Tékozló Homár

Black Friday-jel szívatja magát a magyar 2: Emag

2014.11.28. 16:48 | Homár Hilda | 165 komment

emag.png

Szegény Zs. júindulatúan azt hitte, hogy az első panaszosunk lesz Black Friday ügyben. Abban mondjuk valószínűleg nem téved, hogy nem az utolsó.

Én leszek az első Black Friday reklamáló, gondolom, nem az utolsó.

Gyermekem már régóta cincálja az anyam egy saját laptop miatt. Napok óta mást se hallani a tévében, neten, hogy Black Friday, Emag, szenzációs akciók, regisztráljon előre, stb..., gondoltam, hogy ezen akció keretein belül vásárolom meg a vágyott terméket. Hiba volt.

Tudtam, hogy rengetegen gondolják így, éppen ezért előző nap regisztráltam, felkeltem időben, amint megnyílt a lehetőség, gyorsan kosaramba tettem a laptopot, valamint egy másik terméket is. Ez összesen max. 3 perc alatt történt, fizetnék, és közli a rendszer, hogy a laptop, ami a kosaramban volt(!) elfogyott, töröljem a kosárból.

Ha belegondolok, ez olyan helyzet, hogy pl. besétálok egy boltba, beleteszem a kosaramba a kenyeret, és jön a boltvezető, vagy akár a vásárló, hogy kivegye onnan, mert a Mari néni most azonnal vinné, és volt kenyér, nincs kenyér. Vásárlási szándékot nyilvánítottam ki azzal, hogy kosárba tettem, és persze, nem lehet benne az idők végezetéig, de ez így jó nagy szívás. Az ügyfélszolgálat szerint bocsi, nem tudnak mit tenni....én csak ennyit tehetek, hogy megírom, okuljatok belőle.

Zs.

unnamed (2).png

Még mindig nem szedte össze magát az Extreme Digital a múlt heti Black Friday óta FRISSÜLT

2014.11.28. 13:20 | Homár Hilda | 64 komment

asp_620_xtremedigital.jpg

Elég emlékezetesre sikeredett az Extreme Digital idén bevezetett karácsonyi szezonnyitó eseménye. A hazai Black Fridayt ugye a hagyományos amerikai időpont előtt egy héttel sikerült megrendezni úgy, hogy a nap jelentős részében az agyeldobós akciók helyett hejre kis hibaüzenet fogadta a vásárolni akaró tömegeket. A népek a FB-on háborogtak, szegény ügyfélszolgálatosok meg kétségbeesetten próbáltak túlélni valahogy.

Aztán eltelt egy hét, és elkezdtek jönni a panaszlevelek. Karácsonyi őrület, szevasz!

Sziasztok!

Adott a Black Friday (Fekete Péntek) nevezetű "brutális" (akár 60-70%-os) leárazás, mely Amerikába minden november utolsó péntekére esik és a Cyber Monday, mely az ezt követő hétfőre esik... Idén az edigital próbálta "bevezetni a magyar köztudatba" ezt az eseményt 2014.11.21.-ére, mely amúgy idén 2014.11.28.-ára esik... mindegyis!

Olvasson tovább!

Tűzkár, vízkár, Oszkár

2014.11.28. 09:06 | Homár Hilda | 27 komment

posta_biztosito.jpg

A kutya ugat, a karaván halad, olvasónk meg még mindig várja, hogy a biztosító megtérítse leégett háza miatti kárát. Előzmény1. Előzmény2. Előzmény3.

Kedves Homár!

Lakástüzem kálváriájáról már írtál korábban. Lakásom robbanás, tűz miatt teljesen megsemmisült. A Posta Biztosító szinte mindent , és még annál is többet kitalált, miért nem fizet!

Évekkel ezelőtt volt a káresemény. Már a Kiskunfélegyhézi Bíróságon van a per évek óta, annak ellenére, hogy Elnöki Soronkívüliség van az ügyben, és már a 3. bíró ismerkedik a körülményekkel. 

Olvasson tovább!

Időkapu nyílt a solymári Auchanban!

2014.11.27. 21:09 | Homár Hilda | 30 komment

20141127_135907kicsi.jpg

Mellékelten küldöm a mai vásárlásom fotóját. A mai nappal (2014.11.27-én) vásároltam 2014.11.28-i csomagolási dátumú trappista sajtokat. Mivel ezek a sajtok nem a jövőből jöttek, arra következtetek, hogy a csomagolt áruk lejárati dátuma is meghosszabbodik annak ellenére, hogy 2014.12.11-én már nem volna eladható a jelenlegi szabályok alapján. Manipulálható a lejárat ideje? Üdvözlettel: Katalin

Dupla fail Tesco kiszállítás

2014.11.27. 15:35 | Homár Hilda | 50 komment

tesco-mercedes-furgon.jpg

Hát ez nem egy sikersztori. De vajon a Tesco rendszere nem működött a múlt héten vagy szegény olvasónk van elátkozva? Más is tapasztalt kiszállítási anomáliát? És egyáltalán miért kellett törölni és még egyszer leadni a rendelést?

Szia!

Nem tudom, hogy volt-e téma már a Tesco online bevásárlás bénasága.

Naivan beregisztráltam az online felületre és elvégeztem az első bevásárlásomat. Tetszett az oldal, alaposak az információk- tutinak tűnt, kupont is tudtam érvényesíteni. Kikértem a szállítást másnap este 19-21 óra közötti időtartamban. Vártam-vártam aznap este a szállítást, mint a Mikulást, a gyereknek is mondtam, hogy majd jön a TESCO-s bácsi és hozza a krémtúrót meg a sok nyamit.

Olvasson tovább!

Egy akciósan 23 ezres pulóver nekem ne szöszöljön!

2014.11.27. 10:08 | Homár Hilda | 102 komment

1d246b9b186d2ef144aee206c056ffac_w800_h800_cp_sc.jpg

Én nem tudom, ki, hogy van vele, de egy akciósan 23 ezres pulóver nekem ne szöszöljön, hanem énekeljen, öntisztuljon és néha lepjen meg vacsorával is!

Tisztelt Tékozló Homár!

Egy kis történetet osztanék meg önökkel, a Gant Outlet Man Biatorbágy üzletében vásárolt rossz minőségű pulóveremről.

2014.10.22-én vettem az outleti Gant Man üzletben egy 23.090 Ft-os leértékelt sötétkék színű pulóvert. A leértékelés az azt jelenti itt, hogy a pulóver eredeti ára közel 32.990 Ft lett volna. Sajnos a használat után a fehér színű ingem, ami a munkaruhám, kék szöszös lett. Így a munkahelyemen fehér és kék szöszös ingben kellett dolgoznom, ami elég ciki volt a sok vendég előtt.

Olvasson tovább!

Telenor, a rugalmas FRISSÜLT

2014.11.26. 14:32 | Homár Hilda | 46 komment

Telenor_logo.png

A számlázási cím az számlázásra szolgál, slussz-passz - mondja a Telenor. Nem-Telenorként sejtésem sincs, mért ne kérhetné valaki a komplett levelezését egy postacímre, ha a számláknál ez megy, de megpróbáljuk megtudni, mi ennek a nagy szigorúságnak az oka.

Kedves Homár! 
Problémám akad a Telenorral. Egyszerűen képtelenek minden levelet a postázási címemre küldeni. Telefonon már tettem ezzel kapcsolatban panaszt, de ott is a lentebb látható választ kaptam. Egyszerűen nem tudom, hogyan lehetne rávenni a szolgáltatót, hogy minden levelet az ÉRTESÍTÉSI címre küldjenek. 

Olvasson tovább!

Telemaxos szélmalomharc egy Alcatel miatt FRISSÜLT

2014.11.26. 09:42 | Homár Hilda | 37 komment

Sisyphus.jpg

Telemax ügy, de ezúttal más aktív résztvevők is vannak, pl. a Media Markt. Szegény vásárló rohangál körbe-körbe, a telefon meg a fiókban piheni ki a folyamatos szervizelés fáradalmait.  Tényleg nicns segítség? (Én Zsuzsa helyében nem adném fel, és biztos megpróbálnám a Békéltető Testületet. Jogos esetekben elvileg a leghatékonyabb fogyasztóvédelmi pörölykalapács.)

A Telemax szervizzel elégedetlen ügyfelek táborát szaporítom. A szerviz folyamatosan hárít, a Media Markt velem együttműködve próbál bármilyen eredményre jutni, hiába.

Garanciális időn belül tönkrement telefon miatt, amely gazdaságosan nem javítható, levásárlási utalványt kaptam a Media Marktban. Így vásároltam 2014. 04. 25.-én egy Alcatel OT-4033D Pop C3 telefont 29. 999,.- Ft-ért.

Olvasson tovább!

Banki költségek ott fenn a magasban, szevasztok! FRISSÜLT

2014.11.25. 14:59 | Homár Hilda | 42 komment
Ön figyeli a bankköltségek alakulását?
Jóhogy! Az ötödik bankomat koptatom.
Figyelek és sírok, de a macera miatt nem váltok.
Tojok rá. Úgyis népnyúzó az összes.
Poll Maker

Levélírónk, Andor láthatóan nem egy hebrencs fajta. Szerintem aki legalább a hatodik bekezdésig eljut, annak egyértelmú, hogy Andor valószínűleg egy kifli vásárlása előtt is ellenőriz, kiszámol, összehasonlít. Most képzeljük el bankügyekben! Na, ez a precíz ember is megjárta. Levelének legfőbb tanulsága, hogy így is, úgy is jön a pénzszivattyú, de aki tudatosan kezeli a pénzügyeket, legalább észreveszi ezt. Ön Andor vagy nem-Andor pénzügyekben?

Kedves Tékozló Homár blog!

Egy történetet szeretnék megosztani Önökkel, ami a „kedvenc” bankom (CIB Bank Zrt.) és köztem történt. Régóta fontolgattam, hogy bankot váltok a magas számlavezetési díj és egyéb költségek miatt, de idő hiányában és megtakarításaim mozgatásának magas költsége miatt eddig húzódott el a dolog.

Tavaly ősszel a bankkártyám egy felbontott borítékban érkezett a posta által jegyzőkönyvezett, „sajnos feldolgozás alatt a boríték megsérült” felirattal ellátott, átlátszó fóliával védett borítékban. Természetesen rögtön hívtam a bank ügyfélszolgálatát, a kártyát nem mertem aktiválni. A Bank biztosított arról, hogy új kártyát küldenek, teljesen ingyen. A hozzám legközelebbi fiókba kértem. Az ügyfélszolgálatos felvilágosított, hogy ez 2000 forintomba fog kerülni, a postai kiszállítás viszont ingyenes. Nem mertem kockáztatni. Közben a hölgy felvilágosított arról is, hogy a Master Card típusú kártyát csak egy évre tudják kiállítani, mert visszavonják, ezért a Visát javasolta helyette. Beleegyeztem, mint utólag kiderült, feleslegesen.

Olvasson tovább!

Svindlerkedő taxist keresünk

2014.11.25. 09:28 | Homár Hilda | 98 komment

Olvasónk szerint a fuvarozáson túl extra bűvészmutatvánnyal kedveskedik utasainak egy taxis Pesten. Ő érthető módon, boldogabb lett volna csak az alapszolgáltatással. (Kedves kommentelők, mielőtt szédszednétek a posztert, hogy mért ült egy hétig a sztorin, szeretném jelezni, hogy ő még aznap küdte.)

Vigyázat! Trükkös taxis!!!

Sosem hittem el, hogy ilyesmi velem megtörténhet! Megtörtént. 2014. november 15-én hajnali fél 6-kor Budapesten, a Nagymező utca - Mozsár u. sarkán ültem be egy taxitársasághoz nem tartozó, de teljesen szabályosnak kinéző taxiba. A díj elég korrekt volt, 1 780 forintért vitt haza.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása