Tékozló Homár

Nem kapta vissza 4 éve használhatatlan BMW-je árát

2012.03.24. 13:10 | jackyll | 790 komment

Az igazi überthorror: 4 év alatt nem sikerült megjavítani a gyártási hibás BMW-t. Naiv ügyfél természetesen még 2008-ban perelt, viszont hiába nyerte vissza elméletben azóta másodfokon is az autó árát kamatostul, egyáltalán nem kapta vissza a pénzt. Neki viszont még hátra van 5,5 millió forint törlesztőrészlete a 4 éve garázsban álló kocsi után.

A problémám, amivel Önökhöz fordulok rettentő hosszú (4 éven keresztül folyó pereskedés), ezért nem részleteznék mindent, csak a fő pontokat említeném. (a továbbiakban, ha szükséges, természetesen a komplett dokumentációt rendelkezésre bocsátom). 2007.08.29-én vásároltam egy 2 hónapos BMW 116i típusú személygépkocsit a Lubrinvest Kft-től (Jelenleg LUBRINVEST BMWAY DESIGN Kft.) a Raiffeisen Lízing Zrt. segítségével. Az autó, mint 2 hónappal később (4 hónaposan) kiderült, egy rejtett hibával rendelkezett, mely tényt a Lubrinvest Kft. az eladáskor eltitkolt, a későbbiekben pedig nem ismert el.A gépjármű több, mint 10 alkalommal volt szervizben, ez alatt sem a BMW Magyarország, sem a Wallis Motor Duna, sem a BMW gyár szakemberei nem tudták megjavítani a hibát.

Olvasson tovább!

Pofára adja a Bónuszt a K&H Biztosító

2012.03.22. 16:20 | jackyll | 366 komment

Adminisztrációs hiba történt vagy mások is tapasztaltak már olyat, hogy biztosítóváltás után az új cég nem fogadta el az előző cég Bónusz-igazolását? Naiv ügyfél a K&H-nál kapott váratlanul drágább besorolást:

2011. decemberében gépjárművem Casco biztosítását évfordulóval megszüntettem előző biztosítómnál és a K&H Biztosítónál kötöttem meg. Annak rendje és módja szerint az előző biztosító által számomra kipostázott Bónusz-igazolást leadtam a K&H-nál. Az igazolás szerint 2012-ben a várható fokozatom "C10". Az előzménybiztosító papírja szerint 2010-ben is "C10" voltam. Károm, illetve kárkifizetésem nem volt. Mindezek mellett, a K&H nem fogadja el a hivatalos dokumentumokat és csak "C4"-be sorolt be, nyilván magasabb díjtétellel! A miértre a válasz, hogy csak. Hozzak 10 évre visszamenőleg igazolást, minden biztosítótól! De miért? Nem is tudom, mikor melyik biztosítónál voltam.

Olvasson tovább!

Nem lehet normálisan fizetni a Főgáznak

2012.03.22. 15:19 | jackyll | 62 komment

Gábor elkövette azt a végzetes hibát, hogy egyszerre a város két különböző pontján található gázórát fogadott örökbe. Így a Főgáznak jó ha szőkőévente sikerül a Díjneten keresztül rendben levonnia a pénzeket, és akkor sem jelzik, hogy ez sikerült.

Azért írok Nektek, hogy levezessem a feszültséget, és óva intsek  bárkit, hogy számlát reklamáljon a főgáznál, mert csak egy gigászi küzdelembe ugrana bele, melyből végül az elmeháborodottság egyértelmű jeleivel kerülne ki  anélkül, hogy bármit is elintézett volna. Ha úgy tetszik, speciális helyzetben vagyok, mert két gázóra van a nevemen, melyek a város két különböző pontján található lakásokban vannak. Két különálló bankszámla van hozzájuk rendelve, és azzal a nevetséges elvvel indultam neki még 2011 elején a küzdelemnek, hogy a két gázszámlát külön-külön a két bankszámláról vonják (így áttekinthetőbb gondoltam az elején, egyértelműbb). Bonyolítja a helyzetet   bár egyszerűsítenie kellene, hogy a Homáron már korábban is emlegetett elektronikus számlázást választottam (jelzem csendben, hogy az összes közműszámla esetében így tettem, és a Főgáz kivételével minden esetben működik is a dolog). A Homáron már ismertek az e-számlás panaszok, bár én a "másik" szolgáltatónál, a Díjnetnél vagyok, és laikusként az a benyomásom, hogy nem a díjneték szúrták el a dolgot. Őszinte leszek, én konkrétan agyhugykövet kapok a postai sorbanállástól, illetve attól, ha régi számlaleveleket kell előbányászni a családi levéltárból, és azokkal körbevennem magam, hogy kibogarásszam ki mit szúrt el. Szóval a legideálisabbnak az e-számlázás tűnt: nincs sorbaállás, nincs kis sárga csekkecskék pakolászása, számlákkal való összepárosítása, majd az egésznek a bankszámlakivonattal való összeegyeztetése.

Olvasson tovább!

Felszámolta a járatomat a Ryanair

2012.03.21. 10:14 | jackyll | 596 komment

Péter nem annyira örül a Ryanair magyarországi járatbővítéseinek, mert cserébe még a Pozsonyból induló Gran Canaria-járatot is felszámolták, pedig ő már januárban kifizette. Tud valaki vmi alternatívát vagy tényleg felduplázódott a nyaralás ára?

Végső elkeseredésemben írok nektek, mert úgy megszopatott a Ryanair, hogy az csak ihaj. A történet ott kezdődött, hogy üdülési joggal kaptunk idén július közepére egy hét üdülést 6 főre a Kanári-szigetekre, pontosabban Gran Canaria szigetére egy négycsillagos hotelben. Ez azért nem mindenkinek adatik meg. No, gyors keresgélés a neten, hogy ki is repül Gran Canariára. Január közepére sikerült is kideríteni, hogy a Ryanair repül Las Palmasba, igaz nem Budapestről, hanem Pozsonyból, de hát kit érdekel, amikor oda-vissza a repülőjegy csak 75.000,-Ft fejenként úgy, hogy a csomagokért és az ülőhelyért is külön pénzt fizettünk. Ha még transzfert fogadok innen a déli határvidékről, még úgyis jó vagyok (egy Travel Service jegy budapesti indulással a duplájába kerül). Le is foglaltam gyorsan, ki is fizettem majd 1500 eurót érte (azt már csak halkan jegyzem meg, hogy ha az ember nem figyel a foglalásnál, bizony vagy 20 Ft-al drágább, saját árfolyamon számolják át az eurót). Még az sem zavart, hogy egy nappal korábban érkezünk és távozunk, majd keresek egy napra szállást. Ezek után a szállás megerősítésre került, lefoglaltam az autót is, amivel ott furikázunk, majd nyugodtan hátradőltem.

Március elején jött egy e-mail, amiben közölte a Ryanair, hogy ők május 4-től nem repülnek többé Gran Canariara.

Olvasson tovább!

Gyerekmolesztálás a reptéren

2012.03.21. 08:45 | jackyll | 132 komment

Az elmúlt napok külföldi slágere volt az a 2010-es felvétel, amelyen egy törött lábú 3 éves kisfiút szednek ki a chicagói reptéren a sorból speciális ellenőrzésre. A floridai Disneylandbe igyekvő család döbbenten filmezte, ahogy a rémült gyermeket elkülönítik és még a pólóját is felhúzatják vele, nehogy nála robbanjon a bomba. A 9/11-es események után létrehozott Közlekedésbiztonsági Ügynökség (TSA) válasza szerint azóta már sokat javult a helyzet, bár azt nem részletezik, miben. Nem csoda, hogy pikkpakk összejött Amerikának 15 trilliárd dollár államadósság, a nemzet biztonságának ára van.

Megunta a szerviz a javítgatást, megvonta a garanciát

2012.03.20. 12:14 | jackyll | 241 komment

Kriszta telefonjáról 3 hónap szervizbe rohangálás után megvonta a szerviz a garanciát, mert a sok javítgatás közben fizikailag is megsérült a készülék. A Vodafone eddig azért nem cserélte, mert a szerviz szerint rendben volt a Sony Xperia X10, azóta meg a garancia hiánya miatt. Végülis csak 17 hónap hűségidő maradt az előfizetésen telefon nélkül, úgyhogy ez egy korrekt díl:

November óta küzdök a Vodafone - Cordon Electronics (Sony Ericsson márkaszerviz) duóval, végső elkeseredésemben gondoltam írok Nektek. Augusztusban vásároltam a Vodánál 2 év hűségnyilatkozattal egy SE  Xperia X10 mini pro telefont, ami kezdetektől fogva furcsaságokat csinált. Rendszeresen lefagyott, magától újraindult, beszélgetés közben szétkapcsolt, nem reagált vagy épp a kijelzőnek nem azon a részén ahova tapintottam, de a legfőbb gond az volt, hogy használat nélkül a táskámban pár óra alatt lemerült. Novemberben megelégelve a dolgot visszavittem a Vodához, elküldték szervizbe, kijelzőt cseréltek rajta, szoftvert frissítettek, akkumulátort cseréltek, de nem lett jobb a dolog. Visszavittem decemberben, majd januárban és februárban is, eddig összesen kb. 80 napot volt szervizben.

Olvasson tovább!

Halmozottan hátrányos akció a Tescóban

2012.03.19. 16:22 | jackyll | 226 komment

tescoakcio.jpg

A központi várakozásokkal ellentétben még mindig van Tesco Magyarországon és akcióznak is rendületlenül, még ha mi egy kicsit kevesebbet is foglalkozunk velük. A jelenség azonban annyira általános, hogy egy posztot megér. Főleg kisboltokban fanyalodnak rá az "x+1 cucc ingyen" kiszerelésű termékcsomagok egyesével árusítására, de lehet ezt lazábban:

Ezt "lőttem" tegnap egy Tescoban (lásd a csatolt kép). Számoljunk. Ha egy 100 grammos 125 ft akkor 4 db 500 ft. Tehát ha akcióban ráadásul úgy hogy egy grátisz! valami ami 3+1 azaz szintén 4 és 560 ft az nem egy akció hanem a vásárlók szándékos és tudatos átverése vagy szimplán hülyének nézése. Mindenki nézze meg hogy mit és mennyiért vesz mert nagyon becsapósak az ilyen akciók. Rendszeres hogy pl a Metróban a nagyobb kiszerelés drágább mint ha egyesével vennél ugyanannyit. De ilyen is csak nálunk (Magyarország ) van külföldön ez nem divat. Meg az átverés sem..talán annyira.

Lionking

A hamisítványok lenyomják az Apple-t?

2012.03.19. 15:19 | jackyll | 92 komment

mp311.jpg

Méretéhez képest aránytalanul sok hamis kütyüt árulnak a Kanári-szigetek turistáinak a bazársoron. Tomi ezekből szemezgetett Apple-fanoknak néhányat. A rabszolgatartó gyárakból kiszivárgott technológiamorzsák betekintést engednek a közeljövő újításaiba. Az MP3 és az MP4 formátum sikerét meglovagolva egészen MP31-ig álmodtak az ismeretlen fejlesztők, amiről pont nincs fényképes bizonyíték, de el lehet képzelni. Az megnyerően hangzó nevű helyi gyártó Sharpixels korábban fényképezőgépekre és videokamerákra specializálódott, de a jelek szerint a rövidlátó/alulinformált ügyfeleket nem zavarja semmilyen felirat a kamu iPaden sem.

Sziasztok, ezeket a képeket még februárban lőttem a kanári-szigeteki nyaralásunkon. A mai napig gondolkozom azon, mit tud egy MP20: zenét játszik, miközben 3D filmet vetít és átteleportál Kamcsatkába? (Ja, volt MP31 is, de arról sajnos nincs képem...)
Tomi

Olvasson tovább!

Instant szipolynet Djuice-feltöltőkártyához is

2012.03.19. 13:04 | jackyll | 187 komment

Úgy látszik nem annyira sikerült a hatóságnak fellépni az új mobiltelefonos előfizetéseknél automatikusan aktivált szipolynet "szolgáltatás" ellen. István jelentése szerint a Telenor a ma napig központilag elégiti ki az okostelefonok adatéhségét, és még ahhoz is van arcuk, hogy napidíjat szedjenek az 1 MB forgalmi korlátos jelenségért.

Több éve már annak, hogy megvettem első telefonomat, voltam már westeles, témobilos, vodafone-os, ám most hála annak, hogy a Sony Ericson Neo V olyan olcsó (vagy inkább mondjuk, hogy olcsóbb, mint más hasonló tudású masina) a Telenornál, nosza eldöntöttem, hogy én most biza megpróbálom a Telenort, de annak is a kistestvérét, a dJuice-t. Beballagtam a boltba, kértem eladó hölgyet, hogy egy Neo V-t ide elém! Elő is került a szekrényből és el is kezdte kitölteni a papírokat. Kért ám mindent, személyit, lakcímkártyát, jogosítványt, már azt hittem születési anyakönyvi kivonat is kell. Jogsit (vagy ha az nincs akkor útlevél) még se a T, se a Voda nem kért sose amikor feltöltőkártyás telefont vettem náluk (megfogatam egyszer, hogy én nem leszek senkinek adósa, így inkább összegyűjtöm az árát, de én nem fogom részletre megvenni hitellel vagy előfizetéssel valamit), így azt hittem ez a protokoll a Telenornál, ám rezgést éreztem a levegőben, így halkan megjegyeztem, hogy "kártyás lesz, nem előfizetéses", reakció-> egy nagy "Jaaaaaah" mellett kitágult pupillák és csillogó szemek.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása