Tékozló Homár

A Hotelkalauz perrel fenyegeti kommentelőit

2012.08.24. 14:27 | jackyll | 868 komment

Ott hagytuk félbe Türkménbasi történetét, hogy nem tudta megjeleníteni véleményét a Hotelkalauz.hu oldalán, miután elmenekült az ott a "hónap szállodájának" hirdetett poroszlói Club Thermál Hotelből. Azóta kapott már egy feljelentési fenyegetést is, amiért le merte írni a véleményét.

Azóta történt egy újabb fenyegető fejlemény, esetleg rakd ki ezt is, ha nem unsz még. Ezt kaptam:

From: Hotelkalauz.hu [mailto:info@hotelkalauz.hu]
Sent: Thursday, August 23, 2012 4:18 PM

Jövő héten megteszem a feljelentést ön ellen Hitelrontás címen, mielőtt bármilyen rágalmazást leír tájékozódni kellene.

Olvasson tovább!

Miért húz extraprofitot a Vodafone a telefonadóból?

2012.08.24. 09:56 | jackyll | 198 komment

Bár már egyszer hetekkel ezelőtt megírtuk, a nyaralások miatt vannak, akik csak most eszmélnek rá, mekkora lehúzás a telefonadó a Vodafone-nál. Minthogy a Homár azóta sem kapott semmilyen magyarázatot, hogyan lesz technikailag céges telefonszámonként kereken 3175 forint kiegészítő díj a percenként 2 forint adóból, a megfejtés a kormányra, a GVH-ra vagy a kommentelőkre marad.

Imént beszéltem az ügyfélszolgálattal, és amiről tájékoztattak azt olyan szintű átverésnek érzem, amit én még egyetlen szolgáltatótól nem tapasztaltam. Még most sem tértem magamhoz… Hűséges céges előfizetőjük vagyok (ügyfélszám: 20477004), amióta Vodafone van, azóta van előfizetésem Önöknél. A mostani számlán (ami feltűnően magas volt a korábbiakhoz képest) feltűnt egy bruttó 3 175 Ft-os tétel, amire csak sunyin annyit írtak a számlán, hogy „Kiegészítő havi díj”. 6 szám tartozik a flottába, amiből 3 számon van aktív forgalom, a többit csak sms-re vagy riasztóban használjuk. Ez a rejtélyes díj viszont szépen sorban minden előfizetésemnél megjelent. Ez összesen 15 000 Ft többlet költséget jelentett a számlán, amit nem tudtam hová tenni. Mikor az ügyfélszolgálatot felhívtam, akkor a hölgy tájékoztatott, hogy hát ők felhívták a figyelmet, hogy az állam által bevezetett különadó miatt megváltoztak a tarifák. Nem olvastam az ÁSZF 4.2.5.1-es pontját?

Olvasson tovább!

Tahó őrök a Budapest Parkban (frissítve)

2012.08.23. 14:41 | jackyll | 370 komment

Egy dobozos sör miatt rontott az egyik biztonsági őr a 13 fős lánybandára, amikor befelé haladtak a Soroksári úti Budapest Parkba. A jelenet hamar teljesen indokolatlan ordibálásba fajult, úgyhogy otthagyták a helyet:

UPDATE 08/24 09:40: Hamar meg is jött a Budapest Park válasza, akik szerint naiv vendég viselkedett civilizálatlanul, leköpte az őröket, és bekínálta a dobozos sört a többieknek, amikor nem bírta meginni. Az eredeti levél után olvasható lejjebb:

Szeretném megosztani Veletek egy igencsak negatív tapasztalatomat, amelyeket már lassan 1 hónapja a Budapest Park szórakozóhelyen szereztem. Egy pénteken lánybúcsú ünneplése alkalmából jöttünk volna szórakozni erre a helyre, a kb.13 fős társaság meg is váltotta a jegyét,  ám a bemenetkor a táskámban maradt egy bontatlan dobozos (sör)ital, így a beengedő személyzet figyelmeztetett, hogy tegyem le a kuka mellé, talán meglesz, majd hozzátette, hogy  "Szolgálat alatt mi úgy se ihatunk csak töményet. "Avagy álljak arrébb és igyam meg. Eddig a megjegyzést leszámítva jogos. Így oldalra álltam,  míg a lánybúcsú többi tagja a kordon másik oldalán állt, (vártak engem) beszélgettünk. Ekkor üvöltött rám először az említett úr,  hogy túl közel állok a kordonhoz,  majd  a bent álló egyik ismerős lányt kitessékelte a szórakozóhelyről,  miszerint ő úgy látta, hogy hozzáért (!) a sörhöz. Megalázó módon kirántotta a kordont, hogy a legrövidebb úton távozzon,  s hozzáfűzte (szintén üvöltve, amire egyáltalán nem szolgáltunk rá), hogy a jegye mivel már érvényesítve volt, így nem jöhet már be. Így úgy döntöttünk, hogy veszünk még egy érvényes, kezeletlen jegyet ismételten a kasszában, s végre bemegyünk a többiekhez.

Olvasson tovább!

Állami ünnepen nem lehet Erzsébet-utalvánnyal fizetni

2012.08.23. 12:50 | jackyll | 88 komment

Megnyugtató látni, hogy államilag szervezett kirakodóvásárokon ugyanúgy nem adnak blokkot, mint ahogy étkezési utalványokat sem fogadnak el:

Augusztus 20. A kenyér ünnepe, áLami ünnep, tűzijáték, rendezvények stb.. A párom munkahelyén Erzsébet hol felbukkan, hol nem. Hál isten ebben a hónapban épp felbukkant, és mivel a számlánkon már csak 8.000 forint volt, arra is pályázott az Eon, úgy döntöttünk a gyerekek vágyait idén Erzsébet álmodja meg. Aztán jött a csalódás. Minden echte magyarnak volt kikiáltva, de sem blokk, sem Erzsébet nem volt ismerős egyetlen kereskedőnek. Nem lehetett Erzsébet utalvánnyal fizetni sehol! És mindenütt úgy néztek ránk, mintha másik bolygóról jöttünk volna :( Ezúton kérvényezném, hogy a képviselők, politikusok és a sleppjük CSAK Erzsébet utalványban kaphassák a bérüket.

Andi

Elmenekültek a "hónap szállodájából"

2012.08.23. 11:59 | jackyll | 147 komment

poroszlo.jpg

Türkménbasi nem elég sikeresen foglalt szobát a poroszlói Club Thermál Hotelben, így a ferde mennyezetű tetőtérbe szállásolták el őket, ahol felállni nem lehetett az amúgy is kicsi alapterületű szobában. A lepusztult kert és a szottyos vacsora megtekintése után a végső lökést a kiköltözésre a víznyomás nélküli zuhany adta:

Családommal úgy döntöttünk, hogy a nyár utolsó hosszú hétvégéjét a Tisza Tónál töltjük. A poroszlói Club Thermál Hotelben foglaltunk szállást 4 éjszakára. A Hotel 3 csillagosként hirdeti magát, ezért csodát nem vártunk. Ez egy kastélyhotel, remek adottságokkal, de megérkezéskor kiderült, hogy sajnos korántsem olyan rózsás a helyzet. A szobák max. 8 m2-esek, holott tágas szobát kértünk már a foglaláskor. Ráadásul az emeleti szobák valójában tetőterek, az ágyakon nagyon óvatosan kell felülni, hogy az ember ne verje be a fejét. Lényegében egy betonsátorban érezte magát az ember, ahol a 3 ócska ágy és a ferde tető miatt sem mozogni, sem a táskákat lerakni lényegében nem lehetett. (a szúnyogoknak mindez nem okozott gondot) De ezen még túllendültem mondván, hogy csak aludni járunk ide, kibírjuk.

Olvasson tovább!

Egy hónappal hamarabb kell fizetni a Corvinusnak

2012.08.22. 14:26 | jackyll | 413 komment

Rendes egyetemista nyáron nem az egyetem honlapját frissítgeti áhitattal. Pedig kellene, hiszen akkor nem néhány nappal ezelőtt tudta volna meg, hogy idén a világvégére való tekintettel egy hónappal hamarabb kell fizetni.

A lányom a Budapesti Corvinus Egyetem (Közgáz) végzős hallgatója, utolsó félévét kezdi meg, költségtérítéses hallgatóként. A költségtérítési díjat az elmúlt 3 évben (elmúlt 6 félévben) mindig a szorgalmi időszak 3.hetéig(végéig) kellett befizetni, ez ősszel szeptember végét-október elejét jelentette (pl. október 8., október 10, szeptember 30). A fiam és keresztlányom is ide járt, így az elmúlt 9 évben kapcsolatban voltunk az egyetemmel, a következőkre egyszer sem volt példa: Pár nappal ezelőtt az online, egységes tanulmányi rendszerben (NEPTUN) a következő üzenetet fogadta: Dékáni utasításra a költségtérítési díj befizetésének határideje augusztus 29-e. (a félév szeptember 10-én, a tantárgy felvétel szeptember 3-tól kezdődik).

Olvasson tovább!

Rövid létra miatt nem kapott műholdvevőt

2012.08.22. 13:06 | jackyll | 76 komment

Azt már tudjuk, hogy Írországban a Tescóban súlyosabb a helyzet, mint nálunk. Most az is kiderül, hogy ha a tévészerelő alvállalkozónak nincs elég hosszú létrája, akkor a tévét sem kötik be. Rew az arrafelé még mindig menő Skyra fizetett volna be, hogy az már olimpiát HD-ben nézhesse. Az egyszerűnek tűnő beszerelés sorra bukott el az alvállalkozókon, míg véget nem ért a sportesemény:

Írországban élek immáron 3/4 éve a párommal Corkban. Az első albérletünkben UPC-t szerződtetünk, remek volt a műsorszórás és az internet is, havi 66 euróért. Júniusban átköltöztünk egy másik lakásba, de mivel ott nem volt a UPC-nek vétele, ezért felbontottuk a szerződést és még kötbért sem kellett fizetnünk. Szóval korrektek voltak. Háhá és most jön a java. A tescoban van a SKY üzletkötőjének irodája, ezért bementünk és megrendeltem egy alapcsomagot havi 25 euróért és előre kifizettem a szerelési díjat is (30 juró). Kértek egy hetet, amíg a szerelő felveszi velem a kapcsolatot. Nem is telt el az egy hét, csörög a telefonom. A szerelő volt, hogy itt van a ház előtt ( egy három emeletes társasházról van szó ) és beszerelné a szolgáltatást. Remek, rohantam le, az olimpiát már HD minőségben élvezhetem....élvezhetném, ha nem indult volna be a legendás kelta tigris nevű állatfaj csínytevése.

Olvasson tovább!

Nyári továbbképzés a kisboltban

2012.08.22. 12:08 | jackyll | 84 komment

Nóra nem érti, miért egrecíroztatják a Balatonnál rekedt vásárlókat:

Balatonfenyvesi nyaralásunk során találkoztunk a képen lévő felirattal, és hozzá sok morcos eladóval, a Fenyves ABC nevű boltban. Kedélyükön szerintem az sem segített sokat, hogy jót mulattunk a kiíráson, miközben igazándiból sírni lett volna kedvünk. Sajnos a Balatonnál az a néhány maradék vendég nem eléggé tisztelettudó és jól nevelt még. Rájuk fér egy kis oktatás a dolgozók szerint! Míg ők is otthon nem maradnak végleg.

zacskotepo.jpg

Becsődölt az Aranyközpont Zrt.

2012.08.21. 15:41 | jackyll | 178 komment

Nem véletlenül nem sikerült visszaszereznie naiv ügyfélnek az előrendelt aranytömbje árát az Aranyközponttól, minthogy az azóta csődvédelembe menekült. Az Index szerint

harmincnál is többen lehetnek, akik pénzükre vagy aranyukra várnak; a követeléseiket összegezve úgy tűnik, több tízmillió forint lehet az Aranyközpont adóssága. A bizalmukat elveszített panaszosok közül többen még a csődeljárás elindítása előtt ügyvédi felszólítást küldtek a cégnek, mások rendőrséghez, illetve behajtókhoz fordultak, de volt olyan is, aki az ügyészségnél tett feljelentést. Tudomásunk szerint ez utóbbinak lett is foganatja, ugyanis a Budapesti VI. és VII. kerületi Ügyészség még július végén csalás bűntette miatt nyomozást rendelt el az ügyben ismeretlen tettes ellen.

Vageszkodnak a termékbemutatósok

2012.08.21. 14:20 | jackyll | 225 komment

Ki gondolta volna hogy az évtized slágere a légterápia lesz? Naiv ügyfél édesanyját az ismert módszerrel meggyőzték, hogy rögtön 2 darab eszközt vásároljon, majd amikor a kiszállítás előtt visszamonta a rendelést, elmentek szabadságra. Naiv ügyfél kicsit ideges levelet írt a cégnek:

Tisztel Hölgyem, Uram! Önök csalással ÉS FENYEGETÉTESSEL ÉS FŐLEG MEGTÉVESZTÉSSEL RÁSÓZTAK ÉDESANYÁMRA 2 db szerkezetet, amit még a tizedét sem éri az Önök által megadott árnak. Édesanyám az előleget átadta Önöknek, de mivel felismerte a csalást, mondhatnám  a legszemtelenebb, börtönbüntetést érdemlő átvágást, visszakérte a pénzt. Minden jogszabály szerint jogosan kíván elállni a megállapodástól. Önök hét napon belül kötelesek lettek volna a pénzt visszaadni, ami a mai napin mindenféle hazug indokok miatt nem történt meg.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása