Tékozló Homár

A DPD kézbesít: szeretettel, mindegykinek

2016.11.04. 14:05 | Homár Hilda | 75 komment

download.png

"Sajnálatosan a csomag életciklusát megváltoztatni nem tudjuk." - írja a DPD, akitől nem is csodát, egyszerűen csak kiszállítást várt olvasónk. 

A DPD kézbesít: szeretettel, mindegykinek

Nyár közepén rendeltem egy szállítással együtt kb. 10 000 forintos cuccot az Ebay-n egy ismerősömnek. Az Ebay nemzetközi postázási rendszerén keresztül küldték, ami nálunk általában a DPD-nél csapódik le. 2 hét múlva még mindig nem jött meg a csomag, úgyhogy megnéztem az Ebay-n, hol tart, és látom, hogy kézbesítve. Hívom a DPD-t, bemondom a nemzetközi csomagszámot. Az ügyfélszolgálatos viszonylag gyorsan – értsd 1 lepattintási kísérlet után – kikereste a hozzá tartozó magyar csomagszámot, majd megnézte, hol a csomagom. Hát Sch....  Lillánál. Az ő aláírása olvasható az átvételi papíron. Ezután már csak egy kérdésem maradt: ki a franc az a Sch..... Lilla?!

Olvasson tovább!

Hogyan lesz 6000 forintos tartozásból 17000-es

2016.11.04. 09:13 | Homár Hilda | 37 komment

screenshot_2016-10-31_18_14_49.pngVan az úgy, hogy az ember vitatja egy ideig egy tartozás jogosságát, aztán mégis fizet inkább, vagy azért, mert rájön, hogy jogos, vagy azért mert belefárad és egyszerűen többet ér neki a nyugalom, mint az ügyintézéssel járó macera. De, ha nem időzít elég jól, akkor egyáltalán nem biztos, hogy ezzel vége a sztorinak. 

Kedves Homár!

A Legal Rest nevű behajtó céghez került egy szerintem jogtalan T-home követelés velem szemben. Néhány telefonhívás és email váltás után meguntam és visszaírtam nekik, hogy elismerem az eredetileg 6.000 Ft-os, később 9.000 Ft-ra nőtt tartozást. Erre sem írásban, sem emailen, sem telefonon nem reagáltak, a fizetésre határidőt nem adtak.

Nem sokkal később, pont aznap, amikor elutaltam az összeget, jött a fizetési meghagyás a közjegyzőtől, az eredeti összeg háromszorosáról. Az FMH ellen ellentmondással éltem természetesen.

Olvasson tovább!

Már a Philips sem a régi

2016.11.03. 14:14 | Homár Hilda | 56 komment

43pus7150_12-mi1-global-001.jpeg

Az ember vesz egy tévét, aztán azt hiszi, hogy jól fog szórakozni vele, de nem, hacsak nem tekintjük azt az ördögi kört a szórakozás egy speciális formájának, amikor a "szervizben azt állítják, hogy ők tehetetlenek, mert a vevőszolgálaton múlik a dolog, ők hol a szervizre, hol a feletteseikre (műszaki osztály és társaik) hivatkoznak, újabban már a levelekre sem válaszolnak."  

Tisztelt Homár!

Tavaly októberben vásároltam egy Philips márkajelzésű 43PUS7150/12 tip. tv készüléket. Mint utóbb kiderült a holland Philipsnek a nevén kívül semmi köze a tv-hez, mivel a teljes tv gyártást eladták egy kínai cégnek, így a vevőszolgálaton kívül semmi nem közös már. Sem a fejlesztés, sem a gyártás, sem a támogatás. Bár mindig megnézem vásárlás előtt a teszteket, erről nem volt semmi, csak hasonlókról, azok is csak német és angol webes oldalakon, de a márka iránti bizalom alapján mégis ezt választottam. Hiba volt.

Olvasson tovább!

Van az a pont, ami utan muszáj benyelnie a webshopnak az elírt ár miatti veszteségét?

2016.11.03. 09:25 | Homár Hilda | 162 komment

shutterstock_387005494.jpg

 Rövid válasz: van. Hosszú válasz a poszt alján.

Üdv!

Szeretnék érdeklődni, hogy jogilag mennyire szabályos az, hogy a bluechip.hu-ról rendeltem 2 db Acer laptopot, melyet 19 000 Ft-ért árultak (az árat elírták, egy nulla a végéről lemaradt).

A laptopokat a megrendelés leadásánál is 19 000 Ft-ra írta az oldal, majd a megerősítő emailnél is szintén a ,,hibás" árat írta az eladó fél. Majd később megkaptam az sms-t is, melyben tájékoztattak, hogy a rendelésemet a futárnak átadták. Aztán később történt az, hogy az eladó fél emailben tájékoztatott, hogy a megrendelésemet törölték.

Erre az emailjükre válaszolva visszaírtam nekik, hogy nem vagyok hajlandó elfogadni ezt a technikai hiba féle magyarázatot ( melyet telefonon közöltek) és továbbra is igényt tartok a megrendelésemre.Önöket kérném segítségül ez ügyben, hogy van-e jogom esetleg, hogy a megrendelt terméket "követeljem" az eladó féltől.

Válaszukat előre is köszönöm!

Lássuk, mennyire erős érv az, hogy "tájékoztattak, hogy a rendelésemet a futárnak átadták":

Valóban jó kérdés, ha egyszer a meghirdetett áron megrendelek egy terméket, a vállalkozás utólag mondhatja-e azt, hogy mégsem adja azon az áron, mert az adminisztratív hiba miatt rosszul lett feltüntetve. A helyes válasz: attól függ érvényesen létrejött-e a szerződés.

A webshopból történő rendelés esetén elsőként általában egy automatikus visszaigazolás érkezik a fogyasztó e-mail címére, ami még nem jelenti azt, hogy az eladó elfogadja a megrendelésünket, mindössze a megrendelésünk eladóhoz történő megérkezését igazolja. Így adott esetben tévedésből vagy programhiba miatt visszaigazolt alacsony ár vagy készlethiány esetén a kereskedő nem köteles a termék leszállítására az automatikus visszaigazolásban foglalt feltételekkel.

A felek között a szerződés azonban érvényesen létrejön, amikor a kereskedő a visszaigazolást követően egy újabb e-mailben (ez a gyakoribb) vagy például telefonon értesíti a fogyasztót a megrendelés teljesítéséről, a termék postára adásáról (a futárcégnek való átadásáról) vagy az üzlethelyiségben való átvétel lehetőségéről. Ettől kezdve köteles az e-mailben megjelölt áron biztosítani a terméket, azt utólag akkor sem módosíthatja, ha adminisztratív hiba miatt valóban rosszul volt feltüntetve az ár a rendelés pillanatában.

Esetedben tehát azt kell megvizsgálni, hogy azelőtt törölte-e már a vállalkozás a megrendelést, hogy a szerződés érvényesen létrejött volna köztetek, vagy utólag tájékoztatott arról, hogy mégsem teljesíti a megrendelést. Első esetben ugyanis nem követelheted a teljesítést, míg utóbbi esetben azonban jogszerűen kérheted, hogy a meghirdetett áron szállítsák ki a megrendelt termékeket. Amiatt, hogy a vállalkozás azzal, hogy nem megfelelően tüntette fel a termék árát és így megtévesztett, bejelentéssel élhetsz a fogyasztóvédelmi hatóságnál.

Ki akarna fizetni úgy, hogy nem kapja a szolgáltatást?

2016.11.02. 14:58 | Homár Hilda | 45 komment

upc-logo-1200x800.jpg

Az ember mindig reménykedik, hogy a kérdéseire a szolgáltatónál kapott válasz megállja a helyét. Az alábbi esethez hasonlóak viszont egy életre képesek aláásni a bizalmat a legelvakultabb pozitivista naivánál is. Szerződés van, számla jön, csak épp szolgáltatás meg tájékoztatás nincs. Hogy van ez, kedves UPC?

Tisztelt Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság!

Az alábbi panaszom kivizsgálását szeretném kérni:

Van egy 7 éve meglévő UPC előfizetésünk, (Digital bronze+HD csomag+Fiber Power 240+Nonstop S) ami idáig egy budapesti címen volt elérhető. Költözés miatt kértük a UPC-től a szolgáltatás áthelyezését egy isaszegi címre, családi házas övezetbe. Ennek időpontja 2016. szeptember 23.-a lett volna, mely időpontot 2016. szeptember 2-án kértem a szolgáltatótól és ezt megelőzően is többször érdeklődtem telefonon az iránt, hogy az áthelyezés gond nélkül megoldható-e, és milyen módon. Ez fontos volt a ház felújításnál a kábelezés kialakítása miatt és a munkám miatt is.  A válaszuk minden alkalommal IGEN volt és a UPC oldalán lévő címkeresőben is, az isaszegi címre keresve az összes szolgáltatásuk elérhető volt. (ez jelenleg is így van). Ennek ellenére a szolgáltatás áthelyezése a mai napig nem történt meg.

Olvasson tovább!

A UPS nem szereti a hangszereket

2016.11.02. 10:08 | Homár Hilda | 108 komment

ups_logo.jpg

Rég olvastunk ilyen szomorú levelet. Persze az is rémes, ha egy könyves csomag benyomódik, és ultragáz, ha egy nagyértékű bútor vagy elektronikai eszköz érkezik sérülten, de, ha mindez egy hangszerrel történik, az nem zenészként is fáj. Krisztiánt ráadásul többször is próbára tette már a sors meg a UPS.

UPS - a notórius csomagtörő

Megpróbálok tárgyilagos maradni, bár nem lesz egyszerű, tekintve, hogy a fent nevezett cég két nagy értékű hangszeremet is összetörte a 2015-2016-os év során. A káresemény szakszerű dokumentálása és bejelentése mindössze annyit ért, hogy közölték: sajnálják és vegyem fel a kapcsolatot az eladóval, mivel az bízta meg őket és így jogilag ő az ügyfelük és nem én, szóval csak ő kérhet kártérítést - ha akar... Végül is, milyen logikus, nem? Gipsz Jakab a világ másik felén kifizet ott pláne bagónak számító 10-20 ezer Ft-nak megfelelő díjat a szállításért (amit valójában én fizetek, hiszen az eladó mindig kifizetteti a díját a vevővel), ők jól összetörik a cuccomat, amiért én meg sok százezret fizettem....A kár kizárólag engem ér, de persze az eladó, akinek semmi érdeke sem fűződik az eset végigzongorázásához, miután már pénzéhez jutott, reklamálhat, ha akar. Azonban sem az esetleges elindítás tényéről, sem pedig a végeredményéről nem kaphatok tájékoztatást, mert arra a magyar fél nem lát rá, így tényleg csak az eladó jóindulatára van utalva a pórul járt vásárló, az meg a gyakorlatban egyenlő a nullával...

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása