Tékozló Homár

Lottóanomália Székesfehérváron?

2011.07.22. 15:31 | jackyll | 122 komment

Zoli egy különös jelenségre lett figyelmes székesfehérvári lottózásai során. Még akkor is sikerült azonos szelvényszámot elcsípnie, ha nem a postán adta fel:

Küldök két érdekes képet az egyik 3 lottó másik 2 luxor szelvény melyikeken játékonként azonosak a JOKER számok. Elgondolkodtató nem?

Olvasson tovább!

Autóbérlés Horvátországban

2011.07.22. 14:39 | jackyll | 58 komment

Laci nem bírja kivárni azt a néhány hetet, amíg a horvát autókölcsönző feloldja a zárolt 36 ezer forintját:

Én a horvátországi "kellemetlenségünket" szeretném megosztani Veletek. Makarskán töltöttünk egy hetet a barátnőmmel, ahová busszal mentünk, mert gondoltuk nem lesz szükség autóra. Aztán úgy döntöttünk, hogy talán jó lett volna mégis, mert a közeli 1700 magas hegyre az utazás díja drágább, mint egy autó bérlése 24 órára, így ugyanannál a horvát utazási irodánál inkább autót béreltünk. A 2 nappal előre foglaltuk le (100 Kuna) a nyaralásunk utolsó teljes napjára (péntek 8:30 - szombat 08:30). Délelőtt 10:30-kor mentünk érte, mire a recepciós lány közölte, hogy a főnöke 10-ig várt ránk, és mivel nem érkeztünk meg, ő elment vele a bankba. Kérdőre vontuk, hogy mégis miért, nekünk most kellene, hiszen ezért foglaltuk le, de állítása szerint nem 08:30-tól, hanem pont akkor vehettük volna át. Apróbb vita után hívta a főnökét, az hozta az autót, és így 11 után vehettük át. Kifizettük a bérleti díjat, a biztosítást, plusz 1000 Kunát zároltak a bankszámlánkon, arra az esetre, ha később vinnénk vissza, nem fizetnénk parkolójegyet, stb. Ez érthető is. Amikor visszavisszük az autót, feloldják a zárolást. Rendben.

Olvasson tovább!

Büntetik az IPTV-seket a T-Home táblagép akcióban

2011.07.22. 13:30 | jackyll | 62 komment

Zoltán büntetve érzi magát a T-Home táblagép akciójában. IPTV-előfizetőként a hagyományos vonalon már nem tudnak neki 15Mbites internetcsomagot nyújtani, így viszont az akcióban a büntetőkategriába került. Vagyis hiába fizet havonta egy valag pénzt, az IPTV nem számít adatforgalomnak, kedvezmény sincs rá:

A T-Home kellemes kis akciót alkotott, melynek keretében vezetékes internethez igen kellemes áron tábla számítógéphez lehet jutni! Ezt értékelem is, azonban a kivitelezésbe hiba csúszott! Most abba természetesen ne menjünk bele, hogy az mire jó, jó és kész! Már az árképzés is fura, mert a magasabb díjú internetcsomaghoz alacsonyabb díjon lehet hozzájutni, mint az alacsonyabb havi díjú csomag esetén, viszont mivelhogy technikailag nem mindenkinek van lehetősége magasabb díjcsomagra előfizetni, így ez szivatás! Bejelentettem az igényemet egy magasabb internet díjcsomagra, ugye így olcsóbb lenne a tablet, gyorsabb lenne az internet is. Azonban technikailag nem lehet megvalósítani, tehát így drágább a tablet és nincs gyorsabb net.

Olvasson tovább!

Rendőrök mentették ki az Auchan fogságából (frissítve)

2011.07.21. 14:03 | jackyll | 334 komment

Yves horrorsztorija után Homár legyen a talpán, aki beteszi a lábát az aquincumi Auchanba. A pénztáros a helyszínen beismert hibájából kevesebb tejet számolt el, mint ami a kosárban volt, amit a biztonsági őrök a vásárló lopásának akartak elkönyvelni. Naiv ügyfél ehhez nem adta a nevét, úgyhogy több mint 2 óráig egy ablak nélküli lyukban tartották barátjával. A rémálomnak a rendőrség vetett véget:

2011. július 11-én délután az Aquincum Auchanban vásároltam barátommal több más termék között 3 karton tejet és 6 karton ásványvizet is. A pénztárnál ezeket a termékeket kivéve minden mást kipakoltunk a szalagra, majd megkérdeztük a pénztárost szükség van-e az összes karton kiemelésére vagy elég, hogyha a tejből 1db-ot és az ásványvízből egy kartont adunk oda. A válasz az volt, hogy elegendő. Az ásványvízből sikerült is lehúzni a 6 kartont, de sajnos a tejből nem, abból csak 1 db került blokkolásra. Ezt a hibát ekkor még nem vettük észre, azonban a pénztáros hölgy jelezte, hogy blokk ellenőrzésre fog sor kerülni, mert több, mint 5 kartont vásároltunk az ásványvízből. Ezután egy a kasszában található „pánikgombbal” odahívta a közelben tartózkodó biztonsági őrök egyikét. 

Olvasson tovább!

Túl fiatalok az agymosótúrához

2011.07.21. 13:27 | jackyll | 61 komment

Kevés emberrel találkozott a Homár, aki azon akadt ki, hogy nem engedik részt venni egy 50 ezer forintos termékbemutatón. Marianna mondjuk először csak a wellness részét hallotta az ajánlatnak, aztán viszont meglepődött, hogy a szervezők szerint túl fiatalok ahhoz, hogy bedőlnének az agymosásnak, így rájuk nem érvényes a fantasztikus ajánlat:

Párom kapott egy ajánlatot levélben a Velence Hotel Resort and SPA-ba…elég jó volt szóval felhívtam a megadott számot, ahol megkérdeztem h két éjszaka helyett lehet e háromra menni. Persze persze, csak hívjam én fel a hotelt, és intézzem el külön. Ott visszaküldtek ezekhez, h akciósan csak náluk tudom rendezni az ügyet. Felhívtam megint azt aki a levelet küldte, és az értékesítő nő továbbadott a vezetőjének, hogy beszéljem meg vele a dolgokat akkor, és az azt mondta, hogy hívjam fel megintcsak a szállodát, hogy van – e hely. Erre már elfogyott a türelmem és megkérdeztem, hogy ha ők foglalják és intézik a helyet akkor miért hívogassam én megintcsak a szállodát? Erre a válasz az volt, hogy mert az ajánlat csak erre az értékesítési bemutatóval egybekötött csomagra vonatkozik.

Olvasson tovább!

A finisben akadt el a karcos HP laptop

2011.07.21. 11:11 | jackyll | 50 komment

Árpád keményen megharcol a HP-vel, akik szintén nem adják fel egykönnyen, bár mindig készségesen válaszolnak. Június elején küldte el nekünk a vásárlás után kicsivel később meghibásodott, majd a szervizben összekarcolódott laptopjának történetét, ami azután újabb sérüléseket szenvedett. Több mint egy hónapja már, hogy végleg visszaküldte a gépet, azóta a pénzt várja hiába:

Talán még emlékeidben él a HP laptopos történetem, melyet ezúton is köszönök hogy lehoztatok. A történet viszont kezd hasonlítani az 1984-es klasszikusra a „The NeverEnding Story” –ra.  Anno azzal zárult ideiglenesen a történet, hogy 2011.06.16.-án visszaküldtem a laptopot, melynek a vételára a HP közlése szerint 7-30 napon belül meg kellett volna érkeznie (természetesen a szükséges dokumentumokat elküldtem a HP-nak). A héten még egy fillér sem érkezett mag a vételár visszatérítéséből, annak ellenére hogy a  30 nap már a laptop szállítási idejét, stb… figyelembe véve is lejárt, így mind írásban, mind telefonon próbáltam keresni az illetékest a HP ügyfélszolgálaton.

Olvasson tovább!

Szar pizza a Kékszalag után

2011.07.20. 12:57 | jackyll | 226 komment

Túl gyorsan készült el a pizza Kuck szerint, amiket 15 percen belül szolgáltak fel nekik Balatonfüreden. Hát már ez is baj?

Szombat este a Kékszalag díjkiosztójára igyekeztünk Balatonfüreden. Be is jutottunk könnyedén és ott egy kis nyári borozgatásba kezdtünk. Majd eljött az az idő amikor azt éreztük, ideje lenne enni is valamit. Mivel már elég késő volt, ezért a parti, versenyzőknek és vendégeiknek elkerített részen már nem volt a büfében semmi kaja. Így hát irány a Balaton parti sétány. Amatőr módon a legelső pizzériába ültünk be, ami utunkba esett. Így kerültünk a Sekli Pizzériába, Balatonfüreden. Rendeltünk 3 nagy pizzát és egy tésztát. Már akkor gyanakodnunk kellett volna, amikor a rendelést követő 15 percen belül megérkezett az összes pizza a tészta előtt. Na ne már, hogy a tészta lassabban fő meg?!

Olvasson tovább!

Számlaellenőrzés az Ikeában

2011.07.20. 10:42 | jackyll | 119 komment

Határozott fellépéssel bármit el lehet érni. Miklósnak az Ikeában nem volt hangulata számlát ellenőrizni a biztonsági őrrel:

Tegnap vásároltam az IKEÁban. Teljes megdöbbenésemre a pénztártól való távozás után hozzám lépett egy udvarias biztonsági őr aki kérte hogy mutassam meg neki a blokkomat mert számlaellenőrzést szeretne végezni rajtam. Első meglepetésből felocsúdva közöltem vele hogy az árut kifizettem a pénztárban a blokk az enyém ahhoz neki semmi köze. Megfordultam és ott hagytam a meglepett őrt, aki annyit tudott még mondani hogy:  végül is igy is lehet. viszlát.

Nem csak robotok dolgoznak a T-Mobile-ban?

2011.07.20. 08:35 | jackyll | 67 komment

Sisca teljesen ledöbbent, hogy az automatikus korlátozás mellett valódi emberek is foglalkoznak a késve fizető ügyfelekkel. Ezek a misztikus emberek méltányossági alapon még a visszakapcsolási díjat is elengedik, ha a postán lassan átcsorgó csekk miatt történt a fenyítés:

Már már ott tartottam, hogy írok a homárnak egy jó kis "halál a T"-re történetet, amikor olyan történt, amit magam sem hittem. 04.04.-én korlátozták a mobilszolgáltatásomat tartozás miatt. Valóban tartozgattam már egy ideje, mert egy megcsúszás miatt mindig csak hónap elején fizettem be az előző hó 18. körül esedékes számlámat. 15-20 napnál többet szinte soha nem késtem, nem voltam kétségbe esve, legalább fizetek. Ment is ez már 4 hónapja, mikor is történt az incidens.

Olvasson tovább!

Trükkös külső merevlemez a Media Marktból?

2011.07.19. 15:54 | jackyll | 81 komment

Mokka csak meghibásodása után jött rá, hogy külső merevlemezének tokjában egy másik márka készüléke található. A Maxell a Homár tudomása szerint nem gyárt merevlemezeket, így általában Hitachi, Toshiba és a jelek szerint Samsung termék is kerülhet a tokjukba. Kérdéses továbbá, hogy milyen vinyót nem lehet külsőként eladni, merthogy a csatlakozáson kívül a hardver eléggé ugyanaz mindenhol:

Kb. 2 éve vásároltam egy 3,5” küldő merevlemezt az óbudai Media Marktban (19 900,-), jobban bíztam az adapterrel rendelkező lemezben, mint a 2,5”-osban, ugyanez érvényes a vásárlás helyére is inkább a Media Markt-ban vásároltam  Megjegyzem ezt a dolgot ők sem tudhatják, amikor egy szállítmányt megkapnak. Ez kizárólag a minőség-ellenőrzés feladata lenne. Úgy látszik ma már teljesen mindegy hol vásárolunk. Most tönkrement a merevlemez, próbálják visszaállítani, de amiért „tollat ragadtam” az maximálisan felháborított. Kiderült, hogy a MAXELL márkájú merevlemez nem is az, mert a dobozban egy SAMSUNG lemez van, amit nem lehetett volna külsőként eladni. Ezt olyan hibának tartom, amire senki nem jön rá, hiszen nem lehet kinyitni, mert akkor elvész a garancia. Ez soha nem derült volna ki, ha nem romlik el. Mindannyian tudjuk milyen költségekkel jár az adatmentés. Ez az eset is jellemzi, hogy a vásárlóval bármit meg lehet tenni még olyan nagy hálózatnak is, mint a Media Markt. Ezentúl vajon hol lehet vásárolni?

süti beállítások módosítása