Tékozló Homár

Pokoli pizzarendelés az Angel Pizzánál

2011.07.01. 14:21 | jackyll | komment

A héten a Homár posztjai között egyszer már összecsaptak a pizzarendelők a futárokkal, de ez annyira különlegesen durva eset, hogy itt is legyen nyoma. A Mit ettem ma blog gazdája 80 perc várakozás után többfrontos pszichológiai hadviselésbe keveredett a pizzéria személyzetével:

Miután felturbóztam a belem a kajára és már kritikusan éhes vagyok kezdek türelmetlen lenni mivel már 80 perce se híre se hamva csóri pizzámnak. Felhívom őket, hogy ugyan már legyenek oly jók és árulják el merre csavarog a futár a kajámmal. A vonal túlsó végén egy eléggé megilletődött leányzót találtam aki nem éppen volt a helyzet magaslatán, majd annyit közölt, hogy a futár úton van! Gondoltam akkor ez pár perc és megjön...Eltelt talán 2-3 perc mikor csörög a telefon, hogy para van új diszpécsereket tanítanak be és elkeverték a rendelésem de soron kívül intézik és 20-25 perc max és megkapom! Ba**meg, éhen döglök addig!

Olvasson tovább!

Értelmetlen az OTP sms-kontrollja?

2011.07.01. 12:37 | jackyll | komment
Alx tapasztalatai szerint felesleges megrendelni az OTP Beszédes Kontroll szolgáltatását, mert a csoportos beszedő vállalatok már ki tudják trükközni, hogy azonnal megkapják a pénzt:
Az OTP-nél lehetőség van csoportos beszedési megbízás esetén ún. "Beszedés Kontroll" szolgáltatás megrendelésére. A szolgáltatás lényege, hogy ha terhelés érkezik valamilyen szolgáltatótól (pl. a biztosítótól a kötelező negyedéves díjának terhelésére), akkor a terhelés előtt engedélyező SMS-t küld a számomra az OTP, amelyre válaszul szintén SMS-ben engedélyezhetem, vagy éppen tilthatom a terhelést. Mivel az elmúlt fél évben azt tapasztaltam, hogy időnként nem küld a bank engedélyező SMS-t, hanem egyszerűen terheli a számlámat, és én már csak a terhelés tényéről kapok tájékoztatást, felkerestem az ügyfélszolgálatot. A hölgy elmondta a szolgáltatás technikai hátterét, amely megmagyarázta, miért csak időnként kapok engedélyező SMS-t: 
Olvasson tovább!

A hibás telefont is ki kell fizetni Voda-hűséggel

2011.07.01. 11:27 | jackyll | komment

Gondolom az összes szolgáltatónál hasonló a helyzet, de Cirrmurr a Vodafone-nál vár már 3 hónapja vagy egy hasonló kategóriájú cseretelefonra, vagy az eredeti megjavított telefonjára, vagy a pénzére:

A történet rövid de agresszív. Januárban vettem egy telefont a Vodafonnál ami márciusban elromlott. Érintőképernyő 2MP kamera stb. az érintőképernyő kakukkolt be, nem volt kezelhető a telefon. Bevittem a győri ügyfélszolgálatra, ahol átvették, majd hónapok óta "anyagravárnak" (vajon milyenre? :-)) cimszóval se telefon se pénz.

Olvasson tovább!

Pihenésre alkalmatlan hinta

2011.06.30. 15:46 | jackyll | komment

Megkérjük Tiszelt Vásárlóinkat, hogy a szalonnázást azonnal helyezzék az üzlet területén kívülre! És vigyék a majmokat is! Kövér seggel ne közelítsenek a kiállított bútorok felé! És ne maszatoljanak mindent össze a zsíros ujjaikkal!

Mai fárasztó. Gondoltam, megosztom. Semmi különös, csak egy igen béna "azáruraleülnitilos" megoldás az óbudai Flórián egy lakberendezési boltjában... Mick

Vissza Kínába: elhagyta a posta a faxolt vámpapírokat

2011.06.30. 14:41 | jackyll | komment

ED a korábbi postás Homár-posztok ismeretében sem gyanakodott, vajon megkapták-e a faxot (2011 and counting!) elvámolandó csomagjáról, miután nem sikerült az egyetlen operátorukat felhívni, majd ennek megnyugtató tudatában nem is kereste őket a következő hónapban. Hát nem visszaküldték Kínába a cuccot? A hivatalos válasz szerint "Az Ön által beküldött FAX sorsát sajnálatosan kimutatni nem tudtuk." Isten szeme nem minden faxot lát? Twitteren mikor lehet üzenni a postának?

Gyakran rendelek az Ebay-ről, erősítem a magyar-kínai kapcsolatokat. Nem is szokott gond lenni, eddig a posta csak apukám karácsonyi ajándékát nyúlta le. 3 hónapja fotózáshoz világítási eszközöket rendeltem, a postai szállítás volt 16 dolcsiért az alapértelmezett. Egy hónap elteltével levelet kaptam a Magyar Posta Nemzetközi Csomagkicserélő Osztályától, hogy vámolandó árut kaptam, távbeszélőn (!) vegyem fel velük a kapcsolatot és küldjem el a vámoláshoz szükséges papírokat (átutalásról igazolás). Miután 2 napig hiába hívtam a megadott számot még a neten is rákerestem, hátha van másik szám is; hát nem egy Homár posztot találtam erről az osztályról?!

Olvasson tovább!

A Nokia E72 okostelefon se magától okos

2011.06.30. 13:09 | jackyll | komment

Naiv ügyfélnek nem sikerült emailt varázsolnia okostelefonjába, az Aréna Pláza T-Mobile butikjában sem bírta ezt neki senki megoldani, de még a hivatalos T-Pontban sem. A Homár emlékei szerint már a régi Nokia-telefonokban is lehetett IMAP-szerverrel szinkronizálni, bár tény, hogy másoknak se egyszerű az E72 kezelése:

64 éves édesapám tegnap az alábbi történettel fogadott. Mivel igen csalódottnak láttam, kértem, hogy gépelje le sikertelen okostelefon-vásárlásának részleteit. Kérdésem, hogy az alábbiakban leírtak alapján mi a tanulság? Nyugdíjasok ne vásároljanak okostelefont? Vagy vegyék meg, kínlódjanak vele, majd ezután próbálják meg visszaadni? Kinek a dolga segíteni beüzemelni egy telefont? Valódi kíváncsisággal várom mielőbbi válaszukat!

Olvasson tovább!

Ünnepnapi kárpótlás a Trófea Grilltől

2011.06.29. 13:50 | jackyll | komment

Ugyan nem most volt húsvét, de a kéthetetne támadó katolikus ünnepek miatt szinte bármelyik kilőtt vasárnap történhetett volna. A Trófea Grill egy pezsgővel és egy kétszemélyes meghívással kárpótolta Zolit, miután hiába rendelt tőlük Netpincéren, hiszen aznap zárva voltak:

A Sztori a következő bár húsvétkor történt, de mivel láttam egy két pozitív bejegyzést így gondoltam megosztom veletek. Húsvét vasárnap (Ünnepnap) Rendeltem a Netpincéren keresztül a Szerémi úti Trófea grillből de egy informatikai hiba miatt tévesen mutatta a netpincér.hu a nyitva rendelek opciót. Egy laza másfél óra várakozás után hívtam a megadott számukat, de azt senki nem vette fel így hívtam a netpincért mire ők közölték hogy tévesen mutatták hogy nyitva vannak. Gondoltam akkor ennyi és kutattam tovább, hogy honnan és mit egyek. Majd kedden érdekes meglepetés ért.

 

Olvasson tovább!

Drávanet: 2,5Mbit-es net 11400 forintért (2x frissítve)

2011.06.29. 12:02 | jackyll | komment

Az az alapszabály, hogy mindig van rosszabb, Roland viszont a jelek szerint elérte a 21. századi vezetékes internetszolgáltatás mélypontját. Tavaly ősszel a Fraktál helyét a Drávanet vette át, akik - bár egy évre előre ki volt fizetve az internete - visszamenőleg másodszor is kiszámlázták a létező legrosszabb árfolyamon azt a pár hónapot:

UPDATE 15:53 Csudagyorsan megjött a válasz a Drávanettől, egyenesen a vezérigazgatótól, ezt az eredeti levél alatt olvashatják:

A történet egy internetszolgáltatás vásárlásával kezdődött amelyet, egy meztelen internetszolgáltatást a FRAKTÁL internetszolgáltatótól vásároltam 1 éves előre fizetéssel, már 2 éve. Az elején kiküldték a számlát egy évre, én befizettem, és utána nincs fejfájás - gondoltam én. Ez jól is működött kétszer. Tavaly ősszel meglepve tapasztaltam, hpgy a FRAKTÁL ügyfélszolgálatra való telefonáláskor a DRÁVANET jelentkezett be. Kiderült, hogy a FRAKTÁL nincs, de vanb DRÁVANET. Gondoltam az internet jön, ezzel nincs gond, számlát is biztosan küldik a következő évvel kapcsolatban, bár értesíthettek volna, hogy szolgáltatóváltás volt.

Olvasson tovább!

A legdrágább pattogatott kukoricás tasak

2011.06.29. 00:19 | juszka | komment

Azt az egyszeri mozilátogató is tudja, hogy jó magyar szokás szerint a költekezés nem áll meg a jegyvásárlásnál, a filmhez elengedhetetlen a csámcsogás és a szürcsölés, aminek borsos árát a multiplex előszeretettel be is hajtja. Azt azonban sem a Homár, sem Erika nem tudta, hogy az üres pohárért és popcorn-os zacskóért is ugyanannyit gombolnak le az emberről, mintha tele kérte volna mindenféle tápláló finomsággal. 

Húgom 2 gyerkőccel rendelkező anyuka, jómagam nagynéniként igyekszem helytállni időnként. Amikor csak tehetem bringázni, játszótérre, Margitszigetre, Csodák Palotájába, olykor csak a Duna partra kavicsokat dobálni cipelem őket (5 és 2,5 évesek) - pénztárcámtól és időmtől függően igyekszem minél több időt tölteni velük.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása