Tékozló Homár

Elmentek otthonról a Gigatelónál

2014.02.14. 14:54 | jackyll | 561 komment

Ádám hiába hívogatja a Gigatelót akkumlátora ügyében, se emailre, se telefonra nem reagálnak. Ugyan még csak egy hete nem kapott semmit a pénzéért, a magyarországi online kereskedelmi helyzet ismeretében tulajdonképpen sosincs elég korán reklamálni:

Az alábbi levelet küldtem a fogasztóvédelmi hatóságnak. A Gigatelo mailcíméről visszapattant a levelem, az oldalukon megadott 70-es mobil kicsöng, de nem veszik fel. Remélem, ha kiteszitek ezt, másokat rosszabb eséllyel szednek rá:

Február 6-án utaltam át egy előzőleg megrendelt Samsung telefon akkumulátor vételárát a Gigatelo.com webáruház oldalán megjelölt számlára. 8 nap telt el, se visszaigazolást nem kaptam, se az áru nem érkezett meg. csatoltan küldöm a screenshotot az átutalásról, amelyen a rendelés száma is szerepel. kérem, vizsgálják ki az ügyet.

Mi az: reggel 600 Ft, délután 8000Ft? (frissült)

2014.02.14. 13:42 | jackyll | 136 komment

Megfejtés: a H6-os héven az utazás díja két megálló között, csak ellentétes irányban. Naiv utas nem tudta meggyőzni az ellenőrkommandót, hogy odafele a járművön vette a jegyét, illetve ez nem izgatta őket:

Szigetszentmiklóson élek, Budapesten dolgozok. A munkába járást autóval oldom meg. Nagyon ritkán - éves szinten 3-4 alkalommal - adódik olyan eset, hogy tömegközlekedést kelljen igénybe vennem. Ha mégis így alakul, a Szigetszentmiklós megálló, és a Timót utca megálló között utazok. Mindkét megálló elég elhanyagolt, jegypénztár, jegykiadó automata nincs, kosz, bűz, többféle halmazállapotú ürülék van.

Ma reggel hévvel kellett munkába mennem, mert az autóm tegnap megállt, szervizbe került. Mivel jegyem, bérletem kihasználatlanság, és az előbb említett körülmények miatt nem volt, a héven szereztem be a jegyet, és a pótjegyet. Ez úgy működik, hogy Budapest közigazgatási határáig kapok egy kiegészítő jegyet (250 Ft), és kapok egy BKK jegyet (350 Ft), ami a közigazgatási határon belül érvényes. Ez, mint utóbb kiderült teljesen szabályos. Az eddigi utazásaim során is így volt ez, nem volt soha gond.

Délután, munkából hazafelé a Timót utca megállónál szálltam fel. A következő állomáson (Pesterzsébet felső) közterület-felügyelők, és ellenőrök szálltak fel. Jegyeket, és bérleteket kértek ellenőrzésre, mire mondtam, hogy az előző megállóban szálltam fel, és Szigetszentmiklósig mennék. Készítettem a 600 Ft-ot, erre az ellenőr közölte, hogy 8000 Ft-ot kér. Mondtam, hogy valami félreértés lehet, mert ez a viszonylat eddigi kb. 10 utazásom során sose volt még ennyi, sőt, ma reggel is még csak 600Ft-ba került. A reggeli jegyek még nálam voltak, meg is mutattam azokat, de mondta, hogy nem érdekli a reggeli „cselekmény”.

Olvasson tovább!

Megvárta a postás a csomagjával, mert rajta volt a telefonszáma

2014.02.14. 12:36 | jackyll | 69 komment

Ilyen is van: Andrást felhívta a postás, hogy merre van, mert a lakása előtt áll a csomagjával. Mivel 5 percen belül áthidalta a távolságot, a kézbesítő megvárta.

Én egy mai történetet szeretnék megosztani Veletek, ami a sok anti-Posta poszt után talán egy kis felüdülés lesz. Rövid, de velős sztori, mert nem kell sok költői kérdést feltenni, és hisztizni sem kell. Történt hogy január 21-én rendeltem csomagot Koreából eBay-en által, ami a nyomkövetés szerint szépen, békésen csordogált Magyarország felé, a váratlan fordulatot ma vette a sorsa.

Előre szeretném leszögezni, hogy nem egy kis faluban lakok, hanem egy dél-alföldi megyeszékhelyen. Napok óta örülök, hisz látom, hogy küldemény vámkezelve, hamarosan jönnie kell. Délelőtt 10 körül csörgött a telefonom, ismeretlen szám hív, felveszem, mondja, Ő a postás. MIVAN?

Olvasson tovább!

Utángyártott termék eredeti áron

2014.02.14. 11:28 | jackyll | 41 komment

GD. külön rákérdezett, hogy eredeti-e az Amazon Kindle könyvolvasójához kinézett tok a BlueChipnél, mert amúgy az utángyártott, kevesebb, mint a felébe kerülne. Visszaírták, hogy eredeti, aztán kiderült, hogy mégsem:

Amazon Kindle Paperwhite ebook olvasóhoz kerestem gyári tokot. Itthon elég nehezen beszerezhető, ezért megörültem, amikor a Bluechip oldalán találtam végre. Az utóbbi időben elég sokszor pórul jártam ezzel-azzal, úgyhogy a biztonság kedvéért jól átnéztem az adatlapot, hogy ez pontosan az-e, amit keresek. A terméklapon a specifikációkban fel volt tüntetve, hogy ez a tok az én készülékemhez való, hogy 12 hónap garancia van rá, továbbá, hogy a termék gyártója az Amazon. Megrendelés után a félreértések elkerülése végett az alábbi levelet küldtem a webshopnak:

Olvasson tovább!

Csuklótörés kezelése Budapesten = 4 óra

2014.02.13. 15:14 | jackyll | 166 komment

Naiv csuklótöröttel végigturnéztatták fél Budapestet, mire kiderült, hogy nem is kell műteni:

Fiam (14+) Csepelen tegnap korcsolyázás közben eltőrte csuklónál a kezét, egyik csont kimozdult. Irány a Tóth Ilona Szakorvosi Rendelő, sebészet. Az orvos közli, ott csak elsősegély van, ne húzzuk az időt menjünk a Merényibe. Ők gipszet sem láttak, másfél éve!

Merényiben csodálkoztak, mit keresünk ott, menjünk a Heim Pálba. Azért rendesek voltak, ne így menjünk, éles, elmozduló csonttal, mert bajt okozhat! Adtak egy rögzítő kötést.

Olvasson tovább!

Hányszor számláznak egy hónapot a Vodafone-nál?

2014.02.13. 14:26 | jackyll | 21 komment

Tünde előfizetésénél  először nem sikerült a Vodafone alkalmazottainak aktiválni a havi előfizetési díj lebeszélhetőségét, aztán újra kiszámlázták az első két kifizetett hónapját is, aztán pedig újra aktiváltatni kellett a lebeszélhetőséget:

2013. november 20-án kötöttem egy előfizetői szerződést. A szerződésben szerepel a havi előfizetési díj lebeszélhetősége Vodafone hálózaton belül és a havi ingyenesen felhasználható 40 db sms küldés. Ezt így korrektnek tartottam. Az első számla tartalmazta a november 20-tól december 19-ig és december 20-tól január 19-ig terjedő előfizetői díjat. Mondván bebiztosítják magukat....

Meglepődve tapasztaltam, hogy a lebeszélhetőség nagy kamu, kiszámlázták a hálózaton belüli beszélgetés díját. Telefonáltam Vodafone ügyfélszolgálatra, elnézést kértek, elfelejtették ezt az opciót aktiválni, de most aktiválták.

Olvasson tovább!

Mi kell ahhoz, hogy bevegyenek egy Lenovo laptopot?

2014.02.13. 13:38 | jackyll | 48 komment

János 2 héttel a garancia lejárata előtt próbálta meg képernyőcserére szervizbe adni Lenovo laptopját, és eléggé megszenvedett vele:

Cégünknél rendszeresített a kínai lenovo típusú notebookok használata. Megbízhatónak mondanám, csupán egyetlen típushibájuk ismert: kb. 1-1,5 év múlva elsötétül a képernyője. Ezért is van minden készülékre kiterjesztett 2 éves garancia vásárolva. Gépemet tavaly, 2013 november környékén, utolérte a blackout. Semmi gond, használom monitorral, közben újabb lenovo ideapad beszerzés, ami hamarosan meg is érkezett. Telepítés, másolgatás és máris minden megy tovább. A gép február 20-án lett vásárolva, így van még idő. Sarokba be, aztán buli… Ma hirtelen eszembe jutott, 2 hét múlva lejár a garancia. Ki tudja mi a 2 év egy garancia esetében? Lehet, mint a bankoknál 360 nap? Akkor rohannom kell.

Olvasson tovább!

A járatinfórmációért is fizetni kell a Wizzairnél? (frissült)

2014.02.13. 12:43 | jackyll | 34 komment

Áim a Wizzair hírleveléből értesült a csodálatos fejlesztésről, hogy ezentúl a +350 forintot fizetőket értesítik először a járatuk törléséről. Kérdés, hogy aki nem fizet, az direkt később kap ezután értesítést?

Nézd már Homár, mit kaptam! Ha probléma van (késés, törlés, bármi), akkor nem kötelesek értesíteni, csak ha fizetek érte??? WTF???? Megvan minden adatom, e-mail címem, telefonszámom.

Olvasson tovább!

Fantomelőfizetés után behajtóval fenyeget az Elittárs

2014.02.12. 14:29 | jackyll | 453 komment

Naiv társkereső 3 hónapig féláron próbálta ki az Elittárs oldalát, utána viszont automatikusan meghosszabbították előfizetését egy fantom megrendeléssel. Lemondani nem lehet, azonnal behajtóval fenyegetőznek:

Pár hónapja regeltem az elittars.hu társkereső oldalra (több másikon is fent vagyok, de nem túl aktívan, havi párszor benézek jó esetben). Októberben volt egy akció, féláron előfizetés. Jó, akkor megnézem, ér-e valamit. Gondoltam, három hónap ideális (ha egy hónapot fizetek elő féláron, akkor a következő már teljes ár és ott vagyok, mintha három hónapra fizetnék elő féláron, vagy még rosszabb). Előfizettem, stb. 10.18-tol élt.

Na, most jön a vicces része. 01.30-an a következő levél érkezett:

Olvasson tovább!

Csak az Uniredit kártyával nem lehet bejutni az unicredites ATM-hez

2014.02.11. 15:21 | jackyll | 224 komment

Gábor azon kapta magát, hogy több helyen nem fér hozzá az Unicredit bankkártyával nyíló automatájához. Kiderült, hogy a hiba szinte csak az unicredites kártyákat érinti, még a teszkós pontgyűjtővel is meg lehet hekkelni:

Néhány hónapja egyes unicredites ATM-ekhez csak bankkártyás ajtónyitással lehet bejutni nyitvatartási időn kívül. Csak az a gond, hogy pont az unicredites kártyák nagy része nem nyitja az ajtót. Próbáltam bemenni az oktogoni fiók ATMjéhez, aztán mivel itt nem nyitotta a kártyám, átmentem a Nagymező utcai fiókhoz, de azt se nyitotta. Mivel átmeneti technikai problémának hittem, túlléptem rajta. De mivel a későbbi hetekben sem tudtam bejutni és pénzt felvenni vagy betenni az automatákhoz, a bankfiókban bejelentettem, hogy valami gond van a kártyák ajtónyitásával hetek óta. A vicc az, hogy egyik este a Nagymező utcában amikor vagy 10 perce szenvedtem az unikredites kártyámmal egy hajléktalan megsajnált, odajött és beengedett a saját kártyájával. Adtam neki egy 200-ast :)

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása