Tékozló Homár

12 liter savanyú Tesco-tej hiteles története FRISSÍTVE!

2014.07.03. 13:29 | Homár Hilda | komment

tesco_plusz_765x345.jpg

Olvasónk reggel tejeskávét akart inni. Nem sikerült. Ettől annyira bepöccent, hogy üti-vágja a Tesco-ügyfélszolgálatot, pedig azok igazán megszaggatták a sötétkék egyenblúzt, mert olyanokat írtak neki, hogy "mindenképpen megvizsgáljuk az említett problémát" meg, hogy "Nem szerettünk volna sem kellemetlenséget, sem kárt okozni Önöknek, utólag is elnézését kérjük az okozott kellemetlenség miatt.". Mondjuk akinek megvan az a pillanat, amikor az ember korán reggel gyűrött fejjel, egy rettenetes zűrös napra készülve hirtelen rádöbben, hogy félig kész kávéja mindörökre félig kész marad, mert nincs tej, az azért biztos tud azonosulni vele. 

T. Homár!

Alant a levelezésem a Tesco ügyfélszolgálatával, a történet elég jól kibogozható belőle. A lényeg: az online házhoz szállítással megrendelt 16 liter tejből a szavatossági idő lejárta előtt előbb szépen apránként, aztán hirtelen összesen kb. 12 liter megromlott. Nem volt egy jó üzlet.

Kérem szépem, hogy a t. Homár-olvasók kíméljenek meg az „aki a tecsóban vásárol, sikeres ember nem lehet”, illetve „csak a lúzerek vásárolnak a Tescóban” típusú hozzászólásoktól, mert 1) a Tesco pont annyira megfelel a nagybevásárlás cipelős részének házhoz szállításához, mint bármelyik más házhoz szállítós üzletlánc, 2) a tescóban is pont annyira elvárhatom, hogy a pénzemért fogyasztható árut, a megrendelt szolgáltatást és a reklamációm kielégítő intézését kapjam, mint bármelyik más házhoz szállítós üzletláncnál. Akkor most jöjjenek a levelek:

1. levél

Tisztelt Ügyfélszolgálat!

Panasszal szeretnék élni egyrészt kiszállított termékük minősége, másrészt telefonos ügyfélszolgálati munkatársuk impotenciája miatt.

Mint ahogy már visszatérő vevőként többször is, legutóbb június 19-i kiszállítással rendeltünk önöktől egy nagyobb tételt (bevásárlás azonosítója: ...), ezen belül 16 liter Tesco tejet. Bár a dobozokon június 28-i lejárati idő szerepel, már e hét elején kétszer előfordult, hogy a kibontott tej savanyú, romlott volt, csak 2-3. próbálkozásra sikerült fogyasztható állapotú dobozt kibontani. Mivel úgy gondoltuk, meleg időben ennyi még talán "belefér", nem is reklamáltunk, ám ma reggel konkrétan a 8. dobozban találtunk iható állapotú (nem romlott, nem savanyú, sőt pár dobozban savósan összeállt) tejet. Ezzel a 16 liter tej el is fogyott úgy, hogy abból ténylegesen talán 3-4 litert sikerült elfogyasztania a családnak.

Felhívtam a telefonos ügyfélszolgálatot, ahol a hölgy közölte, hogy semmit nem tud tenni, mert

1) egyrészt június 19-e már rég elmúlt, miért nem jeleztük azonnal.

Válaszom: azért, mert ha az ember nagyobb mennyiségben vásárol, az nem jelenti azt, hogy az összes rendelt terméket 2-3 napon belül ki is bontja. Meglátásom szerint nem a vásárlás időpontja a döntő ebből a szempontból, hanem az, hogy a fogyasztás (vagy esetünkben annak kísérlete) a terméken szereplő lejárati időponton belül történt-e. Jelen esetben a tej a feltüntetett adatok szerint még fogyasztható.

2) miért nem azonnal jeleztük a problémát, amint az első romlott dobozt észleltük.

Válaszom: ahogyan fent már jeleztem, úgy gondoltuk, ennyi még belefér, de a mai 8. doboz romlott tej után nyilvánvaló, hogy nem egyszeri véletlenről van szó, hanem valószínűleg valahol megszakadt önöknél a tárolás vagy kiszállítás során a folyamatos hűtési lánc. Kicsit visszatetszőnek és felháborítónak találom, ha a vevő rugalmasságát, toleranciáját, amivel nem reklamál rögtön az első fogyaszthatatlan doboz után, ügyfélszolgálati munkatársuk a reklamáció intézése során azonnal ellene fordítja, mondván miért nem reklamált azonnal.

3) fáradjak be a blokkal és a kifogásolt tejekkel a legközelebbi Tesco áruházba, ahol kicserélik fogyaszthatóra.

Válaszom: egy online házhoz szállításos vásárlás esetében eleve nevetségesnek találom, hogy személyes ügyintézést ajánlanak. Ha személyesen szeretnék vásárolni, akkor nyilván már a vásárlást is úgy intéztem volna. Az pedig különösen nevetséges, hogy nyolc darab kibontott (!!) tejesdobozzal szerencsétlenkedjek el egy Tescóba személyesen csak azért, hogy elhiggyék, hogy nem passzióból bontogatok ki majd' 10 liter tejet két tejeskávéhoz, hanem azért, mert szeretnék találni egyetlen dobozt, amiben még fogyasztható tej van. Aztán persze az új 8 liter tejet személyesen cipeljem haza. Hiszen az online vásárlással éppen ezt szerettem volna elkerülni, nem?

Csatolt fájlban küldöm a ma reggeli próbálkozásunk eredményét fogyasztható tej után.
Üdvözlettel

2. levél

Tisztelt ...!

Köszönjük az észrevételét, panaszát eljuttattuk az illetékeseknek kivizsgálásra. Fontos számunkra vásárlóink elégedettsége, ezért mindenképpen megvizsgáljuk az említett problémát, mivel az előírt szabályoknak megfelelő tárolás ellenére romlott tej került kiszállításra. Amennyiben szükséges természetesen a beszállítónak is továbbítjuk az esetlegesen feltárt hibát.

Az Általános Szerződési Feltételekben foglaltak szerint, az érintett termékeket és a vonatkozó blokkot bármely Tesco Áruházban tudja intézni, termékcsere vagy árvisszatérítés tekintetében, a vásárlástól számított 14 napon belül. Mivel dobozos tejről van szó, az üres doboz is elfogadott.

Nem szerettünk volna sem kellemetlenséget, sem kárt okozni Önöknek, utólag is elnézését kérjük az okozott kellemetlenség miatt. A gondos bevásárlás, és kiszállítás a megrendelés alapján a mi felelősségünk, és minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a jövőben ilyen problémával ne találkozzon! Reméljük, továbbra is az online vásárlóink között üdvözölhetjük!

További szép napot kívánunk!

Üdvözlettel:

(Itt megjegyezném, hogy már-már tragikomikus, ahogyan egy átbosszankodott reggel után

TOVÁBBI szép napot kíván az ügyintéző.)

3. levél

Tisztelt Ügyfélszolgálat!

Nem igazán tudom eldönteni, hogy elolvasták és értelmezték-e reklamációs levelemet vagy csak jött a sablon válaszlevél automatikusan. Nem igazán érzem, hogy valóban a vevő elégedettsége lenne a cél a reklamáció intézése során. Mert ugye a legkisebb is számít...

1) Nem "romlott tej került kiszállításra", ahogyan ön a válaszlevelében írja, hanem a kiszállított tej legnagyobb része a szavatossági idő lejárta előtt megromlott. Azt hiszem, ezt elég érthetően megfogalmaztam a levélben.

2) Nem igazán érdekel, hogy a beszállítónak milyen hibát és hogy tárnak fel. Én önökkel állok kapcsolatban, így a reklamáció megnyugtató elintézése az önök feladata, aztán hogy önök mit és hogyan intéznek a beszállítókkal, az nem a vevő dolga.

3) Nem tekintem megnyugtató elintézésnek, hogy az üres dobozokkal a legközelebbi Tesco áruházba küldenek. Ahogyan első levelemben már írtam is, azért rendelünk és fizetünk házhoz szállítást, mert éppen az áruházban való személyes vásárlást és az ezzel járó cipekedést szeretnénk elkerülni. (Nem mellesleg a dobozokat reggel óta már kidobtam, ugye nem gondolja, hogy nyolc savanyú szagú tejes dobozt fogunk naphosszat kerülgetni a konyhában?) A rendelés leadásakor mi önökkel házhoz szállításos szolgáltatásra szerződtünk, így nem is igazán értem, hogy − a telefon és a számítógép korában − hogyan merülhet fel egyáltalán, hogy személyes megjelenésre kötelezik a reklamáló vevőt. Pláne, hogy esetünkben Tesco saját márkás tejekről van szó, mégis hol máshol vettük volna, mint a Tescóban???

4) A blokk megvan ugyan, szívesen be is szkennelem, ha ezen múlik, de azért megjegyezném, hogy elég nevetséges dolog online vásárlás esetében a blokk meglétéhez kötni a reklamáció intézését, lévén az egész vásárlásnak (a vevő adataival, a vásárlás időpontjával és a vásárolt termékekkel együtt) nyoma van a számítógépes rendszerükben.

5) A megnyugtató elintézést és megfelelő kártalanítást kb. úgy gondolnám, hogy a megromlott mennyiséggel megegyező terméket kiszállítanak az eredeti megrendelésben szereplő címre, aztán jöhet minden más, hogy "fontos számunkra vásárlóink elégedettsége, ezért mindenképpen megvizsgáljuk az említett problémát"... és "a gondos bevásárlás, és kiszállítás a megrendelés alapján a mi felelősségünk, és minden tőlünk telhetőt megteszünk"... blablablabla... mert ettől még sem fogyasztható terméket nem kaptam a pénzemért, sem megfelelő szolgáltatást. Ha sikerült ezt elfogadni és megvalósítani, akkor "továbbra is az online vásárlók között üdvözölhetnek". De csak akkor.

Várom az előbbinél "kissé" segítőkészebb és kooperatívabb válaszát, üdvözlettel

Ez utóbbi levelemnek 4 napja, azóta se kép, se hang. Két variáció van:

1) A fentebbi levéllel az ügyfélszolgálatos hölgy elintézettnek tekintette a problémát, ha nem akarok nyolc darab üres tejes dobozzal a legközelebbi Tescóba fáradni, majd onnan 8 liter tejet hazacipelni, akkor nem akarok, részéről ennyi.

2) Jelenleg is folyik a levélben szereplő kivizsgálás az illetékesek által. Ez esetben egyrészt fogalmam sincs, mit vizsgálnak és hogyan (sorban kimennek megkóstolni, hogy az aznap házhoz szállított tejek esetében máshol is felmerült-e a probléma vagy mi?), másrészt ez mennyiben befolyásolja azt, hogy a vevőt kár érte, amiért illene kártalanítani, aztán azt és addig vizsgálnak egymás között, amit és ameddig akarnak, természetesen a beszállítóval egyeztetve, engem ez hol kell érdekeljen?

UPDATE 06.05.13:03

Juhéj! Mondom, hogy dübör a fogyasztóvédelem! Az írás megjelenésének másnapján olvasónkat felhívták a Tescótól. Az ügy elitéződött, a hipermarket és olvasónk kibékült, mi meg örülünk ennek. 

Tizenkét liter Tesco-tej – update

Egy nappal azután, hogy megjelent írásom a Homáron, tegnap délután felhívott a Tesco ügyfélszolgálatának egyik munkatársa.

Arról tájékoztatott, hogy miután meghallgatta az ügyfélszolgálati munkatárssal folytatott beszélgetésünk hangfelvételét, megállapította, hogy az ügyfélszolgálatos nem megfelelően kezelte a reklamációt. Ezért a kolléganőt kiegészítő oktatásra küldik, tőlünk pedig elnézést kér.

Elmondta, hogy bár valóban az szerepel a szabályzatban, hogy alapesetben a reklamációt személyesen kell intézni, ezt a körülmények ismeretében igyekeznek rugalmasan kezelni – így online házhoz szállított, nagyobb mennyiségű áru esetében természetesen nem ragaszkodnak a személyes odacipeléshez. Felajánlotta, hogy egy általam választott időpontban ma kihoznak 12 liter friss tejet.

A tej ma rendben megérkezett, melyhez újabb bocsánatkérést és egy apró figyelmességet is mellékeltek. Nem tudom, véletlen volt-e vagy külön odafigyelés eredménye, de a tejes dobozok úgy voltak összeválogatva, hogy ne egy napon járjon le az összes, hanem néhány napnyi különbséggel. Ha ez direkt volt így, akkor ezért külön köszönet. Nagyobb mennyiség esetén normál vásárláskor is praktikus lenne, de teljesen megértem, ha erre alapesetben már nincs kapacitás.

Örülök, hogy mégsem én vagyok a marslakó, és annak is, hogy – bár az ügyfélszolgálattal folytatott szóbeli és írásbeli kommunikáció nem ezt jelezte – mégsem az a Tesco üzletpolitikája, ahogyan első körben intéződött (volna) a reklamáció.

Az aggódó Homár-olvasókat pedig szeretném megnyugtatni, hogy el fog fogyni ENNYI tej a családban.:) És valószínűleg továbbra is „lúzer” módon a Tescótól rendeljük meg a házhoz szállítást, és ha már, akkor – horribile dictu – eztán is Tesco-tejet iszunk. :)

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aureliano Buendía 2014.07.03. 22:10:37

@atörökk: ájájá kokkó dzsámbó ájájjájééé

igazságos 2014.07.03. 22:11:48

@uraaam: a te számládat majd a törökk állja, ezér nem hívtalak én meg

venszivar 2014.07.03. 22:13:30

TITEKET IS átbasz! Fél ez a f.sztól!!!16!!!

Atörökk 2014.07.03. 22:13:59

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Hát a kacsák? A romolt kóla? Igazán nem vagyok anyagias, meg kicsinyes se nem, de ami jár, az jár. Nem hagyom magam kiuzsorázni!

Aureliano Buendía 2014.07.03. 22:15:25

@igazságos: még nem tudom miről van szól? A lagzitokat szervezitek Jumurdzsákkal?

Atörökk 2014.07.03. 22:15:27

@uraaam:
A Kepténdzsekk külömbe is sokkal jobb volt!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.03. 22:19:16

@atörökk:
Naja, mongyuk a romlott kólárul elfelejkeztem.
Kacsájja van nekijje, aszt tuttam eddig is.
wcpumpaklan.5mp.eu/honlapkepek2/wcpumpaklan/vVYy288nZr/nagy/gumikacsa.jpg

A zelemekre összedobgyuk a pízt, emijatt ne aggóggy!44

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.03. 22:20:39

@uraaam:
Bonyolútt!
Óvass vissza, ha van merszed!4!!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.03. 22:20:58

@Nattramn: címlap.Elítélték a magyar nőket Londonban prostitúcióra kényszerítő társaságot.

Aureliano Buendía 2014.07.03. 22:22:29

@atörökk: de a legjobb a doktoralbán volt

Aureliano Buendía 2014.07.03. 22:23:34

@dr. phil. Sün‼ ツ: se merszem, se kedvem, se időm

mifasz vanik?

Atörökk 2014.07.03. 22:24:27

@uraaam:
Dídzsébobónak a cípőjét se kötheti meg.

Aureliano Buendía 2014.07.03. 22:25:58

@atörökk: nem tudom, mit amperkedsz itt, sziszikeccs a menő, és kész.

Atörökk 2014.07.03. 22:28:53

@uraaam:
Nemnem, a 70-es évek klasszikus diszkójának párja nincs!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.03. 22:30:01

@uraaam:
A lényeg az, hogy összeházasíttyuk a törökköt, meg a zigit.
A részleteken osztozkottunk.
Má mindenki majnem benne vót, csak a törökknek nem felel meg a hozomány.
Cserébe két ceruzaelem köllen vennije, amivel mekkéri a zigi kezét.
A zigi visz traktort, házipáleszt, meg romlott kólát.
Szerinted minn bukik a dolog?

Aureliano Buendía 2014.07.03. 22:32:37

@dr. phil. Sün‼ ツ: a romlott kólán. Mer olyat nem szállít a tacskóekszpressz. Csak minőségi kólát. Svejcit.

Túl könnyű kérdés volt.

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.07.03. 22:36:00

@uraaam: Kár érte. Így a csaj marad, ahol van: pártában.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.03. 22:39:56

@uraaam:
Neem, az nem úgy van!
Ezé nem jó, ha nem olvasol vissza!
A zigi talált romlott kólát, ami módosíttya a tudatot.
Ez a törökknek az évszázad biznice lenne.
Ehh, óvass vissza, má majnem összegyütt a frigy.

Atörökk 2014.07.03. 22:47:24

@dr. phil. Sün‼ ツ:
No ne túlozzunk, nála a tudatlanságot módosíccsa!4!!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.03. 22:51:58

@atörökk:
De mongyuk meg őszintén, nagy biznic lenne ez a lejárt kóla!
Elveszed a Zigit, oszt máris nyithacc egy szalont!44!
Mind Amszterdamba a coffe shop!
De teljessen legálissan!44!

Atörökk 2014.07.03. 22:54:29

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Oszt ő lenne a cég reklámarca? Hogy mindenki ilyne hülye lesz tőle? De hát akkor el fognak ilyedni a népek!!!

zila5 2014.07.03. 22:59:16

@batgirl:
Sikeres fogyasztó nem szorul védelemre.

Tescoban csak akkor vásárolunk, ha legalább háromféle dolog, amit amúgy az Intersparban szokunk megvenni aranyárban, annyira nagyon le van akciózva, hogy az már kihagyhatatlan. :D

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.03. 23:20:33

@atörökk:
Mos mér?
Lehetné mongyuk te a reklámarc!
Igi meg hozza a szellemi tőkét traktorral!44!

Atörökk 2014.07.03. 23:26:04

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Hát nem fogja túlterhelni a zutánfutót!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.03. 23:30:15

@atörökk:
Figyuzz, eccerűsiccsük le.
Igi készen áll a házasságra.
Téged két ceruzaelem most visszatart ettű a frigytű?

Atörökk 2014.07.03. 23:38:37

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Hát ájjon csak készenlétbe erőssen, én nem nősülök, amíg másnak is van felesége!4!!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.03. 23:53:01

@atörökk:
Jótetted!
Nekm se nincs!
De nem is köll!44!
Inkább akkó eggs!4!!!

helianthus 2014.07.04. 00:16:52

Igi meghívott a lakzijába?!
Ajjajj. Mit vétettem?

helianthus 2014.07.04. 00:18:28

Hol a malac?
Ma volt a 29. véradàsom.

helianthus 2014.07.04. 00:20:17

Eljutottunk oda, hogy nem ajvékolnak körülöttem közben. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.04. 01:41:44

@gabors: mint emlitettem, ne fogok beszamolni mire koltottem el a penzem
maganugy
en semm engedhetem meg magamnak minden evben
most megengedtem
amugy csak azert emlitettem, ert valaki ramirt, hogy 12 liter tejre sincs penzem
itt sokan jobban ismerik az anyagi helyzetunket, pl ezek szerint Te isd, mint magunk
koszonjuk jol vagyunk
boldogsag, szerelem, kozeposztalybeli eletszinvonal
mtr csak egy kerot kell venni. de az is meg lesz iden, max jovore
/azt nem nagyon ertem mitol nem ment le neked, hogy mennyi a bankszamlam allasa:)
@englandboy: hat ezt raklamaltam, hogy itt meg nem kotelezo es nincs is
ami erthetetlen
ahol meg megis volt, az fizetos volt
nekem nem, gond , de a felesegem, mikor vasarol, az 4-5- 6 ora, mert elmegy 4-5 kulonbozo szupermarketbe
ha itt nem lenne klotyo, nem tudom mit csinalna
otthon lezavartuk a vasarlasokat gyorsam, mert nem azert mentunk ugye

helianthus 2014.07.04. 07:33:09

Jó reggelt! ...
Zombi, in my head, zombi...
Ugye péntek van már?

AtiSnatch 2014.07.04. 07:42:07

Péntek, fizetés, német meccs. Mi kell még? Max sörért megállni hazafele.

Szípjóreggelt mindenkinek! :)

helianthus 2014.07.04. 07:47:33

Havonta egyszer tecsóba járunk.
Miért?
Vidéken élek, de gyümölcsöt, zöldséget egyszerűen nem kapunk máshol.
A magyar üzletláncba rothadt cuccok vannak aranyáron, a helyi piacra nem jutunk el, mert délelőttösben már dolgozunk, délutánosból meg éjjel érünk haza, nem lehet hajnalban kelni piacozni.
Egerben van piac. Na az nem az. Olyan árak vannak, hogy tiszta vicc.
Állateledelt szintén ott lehet legolcsóbban venni. Van szakbolt rá, de egy konzerv kb 30-40 Ft-tal drágább ott is. Két tálcánál már számít.
Autófelszerelés (pl. olaj, izzó) ott a legolcsóbb.
Hús is.
Ja, és van választék.
Tejtermék, felvágott..
Persze meg kell nézni mit veszel. De máshol is.
A sarki kisboltban nyáron csak romlott tej van.
Nem olcsón. Egyféle.
Ez van.

helianthus 2014.07.04. 07:54:27

Mondjuk Pesten lehet máshova járnánk. Itt van még kisebb Penny, Liddle, Spar. Korlátozott készlettel. Hús pl. nemnincs bennük. És kifújt.
Gyöngyösön van frankó húsbolt. Itt nincs.
Sad but true.
Köszönöm, hogy elmondhattam.

helianthus 2014.07.04. 07:56:21

@AtiSnatch: Mi kell még?
Ember!
Hát vaniljafagyi!
Kihagytad!!!44!

helianthus 2014.07.04. 07:59:22

Nekem meg még egy kávé rendel.

znori 2014.07.04. 08:03:26

Köszi a sok kommentet, jót szórakoztam. :) Megint bebizonyosodott az örök tétel, mindenki tudja a tutit, az összes minőségihibás kereskedelmi reklamációban a vevő a hunyó, egyáltalán minek jött a világra?
Az "impotencia" kifejezést szerintem nem csak én használom a köznyelvben a bénázás, tehetetlenség kifejezésére, de ezek szerint a homárt csupa orvos olvassa, aki csak a férfi nemzőképtelenség szinonimájaként ismeri.
Ami azt illeti, ki és mire használ ENNYI tejet? Mennyi az ennyi? Tudja valaki, hány fős a családom? Egyébként meg megisszuk, kakaót készítünk belőle, kávéba tesszük, időnként főzünk vele ezt-azt. Miért, más mire használja a tejet? A reklamáció szempontjából egyébként mindegy, egy termék legyen fogyasztható a szavatosság lejártáig, ennyi.
Ami azt illeti, melyik hülye ír ilyen hosszú posztot, az elejét a homár írta, a közepét a tesco ügyfélszolgálatától kaptam, az 1. és 3. levelet egyébként is megírtam az ügyfélszolgálatnak, kopipészt. Az elejére és végére írt pár sortól meg nem kaptam ínhüvelygyulladást.
Rendszeresen olvasom a homárt, a kommenteket alapból nem szoktam, csak most futottam végig. A posztokból mindig leszűröm, melyik cégnél kell résen lenni, a mostani poszt megírásának is ez volt a célja, hátha más is arra használja a homárt, amire én. Ha pár ember kiadta a gőzt azzal, hogy csakazértis leírta, mekkora lúzer vagyok, és tegnap otthon kivételesen nem a zasszonyon vezette le a feszkót, az csak plusz nyereség.
Tegnap ismét aktuális volt a netes nagybevásárlás, meg is ejtettük. Nem a Tescónál. Mert a Tesco gondolhatja úgy, hogy így kell a reklamációt intézni, én meg gondolhatom úgy, hogy nem ez a dolgok korrekt elintézése. A Tescót nem fogja a földhöz verni egy régi vevő elvesztése, nekem pedig több lehetőség is rendelkezésemre áll, hogy máshonnan rendeljek. Mindenki jól jár, igazságos a világ. TOVÁBBI szép napot mindenkinek!

AtiSnatch 2014.07.04. 08:18:24

@helianthus: felveszek még egy wc-s nénit is a meccs idejére. és akkor tutti. :D

@znori: 300 komment felett már nem lehet ON-olni. csaxólok. egyébként meg voltam győződve, hogy férfi ember a poszter. na de tévedni emberi dolog.

znori 2014.07.04. 08:22:45

@AtiSnatch: Nem gond, az off kommentek legalább annyira szórakoztatóak voltak, mint azok, amik a poszthoz szóltak hozzá. :) De azt azért megállapítottam, hogy eztán sem fogok belemerülni a posztok alatti kommentekbe. :)

helianthus 2014.07.04. 08:22:58

@AtiSnatch: most ebből a kommentből miért gondolod, hogy nő? A nickneve miatt?
Egyèbként megsúgom, nők is tudnak nagyon ki a királyok lenni. Ajjaj. De még mennyire.

AtiSnatch 2014.07.04. 08:25:32

@znori: örülök, hogy jól szórakoztál, ha már a kávédat elrontotta a Tecsó. :)

@helianthus: háde nem tiltakozott, uh valószínű, hogy igazam van. :)

helianthus 2014.07.04. 08:29:05

@znori: tényleg nem fogja földhöz verni őket. Ugyanakkor ajánlottak megoldást. Te nem fogadtad el, hisztiztél, hogy nem, nem ezt akarom.
Ez mondjuk nem túl szimpi vonal.
Vásárolj máshol. Bár ha ott lesz probléma (megsúgom, az lesz, idővel) előbb-utóbb elfogynak a lehetőségek és személyesen kell majd vásárolnod. Van baj!

Manyecska 2014.07.04. 08:31:01

@uraaam: ja, ha leérek végre a NagyTóhoz elmegyek végre egy diszkóba!!:P tavaly nem engedtek el a szemetek:P

helianthus 2014.07.04. 08:34:54

@AtiSnatch: ha már itt tartunk, aki a kávét csak tejjel issza meg, az nem igazi függő. :D
Nekem jöhet feketén-hidegen. Sok időt töltöttem olyan helyen, ahol se áram, se folyóvíz. Turistapalackkal ment a főzés. Ès kifogyott. :O
Képes voltam a harmatos fűvel-fával tüzet rakni hajnalban, hogy legyen kávé.
Na ki a király?

helianthus 2014.07.04. 08:36:47

@Manyecska: discóban tuctuc van. Menj retrodizsibe!

AtiSnatch 2014.07.04. 08:37:12

@helianthus: emlékszel a reklám végére? nehogy úgy jár, mindenesetre kerüld a pingpongütős egyedeket. :D egyébként én elvagyok kávé nélkül is. főleg mióta nem cigizek.

znori 2014.07.04. 08:37:15

@helianthus: Én nem vagyok ennyire pesszimista. Ritkán szoktam reklamálni, most sem rohantam az első 1-2 doboz után, ahogy írtam is. De talán nem csak nekem sok, ha a teljes mennyiség 3/4-e megy a kukába, nem vagyunk ennyire gazdagok. Ilyenkor az esetek döntő többségében normálisan elintézik a reklamációt, ha az élet eztán is hozza az eddigi statisztikát, akkor nem félek, hogy mostanában megint másik cég után kell kutatnom. Most hirtelen elgondolkodtam, és az idejét sem tudom, mikor mondtuk legutóbb azt, hogy na, ennél a cégnél sem vásárolunk többet! Tudom, hogy paradoxonnak tűnik, de pont azért akadtam ki a dolgok ilyetén intézésén, mert mostanában szerencsére már nem így állnak hozzá a cégek a reklamációkhoz. Tudod, verseny van...
De most bocsi, nem udvariatlan vagyok, de nem vagyok egy nagy netes fórumozó, most is mennék inkább a dolgomra. Tényleg szép napot mindenkinek!

Manyecska 2014.07.04. 08:38:16

@helianthus: nők csak addig királyok amíg nem kapnak egy akkora pofont hogy félóráig cseng tőle a fülük, tapasztalat..:DDD..most hogy mondod iszom egy tejeskávét:)

Manyecska 2014.07.04. 08:40:12

@helianthus: ja, lehet igazad van:OO ilyen szolid kis vízparti dizsi mellettünk 100m-re, szerintem retró. Majd készítek videót:D

Manyecska 2014.07.04. 08:42:31

@znori: A G-Robyt nem próbáltad még?? szomszédasszony már 15 éve onnan rendel:)

helianthus 2014.07.04. 08:43:54

@znori: normálisan elintézik. Aham. Szerinted. Szerintük normálisan intézték.
Ritkán reklamálsz? Ehhez képest többen írták, hogy az ilyen ügyfelet...nem kedvelik.
További szép napot. :)
@Manyecska: hát, ha pofont kapnék, visszaütnék. Gondolkodás nélkül. Talán ezért nem kaptam még az atyaiakon kívül. Azok jogosak voltak.
Többnyire. :D

Manyecska 2014.07.04. 08:46:39

@helianthus: sok év munkája van abban ha valaki kivívja magának.:P:DDD

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.07.04. 08:47:34

@Manyecska: egyszer még kisebb voltam, utaztam a vónaton, ugy bizony! A több, mint 2 hourás út alatt oda sem néztem egy csíkos pulóverű lányra az egy, közös couplében, mert milyen szép! Még kicsit feszengjünk is. A LEDfényre lehet nézni, de reá nem, ismerős a történet. Áh és az út végén ránéztem azért téynlegesen: hát nem is volt szép. B+..:D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.04. 08:47:45

@znori: "mindenki tudja a tutit"

Szívesen, ezért vagyunk.

"Az "impotencia" kifejezést szerintem nem csak én használom a köznyelvben a bénázás, tehetetlenség kifejezésére."

Nem csak te. De elég pejoratív. Indításnak feleslegesen durva, nem kellett volna rá reagálniuk.

"a kommenteket alapból nem szoktam"

Mi se szoktuk, úgyhogy feleseges az erőlködésed.

"a Tesco gondolhatja úgy, hogy így kell a reklamációt intézni"

Speciel TE intéted rosszul. Világosan megmondták, hogy vidd be a számlát, üres dobozokat (összehajtogathatod, nem foglal nagy helyet), és visszakapod a pénzt. Te ezt képtelen voltál felfogni. Nem tudom, mi mást csinálhattak volna.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.04. 08:51:50

@Manyecska: "nők csak addig királyok amíg nem kapnak egy akkora pofont hogy félóráig cseng tőle a fülük"

Hát ha a lányom pasija ilyet csinálna, csontja törne hamarost.

Nem foghatom fel, miért haggyák a nők terrorizálni magukat. Eleve miért járnak/házasodnak ilyen neandervölgyiekkel.

Manyecska 2014.07.04. 08:52:01

@helianthus: hát ja,...én vágtam már falhoz tejeskávét/teát a konyhában az uram feje mellé:D sza nem kell félteni engemet..:D De én szelíd vagyok mint őzike, alapbó.@Kellemes Zérókomponista: nekem meg a kutya beleugrott a torkomba játékból 1! lábbal /8,5 kg nehezedés/, rohantam fagyasztott bagettér mielőtt megfulladnék az ödémától..minap..:D azóta is fáj pedig már két hete. B+.

Willie 2014.07.04. 08:52:41

@herk: Abbol indulj ki, hogyha ez ilyen egyszeruen menne, akkor a paraszt meginna a tejet es azt mondana, hogy romlott volt hozzanak helyette masikat, aztan amikor az is elfogyott, akkor megint e-mailezne... es soha eleteben nem fizetne tobbet a tejert. Akkor mindjart nem 100 esetbol 1 lenne problemas, hanem 50 (bar Magyarorszagon lehet, hogy 100) ...

AtiSnatch 2014.07.04. 08:53:13

@atpijkamo: "Mi se szoktuk *, úgyhogy feleseges az erőlködésed."

* olvasni a posztokat.

:D

Manyecska 2014.07.04. 08:54:20

@atpijkamo: há mért hagyná bárki is hogy tenorizálja:D a másik??? De hidd el van amikor elszakad a cérna, volt már hogy nekiugrottam az uramnak:DDD hajjaj..:D de sosem bántott. Akkor.khmm.:DD

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.04. 08:54:28

@AtiSnatch: :)) Igen. Nem voltam egyértelmű?

(Én igazán csak az ilyen faszokat ignorálom.)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.04. 08:55:36

@Manyecska: "hidd el van amikor elszakad a cérna, volt már hogy nekiugrottam az uramnak:"

Persze, tudom.

Jó mélyre ásd el a kert végébe, hogy ne kaparja ki a kutya.

Manyecska 2014.07.04. 08:56:45

@Kellemes Zérókomponista: de most mér a G-Roby mennyivel másabb mint a Tessszkó?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.04. 08:57:58

@Willie: "hogyha ez ilyen egyszeruen menne, akkor a paraszt meginna a tejet es azt mondana, hogy romlott volt hozzanak helyette masikat"

Pedig ilyen egyszerúen megy. Csak be kell menned a boltba, és bemutatni az üres dobozt. Mégsincs belőle járvány.

AtiSnatch 2014.07.04. 09:01:35

@atpijkamo: "Én igazán csak az ilyen faszokat ignorálom." - Engem? :O :D

Egyébként pina. mármint a poszter.

@Manyecska: hmm érdekes, Uraaam nem is mesélte, hogy már vele is kikezdtél... :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.07.04. 09:04:00

@helianthus: Nekem egész héten zombi. De azon a péntek sem fog segíteni. Az esti berúgás sem nagyon...

Willie 2014.07.04. 09:04:51

@atpijkamo: nem ertettel meg. az egyszeruseg alatt azt ertem, hogy nem kell bemenni a boltba, nem kell ures dobozt mutogatni, nem kell hus-ver emberrel beszelni, aki esetleg kiszurja, hogy kamuzol (mert azert szmtol-szembe nem mindenkinek megy am olyan siman a hazudozas) csak egy e-mail (ami ugye sok mindent elbir) es jon az uj tej. Pontosan ez az a lehetoseg, amivl szemben a boltok vedik magukat...

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.07.04. 09:05:45

@Manyecska: próbálom elképzelni a szituációt. Mint mikor meg kell magyarázni, hogy hogyan került a vibri az udvarban álló magasfa nem legalacsonyabb ágazatára.
más a neve gé robinak. Felfedte magát a posztoló, lehet célzottan cincálni! Neem, mi jók vagyunk.
Az erősködő "tudatos" fogyasztó példája ez, önégetéssel. Erre faktorvédő krém nincsen, mer belülről jön ugye, sugározik.

Manyecska 2014.07.04. 09:06:07

@atpijkamo: hol van ez már. Szomorú hogy a poszter ilyeneket feltételez a kommentelőkről vazze..., pedig tudvalevő hogy amelyik kutya ugat az nem harap!:P

Manyecska 2014.07.04. 09:08:33

@Kellemes Zérókomponista: :DD nagyon kedvesek vagytok hogy ilyeneket kapásból elhisztek nekem ami igaz meg nem, dehát ugye. Hamár rendelnék a kettő közül a robis tetszik, akkormár. Tátott szájjal rohannak egyesek.:P

Manyecska 2014.07.04. 09:11:50

@AtiSnatch: most ásom a hulláját a bokor alá!:D

Troppauer_Hümér 2014.07.04. 09:26:28

@Manyecska: egy laza mélytorkozással próbáld meg visszabillenteni a gigád egyensúlyát. Az belülről feszít, és még valakivel jót is teszel, túinván.

Manyecska 2014.07.04. 09:28:14

@Troppauer_Hümér: hideg vízzel is beértem, felül a bagett..:D naon durva volt.

Manyecska 2014.07.04. 09:31:00

@Troppauer_Hümér: inkább azt mondd meg milyenek arrafelé a dizsik!!? vagy még sosem voltál egybe se ott?? lúzer..:DD:P:O Ilyenekre gombolok: drogoznak-e, soke a kisköcsög, faj, stb...??:) Köszi!

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.07.04. 09:39:51

@Manyecska: de mér, nekem is a kutya régebben a fejem felett körbejárt az eb, el kellett takarnom, arcom, különben belelép. Szóval lehet igaz is. Szóval nem is igaz az életed ,csak kitaláltad? Te létezel egyáltalán?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.07.04. 09:43:29

@Manyecska: lúzer=lézer. Ha csak mellé vágod a kávt. ne mis vagy igai pankrátor! Gondolkozzál mit csinálsz, nem mindegy mi miatt nézek fel rád istenként. Má hogy én vagyok az isten és úgy. Egyértelmű.

Troppauer_Hümér 2014.07.04. 09:44:51

@Manyecska: De voltam, a kilencvenes években. Dresszkód már akkor is volt, vagyis csak ha a foga világított a sötétben, kinnmaradt.

Troppauer_Hümér 2014.07.04. 09:47:12

Ja drog van, de mifelénk a többség megáll a spanglinál, ugye mindenki ismer mindenkit, cigók elhajtva, néha egy kis bunyó, alkohol+nőügyek, miegymás.

Troppauer_Hümér 2014.07.04. 09:51:40

De ha a balatoni lötyögőkre vagy kíváncsi, mivel nem súgtad meg hol fogsz vízbefúlni, csak annyit segítjetek, hogy Siófok, Aliga Veszprémig az enyingi cigányoké, a többit nem tudom.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.07.04. 09:59:58

@Troppauer_Hümér: nem lenne jobb gyermeki naivitásba burkolózni, mint tudni az ilyeneket?

Manyecska 2014.07.04. 10:05:08

@Troppauer_Hümér: enyingi cigányok, szép. nahiszen..:DD nem lenne jobb gyermeki naivitásba burkolózni, mint tudni az ilyeneket?
:D

Manyecska 2014.07.04. 10:09:48

@Kellemes Zérókomponista: hát ha eccer elhajolt előle jó ütemben?:D

2014.07.04. 11:50:38

@McZozo:
Ha ebben a világban élnél, tudnád hogy a tesco saját márkás termék nem azt jelenti hogy a raktárban fejik a tehenet, vagy a rakodórámpán gyüjtik a tojást miközben a gyúkok nevelőketrece a padlásra van telepítve. Fogj szépen a kezedbe egy doboz sajátmárkás tejet, olvass és értelmezz. Előbb utóbb megtalálod ki készítette.

2014.07.04. 11:52:46

@McZozo:
"De mindettol fuggetlenul ha nem tescos is lett volna te a tescoval alsz szerzodeses kapcsolatban a gyartotol el is zavartak volna."
+1. Küldd be a kermibe és a kermi is a gyártót fogja megkeresni, nem mancikát a kereskedőt. A tej nem tartós fogyasztási cikk.

2014.07.04. 11:53:40

tejet csak őstermelőtől !

2014.07.04. 11:55:31

@Kulics:
Ha megiszod 2 nap alatt. De ha annyit használsz csak ami a reggeli kávéba kell akkor vettél egy liter tejet egy deciért (a többi ugyanis rádsavanyodik)

Manyecska 2014.07.04. 12:29:19

@Kellemes Zérókomponista: nem, a magva az igaz:D kicsit kerekítek a pasis sztorikon, néha, nekem csak a pofám nagy ugye azér írok itten:P:D
Kitalált történet. Kedvencem volt az iwiwen, sikoltva röhögtem néha:D tudod: folytasd a sztorit.:DD dúlva volt!:)

2014.07.04. 14:14:07

@kowee: kedves kowee. én csak egy robot vagyok aki régi homáros közhelyeket ismételget randomszerűen.
Ezek szerint te vagy túl fiatal, aki nem ismeri a fospunpás edés őstermelőket. Semmi baj.
email: devnull@linux.org

gabors 2014.07.04. 16:15:37

@helianthus: magyar ugar :-)

akkor a fidesz jol teljesit

Majmász Gedeon 2014.07.08. 14:18:04

Poszter: Nem (csak) azért vagy lúzer, mert a Tescóban vásárolsz, hanem inkább azért, mert tejet iszol. A tehéntej a bocinak való, nem az embernek. Elég szomorú, hogy sokan erre még nem jöttek rá, és a legnagyobb mértékben hozzájárulnak az állatok kizsákmányolásához.
Ajánlott előadás a témában:
www.youtube.com/watch?v=0FyOTgD6gSs
süti beállítások módosítása