Tékozló Homár

Requiem a konyakmeggyért

2014.10.03. 16:45 | Homár Hilda | 91 komment

IMG_20140921_153956.jpg

Szegény Zoltánnal nagyon együtt tudok érezni. Ott van az a kis aranyszínű dundi csomag, kelleti magát ezerrel, az ember rákészül, előrehajol, hogy a kis csokigirlandos tetejét leharapva ne locsolja a ruhájára a fincsi alkoholt, mert mindkettőért kár lenne - és akkor nem jön belőle semmi. Hát micsoda cserbenhagyás ez kérem! Valaki tud olyan márkát ajánlani, ami megbízhatóan folyik a cucc?

Tisztelt Roschen!

Családunk egyik kedvenc csokoládéja a konyakos meggy, mely évről évre egyre ehetetlenebb minőségben, egyre drágábban kerül a boltok polcaira.

Olvasson tovább!

Kentaur-wellness

2014.10.03. 14:41 | Homár Hilda | 47 komment

Névtelen-2.jpg

Tegye fel a kezét, akiben a cím olvasása közben nem vizualizálódott egy csapat emberfejű ló, amint épp rózsaszirmokkal teli tálak meg füstölők közt masszíroztatja magát vagy gőzölgő medencében áztatja a patáját hanyagul! Na, ez is valószínűbbnek tűnik elsőre, mint ami itt következik három csillagos elvárásokra hangolva.

Hello Homár!

A történet ott kezdődik hogy páromnak, és húgának is most volt nemrégiben a születésnapja így a szülei úgy gondolták meghívják az egész családot egy kis hétvégi wellnesses pihenésre. Nehéz szervezési feladat előtt álltak, mivel párom húga, és az Ő párja is külföldön dolgoznak, és egy évben csak 2-szer jönnek haza. Ha ez nem lenne elég, mi is más városban élünk már mint párom szülei ( és a még szülőkkel élő öccsei). Volt keményen időpont-egyeztetés, de azért 8 fő még nem egy focicsapat, így megoldottuk hogy mindenkinek jó legyen az időpont. Szülők kerestek a neten, rátaláltak a http://www.wellness-akcio.info oldalon a Balatonboglári Kentaur Üdülőfalu ajánlatára. Egyeztetés a foglalós oldal munkatársával, minden OK-nak tűnik, foglaló átutalva, jön a Voucher. Minden szuper, várjuk a hétvégét.

Olvasson tovább!

A Union szerint nem függ össze a csőtörés az elázással FRISSÍTVE

2014.10.03. 09:02 | Homár Hilda | 47 komment

 005627849.JPG

Tudta ön, hogy a csőtörésből fakadó elázás vagy fullos esetben eláztatás a lakásbiztosási káresemények közül a harmadik legyakoribb eset? (Itt az első kettő:1. üvegkár, 2. beázás) És csak kicsit idekapocsolódóan, de a Union igazán rendezhetné az SSL Certificate-jét.

Kedves Homár!

Alábbi eset történt velünk az elmúlt hónapokban, sajnos szokás szerint a biztosító keresi a kifogásokat.

Házunk hátsó falához hozzáépített a hátsó szomszédunk, aki a wc-jéhez tartozó nyomócsövet bevéste a mi hátsó falunkba. Ez a cső a tél folyamán valószínűleg először csak megrepedt, így ki tudja mennyi ideig szivárgott belőle a víz. Mivel magasföldszintes a házunk így a csőtörés, a pince falát nedvesítette át, majd akkor történt a nagy baj, mikor szét is csúszott a „könyöknél” a két vízvezeték, így nagynyomással elkezdett ömleni a víz és utat tört a mi pincei szellőzőnkbe, így elárasztva a pincehelyiséget. Gondoltuk nagy baj nem lehet, hiszen mind mi, mind a szomszéd rendelkezik biztosítással. (Természetesen a mi biztosítónk gyorsan jelezte, hogy a kárt a szomszéd felelősségbiztosításának kell megtérítenie.)

Olvasson tovább!

Ál-UPS-futár garázdálkodik az országban FRISSÜLT

2014.10.02. 14:15 | Homár Hilda | 121 komment

ups_logo.jpg

Akár Danny Ocean következő akciójának egyik lépése is lehetett volna az a szépen kidolgozott és kivitelezett csapda, amibe Norbertnek sikerült gyanútlanul belemásznia, és még csak nem is tudom szegény melyik ponton tudta volna megúszni azon kívül, hogy nem megy bele az utánvétes fizetésbe. Szélhámosék ráadásul biztos nem egy darab mobil miatt feccöltek ennyi energiát a fedősztoriba, úgyhogy éberség emberek, éberség. 

Sziasztok!

Sokat gondolkoztam, hogy leírjam-e ezt a történetet mert nem dicsekvésre méltó ügy, de arra jöttem rá, hogy ha tízből kilenc ember megússza már jók vagyunk.

A múlt héten arra az elhatározásra jutottam lecserélem a telefonomat. Nálam ez nem ritka dolog, aki ismer tudja. Meghirdettem az OLX nevezetű oldalon.

Olvasson tovább!

Mobiltartozás miatt átmenetileg bukhatjuk az autót? Aha!

2014.10.02. 09:31 | Homár Hilda | 55 komment

download (8).jpeg

Újabb remek példa arra, hogy miért nem szabad elhanyagolni a hivatalos elintéznivalókat, számlákat, papírokat, iratokat, idézéseket satöbbiket, mert kinek is van kedve hozzá. Bár az olvasó védelmében azt is ismerjük el, hogy a hivatali "azonnal" tényleg kicsit túlszaladt.

Volt egy T-mobilos el nem ismert tartozásom, ami egy éjszaka magától generálódott internetforgalom az emailek szinkronizálása miatt 70 ezer (mindez már leállitott internettel).

Behajtásra adta át a Tmobil mivel nem ismertem el.

Birosági határozatot nem kaptam, de állitolag elvesztettem a pert amiről nem is tudtam. Dr. Tót és Társa végrehajtó iroda pedig ez alapján a bírósági határozat alapján 2012.dec ben kivonatta a kocsimat a forgalomból, amely kivonatást 2013. júniusban feloldották, amikor az el nem ismert tartozást kifizettem.  

Olvasson tovább!

Nem fogja kitalálni, hogy melyik cég ügyfélelégedettségi indexe 99,6%!

2014.10.01. 14:27 | Homár Hilda | 95 komment

OW_Porsche_beka.jpg

Orangeways-üggyel tele a padlás meg most már az Index is, de még így is számos nóvumot tartalmaz Simon levele, mert vele ezúttal nem ám olyan kis nüanszok történtek, hogy nem jött a busz vagy otthagyta őket, itt rendes, orditozós utasgyalázás zajlott. De már csak azért megérte az egész, mert így kiderült, az OrangeWays.hu-n az fogadja az embert, hogyaszondja: "Ügyfélelégedettségi Index :)  99,6%!". Aham. Nálunk ügyfélelégedetlenségi ráta 100% , de oké, speciális eset vagyunk.

Kedves Tékozló Homár blog, kedves Index.hu, Orangewayses tapasztalataimat szeretném megosztani veletek.

Egy hónapja utaztam az Orangewayssel Frankfurtba, augusztus 25-én. A buszon természetesen semmilyen jelzés nem volt, semmi jele annak, hogy ez az Orangeways busza, de ezt már megszoktam tőlük.

Olvasson tovább!

Mint kiderült Érden is emberkísérletezik a Telekom FRISSÜLT

2014.10.01. 09:23 | Homár Hilda | 53 komment

telekom-logo.jpg

A Telekom átállása miatt hetek óta nincs se tévé, se net, se telefon az előfizetőnél. Nem, nem időugrás van visszafelé, hanem tér: a helyszín ezúttal Érd. Levélírónk sajátos megoldással kezeli a helyzetet: vonatozik a netezéshez - esetleg megírhatná, hogy miért nem volt jó egy hagyományosabb könyvtár vagy kávézó megoldás. A Telekomnak viszont csúnya fekete pont jár a pökhendi valamikor idén válasz miatt.

Kedves Homár!

Olvastam 2014.09.23.-i cikküket a következő címmel "Emberkísérletet folytat a Telekom valahol Budapesten". Sajnos én is sortárs vagyok ez esetben bár, nem Budapesti hanem Érdi lakos vagyok. Nálunk is, a telefon tv és az internet is ahogy Gyuri említette a cikkben attól a bizonyos "T" szolgáltatótól származik, egyszerűen azért mert nincs más. 

Olvasson tovább!

Szervizkalandok a HTC világában

2014.09.30. 14:51 | Homár Hilda | 72 komment

HTC_One_360_Wide.png

A HTC lehetetlen hazai szervizrendszeréről többször írtunk már, itt egy újabb kaland Mordorban.

Kedves Homár!

Tavaly nyáron vásároltam egy HTC One-t, mint innovatív szupermobilt. Rendeltem hozzá gyári tokot is, ami néhány hét alatt érkezett meg. Sajnos időközben történt egy baleset, a telefon leesett és a hátlap megsérült. A működésben ez semmit nem befolyásolt, csak zavart a karcolás a hátlapon. Írtam a HTC-nek, hogy mennyibe kerülne egy hátlap csere. Sajnos az unibody kialakítás miatt egy hátlapcsere csak a szakszervízben megoldható úgy, hogy a garancia megmaradjon, ezért küldjem be a telefont a cseh szervízbe majd adnak árat, de mindez kb. 2 hét lesz. Úgy döntöttem, hogy nem szeretném két hétig nélkülözni a telefont, ezért ráraktam a tokot és használtam úgy ahogy van.

Olvasson tovább!

Egy egykori brókernetes ügyfél panaszai

2014.09.30. 09:54 | Homár Hilda | 61 komment

2009-12-27-viraljethwa3.jpg

Néhány éve a unit linked biztosítás amolyan mindenre jó csodafegyvernek tűnt. A grafikonok az égbe mutattak, az ügynökök meggyőzőek voltak, a nép meg boldogan elhitte, hogy ezzel a medzsik cuccal meg a kínai és technológiai alapokkal kolbászkerítés gyártódik neki öregkorára. Azóta kiderült, hogy az egésszel az ügynökök jártak jól, a fő-unitlinkedes Brókernet kettévált és Quantis ill. Consequit néven működik, a szerződők, köztük szegény Irma meg veri a fejét a falba. 

Kedves Homár!

Azért írok, mert úgy gondolom, hogy sokakat érinthet a történetem.

2007-ben megkeresett egy magát pénzügyi tanácsadónak nevező ismerősöm azzal, hogy nagyon jó befektetést tud ajánlani. Rám sózott egy életbiztosítást, amellyel azóta komoly problémáim támadtak.
(Sem az igényeimnek, sem a lehetőségeimnek, sem a körülményeknek nem felel meg.) Tapasztalat, hogy szerződéskötés előtt (a rábeszélés folyamán) az ügynökök (bocsánat, pénzügyi tanácsadók) egy sor fontos körülményt elhallgatnak, és igyekeznek csak az ügyfél számára kedvező körülményeket említeni. Miközben kedvezőtlenből van kétszer annyi. Az én ismerősöm is ezt tette.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása