Tékozló Homár

290 milliót fizet a Raiffeisen a devizahiteleseknek

2012.09.20. 17:35 | jackyll | 1002 komment

Újra vasököllel csapott le a PSZÁF egy forradalmi módszerekkel extraprofitot gyártó bankra. Ezúttal a Raiffeisen fizethet vissza 290 millió forintot 26 ezer ügyfelének, akik átváltási díjat fizettek devizahiteleiknél 2010 októbere óta:

A PSZÁF mai határozatában megtiltotta, hogy a pénzügyi szervezet lakáscélú devizahiteleinél a továbbiakban a hitelintézeti törvényt megsértve átváltási díjat számítson fel. A jogsértés miatt a PSZÁF 80 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki. A pénzbírság mértékét az súlyosbította, hogy a bank összességében 26 277 fogyasztóval szemben 289,46 millió forint jogtalan többletbefizetéssel terhelte a fogyasztókat konverziós díjként. A PSZÁF kötelezése szerint a Raiffeisen Banknak 2012. október 31-ig vissza kell térítenie a teljes összeget az érintett fogyasztói körnek.

Olvasson tovább!

Eltűntette a biztosítást a Netrisk

2012.09.20. 11:17 | jackyll | 98 komment

Naiv ügyfél a Netrisken látta, hogy teherautójára érdemes biztosítót váltani, és csak ezután kapta meg a jobb ajánlatot, így mégse váltott. A Netrisk azonban igen, bár visszaigazolták, hogy lemondta az akciót. Viszont ennek nyoma sem volt 2 hónapig, élő szerződést mutatott a számítógép, amikor aztán kiderült, hogy nincs is biztosítása.

2011. végén a kötelező felelősségbiztosítások átkötésekor átnéztük 2 cég és 4 magánszemély autóit. Néhánynál a netrisk oldala szerint érdemes volt váltani, ezt meg is tettük úgy, ahogy évek óta mindig. Aztán kicsit késve, de megjött az akkori biztosító levele és abban a netrisk oldalán kalkulált díjnál kisebb megajánlott 2012-es díj volt egy teherautóra. Mit lehet ezzel kezdeni? Semmi gond, akkor töröltessük az átkötést, ahogy ezt már többször is tettük, úgyhogy írtam a rendszeren keresztül üzenetet, hogy tévedés történt, maradjon az a biztosító, ami eddig volt. Normálisan ezután törlik a kérést és marad a biztosítás a régi helyen. Ha így lett volna, most nem írnék levelet. Nézzük mi volt pontosan:

Olvasson tovább!

A parkolás sem lett olcsóbb Lisztferihegyen

2012.09.19. 10:23 | jackyll | 158 komment

Árpádnak sikerült 17 percet töltenie a reptéren egy ismerős kifuvarozása után, ami parkolásilag 2000 forintjába került:

A tegnapi esős időben volt szerencsém a híres-nevezetes ferihegyi reptérre kísérni egy kedves ismerősömet. Mivel óriási dugó volt a városban, későn érkeztünk a reptérre és nem volt kedvünk a parkolóból csomagokkal szaladgálni az esőben, emiatt rögtön a terminál bejárata elé hajtottam, ahol már a bejáratnál meglepett a sormopó és a személyautók teljes hiánya, de nem nagyon foglalkoztam vele, mert mégis a repülő elérése volt az elsődleges célom. Gyorsan elintéztük a bejelentkezést, és az ismerősöm el is indult a biztonsági kapuk felé, én meg az autóhoz. A második meglepetés a kijárati sorompónál várt, ahol kiderült, hogy nem lehet kifizetni a díjat - mint régebben az alsó parkolónál-.

Olvasson tovább!

Keressük a távfűtési Guiness-rekordot!

2012.09.18. 16:41 | jackyll | 292 komment

A Homár saját archivumában a területi rekord 345 ezer forint volt Veszprémben, de most kaptuk a jelentést, hogy Hódmezővásárhelyen 496 ezernél állt meg a mutató. Ráadásul korábbi bajnokunk az egész 60 nm-es lakást fűtötte, míg az új csupán egyetlen szobát, írja a Délmagyar:

Több fórumon is megpróbáltam segítséget kérni. A Fogyasztóvédelemnél azt mondták, nem az ő hatáskörük. A Mérésügyi Hatóságtól is ezt a választ kaptam. A fűtéselszámolást végző Techem Kft. képviselője is járt nálunk. Megnézte, jól működött-e a mérő. Azt mondta, semmi probléma vele; személyes megjegyzésként hozzáfűzte, mégiscsak lehet valami gond a panel fűtésrendszerével, ha a radiátor csak langyos volt. Ügyvédhez is fordultunk. Megértő volt a számlát küldő Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. is, ahol fizetési haladékot kaptunk, de ki kell fizetnünk a szerintem igazságtalan számlát.

Lehet, hogy a 24 lakásos panelben egyedül ők fűtöttek? Ha bárhol látott, hallott, olvasott, rebloggolt ennél durvábbat, lője át nekünk is!

Megszívatta a diákhiteleseket a Corvinus

2012.09.18. 14:30 | jackyll | 88 komment

Nem elég, hogy egy hónappal előrehozták a fizetési határidőt a Corvinuson, az utolsó pillanatban még a diákhiteleseket is megszívatták. Utolsó előtti nap találták ki, hogy hitelből csak a tandíj felét lehet fizetni, a másik 350 ezer forintot elő kellett volna varázsolni hétfőig.

A gyerekem Corvinus Egyetemre jár, most kezdte az 1. évet az egyik költségtérítéses szakon (amiből egyébként nem is létezik állami). Ennek tandíja 690ezer Ft, szerintem ez egyáltalán nem kevés pénz, és jóval magasabb  az átlagos tandíjnál. Hogy ezt ki lehessen fizetni, itt a lehetőség: Diákhitel2. Nagyszerű konstrukció, tényleg lehetőséget ad bárkinek a tanulásra. Ezt augusztus 15-től lehet igényleni, a honlapjukon baromi összevisszaság volt akkor, hogy hol és hogyan lehet benyújtani - augusztus 16-án postára adtuk, ami utólag kiderült, hogy nem volt elfogadott út, mindegy, visszaküldték... és másodszorra már sikeresen egy bankfiókban adtuk be, szeptember 3-án. Ehhez képest ma (09. 14) jött egy telefon a Diákhitel Központtól, hogy a Corvinus két egyenlő részre bontotta a fizetendő díjat: az egyik a tandíj, a másik valami nyelvi hozzájárulás (vagymi). Ebből következően erre a részre nem vehető fel diákhitel! Mindezt ma, amikor a diákhitel igénylési határideje szep. 17 - azaz a következő munkanap...

Olvasson tovább!

Számhordozni se lehet már Vodafone-nál

2012.09.18. 12:15 | jackyll | 102 komment

Még a legegyszerűbb műveletért is véresre kell koptatni a billentyűzetet ebben az országban:

5 éve vagyok a Voda feltöltőkártyás előfizetője. Annyi összezördülésem volt már velük, hogy úgy gondoltam váltok és átmegyek T-Mobile-hoz. A számom szeretném megtartani, ezért 2 hete kezdeményeztem a számhordozási procedúrát. A jogszabályban az áll, hogy ha az átadó szolgáltatónál kezdeményezem a számhordozást, akkor ők 2 munkanapon belül kiállítanak egy engedélyt, amivel az átvevő szolgáltatóhoz kell bemennem és max pár napon belül már az ő előfizetőjük leszek. 2 hetet vártam, ami ugye bőven túl van a 2 munkanapon még a karácsonyi időszakban is, nemhogy szeptemberben és felhívtam az ügyfélszolgálatot. Ott azt mondták, hogy látják, hogy én ezt szeretném, de még nem mozdult semmi ezügyben.

Olvasson tovább!

Lehúzás a reptéri pénzváltónál

2012.09.18. 10:11 | jackyll | 163 komment

Az milyen már, hogy a külföldieket az ország első pénzautomatájánál lehúzzák? Lisztferihegy euronetes ATM-jénél a felhasználónak jóvá kell hagynia a "speciális" árfolyamot, sőt azt is, hogy emiatt nem fog utána panaszkodni:

budapestairport_atm.jpg

Az köztudott, hogy a reptéri pénzváltó több, mint tíz forinttal kevesebbet ad egy euróért, mint a legrosszabb városi pénzváltó. Most azonban kiderült, hogy a pénzkiadó automata üzemeltetőjével (Euronet) se jár feltétlenül jobban. Az automata ugyanis a gyanútlan külföldinek felajánl egy árfolyamot, és megkérdezi, hogy elfogadja-e. Az ügyfél persze, hogy elfogadja, hiszen kell neki a pénz (én is csak feltételezem, hogy nemleges válasz esetén is felvehet pénzt, méghozzá a mellékelt bizonylat szövege alapján). És ezzel a bankja által ajánlottnál sokkal rosszabb árfolyamon váltotta valutáját forintra.

Olvasson tovább!

Csöcsmenza a Liszt Ferenc téren

2012.09.17. 17:10 | jackyll | 445 komment

hooters.jpg

Mint ahogy az a nagyvilágban köztudott, a Hooters nem a kajájáról híres. Dr Dzsásztisz is ezzel szembesült az alig egy hónapja megnyílt helyen:

Két alkalommal is teszteltem a magyar Hooterst, azaz az első csalódás után adtam neki egy második esélyt. A tapasztalatom szinte minden területen negatívak. Kezdhetünk az étlapokkal, amik kritikán aluli állapotban vannak 2-3 hét nyitva tartás után, szakadtak és koszosak. Ha ilyen gyorsan kopik, akkor nincs mese, cserélni kell. A zene annyira üvölt, hogy a rendelést is emelt hangon kell leadni. Az asztaltársakkal beszélgetni sem lehet normál hangerőn. A pincérlány második alkalommal már 1 percet sem töltött az asztalunknál az order felvételén kívül.

Olvasson tovább!