Tékozló Homár

Akasztják a hóhért: posztol a check in-es

2014.07.28. 14:20 | Homár Hilda | komment

JB.jpg

Múlt héten már volt egy posztunk, amit kiakadt ügyfél helyett egy ügyfélszolgálatos írt hasznos tanácsokkal a köz javára. Ezúttal egy korábban Ferihegy legnagyobb földi kiszolgáló cégénél check-in agentként dolgozó ("ő az a hülye, akivel üvöltözhetnek az utasok poggyászfeladásnál/beszállásnál" - írta) szedte össze a repüléssel kapcsolatos neuralgikus pontokat. Levele kicsit szigorú hangvételű, de szépen látszik belőle, hogy milyen sokféleképpen is bírunk bumburnyákok lenni mi utasok. N. szerint "A lentebb leírtak a legáltalánosabb problémák, amikkel egy nap rengetegszer találkozik egy ott dolgozó, miközben könnyen kiküszöbölhetőek lennének egy kis odafigyeléssel." Én azt mondom, hajrá odafigyelés, hajrá jófejség! És természetesen világbéke!

Kedves Homár olvasók!

Mivel itt az ideje annak, hogy megint mindenki elmenjen nyaralni, ezért megosztanék néhány megfontolandó tényt a repüléssel kapcsolatban, főként low-cost téren. Az index egyik cikke miatt jutott eszembe ez egyébként, hátha néhány embert megóvhatok a fölösleges dühkitöréstől. Nem fog tetszeni amiket leírok, viszont ezek a dolgok így néznek ki érdemes ezt tudomásul venni. Dolgoztam is a reptéren és utaztam is repülővel. Szóval, pontokba szedve:

0.: Szeretném, ha realizálná mindenki a saját érdekében, hogy a repülés egy marhára veszélyes dolog. Apró hibák is emberéletekbe kerülhetnek könnyedén és minden ott dolgozó elsősorban azért dolgozik, hogy az utazás biztonságos legyen, a kényelem másodlagos. Ha nem is átlátható minden szabály, a legtöbb azért van, hogy az utasok biztonságban utazhassanak.

Pl. súlylimit... Ki van számolva, hogy hány utas érkezik, milyen neműek, ahhoz van társítva egy átlagsúly, így a csomagok súlyával előre számolva töltik fel a repülőt üzemanyaggal, a szerint rakodják be a csomagokat, hogy a gép ki legyen egyensúlyozva, néha ugyanezért ültetnek át utasokat. Sajnos ott már nincs idő arra, hogy az utasokkal a miérteket is közöljék, így úgy festhet, hogy csak dobálják ide-oda őket, általában sajnos tényleg nincs 5 perc arra, hogy elmondják mi miért történt. Nem azért, mert nem akarnak időt szánni rá, hanem mert egy beosztásban az is ki van számolva, hogy egyik kaputól a másikig mennyi idő odaérni egy dolgozónak és 5 percet általában levesznek belőle, hogy siessenek.

Továbbá: Pénze senkinek sem az utasból van, még annak a szerencsétlen check-in-esnek sem, aki kénytelen ott dolgozni. Pénze mindenkinek a cargo-ból van és a nagyon ostoba utasokból, akik nem tudnak olvasni. Tisztelet a kivételnek. Szóval, pláne egy low cost járaton igazából naívságra vall elvárni a szó szerinti kiszolgálást, seggkinyalást. Ott is pénzért dolgoznak az emberek, nem az utasszeretetükért. (De, azért is, ez egy gyönyörű munka tud lenne, de szörnyen nehéz is egyben. Igen, lehet mondani, hogy aki nem bírja, ne csinálja, a fluktuáció egyébként valóban nagy, rengetegen hagyják ott a repteret.)

Még valami: a reptéren dolgozók nem hülyék; Sokuknak akár több diplomája is van, esetenként esti/levelező mellett dolgoznak itt. Fölösleges megpróbálni hülyére venni a másikat. Ha valamiért sikerül, akkor az nagy eséllyel azért van, mert már épp a 12-13-14. óráját tölti ott az adott munkavállaló, vagy épp jószívű volt és direkt nem vett észre valamit.

1.: Érj ki 2 órával indulás előtt. Nem szopatásból írják ezt, hanem azért, mert mondjuk 45 perc ha csomagot adsz fel, mert már csak a sor végére értél oda (esetleg pecsétet kell szerezned, mert olyan helyre mész, ahova vízum kell), legyen fél óra, amíg átérsz a szekun, meg még negyed, amíg odaérsz mondjuk a B12-re (B oldal 12. kapuja) és rögtön ott van, hogy percekkel az előtt érsz oda, hogy letennének a gépről. Ne legyen kétséged: ha elkésel, baromira nem fognak megvárni. Itt olyan pénzek mozognak, amikkel átlag ember számolni sem tud. (De, tud, csak egyszerűen nem érti. Olyan, mint amikor azt mondjuk, hogy 3.000 milliárd ment el valami politikai cuccra, nagyon sok ember nem fogja fel, hogy az valójában 3 milliószor 1 millió forint (12 db. 0 a 3 után). Mérnök leszek, mindig a legrosszabbal számolok. Cikkben volt, hogy bízzák az utasra, hogyha ő negyed órával indulás előtt akar kiérni, akkor is érhesse el a gépét. Ez egy arrogáns és ostoba elvárás. A repülő nem busz, nem negyedóránként jár és nem elég annyit ellenőrizni, hogy vásárolt-e jegyet az illető. (Egyébként még az ott dolgozók se mehetnek át a fast track-en hivatalosan.)

2.: Ha van súly és méretlimit a csomagodra, ne alapozz arra, hogy mondjuk Olaszországból idefelé jövet 2 éve elengedtek többlettel, jószívűségből/lustaságból/bármiből. A magyar földi kiszolgálók elég erősen be vannak fenyítve és a kb. 120.000 HUF-os fizetésükből nem engedhetik meg maguknak, hogy a 30.000 HUF-os bónuszukat elveszítsék (ez a 120.000 Ft-ba beletartozó összeg, amit könnyedén elvehet gyakorlatilag bármilyen szabályáthágásért a munkáltató) azért, mert egy utas arra alapoz, hogy hátha majd ő megússza.

Továbbá: Ha mondjuk 1,5 kilós túlsúlyod van, pakolj ki. Felvehetsz 3-4 pulóvert is, a nyakadba kötheted a cipőt végső esetben. A check-in agent-nek meg van tiltva, hogy segítsen neked és komolyan vannak ellenőrizve, kiváltképp nyári szezonban. Nem tudhatja, hogy téged az adott légitársaság küldött-e, hogy tesztelje, mennyire tartod be a szabályait, vagy tényleg elengedhet.

3.: Ha bármi különleges igényed van: kerekesszék, oxigénpalack, vagy egy charteren szimplán az ablak mellett akarsz ülni, a barátnőddel/barátoddal, akkor is legyél ott minimum 2 órával előbb. Az ok igen egyszerű: egy charteren mindenki egymás mellett, ablak mellett akar ülni. Namármost ugye nem nagy matek, hogy ez nem lehetséges, ezért ha extra igényed van, azt úgy tudod a legkönnyebben elérni, ha időben ott vagy. Vigyetek kártyát/társast és játsszatok, ha annyira unjátok magatokat, érthető.

4.: Köszönj, legyél udvarias. Ha bármi problémád van, sokkal szívesebben fog neked segíteni az illető, ha normálisan, emberi hangon, segítséget kérve mész oda, mintha úgy teszel, hogy te vagy az utas, te fizettél és neked ezért a segged is ki kell nyalni és most épp lehetsz te a "gazdag" bunkó. Nézzünk szembe a tényekkel: amíg nem egy Qatar Forst Class jegyet vettél(~8,000 €), nem te számítasz annak a gazdag valakinek, aki annyit fizetett, hogy a seggét 5x is kinyalják. (Fun fact: A leggazdagabb utasok általában a legjólneveltebbek. Pl. Lufthansa arany/platinakártyások sokkal inkább kedvesek, mint a "most lett ezüstkártyám, egy egész vállalat gyűjtötte rá a pontokat" utas.)

5.: Enni-innivaló bevitel, duty-free holmik drágasága. Nos, enni-innivalót azért nem lehet bevinni, mert simán lehet robbanóanyag, sav, méreg, bármi. Lerágott csont, mégsem világos sok embernek... 9/11 óta ez marhára komolyan van véve. Ez van, nem lehet vele mit csinálni, különféle nemzetközi szabályozások vannak arra, hogy mit hogyan lehet. Az USA-ba még egy szál kolbászt se lehet bevinni, nem beszélve a kinder tojásról. :) A duty-free-s cuccok meg ellenőrizve vannak, elég komolyan, mint ahogy azok is, akik ezeket a holmikat szállítják. A különféle bevinni megpróbált dolgokat a IATA (Nemzetközi Légi Szállítámányozási Szövetség) szabályozza. Egyébként elképzelhető, hogy a repülőn olcsóbban kapod meg a vizet ezt/azt, de ha pl. tényleg csak egy víz kell, vigyél be egy üres palackot és tölst meg a mosdóban.

A körömvágó kisollód/ manikűrkészleted és egyebeid is szúró/vágó eszköznek minősülnek és nem, senki nem fog rá vigyázni 2-3 órán keresztül, míg a nagyid/pasid odaér, hogy átvehesse, mert te nem viheted be a tranzitba. Se helye, se energiája nincs az erre egyetlen ott dolgozónak sem. Viszont ha nem tudod senkinek odaaadni a rúd szalámit/pálinkát/bort/egyebet, amit nem vihetsz be, ne dobd ki, add oda a dolgozóknak/utasoknak/valakinek, aki elviheti feladandó csomagban, arrajáróknak, etc...

6.: Jegyek: nyomtasd ki. Nem most van itt az ideje az eco-friendly gondolkodásnak, inkább nyomtass ki egy lapot (még ha nincs is rá külön felhívva a figyelmed), minthogy ott derüljön ki, hogy az neked 60 €-dba fog kerülni, hogy megkapj egy "cetlit", mert valamit nem nyomtál végig és nem vetted fel magad a járatra, vagy ilyesmi. Gondolj a jegyre úgy, mint bizonyítékára annak, hogy ügyes voltál, sikeresen beregelted magad a járatra, rendben vagy, good to go. Egyébként a jegyen érdemes bekarikázni a dátumot, reference number-t, gate close-t. A gate close egyébként az a perc, amikor ha nem jelentél meg a kapunál, ha csak egy perccel késve is, akkor nem utazol. Ha mégis, akkor kivételes szerencséd volt, és nem alapozhatsz erre a jövőben. Jegy vásárlásánál egyébként nem érdemes a becenevekkel hülyülni, ha beleírod a beceneved is, az útleveledben meg nem szerepel, akkor nem utazhatsz, csak névcserével, ami általában plusz költség és nem 1000 HUF-os tétel.

Üdv;

N

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.29. 00:18:24

@igi1:
Höhö!
A virgácsajimat ne báncsad!
Mégeccer:
www.youtube.com/watch?v=4n2d1_OIHZ4
Ha majd esztet kibírod.
Talán.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.29. 00:19:13

@Black Hole: kertesszel az oledben
arra emlekszem

Black Hole 2014.07.29. 00:19:36

@igi1: miért nem vagy rafinált? Elmennél hozzá, hogy segítesz összeszedni a cefrébe valót, és valami rövid ruhába mész, fehérnemű nélkül, oszt' gyakran mélyre hajolsz. Szerintem hatásos lenne.

Atörökk 2014.07.29. 00:19:49

@igi1:
Megvárom, míg lepotyog. Ostoba szuka.

Black Hole 2014.07.29. 00:22:08

@atörökk: nem tom' le lehetne-e szedni róla?:)

igi1 2014.07.29. 00:23:37

@T1GRIS: jó, nem ígérem, hogy veszek fel push upot, ugyanis az nagymellűeknek tilos

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.29. 00:24:59

@T1GRIS: hat mi szoptunk rendesen
ashevillben csomagok feladva budapestig
NJ-ben vihar, eserrt fel sem szalltunk idoben, de gond szal se, mert sok idonk volt a zurichi gepig
airbus nemtudomhanyas
de pazar volt ellatas, korulmenyek,, kenyelem a turistaosztalyon is perfekt
persze 1 orat kesett - nem tudom mi miatt - es a Zurich- budapestet lekestuk
amugy mint kiderult 15 percet vartak rank, de nem ertunk oda
borondok azert elmentek pester a geppel...
talaltak nekunk egy frankfurti gepen 2 helyet
irany Frankfurt /meg ingyen sor is volt/
azutan jot egy Frankfurt-Budapest
nem nagyon ertem, hogy kesget egy gep 1 orat NY-Zurich utvonalon, de ha keshet akkor ne adjak ki a jegyet cask kesobbi jaratra
na mindegy, egy plusz repulojarattal megoldottuk, de borndjeink elmentek nelkulunk, akar szabaly akar nem:)

igi1 2014.07.29. 00:24:59

@atörökk: de má leverte a jég, gyumurdzsák, úgyhogy nem lesz szilvapályinkád idén

@Black Hole: fejsze, ezt csak feleségülelvétel után

mer hozzászokna a rendszerhez, oszt továbbfejlesztené

Atörökk 2014.07.29. 00:25:21

@Black Hole:
Lehet, le köll önteni egy veder hideg vízzel. Kutyáknál állítólag működik, hátha :D

igi1 2014.07.29. 00:28:35

@atörökk: jó, hát az eddigi nősimerőseidet elnézve cseppet sem volt sikeres taktika

Atörökk 2014.07.29. 00:31:04

@igi1:
Ó, légy oly jó, sorold már őket, ha már ilyen hagymai mindentudással rendelkezel.

igi1 2014.07.29. 00:33:01

@atörökk: há elváltál, vagy nem! ?

kéccer

meg aztán pasijaid is lettek

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.29. 00:33:49

@igi1:
Najóvan, kapol könnyebb feladatot:
www.youtube.com/watch?v=1EBw_da7BZk

Ez hogy megy ott a traktorba?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.29. 00:40:38

@atörökk: nana
hatrabb az agarakkal
Igi es az en tudasanyagom kozott fenyevnyi kulonbseg van
es nem az O javara
de a szive es a cicije nagy
ezert szeretem
/azert kuloniosen, hogy eppen lebuzizott:)/

Black Hole 2014.07.29. 00:55:12

@atörökk: szerintem rá a vödör hidegvíz is izgatólag hat:)

Black Hole 2014.07.29. 00:56:46

@igi1: há' de az ember nem vesz semmit, míg ki nem próbálta:)

Salsa · http://gondolatimunkafazis.blog.hu/ 2014.07.29. 01:01:05

Én is a reptéren dolgozom, bár ettől se nem jobban, se nem kevésbé lesz igaz, amit írok. Szóval megjegyzésként, pontosításként:
1) Ez a cargo-s dolog baromság, nyilván abban van a nagyobb pénz, de ha igaz lenne, hogy csak a cargo hoz pénzt, akkor vajon ki próbálna személyforgalomból megélni (vö. fapadosok)?
2) Ételt simán át lehet vinni az utasbiztonsági ellenőrzésen, ha az nem folyadék. A folyadékkal van a bibi, a folyékony robbanószerek miatt. És igen, folyadéknak számít minden, ami de facto folyadék: a gél, az (aero)szol és az almapép is. Ne keverjük ide, hogy amerikába nem vihetsz szalámit: ezt ugyanis hajón, vagy (pl mexikó felől) autóval sem viheted be. Az USA-ba ugyanis tilos bármiféle húskészítményt privátba bevinni (persze bevizsgálva, megadóztatva importcégnek lehet), ez egy beviteli szabály, semmi köze a repüléshez. Épp ezért az utasbiztonsági ellenőr sem veszi el tőled a rúd szalámit Budapesten. Hanem majd a vámos fogja Amerikában (miután a drogkereső kutya kiszagolta :)).
3) Duty Free árak: az eu-n belül repkedhetsz jobbra balra, de vámmentesen nem vásárolhatsz, mivel nem lépsz át vámhatárt. Így hiába vagy a tranzitban, ha a repjegyed az eu-n belüre szól, valójában te nem tartózkodsz vámszabad területen. naja, a piát még így is jövedéki adó nélkül veheted, de egyébként minden ugyanaz, áfát is fizetni kell a vásárlásod után. A különböző duty free üzletek ezért különböző árképzési stratégiákat alkalmaznak, ez messzire vezet, a lényeg, hogy az esetek túlnyomó többségében egyáltalán nem duty free a vásárlásod, mivel nem is vagy rá jogosult. ezért nem meglepő, ha a parfüm, a krém, vagy a napszemüveg kb ugyanannyiba kerül mint a városban, és pont a jövedéki adó hiánya miatt lényegében csak az ital olcsóbb.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.29. 01:01:09

@Black Hole: @igi1: en voltam pszichologus is
higgyetek el nekem, titeket Isten is egymasnak teremtett

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.29. 01:04:29

@Salsa: hat drogkereso kutya nem szagolja ki a konzervet meg a csomagolt teliszalamit
altalaban atmegy
a reptereken meg minden kurva draga
mindenhol
mondjuk a mi utunkon toronymagasan ferihegy volt a legdragabb

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2014.07.29. 01:25:18

hűha, azért volt itt problém bőven! a C/IN-es dolgokkal talán képben van a lányzó, de az utasbiztonsági részt inkább hagyja másra, szerintem :)

- a dolgozók nem a fast trackon, hanem a személyzeti csatornán mehetnek be (H-porta akár, vagy az ub pontokon a 2-es csatorna);
- a folyadékokat nem 9/11 után szabályozták, hanem a londoni, meghiúsult merényletek után. ételeket be lehet vinni (szendvicsek, csipszek), amennyiben nem folyékonak, pépesek. folyadékokat valóban nem lehet, csak 100 ml-es kiszerelésben bevinni (nem is érdemes próbálkozni, kivéve ha van orvosi papír);
- a kolbászról nem tudok nyilatkozni, szerintem be lehet vinni az USA-ba, de lehet, hogy a kedves levélíró tudja jobban;
- körömvágó olló, manikűrkészlet UTAZHAT! senki sem fogja elvenni. szúró-vágó eszközök 6cm vágóélhosszig utazhatnak. így tehát a standard, 5.9-6 cm-es svájcibicska is mehet. szerintem a Lufthansa és a német utasok kivonulnának, ha ezeket is elvennénk :)

Szarazkoro 2014.07.29. 01:26:50

Na akkor itt a friss sztori: Barcelonából hazafelé örömködtem a Lisztferihegyen, hogy de jóóóó végre nem késett (sokat)ez a tetű gép (az elötte lévő 2 amivel utaztam alhangon késett 3 és 6 óra közti időt amiért kiszúrták a szemem kőkemény 3 ójróval - LOL)majd észreveszem h a gépből egyenesen fel tudom venni a csomagom a futószalagról majd kisétáltam a zöld folyosón. Hol itt a hiba? Nem volt útlevél ellenőrzés.... Simán bemehettem volna mint EU-n kívüli bárki és jónapot....

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2014.07.29. 01:45:33

@Szarazkoro: hát, végül is csak 2007 óta csatlakoztunk a schengeni övezethez, szóval megértem, hogy még nem szoktad meg, hogy nem ellenőrizgetnek a határon...

Szarazkoro 2014.07.29. 02:08:04

@gio: nem-nem, ezt nem kaptad el. Mindig van útlevél ellenőrzés.

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2014.07.29. 02:12:53

@Szarazkoro: nem, nincs, te szerencsétlen idióta.

mitől lenne? a 2A terminálon évek óta nincs, hiszen oda a schengeni gépek jönnek. nem is kell ellenőrizni. valamit valamivel nagyon keversz, és csak egyre ostobábbnak látszol.

vagy szerinted elmentek aludni a határőrök, és addig hagyták, hogy aki arra jár, bejöjjön? ennyire nem lehetsz kétbites...!

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2014.07.29. 02:18:26

és elképzelem, ahogy ez a szerencsétlen, ostoba fasz azóta meséli az ismerőseinek, hogy a barccelonai gépről leszállva nem volt útlevélellenőrzés, és micsoda ország ez, úúúristen, simán besédálhatott volna ide egy nem-eu-s állampolgár!!

és ez csak neki, Mr. Sasszem Utasnak tűnt fel :) :) szánalmas balfasz.

nyilván, ha egy gép Schhengenből jön, akkor azon már mindenki rendelkezik a megfelelő dokumentumokkal, vízumokkal, és egyébként is, szabad a mozgás az övezeten belül.

szerintem azzal keveri, amikor beszállásnál, meg a c/innél elkérik a személyit, hogy megnézzék, az utazik, akinek a nevére szól-e a jegy. ez nyilván felér egy útlevélellenőrzéssel neki :) :) :)

az ostoba embereknél szánalmasabbat még nem alkotott a természet.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.29. 02:22:40

@gio: hat nalunk sem kertek semmit ferihegyen
felvettuk a borondoket es kisetaltunk a taxishienak iranyaba:)

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2014.07.29. 02:27:48

@hagyma: ez természetes, mondom. a 2B terminálon van passport control, hiszen oda EU-n kívüli, illetve non-schengen járatok érkeznek (pl. British, Turkish, stb.), ott kell okmányellenőrzés.

a 2A-ra viszont nem kell, az ugyanolyan, mintha Hegyeshalomnál lépnéd át a határt. autóval, ha elindulsz Budapestről Barcelonáig, sehol sem kérik az útlevelet. a repülőtéren miért kérnék...? ugyanaz a szabály vonatkozik rá.

de próbáld ezt elmagyarázni valakinek, aki 8 évente néz ki az ablakon, hogy felhős-e az ég... :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.29. 07:32:19

@ColT: nem let tul jo
vagy tobb a hetterbol vagy tobb fokusz az allatra
a felso meglett volna faszaul ha nem fuggolegesen fotozod

Zöldegér 2014.07.29. 07:46:04

Ha pénz csak a cargo-ból van, akkor minek visznek embert? Csomag nem pofázik, nem zabál, nem túlsúlyos, nem felejt el jegyet nyomtatni magának, nem ír posztot a Homárra, ha valami nem tetszik neki..
Az élettől ment el a kedvem, nem csak a repüléstől, ezt olvasva. Csak remélni merem, hogy mégse mindenhol ez az átlag mentalitás az utasok felé.

oszt jónapot 2014.07.29. 08:01:12

Ahhoz képest, hogy havi 120-ért szopja a faszt a pultban, kicsit nagy az arca.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.29. 08:08:56

@Manyecska: ejjel kettokor ne rohogjel mert felebred Mary
thx

Manyecska 2014.07.29. 08:13:30

@atpijkamo: remélem már a Kedvencek temetőjében nyugszik, és kutyák huggyantanak a sírjára.:DD

Manyecska 2014.07.29. 08:16:25

@hagyma: mitcsinálsz? alvajársz te is? én már leszoktam róla hálistennek. Nagy fles volt, anyám mindig elmesélte hová mentem!:D nem urban legend.

Manyecska 2014.07.29. 08:19:16

@hagyma: az olyan hogy álmomban egy üvegfal volt a lépcsősor alján, és visszafordultam. Valójában az akváriumig elgyalogoltam..:( :DD! vannak akik esznek álmukban.vagy autót vezetnek, volt aki az anyósát nyírta ki. Fantasztikus lehetőség!!:DD

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.29. 08:21:10

@hagyma: Szerintem ez nem a te napod lesz.
"Ms" or "Ms." is an English honorific used with the last name or full name of a woman, intended as a default form of address for women regardless of their marital status.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.29. 08:21:23

@Manyecska: en egyszer gyerekkoromban ejjel megagyaztam a konvektor ele es oda fekudtem le
de most ez nem tudom hogy jott ife, csaka arra kertelek halkabban rohogjrl mert Mary alszik
/bar most felkelt pisilni/
ingyen

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.29. 08:24:26

@agresszív kismalac: eddig az en napom
bejott 3 teniszmeccs
vanmeg egy otos kotesem az 6-kor kezdodikd, de addig mar nem maradok fel
meg egy sor es alvas

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.29. 08:25:42

@PsychoCica Dö Ríl.: meggyöttél? nincs üzenet, bár igény az vóna rá!

@atörökk: szervezzünk gyűjtést!!!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.29. 08:27:46

@Manyecska: te figyejj mán, nem akarsz szívjóságbul random helyeken aludni lángszóróval fölszerelkezve? mondanék egy címet is... :D :D

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.29. 08:32:43

@hagyma: @agresszív kismalac: Az én megoldási javaslatom ez volt: "Ilyen nem létezik, mert Assvilleben senki nem használja."
Ezt buktam. Szerencsére nem tettem fel rá nagy pénzt. :-/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.29. 08:36:06

@agresszív kismalac: nemm nagy zeton
ezt a harmat fogadtam
Tennis - 8436 Evgeny Donskoy -400 for Match

Tennis - 8421 Lukas Lacko -370 for Match

Tennis - 8816 Andrea Petkovic -360 for Match

ketszeres pez
a holnapi az jobban erdejkelne vadris mai, az hetszeres lenne
Tennis - 8308 Robin Haase -255 for Match

Tennis - 8303 David Goffin -435 for Match

Tennis - 8319 Andrey Golubev +220 for Match

Tennis - 8306 Pablo Andujar -160 for Match

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.29. 08:38:01

@agresszív kismalac: ez a torokk dumaja volt a hanyasfeltakaritas ugyeben
hogy ilyen nuncs mert vele sosem tortent ilyen
de azutan ezt is ramtestakta a klan:)

helianthus 2014.07.29. 08:44:08

@dr. phil. Sün‼ ツ: csak gondoltam rá. Asse tudom van-e itthon.
Jó reggelt!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.29. 08:47:03

csaxólnék, hogy van nyóc üveg sör a hüttőmben és nemigen tudok mit kezdeni velük.

helianthus 2014.07.29. 08:52:00

@sugargiraffusplumps.: ah!
*sóhajt. Elmorzsol egy könycseppet.*

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.29. 09:03:18

@agresszív kismalac: tuggyaatököm. az van ráírva, hogy steigl. beszélni nem beszél.

@helianthus: az baj, hogy még hajatmosni se tudok vele mer ugye tökhideg és nincs kedvem a fejmere önteni hatfokosan, de ahhoz meg már nincs gógyim, hogy hajmosás előtt egy órával kivegyem a hüttőbül. van baj, no.

Manyecska 2014.07.29. 09:06:34

@hagyma: jaboccs:D azt hittem fejlettebb országokban kise mennek..:P

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.29. 09:06:37

@Manyecska: "Kedvencek temetőjében nyugszik"

:)) De egy dög vagy!

@sugargiraffusplumps.: "meggyöttél?"

Ez nem az igazi Pszichocica, csak egy szánalmas utánzat. Az igazi XCat blog.hu/user/204767 néven fejezte be homári páyafutását párak bánatára, többek örömére.

Manyecska 2014.07.29. 09:09:13

@atpijkamo: ő volt a Vedere Lavoár is, nem?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.07.29. 09:10:56

@atpijkamo: tudom bogaram, tudom. annak szólt a komment akinek írtam, nyugi :)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.29. 09:11:20

@hagyma: "Mary alszik
/bar most felkelt pisilni/
ingyen"

Ismét több ismeretet nyertünk Moháék életéből, mint amit valaha is tudni akartunk.

helianthus 2014.07.29. 09:12:26

@agresszív kismalac: ki. De már elmúlt. Mire hazaèrek éjjel, megint nem lesz kedvem jáccani. :'/
Keress mást!
@sugargiraffusplumps.: honnan tudod, hogy nem beszél? Leültél vele, megkínáltad egy kávéval, kérdezted hogy van?

helianthus 2014.07.29. 09:16:05

Na elindulok közben dúdolgatom a hajóvontatók dalát.
Eejuhnyem, eejuhnyem, ..:)

Szarazkoro 2014.07.29. 09:23:06

na látom megint 1 majom van itt, azért is etetem a trollokat :D :D Azt ugye szabad :D

Szarazkoro 2014.07.29. 09:25:52

@gio: na mi van kicsapta a kultúra a biztit a faludban? LOL
Nem tudsz olyat írni hogy megsértődjek!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.07.29. 09:27:01

@hagyma: AKkor ezt most úgy is, hogy lehessen érteni, mit beszélsz, plíz.
Sajnos a 75-300 kb. ennyire éles :) Illetve 16-18 körüli rekesznél ennyire diffraktál az APS-C szenzor (11 a diffrakciós határa).

A másodiknál nem nagyon van fókusz, mert az 75-300+4x makrólencse, az minden, csak nem éles.

A hátteres kijelentésed értelmezhetetlen ebben a kontextusban a "több fókusz" meg bármilyenben (kérek 2kg fókuszt, vagy mi).

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.29. 09:31:32

"A Cigánypárt 41 jelöltjénél, 22
jobbikosnál, 6 baloldalinál és 4
fideszesnél találtak
szabálytalanságot a
kampánypénzek körül."

Manyecska 2014.07.29. 09:33:05

@agresszív kismalac: Abból mentem nyaralni.:DD De pl. a cigánypárt már fel is oszlott.....nokomment.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.29. 09:35:32

@agresszív kismalac: Azt elfelejtettem megemlíteni, hogy a Cigánypártnak összesen 61 jelöltje volt.
Hol vagy, Tamás Gazsi? Nyomják Krahácsot!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.29. 09:37:28

@Manyecska: Igen, azon is futott egy ideig.

@ColT: "kérek 2kg fókuszt"

:))

Fikázókra ne hallgass. Pláne, ha azt se érti, amit kérdez. A képeid többsége kiállításra érdemes.

A fákról lehulló fókuszok minden évben több embert ütnek agyon, mint ahányan cápatámadásban halnak meg.

Atörökk 2014.07.29. 09:42:59

'reggelet!4!!

@hagyma:
Vauuu! Vau vau vauuuuu!!

@sugargiraffusplumps.:
Én felajánlok két garnitúra tartós góliátelemet!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.07.29. 09:44:01

@atpijkamo: Amúgy tényleg nagyon nem tökéletes az a kép, de mondjuk az nem is a tökéletes szitakötőmakró kategóriája, inkább a szárnyán a fények a figyelemre érdemesek.

Fikázókra szoktam figyelni, mert a "hű tökjó" -ból nem lehet tanulni; de a kritika nem az "ez de szar" szintjén kezdődik, hanem ott, hogy leírja, mi nem tetszik neki. Ja, érthetően :)

Yumurdzsak 2014.07.29. 09:48:46

posztoló menjen el három hónap fizetés nélküli szabira

2014.07.29. 10:06:58

jó cikk,
bár ezek tök egyértelmű dolgok...

VIC20 2014.07.29. 10:29:18

Pfájj, beleolvasgattam, de hogy még egy magyarul sem tudó, a szövegét idegen szavakkal spékelő hülyepicsa oktatgasson az illemről... Hozzáteszem, belőlem is élő hülyepicsa... Na, ne!

Manyecska 2014.07.29. 10:57:16

@atpijkamo: és most? pinába szállt a bátorsága..?:P

attilahawks · http://goo.gl/M7Tq4i 2014.07.29. 12:23:56

Egyszer utaztam a nagy Amerikába, Amszterdamon keresztül. Ugyebár Bp - Amszterdam szakasz Schengenen belül van. A csomagfelvételes hölgy (nem határőr) a beszállókártyámat látva útlevelet kért, sőt még megkért, mutassam meg az ESTA igazolást. Mondtam nekem olyan nincs, mert tanulóvízummal megyek. Azt mondta OK. Aztán Amszerdamban külön terminálról mennek a Schengenen kívül járatok és amikor oda akartam bemenni, ott már tényleg volt útlevél, vízum ellenőrzés. Aztán az utas beszállításkor. Az amerikaiak azok csak szinte meglebbentették az útlevelüket(na jó a fényképre azért ránéztek), de az enyémet tüzetesen átnézte több ember is és kikérdeztek, hogy hova megyek és miért. Vagy 10-15 percig tartott. Gondolom a KLM nem akarta megkockáztatni, hogy nincsenek a papírjaim rendben, aztán hozhatnak egyből vissza.
Amerikában leszállva a bevándorlási hivatal képviselője ehhez képest már szinte semmit sem kérdezett, egy perc alatt beléptetett az USÁ-ba.

Mindenki kedves és udvarias volt, de határozottak voltak. Én meg együttműködtem,miért ne tettem volna.

Hozzáteszem: mindig kint vagyok 90 - 100 perccel a gép indulás előtt. A 2 órát túlzásnak érzem, de 100 perc az elég nyugalmat ad. És mindig van időm csatangolni a Sky courtban.

Utálom amúgy a párizsi repülőteret. Az amszterdami és a zürichi is elég nagy, de jobban ki lehet igazodni.
A budapesti hozzájuk képest játék reptér, de szerintem jó színvonalú.

András Kálmán 2014.07.29. 13:55:52

Miattuk megyek autóval....

2014.07.29. 14:41:40

Hála az égnek, hogy a posztíró csak "dolgozOTT" reptéren. Dilettáns.

¿Qué tapas hay? 2014.07.29. 23:45:28

@gio: "szúró-vágó eszközök 6cm vágóélhosszig utazhatnak. így tehát a standard, 5.9-6 cm-es svájcibicska is mehet"

Amennyiben a repülésbiztonsági irányelv angol szövegét veszik irányadónak. Ha a németet, akkor a pengehossz lehet max. 6 cm. (60 mm-es svájci bicska esetén az élhosz 58 mm, a penge hossza 63 mm)

otgorbebogre 2014.07.30. 02:31:48

csak annyit hogy a reggeli indulasok elott ket oraval ki se nyit Ferihegy. Meglepo de igy van. egyszer a zart ajto elott varakoztunk tobben. kulonben a magyar repter olyan kicsi hogy az ajtohoz valo jutasig nem kell idot szamitani. (viszont a kis kapacitas miatt feltorlodnak neha az emberek)

bpo478 2014.07.30. 09:30:56

" a repülés egy marhára veszélyes dolog."

Hülyeség. A repülés teljesen biztonságos. A zuhanás, na az ami kurvamód veszélyes!

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2014.07.30. 09:54:01

Barátaim az úrban!

MINDIG AZ UTAS A HÜLYE.
Diszkont járatokon ne akarjatok VIP kiszolgálást, és ne ordítozzatok a telefonos ügyfélszolgálatossal, mert:
1. Leszarja a problémádat, Te voltál a hülye, ha nem tudtál olvasni
2. Ő is ember, és még azt az utat sem engedheti meg magának, amin Te utazol mondjuk a Kanári Szigetekre óccsón.

Elfogadtad az ÁFSZ-t? Akkor ne pattogj. Nyeld le a békát.
A telefonos ügyfélszolgálatosok (és gondolom a reptériek sem) a piacon dolgoznak, itt ugyan hiába alkudozol barátom!

A tudom, hogy meg tudod tenni, a főnököddel akarok beszélni, tudni akarom a neved, a beosztásod, a főnököd nevét, és különböző fenyegetések teljesen feleslegesek, ÚGYSEM FOGJUK A BÜNTIT ELENGEDNI.

További problémákat is szívesen megoldok itt nektek. :)

KCicó 2014.07.30. 11:22:46

Én engedelmes ügyfél vagyok, de akkor se magyarázza meg senki, hogy van értelme annak, hogy a kapunál belegyűröm a retikült a bőröndbe, hogy majd szétszakad, és egy méterrel odébb meg kivehetem és viszem fel a gépre...a súly elvész? a térfogat elvész?
A vizeres is javasolta, hogy ezt tegyem.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2014.07.30. 12:00:29

Csak 26 országban jártam repcsivel valahol többször is. Az egy kicsit felbosszantott a cikkben, hogy az aki az economy class-ban utazik az nem igazi "jó" utas. Csak aki elkölt 3000 eurot az valaki... Nos lassan én aki szánalmas 1000 euros utas vagyok úgy érzem évről évre, hogy az economy class lassan lessüllyed a századforduló fedélközi minőségére. Még egy plussz üléssor, gagyi 256 color vibráló lcd monitorok, rossz fülhallgató aljzatok, egyre ritkábban takarított wc-k, poggyászméret basztatások felszállás előtt (képesek voltak baszogatni, hogy a kicsi utánhúzós kocsi kereke! Nem fér be 3 cm miatt) direkt Lufthansanal lett véve 4 éve.... Mindig udvarias vagyok. Igyekszem elnézni sok mindent , de véleményem szerint az átlag utas már nem sokat számít csak a profit kellegyre durvábban....
Ja, a körömolló életveszély, de az ebédhez adott crom étkészlet az nem.... 18 cmes villa és kés.
Amúgy jó utat... ;)

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2014.07.30. 21:32:48

@Artech: pedig egyszerű:
az a légitársaság, amivel Te akarsz utazni nem üzemeltet magyarországi telephelyet, ergo: nem köteles a Te nyelveden kommunikálnia Veled.
Te választod az ő szolgáltatását, Neked kell megérteni, hogy miért fizettél...
Ha nem érted, kérj segítséget. De ne légy büszke arra, hogy tanulatlan vagy. Vagy csak tudatlan...

Artech 2014.07.31. 17:34:49

@kekecke: vazze, tényleg igazad van
Fingunk nincs, a posztoló melyik repcsicsapattól írt.....
Vazze...
De Az én földemen landolt, s az én földemen száll fel!
Akkor nem illik tudnia magyarul???????????????????????????????????????????????????????
Vazze.
Pl. ha te Amszterdamban, magyarként bemész egy indiai által üzemeltetett, horváth pékségbe, ahol kínai-vietnámi szülők gyermeke a kiszolgáló, s flamandul beszél, milyen nyelven várod el a kiszolgálást?
S én vagyok a tudatlan?
Gyökér:)

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2014.07.31. 21:46:34

@Artech: érdekes párhuzam csak azért, hogy kötekedhess... Nagyon életszerű példát hoztál, én kérek elnézést (nem, eszemben sincs).

erfransz 2014.08.03. 20:06:22

Mindig hálát rebegek Istennek, ha ilyen posztba botlok.
Köszönöm, hogy megvilágosítottál, ó Uram!
Ezek szerint ha kiadok több tízezer (esetleg sok tízezer) forintot repülőjegyre, azzal automatikusan elfogadom, hogy a légitársaság összes alkalmazottja idiótának tart (és ennek szóban vagy írott posztban hangot is ad). Elfogadom, hogy köteles vagyok indulás előtt minimum fél nappal, hasoncsúszva, folyamatosan elnézést kérve megjelenni a reptéren. Nem árt, ha félóránként hamut hintek a fejemre.
A kifizetett pénzem fejében normális, hogy a reptéren ott szívatnak, ahol csak tudnak - mindezt elfogadtam: amikor a jegyfoglalásnál rányomtam az utolsó enterre egyben lemondtam a méltóságomról és összes emberi jogomról.
Nyilván szívem szakad az alulfizetett reptéri alkalmazottakért (igaz, én sem keresek jól, de a francba is, hol a persely, ahol adakozhatok?)
A francba is, TÉNYLEG komoly ez a poszt???????

McZozo 2014.08.04. 17:25:54

@gio: Szalami kolbasz ilyenek tenyleg nem mehetnek be az usaba de ez mint irtak is nem a repulotarsasag heppje hanem az usa vamszabalya.
Manikurollot meg ugy elvettek minta pinty tolem a london budapest easyjet becsekkolasnal. esti roham pakolasnal elfelejtettem a borondbe atrakni a beszallasnal csipogott a kezipoggyaszom kinyittattak nem is tudtam mit akarnak aztan vizsgalo manusz kihuzta az ollot es elkobozta. nem tudtam mit tenni benyeltem

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2014.08.04. 23:37:02

@erfransz: akkor tartanak idiótának, ha ugyan elfogadtad az ÁFSZ-t, mégis variálni akarsz - ingyen. Mindezt arrogánsan, zsarolva, fenyegetőzve stb.
Ha ezek közül egyik sem vonatkozik rád, a poszt értelemszerűen NEM rólad szól.

2014.08.06. 12:10:50

@M. Péter: Mi is a baj a hozzáállásàval?
Jaj bocs, te se tudod megmagyaràzni, ugye?
Ha te dolgoznàl ilyen pozicióban talán az arcod nagysàga se lenne ilyen nagy
De èn kérek elnèzést baszod, te biztos hihetetlenül okos vagy ès jobban tudod h mi merre hány mèter

2014.08.06. 12:13:08

@erfransz: Te tènyleg ennyire diszlexiás vagy vagy csak tetteted?
Imádom amikor hozzád hasonló idióták beböfögik a baromsàgaikat

Tomasz_a_gozmozdony 2014.08.28. 10:02:38

Es amikor nehezebb fel kiloval a csomag, lezuhan a gep ha nem fizetsz pluszba 13ezret. De ha fizetsz akkor elwg az uzemanyag meg ki van egyensulyozca a gep. Ekkora faszsagot istenem...

andyka77 2014.09.11. 18:58:00

En lassan 13 eve gyurom az ipart a repteren es szeretnek elhatarolodni ettol a luzer seggfejtol, aki azt hiszi, o szarta a repteret. Szomoru, ha vki az alapjan kulonbozteti meg az utasokat, h mennyit fizettek egy repjegyert. Igen, vannak bunko utasok, de 98%uk igazan kedves es ertuk rdemes nap mint nap kitenni a szivunket.
süti beállítások módosítása