőt fog hordani, amit ő választ vagy legalábbis elfogad. Ebben a helyzetben azonban labdába se rúghattam, mert kijelentette, hogy csak ezt hajlandó majd hordani. OK. Megvettük. Nem telt el 3 hét, amikor is észrevettem, hogy a cipő bal (fiam jobb lábas) párja totálisan  - külső fele és a belső bélés is - kilyukadt elöl. Tüzetesebb vizsgálat után látható volt, hogy már a másik párja is foszlásnak indult, a talpon pedig a gumi mindkét lábon szétmállóban volt. Nagyon sajnáltam, mert fiam imádta a cipőt, de gondoltam talán – jogos igényem alapján – kicserélt másik cipőben is hasonló öröme lesz majd.

Olvasson tovább!

Tovább sérült a HP laptop javítás után

2011.06.09. 11:41 | jackyll | 47 komment

Árpád szenvedései nem értek véget múlt héten. Bár végül harmadszor is ingyen szerelték szerencsétlen HP laptopját, aminek nem a szervizben karcolódott össze képernyője, újabb hibákat fedezett fel rajta:

Tisztelt HP Ügyfélszolgálat! Az alábbiakban leírt okok miatt már nem tudom eldönteni, hogy ez a szervizelési hozzáállás tényleg a szerviz felkészületlenségéből, esetlenségéből ered, vagy inkább pofátlanság? Remélem Önök tudják a választ… Ma kaptam kézhez az Önök által (a szerviz által vitatott garancia ellenére is) kijavított G62 típusú laptopomat, melyért Önöknek köszönettel tartoznék, ha a laptop megfelelően ki lett volna javítva, de nem ez történt.

Olvasson tovább!

Megmenekültek a Gold's Gym éves bérletei

2011.06.09. 10:45 | jackyll | 22 komment

A Mammut tetején megszűnt Gold's Gym helyén nyitott Lite Wellness szokatlan jófejségről tett tanúságot, ahogy Dani detektálta. Aki eddig nem váltotta vissza, vagy égette el éves bérletét, ne tegye:

A Gold's Gym-es bejegyzést posztoló izomagy örülhet: A Lite Wellness oldalon a volt Gold's Gym vendégeit, ez fogadja:

"Ha a Gold’s bezárása napján érvényes bérlettel rendelkezett, akkor bérlete hátralévő időtartamát teljes egészében felhasználhatja a Lite Wellness Club – Hegyvidék vagy a Lite Wellness Club – Újbuda klubban."

Szerintem az új üzemeltető részéről ez ritka fair hozzáállás, főleg kis hazánkban.

Nem a barátod a Barát-taxi

2011.06.09. 09:34 | juszka | 100 komment

Napindító inspiráló flegmaság a Barát-taxitól. Virág története rövid és velős, azonban annál bosszantóbb. (A Homár pedig gondolkozik egy "akik egy ágyban alszanak a főnökökkel" címkén.)

Súlyosan eltévedtek az üzemeltetők, amikor Barát-taxinak nevezték el vállalkozásukat.  A repülőtérre rendeltem, majd hosszas telefonálgatás után közölték, hogy bocs, nincs autó, üljön be egy másikba 6 ezerét.

Olvasson tovább!

Figyelmesség az Erste-től

2011.06.08. 14:59 | juszka | 79 komment

Mirikrantz új bankkártyáját sikeresen megszülte kipostázta az Erste, csak éppen a tulajdonostól picit messzebb, mint ahogy kellett volna. Nyilván nem világrengető újdonságról van szó, csak a szokásos: az ügyfél kedves kis szopatása, hogy nehogy elfelejtse, hol a helye.

11/05 a bankkártya lejárt, erről kaptam ugyan levelet (2011.05.27-én), hogy két hét múlva átvehetem az új bankkártyát! - Óh, köszi, kedves Bank, hogy szólsz! Ugye két hét, és hova küldi a kártyát? Naná hogy a számlavezető fiókba, vidékre (1998-ban ott volt szerencsém megnyitni). Hát nem négy éve XIII. kerületi a címem? Nem tizenhárom éve van náluk számlám, és ez alatt a tizenhárom év alatt, mintha nem mind az öt kártyát Budapestre kértem volna! A levelek is ide jönnek, és nem adja ki az agyuk, hogy legalább felhívjanak, hogy hova szíveskedem kérni a kártyát! (Tartozáskor hívogatnak, arra mindig van valami kreatív ötletük, hogy fizessem be minél előbb!)

Olvasson tovább!

Index.hu címlap 10 ezer forintért

2011.06.08. 13:17 | jackyll | 56 komment

Csodálatos dolog, hogy az EU pampogásának hála lettek fixáras roamingcsomagok a Vodafone-nál és a T-Mobile-nál, azonban az olcsóbbik változat napi 5MB-os limitét lehetetlen értelmezni, annyira kevés. E. az 50MB-os csomaggal próbálkozott, illetve a Vodafone magától üzente neki smsben, hogy 3200 forintot számláztak, aztán hajrá, néhány perccel később viszont már 80%-át felélte a roaminglimitnek, aztán újabb néhány perc múlva 17220 forintnál volt a havi adatforgalmi költése, és letiltották.

Az alábbi levelet küldtem a Vodafone ügyfélszolgálat részére, egyelőre érdemi válasszal nem szolgáltak. A telefonos ügyfélszolgálattal volt negatív tapasztalatom (ide-oda kapcsolgatás, ugyanaz a probléma elmagyarázása ötödik alkalommal, várakozás,...), emiatt a levél egy mobilszolgáltató részére.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása