Tékozló Homár

A fél méterig sem vízálló fejkamera

2011.09.09. 12:54 | jackyll | 187 komment

András nem fogott gyanút, amikor "fél méterig vízálló" fejkamerát vásárolt. Természetesen a tengerparton az első hullámnál elpusztult. Azóta lassan 3 hónapja tart a küzdelem a szervizzel, akik még a kamerában maradt memóriakártyát is benyelték:

Idén márciusban egy izraeli utazás elött volt szerencsem megvásárolni egy fejkamerát, ami a használati útmutató ill a kereskedö elmondása szerint fél métering vizálló készülék. Külön ki is tértem ennek valóságalapjára a vásárlaskor, amit annyiban erösitett meg az eladó,hogy valójában annyira birja a vizet, hogy talán egy esőt kibir.

Olvasson tovább!

Visszaadta a Volán a jegyek árát

2011.09.09. 11:53 | jackyll | 35 komment

Dóri viszontagságos barcelonai utazásának története eljutott a Volán illetékeseihez, akik a román partner szisztematikus tagadása ellenére visszautalta a jegyeik árát:

Nagyjából egy hónapja írtam nektek a Budapest-Barcelona Eurolines-járattal kapcsolatos élményeinkről. Még akkor elküldtem a panaszlevelemet a Volánnak, ahol azóta kivizsgálták az ügyet, és visszakaptuk a jegyeink árát.

Olvasson tovább!

Végzetes számlacsere az OTP-nél

2011.09.08. 15:46 | jackyll | 95 komment

Imre a hiteleit szerette volna egy külön számláról tovább fizetni, de az OTP ügyintézői ezt 3 hónap alatt sem tudták megoldani:

2011 május hónapban, szerettük volna az összes összes hiteltörlesztésünket átrakni egy másik számlára ami csak arra van fenntartva, hogy a hiteleinket fizessük. Havonta berakokok rá annyi pénzt ami a törlesztéseket fedezi. Ez így nem bonyolult. Nem jön rá pénz, nem akarom lekötni, nem érdekel semmi tuti ajánlat stb... Mert ez volt  a legfontosabb. OTP fiókok Ócsa, Soroksár, Árkád, Dabas, Kelenföld. Mindenhol azt mondták, hogy el van intézve minden. Ehhez képest sorban kaptam az értesítőket, hogy ejnye-bejnye nem fizetünk, ilyen-olyan címszóval.

Olvasson tovább!

Már Magyarországon is térít az ACN

2011.09.08. 13:10 | jackyll | 273 komment

Anna rokonságától értesült, hogy a hírhedt MLM-es "távközlési" cég, az ACN immár hazánkban is megkezde áldásos agymosó tevékenységét. Amíg megkapjuk az első felháborodott videotelefonos ügyfél panaszát, nézzünk egy egyszerűbb esetet, amikor csak simán a rövidlátó anyósra sóztak rá egy szerződést:

Egy nagyon érdekes élményben volt/van részünk az ACN Communication Hungary Kft jóvoltából. Előrebocsátanám, hogy anyósom vezetékes telefonja férjem öccse nevén van, de egymás mellett laknak, Tibiék a 2-es, anyósom a 3-as szám alatt laknak. A héten érkezett a sógorékhoz egy számla, meg egy "Örömmel értesítjük, hogy ügyfelünk lett" típusú levél az ACN-től. Senki nem tudott semmit, hogy ez mi, amikor felhívtuk a telefonos ügyfélszolgálatot, akkor angolul jelentkezett be valaki (úgy is csöngött, mint Angliában), holott budapesti a szám (06-1-777-90-88).

Olvasson tovább!

Az évente megszűnő biztosítás

2011.09.08. 12:20 | jackyll | 56 komment

Bélabácsi nem fog késedelmi kamatot fizetni Cascója után, csak azért mert az ótépés Merkantil Bank évente azt hallucinálja, hogy megszűnt a szerződésük:

Tisztelt merkantilbank,
Köszönettel vettem értesítésüket, hogy értesülésük szerint a KXX-YYY frsz. gépkocsim casco biztosítása és ezáltal a biztosító kockázat viselése  megszűnt. Sajnálattal tájékoztatom Önöket, hogy értesülésük pontatlan, és vélhetően a  Biztosító elfelejtette értesíteni önöket, hogy fenti gépkocsira 2011.07.18 - án számomra előnyösebb casco biztosítás kötetett ugyanazon UNIQA biztosítónál. Előző casco biztosításom 2011.08.31 - ig volt érvényben, igazán nem értem, hogy közel másfél hónap elteltével csak arra volt idő, hogy önöket egyoldalúan tájékoztassák, valamint önök értesítsenek engem, hogy nincs cascóm, miközben jogfolytonosan élő szerződésem van.

Olvasson tovább!

A csoki nyomokban tűzőgépkapcsot tartalmaz

2011.09.07. 14:52 | jackyll | 62 komment

Tamás barátnőjének fogcsikorgató élményben volt része, amikor feketeribizlis darabok helyett a képen látható tűzőgépkapocsra harapott rá. Terrortámadás?

Augusztus 30-án Pécsett vásároltam egy tábla "BOCI Étcsokoládé feketeribizlis darabokkal" -t. Ennek az elfogyasztása közben találkozott a barátnőm a "kis extrával" ami egy tűzőgépkapocs  volt. Szerencsére ráharapott ezért nem nyelte le. Az esetről pár perce írtam a Nestlé Fogyasztói Szolgálatának is. A kapocsról készült képeket mellékelve küldöm.

Olvasson tovább!

Nem lehet "csak inni" a Szeremley pincészetben

2011.09.07. 13:48 | jackyll | 82 komment

Editék nem elég türelmes vendégek, mert két éven belül már másodszor hagyták ott 10 perc hiábavaló várakozás után a Szeremley pincészet pincérnőjét, aki elfelejtett kimenni hozzájuk, miután kiderült, hogy "csak" inni akarnak.

Egy igen csak felháborító esetet szeretnék veletek megosztani. Idén kis baráti társaságunkkal, mint minden évben leruccantunk a Balatonhoz kicsit az egész éves hajtást kipihenni. Én ehhez a társasághoz csak másfél éve csatlakoztam úgy, mint az egyik fél párja, de én vagyok az aki nem tud lakatot tenni a szájára. Szóval mivel Zamárdiban nyaralunk ezért egy napra mindig átruccanunk Badacsonyba és egy jó kis bortúrát csinálunk. Na itt kezdődtek a problémák. Itt található a Szeremley borpincészet is és szerettünk volna egy-két féle bort megkóstolni, hiszen igencsak jó hírük van. Társaságunkból én vagyok egyedül, aki vörösboros a többiek inkább a  fehér bort szeretik, de itt Badacsonyban én is megszerettem egy-két fehér fajtát. Két évvel ezelőtt a társaság már ült bent, de pontosan ugyanaz történt velük, ami most  is megesett...

Olvasson tovább!

A Ryanair leminősítette Magyarországot

2011.09.07. 12:56 | jackyll | 108 komment

Egészen pofátlan extra bevételi forrást talált magának a fapados Ryanair. A szokásos trükkök, minthogy "utasdíj" vagy "webes becsekkolás" (nem fordítva kellene, ha nem fárasztják a személyzetet?) már rutinból mennek. A legújabb fejlesztés az önkényesen megállapított és kiszámlázott euróárfolyam. A Ryanairnél pillanatnyilag 296ft/eurora vagyunk jók:

Aki kicsit közelebbi ismeretségben van a fapados légitársaságokkal, tisztában van vele, hogy az az ár, amit a járat kiválasztása után lát, még csak egy kis gusztusos, rafináltan megfotosoppolt csali szám. Ennek tudatában szemem se rebbent, amikor a RYANAIR honlapján a 2 személyre kiszámított 143,96 eurós jegyárra szépen rárakódott egy 8 eurós "passanger fee" (hagy jöjjön) és egy 24 eurós "Web Check in" (hát, a web fejlesztők is dolgozó emberek). Az annyi mint 175,96 euró. Egész olcsón megúsztam. Kiválasztom a VISA kártyás fizetést, hopp az ár hirtelen megugrik 199,96 euróra. Nézem, mitől? 24 eurós "administration fee". (Apró rángás a szemem sarkában, de hát az adminisztrátoroknak is élni kell valamiből). Nem baj, máshol meg a reptéri illetékért kérnek vagyonokat! Ami eddig történt arról nem írnék 1 sort se, ha ez az árképzés, hát ez. Nem muszáj velük utazni. A meglepi eztán jött. Megnyomom a fizetés gombot, sikeres vásárlás, visszajelzés email-ben. És akkor a részlet az emailből:

Olvasson tovább!

Trükkös szerződéshosszabítás a UPC-től

2011.09.07. 12:24 | jackyll | 55 komment

Laci hagyta magát telefonon rábeszélni egy éves hűságnyilatkozattal a legnagyobb UPC-s internetcsomagra, aztán nézett, hogy az nem annyiba kerül, mint az előző. Talán azért túléli:

A UPC egyik marketingese egy szép napon azzal keresett meg, hogy hűséges, jól fizető ügyfelük vagyok, ezért most ugyanazon az áron kaphatok 60 helyett 120 Megabites internet-csomagot, csupán egy éves határozott idejű szerződést kell kötni, ami a telefonos beszélgetés során létre is jön. Többször is rákérdeztem, hogy az ár nem változik-e, amire határozott igen volt a válasz. A szerződéskötési feltételek elhadarásakor aztán állítólag bemondta a 6000 Ft-os havidíjat (erre én nem emlékszem), ami az 5000 Ft-os jelenlegi díjhoz képest mégiscsak árváltozás. Ezt persze olyan ügyesen tálalta, hogy eszem ágában sem volt elővenni az előző számlát, megbíztam abban az ígéretben, hogy az ár nem változik. Nyilván, ha 10 ezer Ft-ot mond be – bár összegre én nem emlékszem -, akkor gyanússá válik a dolog, de így fel se tűnt, hiszen a havi számlában más szolgáltatások vannak, sose figyeli az ember, hogy abból mennyi az internet ára.

Olvasson tovább!

Már a Rádiótaxi is bánja az akciós tarifát

2011.09.06. 15:18 | jackyll | 266 komment

Több ízben jelentettük már, hogy a Rádiótaxi sofőrjei nem annyira szeretik a Budapesten belül 2777 forintért bárhova akciót. Anti kifigyelte, hogy már az operátorok sem küldenek autót, ha kedvezményesen szeretne utazni az ügyfél, minthogy nincs aki ennyiért elvállalná:

2011.09.03-án éjjel egy esküvő után szerettem volna többedmagammal hazautazni taxival Óbudáról Csepelre. Már előre tájékozódtunk, hogy a Rádiótaxi lesz a legjobb választás tekintettel egy akciójukra, miszerint 2777 Ft-ért Budapesten belül bárhonnan bárhová elvisznek. Mikor eljött az indulás ideje hívtuk a társaságot, mondtuk hogy honnan hova szeretnénk menni és hogy igénybe vennénk a fix díjas fuvart. A diszpécser hölgy kedvesen közölte, hogy sajnos nincs szabad autójuk, körülbelül 20perc múlva próbáljuk újra. Gondoltuk próbálkozunk még, hátha megürül egy, de újra ugyanez a válasz fogadott.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása