Tékozló Homár

Bécsig adta a linzi jegyeket a MÁV

2012.12.21. 13:08 | jackyll | 4357 komment

Istvánnak már a pénztárban feltűnt, hogy a jegyén célállomásként Linz helyett a Wien+Zone100 állt, de a pénztáros megnyugtatta, hogy közvetlen járat megy Linzig. Bécsben persze kiderült, hogy tényleg Bécsig szól a jegyük, így duplaáron fizethettek pótdíjat Linzig:

Egy MÁV-os sztorit szeretnék megosztani veletek. Nagyon tanulságos - én legalábbis ezek után csak neten fogok jegyet vásárolni. És lehetőleg a Volánnál, vagy valami külföldi vasúti szolgáltatónál. Októberben úgy döntöttünk a barátnőmmel, hogy a születésnapom hétvégéjén elmegyünk és megnézzük Linzet. A MÁV ezen az oldalon 35 euróért kínál oda-vissza utazást. Nagyon örültünk, hogy nagyjából 20.000 forintból ketten oda-vissza megússzuk az utazást. El is mentem a Nyugati pályaudvarra megvenni a jegyeket. A pénztáros hölgytől kértem két darab jegyet Linzbe, mégpedig a kedvezményes, 35 eurós árra hivatkozva. Tudott adni, nagyszerű, gondoltam, de észrevettem, hogy a jegyen nem "Linz" szerepel végállomásként, hanem "Wien+Zone100".

Olvasson tovább!

A világ leghosszabb barnkártya-kiállítása?

2012.12.19. 16:20 | jackyll | 610 komment

Naiv ügyfél Allianz bankja egyik reggel FHB-vá alakult. Ami önmagában nem lett volna probléma, de augusztus közepe óta nem sikerül az átvett számlájához egy bankkártyát kiállítani. Decemberben megérkezett ugyan a kártya, a PIN-kód viszont nem.

Ez év közepe táján az Allianz bank minden előzetes figyelmeztetés nélkül FHB lett. Ez idáig még nem törte volna meg a lelkesedésünket, hogy fizetésünket lelkesen számlájukra helyezzük minden hónapban közösen a férjemmel, ha nem történt volna az alábbi ámokfutás. Az egész bonyodalom egy tragikus dologgal kezdődött: augusztus végén lejárt a régi Alianz-os bankkártyám érvényessége. A számla a férjemmel közös, tehát az ő bankkártyája is augusztus végén járt le. Ő augusztus közepén kapott is egy cserekártyát, amit mámoros boldogságtól elvakítva aktivált és használni kezdett… Majd egy hét múlva kapott egy másik, ugyanolyan, saját nevére szóló kártyát is… majd szépen levonták a kártyadíját még egyszer.

Olvasson tovább!

Rendelés után változik az ár a Digitaltrendnél

2012.12.19. 15:44 | jackyll | 49 komment

Most, hogy indul a szokásos téli árfolyamhullámvasút, különösen nehéz lesz például hardvert vásárolni. A legtöbb helyen már naponta igazítják az árakat az euróhoz, de ettől még általában a rendelésnél leokézott összegeket kell kifizetni:

Na a digitaltrend-et mindenki kerülje el jó messzire, ennél etikátlanabb bandát még nem láttam. Rendeltem egy routert 13992.-Ft-ért de időközben felment az ára, egyeztettem a kollegával aki megígérte, hogy természetesen a megrendelt áron kapom meg, ma kaptam egy hívást, hogy átvehetem de a magasabb áron mert még két vevő vár rá. A törvény szerint az ígért áron kéne kapnom. Ráadásul volt egy potya utam is mert nem kapták meg az ígért időre és rosszul írták le a számom,így nem tudtak értesíteni. Ezek a mocskos etikátlan webáruházak teszik tönkre a kereskedelmet! Nekem bezzeg az ígért áron kéne adnom!

Üdvözlettel:Henrik

Kevés a szagelszívás a BKV-n

2012.12.18. 16:03 | jackyll | 460 komment

Naiv ügyfél bojkottálni akarja a tömegközlekedésen a fizetést, amíg a beköltözött hajléktalanok szagától nem lehet levegőt kapni. Ígyis-úgyis totál bukó az egész, fizessenek csak a külföldiek, meg még a zenét is be lehetne vezetni, a hangulat jobb lenne.

Szeretném ha foglalkoznánk kicsit egy visszatérő és elég kellemetlen problémával: borzasztó büdös van a villamosokon (Budapest, 3-as, 47-es vonal pl.) a hajléktalanok miatt. A bosszantó az, hogy míg az utasok többsége bérletet és jegyet vesz, addig a hajléktalanok vagy csak egyszerűen nagyon ápolatlan utasok, általában jegy nélkül élvezik az utazást, de inkább a fűtött kocsikat. A kérdés az, hogy mi lenne, ha azt mondanám, hogy akkor én sem fizetek. Ingyenes szolgáltatásért nem panaszkodom.

Olvasson tovább!

Buszmegállóban nem érdemes hirdetni

2012.12.18. 15:11 | jackyll | 52 komment

intermedia_backdoor.jpg

Az illegális plakátozásnak már jó ideje leáldozott, apróhirdetéseket azonban még mindig szívesen ragasztgatnak az emberek megállókb. A neonreklámokat üzemeltető Intermédia Kft. ezért úgy döntött, ezentúl kiszámlázza ezeket is:

Nem egy ütős posztalany, de érdekes dolgot láttam az egyik buszmegállóban. (XVIII kerület). Bár az nem derült ki, hogy milyen módszerekkel derítik ki, hogy kinek számláznak, és hogy valóban ő adta-e fel a hirdetést, de mindenesetre a buszmegállókat szpemmelő hirdetők kössék fel a gatyát, mert bekeményít az Intermédia Kft. Ha ebből akarják finanszírozni a telefirkált buszmegállók takarítását akkor áldásom a tervre. A legszebb viszont az egészben az, hogy az esetlegesen kiszámlázott 10ezer+áfa után, ha úgy tartja kedvük kukázzák a hirdetést.

Fantom késedelmi kamat a Főgáztól karácsonyra (frissült)

2012.12.18. 14:19 | jackyll | 101 komment

Tagadhatatlan, hogy a fantomtartozási trendek közül mára a késedelmi kamat messze a legsikeresebb lehúzási formátum. A Főgáz úgy gondolta, hogy idén karácsonyra 4 évre visszamenőlegesen számlázza ki kiemelt ügyfeleinek ezeket az ellenőrizhetetlen tételeket:

A Főgáz újabb karácsonyi csalafintaságára hívnám fel a figyelmeteket, amelyet a napokban kaptam meg tőlük. A Főgáz levélben egy kimutatást küldött nekem 2008. áprilisig visszamenve, amelyben kimutatta, hogy havonta, az adott számla fizetési határidejéhez képest, hány nappal később fizettem be a számlájukat és a késedelem időtartamára az FGSz üzletszabályzata alapján mekkora összegű késedelmi kamatra jogosult. (Itt havonta pár forintos késedelmi kamatra gondoljatok). Nekem személy szerint az elmúlt mintegy 50-55 havi gázszámla alapján 1,500 Ft os utólagos késedelmi kamatot kellene fizetni. Úgy gondolom, hogy ha valamit az ember késve fizet meg a FŐGÁZ számára, akkor jogosan számíthat fel a gázszolgáltató a késedelmi kamatot, amely a következő havi számlájában fizetendő késedelmi kamatként ki is számlázhat. Ezzel semmi probléma. Azzal viszont oltári nagy probléma van, ha a FŐGÁZ mindezt 1-2 sőt 4 év távlatában teszi meg. Ennyire nem mehet szarul a cégnek?

Olvasson tovább!

Még az Ikea is feláraz karácsonykor? (update: nem)

2012.12.18. 11:20 | jackyll | 214 komment

Dorka leleplezte a szörnyű valóságot, hogy még a szupercsaládbarát pihepuha bútoráruházban is eljátsszák azt a legolcsóbb trükköt, hogy akció előtt virtuálisan duplájára emelik (vagy a valaha volt legmagasabb árat írják ki, de ezt úgyse tudjuk ellenőrizni):

Azt hittem csak urban legend, hogy a kereskedők a nagy leárazások előtt jól felárazzák a termékeket. Sajnos úgy látom Magyarországon még az olyan nagy és - azt gondolná az ember a hírnevére nagyon is vigyázó - cégek is élnek ezzel a gyakorlattal, mint az ikea. Az IKEA téli vásár katalógusa szerint Henriksdal hosszú székhuzat 8990 Ft helyett 3990 Ft akciós áron kapható. Míg a sima katalógusban ugyanez a termék 4990 Ft: Most kicsit elment a kedvem a téli vásároktól....

UPDATE 14:15: Hát ezt benéztük naiv ügyféllel együtt, mert több színben van, és csak az egyik akciós. Elnézést.

Olvasson tovább!

Megtagadta a beszállást a Ryanair

2012.12.17. 12:03 | jackyll | 484 komment

Hiába minden homárposzt, az embereket csak nem lehet eltántorítani attól, hogy a Ryanair gépein utazzanak. Pedig ezt néha maga a Ryanair is megteszi. Naiv ügyfél csapatának sikerült egy napon belüli retúr utazásnál Olaszországban ragadnia, mert egyikük elhagyta a személyijét:

Az alábbi történet 2012.12.11.-én történt velünk Olaszországban, Bergamóban. Reggel érkeztünk ide Budapestről hárman a Ryanair légitársasággal. Este szerettünk volna visszajönni, ugyancsak a Ryanair légitársasággal. Ahogy az meg lett rendelve: internetes utasfelvétel, feladott poggyász nélkül. A biztonsági ellenőrzéskor egyeztetve lett a személyi azonosító okmány, beszálló kártya az erre illetékes dolgozónál. A repülő 22:20 helyett, 22:35-kor indul, melyről tájékoztattak bennünket a monitoron. A beszálláskor a pultnál derült ki, hogy az egyik utastársunknak nincs meg a személyi azonosító okmánya. Ő az én édesanyám. A beszállást a másik utastársunknál és nálam is sikeresen végrehajtották. Az anyukám beszálló kártyáját azonnal elvették, majd fennhangon közölték, hogy ha nincs okmány, nincs repülés. Hiába mondtam, hogy itt bent hagyhatta el, nem tett semmit. Kértem, kérdezzen már rá az biztonsági őröknél, vagy a takarítóknál, hátha megtalálták. Csupán ignorált!

Olvasson tovább!

Újabb aranycég borul be

2012.12.17. 08:25 | jackyll | 147 komment

Bár kommentezőink még nyáron figyelmeztettek, hogy az azóta csődbe ment Aranyközpont Zrt. gyakorlatilag ugyanaz a kör, mint a Safety Gold Zrt., van, akinek ez az info már későn jött. A hasonló tulajdonoson és a hasonló problémákon kívül. vagyishogy se pénzt, se aranyat nem adnak, van azért különbség is: itt még felvesznek rendelést.

Naiv családtagom történetét szeretném megosztani Veletek és az Olvasókkal abban reményben, hogy mások nem esnek ugyanabba a hibába, mint ő. Az „aranyos” cég ugyanis, amelyik a rokonomat átverte, a mai napig elérhető és szemrebbenés nélkül fogadja a megrendeléseket. Nagyon közeli hozzátartozóm még nyáron határozta el, hogy megtakarított pénzét a „legjobb befektetésnek” kikiáltott aranyba önti. Ahelyett viszont, hogy bement volna ez első aranykereskedésbe, hogy a vitrinből elkérje a pénzéért járó aranyrögöket, körülnézett a neten és rátalált a Safety Gold Zrt. oldalára és igen csábító ajánlataikra. A webshopon keresztül még júliusban meg is rendelte az árut, majd személyesen hagyott a Szent István körúti üzletben egy csaknem 500 ezer forintnyi összeget, és várta, hogy a cég által vállalt szállítási határidőben megérkezzen az áru. Azóta is vár…

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása