Tékozló Homár

A nigériai tábornok özvegye már Szíriában küzd a terrorizmus ellen

2015.10.02. 14:43 | Homár Hilda | 137 komment

unnamed_7.jpg

Ha az ember nemzetközi csalási manőverrel akar pénzhez jutni, a világpolitikai események ütőerén kell tartania a kezét. Így tettek a klasszikus "nigériai ajánlat"  modern verziójának alkalmazói is. Fogták és adaptálták az alapcsalást (" A sztori sokféle változata forog, a séma azonban mindegyiknél ugyanaz: elképesztő összeg kerül karnyújtásnyi közelbe, de aki belemegy a játékba, arról valamilyen mondvacsinált ürüggyel az utolsó pillanatban egy nagyobb, ám a várható nyereséghez képest elenyésző summát gombolnak le, majd eltűnnek titokzatos afrikai üzletfelei. - írta le a trükköt Bodoky Tamás még 2002-ben! ) a mai viszonyokra, így került a tábornokné meg az elnök öcsikéje helyére a Szíriában a terrorizmus ellen küzdő amerikai tiszt, a bankbetét helyére meg talált kincs a nagy bizniszt belebegtető kapcsolatfelvevő levélbe. Ettől még ugyanúgy megjárja, aki belemegy. Ne tegyék, ahogy Nóra sem tette. 

Kedves Homár Blog!

Egyelőre nem is tudom, mit kezdjek ezzel, érthetetlen és egyszerre ijesztő ez a megkeresés. Jelentkezett már valaki hasonlóval?

Lakásomat hirdetem az ingatlan.com-on, mint minden más ember. Egyik nap az oldal saját üzenetküldő rendszerén a következő megkeresés érkezett:

"I read your advert and I'm interested in your purchase. Can we discuss more on it? I can be reach on this ID: anthony_john11@hotmail.com. I speak only English. Get back to me with your private ID: Also your last Price.

Regards,

Anthony John"

(kb. Olvastam a hirdetését és felkeltette az érdeklődésemet. Szeretnék többet tudni róla, kérem vegye fel velem a kapcsolatot az alábbi címen és írja meg a minimális árat.)

Olvasson tovább!

Nem könnyű szabadulni a Telenor öleléséből

2015.10.01. 14:09 | Homár Hilda | 66 komment

 telenor_logo.png

A számhordozás örömeit sokan ecsetelték már itt, Tamás sztorija tulajdonképpen még nem is írja le  a szokásos cikornyákat. Az viszont a maga egyszerűségében is rém dühítő, hogy kiderült: az egész egy az eseménysor legelején megfogadott, sok pénzbe kerülő, rossz tanács miatt van.

Tisztelt Szerkesztőség!

Két telefonszámra volt céges előfizetésem a Telenornál, az egyiket nevezzük cégesnek (ez egy minimális csomag előfizetés volt), a másikat privátnak (ez egy magasabb csomag előfizetés volt). A céges kártyám folyamatosan át volt irányítva a privátra, és otthon a fiókban tartottam. 

Olvasson tovább!

Nem mindegy hogy idd ki vagy vidd ki

2015.10.01. 10:10 | Homár Hilda | 101 komment

megismeres_natrium.JPG

Ha megkérdeznénk az embereket, hogy milyennek kell lennie egy ismeretterjesztő gyerekkönyvnek, olyanokat biztosan mondanának, hogy legyen érdekes meg érthető nyelven íródott és szépen illusztrált, de az nem feltétlenül kerülne elő, hogy ne legyenek benne kifejezett hülyeségek, mert hiszen ez alapelvárás a műfajban.  Az alább citált könyvnek mégis ez utóbbiban sikerül orbitálisat alakítani. Vajon a rengetegpiacon lévő, kistudósoknak szóló termék közül hogy sikerült az iskola igazgatójának épp ezt beengednie a suliba?

Kedves Homár!

Gyermekem általános iskolájában házal egy homályban maradó alapítvány a szlovákiai illetőségű Educa Print kiadó "A megismerés kitáruló világa" c. könyvével, természetesen akciós áron. A gazdagon illusztrált, de meglehetősen kuszán szerkesztett, pongyolán fogalmazó kiadvány ("A Föld [..] nagysága kb. 12 756,284 km.") hemzseg az elírásoktól, helyesírási hibáktól, és a még rosszabb, a durva tárgyi tévedésektől: kiderül belőle pl, hogy "az atmoszférát 78 %-ban nátrium[..] alkotja".

A könyv minimalista impresszuma szerint a fordító Bolgár Katalin végezte egyben a nyelvi és stilisztikai korrektúrát is, a szakmai lektorról viszont nem emlékezik meg. 

Olvasson tovább!

Öt év alatt 9 forint kamat. Jó befektetés.

2015.09.30. 14:19 | Homár Hilda | 147 komment

clint.png

"Csodák nincsenek a pénzügyekben." - írta valahol a Kiszamolo.hu bloggazdája, akinek a munkásságát pénzügyi kérdésekben melegen ajánlom mindenki figyelmébe. Szegény Roziéknak sajnos csak együttérzésünket küldhetjük, de másnak még segíthet. 

Kedves Újságíró Urak.

Gondoltam megosztom Önökkel is hogyan jártam, esetleg tudósítanak történetemről!?

2010- ben a férjem befektetett a Generáció Tőkemegtakarítási Életbiztosításba, amit akkor kizárólag az OTP értékesített. Elkövettem azt az iszonyatosan nagy hibát, hogy nem kísértem figyelemmel a befektetési formát, készpénznek vettem amit a párom mondott, tudott, amit a bank munkatársától információként kapott. Éspedig, hogy amennyiben 5 évig nem nyúlunk a befektetett összeghez, akkor öt év után 26 %-ot fog kamatozni!? Hát ez kicsit másképpen alakult.

Olvasson tovább!

Egy átlagos Telekom fogyasztónak a meghurcoltatása a pokol mennyköves bugyraiban

2015.09.30. 09:20 | Homár Hilda | 93 komment

telekom_logo_2013_svg.png

Szegény Dávid panaszai. Ahol minden félrement, ami csak mehetett, így aztán nem meglepő (De.) a sztori egy pontján az Intrum felbukkanása. 

Kedves Homár!

Történetem 2014. áprilisáig nyúlik vissza, nagyon bonyolult, hosszú, a megoldás pedig kézenfekvő és végtelenül egyszerű!

A miskolci szolgáltatásomat 2014.03. hóban költözés miatt fel szerettem volna hozatni Budapestre. Még a bekötéskor megtudtam a szerelőtől, hogy ha a szolgáltatást szeretném elköltöztetni, az az IPTV és modem visszaszolgáltatásával jár. Megértettem, elvinni nem tudom, majd vissza kell adni.

Eljött a költözés pillanata, egy hónappal az egy éves hűségidőm lejárta után. Elmentem a Telekomhoz. A sors úgy döntött, hogy egy betanulási idő alatt álló újonc karmai közé vet, akinek mint utóbb kiderült halvány fogalma sem volt semmiről. Azt a furfangos kérdést tettem fel neki, hogy a szolgáltatásom felköltöztetésének Budapestre mi a menete. Hívta mentorát segítségül, majd elkezdődött a minden hibát kiváltó hiányos, felületes, fárasztó, hosszadalmas, tesze-tosza és végtelenül zavaros, sorsfordító ügyintézés.

Olvasson tovább!

Rejtély, miért húzza békéltetésig az ügyet az Extreme Digital

2015.09.29. 14:21 | Homár Hilda | 130 komment

extreme_digital_1_1.jpg

Félreinformált honlapján az Extreme Digital? - oké, nem öröm belefutni egy ilyenbe, de előfordulhat. Elismerik, hogy hibáztak, visszautalást és kedvezményt ígérnek? - szuper! vásárlói szívet melengető, ügyfélbarát magatartás. Hogy mit keres akkor mégis az ügy a Homáron? - Igen, már megint belehalt a csalódásba egy szivárvány póni.

Tisztelt Tékozló Homár! 

Az én történetem még Július végére nyúlik vissza, amikor klímát szerettem volna vásárolni, és botor módon ezt végül az Extreme Digitalnál tettem meg.

A honlapjukon keresztül rendeltem meg, az ott felsorolt paraméterek alapján. Külön szempont volt, hogy a specifikáció alapján a klíma wifi-s volt, tehát a telómmal bárhonnan tudtam volna irányítani. Azért gondoltam, a megrendelés előtt még rákérdezek telefonon is, hogy a kinézett terméknél található wifi funkció biztosan azt jelenti-e? Mondják persze. Oké megrendeltem kihozta egy futár, eddig ment is minden simán.

Olvasson tovább!

Flegma a pultos, színtelen a sör a Főzdebuszban

2015.09.29. 09:56 | Homár Hilda | 87 komment

screenshot_2015-09-28_13_32_13.png

Szeptember 11-13-ig került megrendezésre a Felvonulási téren a 10. Főzdefeszt. A rendezvény kapcsán panaszt én csak a burkolt belépőre meg a béna üvegpohárra olvastam, a minőségre nem. Erre jött Ági, akit a Főzdebusz borított ki. 

Sziasztok!

Hétvégén kilátogattunk párommal a Street Food Showra, ahol örömmel láttuk, hogy több helyen is csapolnak Rizmajer konyakos –meggyes sört, ami a kedvencem.

Mi a Főzdebuszt választottuk a sörözéshez, és kértünk egy-egy korsó sört. Mikor megkaptuk a sörünket láttuk, hogy az enyém világos sör, némi zavaros beütéssel. Szóltam a hölgynek (akinek a telefon folyamatosan a fülén volt), hogy én meggyest kértem, és felhívtam a figyelmét a  sör színére.

Olvasson tovább!

Két hónapot bírt a Converse, de a bolt szerint ez nem az ő bajuk/Frissült egy olvasó tanácsával

2015.09.28. 14:23 | Homár Hilda | 96 komment

dsc_0952.jpg

Egy húszezer forintba kerülő cipőtől azért ennél bőven többet vár az ember. Ahogy egy bevizsgálástól is.

Kedves Homár!

Gondolom találkoztatok már hasonlóval.

Idén június 6-án Szegeden vásároltam a Converse cipőt. Csak jó időben viseltem (szövet cipő lévén gyorsan beázik) es mivel a fehér rész könnyen szennyeződik, sűrűn takarítottam. Nem tudom a hiba mikor alakult ki, mert ha megfogom a cipőt a lépés hajlatnál levő repedés (itt minden Converse megreped szerintem) mást nem lehetett látni. Legutoljára mikor viseltem, elkapott egy eső, kicsit be is ázott, de fura módon alulról. Gondoltam megtakarítom, ujra be fújom impregnalo spray-el. Es ekkor vettem észre, hogy a talpára kívülről ragasztott gumi mindkét cipőt 6-7 cm hosszan elvált. Nem is hordtam tovább, eleve esős idő volt. 

Olvasson tovább!

A magyar föld legjava

2015.09.28. 09:52 | Homár Hilda | 148 komment

20150926_210145_1.jpg

"Az agrárium színe-java", "az ország legnagyobb és legelismertebb mezőgazdasági seregszemléje", "A magyar föld legjava" - ez mind az OMÉK, vagyis az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, ahol a fenti képet nézve lenne mit finomítani a rendszeren, mert biztos vagyok benne, hogy a magyar föld tud ennél jobbat.

Sziasztok!

A mai napon meglátogattuk Kedvesemmel az OMÉK-ot. A birkák, tehenek, lovak, nyulak aranyosak voltak, és a sok élménytől megrészegülve úgy döntöttünk, viszünk haza néhány ősteremelői, kézműves, bio meg nagyon egészséges falatot. Többek között vettünk egy kis darab kecskesajtot és kb fél kiló kolozsvári szalonnát az "A" pavilonban.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása