Tékozló Homár

BKK: Javítás után 15 perccel szétszedik a jegyautomatákat

2012.06.15. 13:59 | jackyll | 269 komment

Rosszabb a helyzet, mint azt olvasóink gondolhatták. Az egy dolog, hogy a forgalmasabb csomópontokon lopják az aprót, de a BKK szerint a megjavított gépeket negyedórán belül azonnal újra széthekkelik. Ugye, ha lenne mágneskártyás rendszer, nem is kellene aprót visszaadni. Illetve a Homár azt is kíváncsian várja, hova telepítenek az újfajta automatákból, mert múltkor néhány hétig tesztelte a tömegközlekedés állapotát, és a metrón kívül sehol nem tudott jegyet venni, se villamos, se busz, se troli vonal környékén nem volt.

A Tékozló Homár blogon 2012. június 12-én megjelent Lopják a visszajárót a BKV jegyautomatáiból című bejegyzés alapján Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója azonnali vizsgálatot rendelt el. Tájékoztatjuk, hogy a jegykiadó automatákat üzemeltető cég naponta ellenőrzi a körúti automatákat, emellett a BKK munkatársai is rendszeresen tesztelik az automaták üzemképességét, és amennyiben meghibásodást észlelnek, azonnal bejelentik az ingyenesen hívható hibabejelentő számon.

Olvasson tovább!

Gyulladásig melegedő vasaló

2012.06.15. 08:35 | jackyll | 143 komment

 HoldenZL42.jpg

Pusztító termék kategóriában rég nem volt mozgás, úgyhogy tiszta mázli, hogy Pál ismét szerzett egy emberiségellenes háztartási gépet. A Holden ZL-42 vasaló a végtelenségig és tovább hevíti magát, ami hosszútávon egyet jelent a biztos halállal:

Volt már nekem gondom a régi jól bevált mechanikus dolgok elektronikusra cserélése miatt. Homárpost is lett belőle mikor a kenyérpirítóm robbant fel. Nade most kaptam egy hibás vasalót aminél megnéztem milehet a baj...  Holden ZL-42 márkájú, aminek a különlegessége az hogyha állítva felejted akkor automatikusan kikapcsol. Asszem ez is teszkós.  Hát a gondja pont az hogy akkor sem kapcsol ki mikor már elérte a kívánt hőmérsékletet.

Olvasson tovább!

A kedvezményes készülékvásárlók fizetnek kilépéskor

2012.06.14. 18:43 | jackyll | 70 komment

Meg is érkezett a Vodafone válasza a kérdésre, hogy miért is kell 50 ezer forintot fizetnie annak, aki a telefonadó miatt felmondaná hűségszerződését:

A Vodafone sajtóosztályán elmondták, hogy azon lakossági ügyfeleik, akik szerződésük megkötésekor jelentős készülék-kedvezményt kaptak a Vodafone-tól, s erre vonatkozó hűségidejük még nem járt le, azok szerződésének megszüntetésekor bizonyos esetekben fizetési kötelezettség merülhet fel.  Épp ezért a mobilszolgáltató felhívja lakossági ügyfelei figyelmét arra, hogy a személyes ügyintézés során kérjenek konkrét tájékoztatást. Az adott ügyfél szerződésének vizsgálata alapján tudja ellenőrizni a mobilszolgáltató, hogy az előfizető által igénybevett kedvezmény készülékre vagy tarifára vonatkozott-e. A fizetési kötelezettség csak a hűségidőn belüli készülék-kedvezményekkel rendelkező előfizetőket érintheti.

Megmenekült a majdnem visszaküldött csomag

2012.06.14. 14:56 | jackyll | 46 komment

Nyilas Misi házszám nélkül rendelgetett Amerikából, aztán csodálkozott, hogy nem érkezett meg. Vagyis megérkezett, csak nem hozzá, hanem a misztikus BCSKÜ 1. sz. bázisára. Az utolsó pillanat előtt sikerült kinyomozni, valójában hol is van:

Az ebay-en rendeltem egy apróságot az USA-ból. Izgatottan figyeltem a csomagkövetőt, hol jár a motyó. Péntek délutáni állapot: BCSKÜ 1. sz. bázis, kézbesíthetetlen, hiányos cím. Persze, ezt én rontottam el, az ebay-es regisztrációnál lemaradt a házszám, ami nélkül annyit volt pontos, mintha azt írtam volna, hogy Hungária körút. BCSKÜ? Wtf? A gógli már nem a barátom, használható találat nincs. Telefonon meg péntek este ötkor lehetetlen bárkit elérni. Irány a legközelebbi posta, mondjanak már valami biztatót.

Olvasson tovább!

Kötbérrel sújtja a Vodafone a telefonadó miatt menekülőket (frissítve)

2012.06.14. 11:16 | jackyll | 189 komment

Többen is beküldték, hogy a Vodafone gyakorlatilag a saját ÁSZF-jével ellentétesen nem hagyja, hogy a váratlan telefonadós áremelés miatt 15 napig szerződést bontson, akinek ez nem tetszik:

UPDATE 18:45: A Vodafone szerint csak a kedvezményes készülékvásárlóknak kell fizetniük kilépéskor.

Rövid leszek: A Vodafone most azt találta ki, hogy 50ezer forintos kötbérrel sújtja azokat, akik az új telefonadóból fakadó tarifaváltozás miatt szerződést módosítanának vagy bontanának a Vodafonnal! Vajon hány jogszabályba ütközik ez?

Péter szerint a jelenség már péntek óta tapasztalható:

Olvasson tovább!

Személyi nélkül nincs lakcímkártya se

2012.06.14. 10:06 | jackyll | 218 komment

KecskeDotyinak se jogosítványa, se útlevele, így aztán elég nehéz pótolni az összes többi iratát, amikor elhagyta a személyijét is:

Ismét megosztanék veled egy sztorit, hogy egy életre megjegyezd, fényképes igazolvány nélkül senki vagy, nem is létezel. Voltam annyira szerencsétlen, hogy életemben először (remélem utoljára) elhagytam az irataimat. Pontosítva "ugrott" a személyi igazolványom, lakcímkártyám, adókártyám és TAJ-kártyám. Mivel hétvégére esett az elvesztés, így az alatt a két nap alatt keresgettem a lehetséges helyeken, de nem találtam meg őket, ezért hétfőn foglaltam időpontot a neten (06.12. lakcímkártya, 06.13. szem. ig. - sajnos nem volt egy napon szabad időpont), majd elbattyogtam az okmányirodába. Megkérdeztem, hogy kell-e valami extra az illetékeken kívül, de csak egy jegyzőkönyvet kellett felvenni. És a jegyzőkönyvet csak reggel 10-ig, utána csak délután 1-től veszik fel. Én meg fél 11-re értem oda. Szóval visszamentem délután, a születési anyakönyvi kivonatom alapján kitöltöttek egy papírt, menjek isten hírével.

Olvasson tovább!

Facebookos lehúzás, magától a Facebooktól

2012.06.13. 18:32 | jackyll | 311 komment

facebook1.jpg

Robi facebookos hirdetésében megszaladt a szkript, és két nullát hozzácsapott az általa megadott értékekhez. Így a 10000 forintos keretű hirdetés 1000000-ig futott volna, ha nem kap észbe. Azt is valószínűleg onnan vette észre, hogy a kártyájáról leszedték az első 50 ezer forintot:

Meg kell osszak egy facebookos lehúzást, ami a FB Hirdetésekben található. Engem pillanatok alatt, amíg észbe kaptam és leállítottam a beindított hirdetést, 50ezer forinttal rövidített meg.

Olvasson tovább!

Lassan fizet az Allianz

2012.06.13. 14:36 | jackyll | 35 komment

Tibor 3,5 év után szeretné megkapni az Allianztól még 2009-ben lezúzott autója javítási költségeit, de mindig felmerül valami nehézség:

2009 februárjában balesetet szenvedtem, egy részeg sofőr összetörte az autómat, majd megállás nélkül tovább akart hajtani. Végül bírósági ügy lett a dologból, amely jogerősen idén májusban zárult le az ügy. Mivel az autót CASCO keretében javítottam meg (miután me tudtam volna megvárni a 3,5 évet) így az Allianznak még 2009-ben bejelentettem a kárt, majd idén májusban leadtam a szükséges papírokat.

Olvasson tovább!

A szemét parkolóőr

2012.06.13. 12:54 | jackyll | 168 komment

Rég túl vagyunk azon a türelmi időn, amit el lehetett volna várni az egységes budapesti parkolási rendszer kialakítására, a helyzet pedig egyre romlik. Lilláékat egy köcsög parkolóór mosolyogva nem igazította útba, hogy rossz automatába dobálják a pénzt, mert az már egy másik körzet, másik cég. Amint elmentek, jól le is büntette őket. Hogyan lehetne felszámolni ezt a szándékosan kártékony rendszert? Hirtelen mindenki átvált bringára?

2012. június 6-án 16:45-kor parkoltunk le a 7. kerületi Hársfa utcában. Én 38 hetes terhesen az autó mellett álltam, míg a férjem elment a szemben (a Király utcában) található, egyetlen látóhatáron belüli parkolóórához, hogy amíg kell, azaz 18 óráig jegyet vegyünk. A férjem már 5 perce áll az automatánál, és dobálja be a pénzt, de láthatóan nem sikerül jegyet vennie. Odamennék segíteni, de nem zárta be az autót, a kulcs pedig nála van, így őrzöm tovább a nyitott kocsit, és távolról figyelem, ahogyan küszködik az automatával. Ekkor jön egy parkolóellenőr, megszólítom, segítséget kérek tőle: “Elnézést, van itt a környéken még valahol parkolóautomata, mert ott áll a férjem - intek az automata irányába -, de láthatóan 5 perce nem tud jegyet venni belőle.” Erre az ellenőr: “De-de, van itt nagyon sok.” Ebben a pillanatban elindul felénk a férjem, mire az ellenőr megjegyzi: “De látja, már sikerült is neki!” Ekkor megköszönöm a segítségét, és betesszük a 16:50-kor 18:00-ig váltott jegyet az autóba, és elindulunk a dolgunkra. (Mint kiderült azért tartott ilyen sokáig a jegyvásárlás, mert ha az összeg akkora volt, hogy a jegy érvényessége túllépte a 18:00 órát, akkor nem adta ki a jegyet, csak a pénzt vissza, és lehetett újra próbálkozni.) Mikor 18:02-kor visszatértünk az autóhoz sokként ért minket a szélvédőn virító piros zacskó. Büntetés. A büntetés oka: érvénytelen jegy. A büntetést a távozásunk, azaz az ellenőrrel folytatott csevej után 4 perccel, 16:54-kor állították ki.

Olvasson tovább!

Lopják a visszajárót a BKV jegyautomatáiból

2012.06.12. 13:48 | jackyll | 438 komment

Sanyi felfedezte, hogy miért nem adnak vissza a jegyautomaták. A klasszikus ATM-eldugaszolós trükk itt is beválik, az eltorlaszolt pénzkiadó ajtó mögött természetesen ott volt a visszajáró. A történet fénypontja, amikor naiv ügyfél bejelentette az esetet a rendőrségen:

Szeretném elmesélni a mai történetem. Úgy alakult, hogy a csodás BKV szolgáltatásait kell ma igénybe vennem. Természetesen bérletem nem volt nálam, ezért rendes gyerek módjára a pénztár felé vettem az irányt. A pénztárnál sokan álltak sorba, ezért a Nyugatinál a metró lejárat 4-6 villamos oldalán (burger king) lévő (pékség mellett) 2 automata egyikéhez mentem. Aki járatos a nyugatinál az tudja, hogy egy lepratelepről van szó. Teli str*cikkel, k*rvákkal, csalókkal stb... Tehát, bedobtam az aprót, kidobta a jegyet, de a 200 Ft visszajárót nem adta vissza. Néztem, de semmi, csak fura hangot halottam, de a nagy hangzavar miatt nem tudtam eléggé fülelni. Közelebb hajoltam és bedobtam még egy százast, majd töröltem a műveletet, erre a pénz elindult lefelé, de kattant egyet és nem jött ki.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása