Tékozló Homár

Lesből támad a parkolóőr

2013.01.25. 16:00 | jackyll | 1499 komment

Egy élelmes parkolóőr annyi idő alatt megbírságolta naiv ügyfelet, amíg elsétált megnézni a mobilparkolás telefonszámát, és elküldte az smst. Meg tudná mondani valaki, hogy mi értelme van az 5 háztömbönként változó telefonszámnak, ha egy parkolási társaságról beszélünk? Azon kívül, hogy érvénytelen körzetben parkolás miatt is lehessen bírságolni. Ha már úgyis tárolja a mobilszolgálató az sms címzettjének számát és a telefon lokációját, legalább legyen valami értelme.

Tisztelt Ügyfélszolgálat! A következő problémával fordulok Önökhöz. Tegnapi nap folyamán (2013. 01. 23.) este 19.08perckor parkoltam le Mazda 323 személygépkocsimmal a Kis Diófa utca 1. számnál. Elsétáltam a Király utca felé a kb. 80méterre lévő parkolóautomatához, ahol el is indítottam a mobil parkolást, melyről meg is kaptam a visszaigazoló SMS-t 19:09 perckor. (SMS azonosító: 20612113). Mivel mentem tovább a Király utca  felé, így már nem néztem vissza az autómra.  Amikor végeztem, és odaértem a kocsimhoz (19:43 perckor) akkor láttam, hogy megbűntettek. A parkolócetlin a bűntetés ideje 19:08 perc.

Olvasson tovább!

Nem cseréli a ripityára tört gőzkabint a Sanotechnik

2013.01.25. 14:09 | jackyll | 175 komment

Juditék nem értik, hogy mitől nem garanciális a két hónap alatt elromlott, majd javított gőzkabinjuk, aminek ezután röviddel széttört az egyik üvegfala. A Fogyasztóvédelmi Hatóság szerint nekik kellene bizonyítaniuk, hogy nem direkt verték szét kalapáccsal:

Tavaly július végén 2 hónapnyi idegbajos keresgélés után sikerült egy gőzkabint beszereznünk a Sanotechnik Kft-től. Üzembe nem velük helyeztettük, egy hozzáértő ismerősünk kötötte be. Két hónapig kiválóan üzemelt, majd a kezelőpanel megadta magát. Telefon, időpontegyeztetés, kiszállás, csere. Két hét múlva az újonnan beszerelt panel is bekrepált, némi vonakodással ennek a cseréje is megoldódott. Természetesen ilyenkor elrángatják azt a 150 kilót a helyéről, majd viszatuszkolják. Pénteken egy éktelen robajjal a fix  panel biztonsági üvege darabokra hullt úgy, hogy senki nem tartózkodott a fürdőszobában.

Olvasson tovább!

Nem ért rá a Mikulás, a pénzt visszafizetni se

2013.01.25. 08:47 | jackyll | 244 komment

Képzelhetik mennyire pörög még mindig a Mikulásbiznisz így január végén. Naiv ügyfél ezért nem érti, hogyan nem sikerült időt szakítani a tavaly meghiúsult látogatást sztornózni:

Tavaly történt, hogy elhatároztuk, gyermekünk élete első Mikulás élményét Mikulás rendelés útján szeretnénk felejthetetlenné tenni. Ez sikerült is, csak nem úgy, ahogyan szerettük volna. Az interneten rákeresve találtuk az alábbi szolgáltatót. Önmagát "Egy felejthetetlen élmény gyermekének" szlogennel reklámozza. Telefonon meg is kerestük, a megbeszélt módon egyeztettük is a szolgáltatás időpontját. A Mikulás Bácsi jelezte, hogy utaljuk át vagy fizessük be előre a szolgáltatást, így még némi kedvezményt is biztosít, hiszen jóval idő előtt jelentkeztünk. Boldogan fizettük be a megbeszélt összeget, hiszen úgy éreztük a kisfiunknak örömet szerzünk majd. Bő egy hónap múlva eljött a Mikulás vizitjének időpontja. Reggel fel is hívtam a Mikulás Bácsit, hogy minden rendben van-e, mondta, hogy igen, várjuk nyugodtan, a megbeszélt időpontban jönni fog.

Olvasson tovább!

Kikötötte a UPC az Animal Planetet

2013.01.24. 14:12 | jackyll | 176 komment
Nem csak a Diginél szórnak ki csatornákat, a UPC is szelektál időnként. Náluk most az Animal Planet hullott el, de csak analóg kábeltévén, digitálisan HD-ben is fogható, vélhetőleg a gyorsabb átállás jegyében:
sajnos ugylatszik hogy az animal planet nem egy mezzo, mert rajtam kivul szinte senkinek sem hianyzik… a upc az analog kabelteves halozataban 2013. januar 15-en megszuntette az animal planet tovabbitasat, helyette a TLC nevu izet adjak. f@szbukon megkerdeztem oket, hogy megis hogyan gondoltak es a csatolt, politikusainkon is tulszarnyalo cinizmussal birtak valaszolni. szamomra igy a nezheto csatornak szama 33%-kal csokkent.
upcanimalplanet.jpg

Gyermekeit nevelő nagycsaládos anyuka ne akarjon nyaralni

2013.01.24. 11:28 | jackyll | 249 komment

Hol van már a 3 gyerek, meg a 4 kerék szlogen! A legvadiújabb nagycsaládosoknak szánt Erzsébet-pályázaton ugyan a tavalyi kiíráshoz képest már mindkét szülőt fel lehet tüntetni, kizáró tényező, ha valaki a 3 vagy több gyermeke mellett nem dolgozik, például mert nem kap munkát és/vagy egyetemre jár. A nemzetgazdaságilag haszontalan tevékenységeket mindenképpen büntetni kell, ilyen többet ne forduljon elő! Tessenek még több hasznot hajtani, csak aztán jöhet az aratás!

Kedves Homár! Azért írok neked, mert már csak sírni tudok ezen az egészen. Eddig egyetlen egyszer tudtunk elmenni a gyerekekkel nyaralni, a 9 év alatt. Tavaly megörültünk az Erzsébet pályázatnak, (Üdülési pályázat Nagycsaládosok részére) hogy végre, talán mi is eljuthatunk. Akkor csak egy szülőt lehetett feltüntetni a pályázati lapon, miután nyertünk, derült ki, hogy ahhoz hogy én is menjek, még súlyos ezreket kell kifizetni, amit nem bírtunk. Lemondtunk róla, nem mentünk. Idén örömmel fedeztem fel, hogy kevesebb lett az önerő, már engem is fel lehet tüntetni a pályázaton, szuper. Egészen addig, amíg ki nem derítettem, hogy ha én nem dolgozom akkor nem lehetek rajta.

Olvasson tovább!

3 hónapja vár a T-Home táblagépére

2013.01.24. 08:59 | jackyll | 53 komment

Megelőlegezzük, hogy alábbi naiv ügyfél nyerte a legrégebben meg nem kapott karácsonyi ajándék versenyünket, minthogy október 15. óta vár a T-Home-ra. Igaz, akkor alapvetően előfizetői csomagot akart váltani, amivel 28 napig egyáltalán semmi nem történt, de akkor is. Január elején feladta a harcot, vett egy táblagépet személyesen, mire azt mondták neki, kap egy másikat is, mert arról már hűségszerződése van. Aztán kiderült, hogy nem is járna az előfizetéséhez táblagép, bár ők ajánlották fel.

Több mint negyed éve húzódó megrendelésem procedúráját szeretném megosztani veletek, ami még a mai napig sem zárult le. Adott a cég egyik telephely, ami nyáron gazdasági okokból 3 km-el arrébb költözik, amit ugye bejelentettünk volna a T-Home-nál, de pont azon a héten keresett meg a város egyik nagy T-Home-jának üzletvezetője, hogy milyen jó ajánlatok vannak már csomagban, azaz a Compleo család. Természetesen mivel üzletkötőnk nem volt, csak egy bejáratott lakosságis kolléga, aki nem a városban van, ezért megörültem a megkeresésnek, és annyi feltételt támasztottam az egész elé, mint az imént említett lakosságis kolléga felé: ha lebeszéljük, hogy x időpontban ott vagyok a papírokat kitölteni, és aláírni, akkor nem kell még 1 órát várnám a sorban (ami szinte minden T-Home üzletben ismerős lehet).

Olvasson tovább!

A Canon szerint a Windows 8-at nem ők írták

2013.01.23. 12:39 | jackyll | 285 komment

Meglepő válasszal szolgált a Canon ügyfélszolgálata naiv ügyfélnek, amikor nem működő nyomtatója rendeltetésszerű használatáról érdeklődött. Windows 8 alatt megtorpant az évek óta problémamentes Pixma MX310, amire az lett a hivatalos reakció, hogy a hiba naiv ügyfél gépében van. Bár az oprendszer egy év nyilvános tesztelés után fél éve hivatalosan is megjelent, az internetezők tapasztalatai szerint vagy Windows 7-es vagy Vistás driverrel érdemes próbálkozni.

A múlt héten kiderült, hogy a Canon support-ot hidegen hagyja, ha nem működik megfelelően a szoftverük, amit a nyomtatókhoz adnak. Mindezt persze politikus válasszal prezentálják, de a szövegből érezhető, hogy " hülye egységsugarú felhasználó, teszünk a problémádra.Történetem a következő:

Olvasson tovább!

"Törzsvásárlói kártya" az Euronicsnál

2013.01.23. 10:35 | jackyll | 61 komment

KOTJ egyre aggodalmasabban szolgáltatta a személyes adatait az Euronics törzskártyájának kitöltéséhez. Minek nekik bankszámlakivonat, jövedelem ésatöbbi? A kártyáról a végén persze kiderült, hogy egy Cetelemes hitelkártya:

Euronics „törzsvásárlói kártyára” hívnám fel a figyelmeteket. Bőszen ajánlgatják, hogy ha kiváltom (1 évre 3500 Ft), akkor 10% kedvezményt kapok a nem akciós árból. Bele is mentem, leültetnek a kishölgyhöz, kéri a lakcímkártyát,személyit,adószámot, utolsó havi bankszámlakivonatot! Micsoda? Miért? Nem tudják, de szükséges. Kinyomtatom ebankból, rögtön a fizetésem nézi, mi közöd hozzá? Be kell írnia. Mióta dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, stb. Kérdezi a feleségem adatait is, anyja neve, munkahelye, mióta, mennyit?! Nagyon gyanús volt, de kíváncsi voltam, végigvártam, mi lesz ebből. Kb. 20 perc pötyögés után odatol elém a Cetelemes hitelszerződést hitelkártyával. Magyarul, hitelkártyával fizettem volna, amit levontak volna a számlámról.

Olvasson tovább!

Patkánymérges nápolyi a Tescóban

2013.01.22. 18:45 | jackyll | 242 komment

Bár a hivatalos gyorsriasztás szerint lehet, hogy nem is patkányméreg a rózsaszínű por, amit a Tesco saját márkás vaniliás nápolyijában találtak Lengyelországban (hanem? mosópor?), blokk nélkül visszaveszik az összeset, úgyhogy valami gáz biztos van vele:

A NÉBIH 2013. január 22-én kapott értesítést az EU tagállamok által működtetett, az élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyors riasztási rendszeren (RASFF), amely szerint lengyel édességek gyártása során feltehetően rágcsálóméreggel szennyezett tejport használtak fel, ezért ezeket az édességeket visszahívják a fogyasztóktól. A bejelentés szerint az édességek gyártáshoz használt tejporban rágcsálóirtó szerre emlékeztető rózsaszínű granulátumot találtak, de nem bizonyított, hogy a granulátumok valóban rágcsálómérgek voltak, és a szennyeződés módjáról sem érkezett hivatalos tájékoztatás. A feltehetően szennyezett termékből – melynek eredeti megnevezése „Wafle waniliowe 175g” magyar megnevezése TS Vanília ízű krémmel (74%) töltött ostyaszeletek, minőség-megőrzési ideje 2013.04.21. azonosító száma 2-0771-210413 – a jelenlegi információk szerint Magyarországon a Tesco áruházakba szállítottak.

A pénztárgép nem engedi az Erzsébet-utalványt

2013.01.22. 15:45 | jackyll | 97 komment

A Homár mostanában nem látott utalványt, így az országos tudományos kísérlet alanyaira marad, hogy megválaszolják naiv ügyfél költői kérdését:

SPAR, 498 Ft fizetnivaló, 500 Ft-os Erzsébet-utalvány: azt nem lehet, a pénztárgép nem engedi, vegyek még valamit, vagy fizessek készpénzzel. Október 15. óta fogadnak el náluk Bözsijegyet, ezek szerint azóta nem sikerült megoldást találni erre. A konkrét bolt a hülye, a bolthálózat, vagy valami idióta szabályozás miatt az összes elfogadóhely?

süti beállítások módosítása