Tékozló Homár

Hogyan szerezzünk elégedett ügyfeleket a Facebook segítségével?

2016.12.16. 16:23 | Homár Hilda | komment

6918632_1_hex_bie_25_mueller_dpa.jpg

A vásárlókkal, ügyfelekkel való megfelelő kommunikáció mára nem luxus vagy extra gáláns szolgáltatás egy cég részéről, hanem alapelvárás, hiszen egy perc alatt végifuthat a neten egy-egy szaftosabb sztori, ami aztán kinek kell? Mégis, sokszor egészen nagy cégeknél is tapasztalható hiányosság ebben a kérdésben. Mondhatja persze a Müller, hogy a fb-juk nem panaszkezelésre van, de Imre biztosan nincs egyedül azzal az elképzelésével, hogy egy cég hivatalos Facebook oldala az bizony egy újabb ügyfelek felé is nyitott csatorna. Vagy nem? Szavazzatok! (Mondjuk akármi is a szavazás vége, nem menti azt, hogy a vevőszolgálat meg egy hét alatt sem reagál.)

Kedves Homár!

A Müller dorgériával kapcsolatos, hamvába holt levelezésem írom meg. Felháborító, hogy mennyire nem foglalkoznak a vevőkkel, nem segítenek egy probléma megoldásában és a marketingesek szövegértési képességei is elég alacsonyak lehetnek. A sztori a következő:

Anyósom vett a fiamnak karácsonyra egy elektromos versenyautópályát. Pechjére, mert már én is vettem neki és amit ő vett, az nem kompatibilis azzal, amit én vettem, hanem valami olcsó kínai vacak. Erre a FB-on írtam a Müller ügyfélszolgálatnak. A következő beszélgetés zajlott le:

Olvasson tovább!

Így nem lesz rémálom az online fizetés vége

2016.12.16. 13:10 | ge | komment

giphy_1.gif

Van, aki azért nem mer online vásárolni, mert az interneten mindenki el akarja lopni a PIN-kódját és a a kártyaszámát és azt ő nem adja meg senkinek. Aztán vannak azok, akik bárhova, bármikor beírják bármilyen adatukat, mert hát oda van írva hogy biztonságos fizetés! A KÜRT hasznos tanácsai mindent tisztáznak, néha ilyesmit is érdemes elolvasni: mikor érdemes gyanakodni és mikor valóban biztonságos az online fizetés?

Egy-egy tranzakció jóváhagyásánál kinek a fejében nem fordult még meg, hogy valóban biztonságos-e, ha a bankkártyánkat ismeretlen helyeken használjuk? Remélhetem-e, hogy ha az adott terméket kifizettem, az árut megkapom, ezen felül több pénz nem fog a bankkártyámról eltűnni? E témában számos rémtörténetet hallani, sokan e kételyek miatt választják inkább a sorban állást. Az internetes vásárlás valóban nem veszélytelen, de ha körültekintők vagyunk, elkerülhetjük a katasztrófát és garantáltan kerül ajándék a karácsonyfa alá.

Olvasson tovább!

Mit lehet tenni olyan céggel, aki tesz a Békéltető Testület ajánlására?

2016.12.15. 14:59 | Homár Hilda | komment

8599415_af8466181efb06f24f3ede46b88ac8f7_m.jpg

A Békéltető Testületeket fogyasztói jogviták bírósági eljáráson kívüli rendezésére hozták létre. Céljuk az ügyek egyszerűbb, gyorsabb, megegyezésre törekvő rendezése. Ajánlásaik nem kötelező érvényűek, így időről-időre felmerül a kérdés, hogy mi van, ha egy vállakozás max. elolvassa azt, aztán vállat von.

Tisztelt Homár!

Évek óta lelkes olvasója vagyok a blognak, de azt tényleg nem gondoltam volna, hogy egyszer én is írok ide. Bár nem olyan nagy dolog, engem mégis felháborít, hogy vannak üzletek, amik semmibe veszik a vevőt és a Békéltető testület ajánlását is. 

2014 Decemberben a Budaörsi Auchan-ban található Syam Silver üzletben vásároltam lányomnak egy Mark Maddox típusú karórát 19.900.- áron.Tisztában vagyok vele, hogy ilyen áron nem valami csodát vásároltam, de azt, hogy igazából bóvlit az csak később derült ki. 

Olvasson tovább!

"A türelmem amit kérnek már hetek óta,elfogyott,elég volt belőlük!"

2016.12.15. 12:41 | Homár Hilda | komment

shutterstock_350577482.jpg

A láthatóan egy szuszra kiömlesztett levél és a felkiáltójelek garmadája bizonyítja, hogy olvasónk tényleg csak egész picit túloz, amikor azt írja, hogy az ügy intézése közben eldurrant az agya, és  kihordott lábon egy infarktust meg egy agyvérzést is. Első és legfontosabb üzenetünk: az egészség mindennél fontosabb! A másodikra picit várni kell, de megkérdezzük a tanácsadókat, hogy mennyi ideig üldögélhet törvényileg egy polcon a javításra beadott gép, mielőtt elküldik a szervizbe.

Sziasztok! Megpróbálom röviden,tömören leírni azt ami 1 hónapja húzódik az Extreme Digital és köztem! Szóval...2015.11.16.-án vásároltam a székesfehérvári ED üzletben egy fényképező gépet-nem az olcsóbbik fajtát-aminek idén-1 éven belül-2016.11.02.-án megadta magát a töltője! Volt nagy kapkodás mert én evvel dolgozom és ugye a nyakamon volt 2 havi,napi 2 karácsonyi fotózás,hónapokkal előre lefoglalva! Az ideg szétvágott...nem tudtunk mást tenni,garancia levél elő,futás Fehérvárra leadni a gépet mivel még 14 napig garis volt a készülék! Ott közölték,h maximum 3 hét a javítás! Nem tudtam mást tenni,erre számítottam! Ezután jött a fekete leves...2,5 hét után gondoltam érdeklődök,hogy tudni-e már valamit a javításról? Fogom a telefont,tárcsázom az ED ügyfélszolgálatát ahol egy nagyon készséges néni 28 perc zenehallgatás után szándékozott felvenni a telefont! Darálom a kérdéseimet,h ugyan mi lehet,hol lehet a gépem mert lassan letelik a 3 hét amit ígértek! Erre közli,hogy a gép 11.hó 14.-én (12 nappal később mint ahogy én bevittem) lett elküldve a szervizbe és onnantól számított 30 nap a javítás! MIIIIIIICSOOODAAAAA???MI A F@SZOMAT CSINÁLTAK A GÉPEMMEL 12 NAPIG FEHÉRVÁRON???MIÉRT A GARI LEJÁRTA ELŐTT 2 NAPPAL LETT ELKÜLDVE A SZERVIZBE??? Na ott robbantam...szegényen csattant az ostor,de,hogy azonnal kihordtam lábon egy szívrohamot és egy agyvérzést az fix! Azonnal kapkodni kezdtek,hívták az szervizt majd e-mailben megerősítették,hogy valóban 14.-től számított 30 nap a javítás! Azóta volt már több telefonos harcom is velünk,sz@rnak a dologra,szerintük minden tőlük telhetőt megtettek...ennyi telik tőlük! Uh,felkerestem a fogyasztóvédelmet,a Békéltető testületet megtettem a szükséges lépéseket és ha kell tovább megyek és minden egyes forintot bevasalok rajtuk ami miattuk kiesett, akár peres úton! , Érdemleges válaszokat természetesen azóta sem kaptam semmire! Uh most várok,hogy hogyan tovább! Köszi ha elolvastad! Szép napot mindenkinek!

Lehúzós ál-Airbnb oldalak vadásznak az óvatlanokra

2016.12.14. 09:05 | Homár Hilda | komment

screenshot_2016-12-13_13_16_47_1.png

Az okos ember más kárán tanul. Legyen mindenki okos! És egyben kíméletes olvasónkkal, akinek ezúton is köszönjük, hogy elmesélte, hogyan lett adathalászok áldozata. A műfajon belül külön neve is van egyébként az eredeti oldalakra nagyon hasonlító fake oldalakkal dolgozó csalásnak: pharmingnak hívják, és megúszható, ha kellően óvatosak vagyunk, pl. figyelünk a url-re. A konkrét esetben(lásd. fenti képen bekeretezve) is gyanúsnak kellett volna lennie.

Sziasztok,

Csúnyán átverettem magam egy airbnb-nek látszó tranzakcióval. Utólag én is pontosan látom az elkövetett hibákat és gyanús jeleket, de minden elővigyázatosságom ellenére nekem is csak utólag állt össze egy teljes egésszé a kép. Pedig elolvastam az Airbnb idevágó biztonsági tanácsait és policyt, és igyekeztem mindenre figyelni. Nem hibáztatok senkit, csak magamat, de azért jó lenne, ha mások is tudnának ennek a formájának az átverésről :/

Szóval Amszterdamba utazunk barátokkal, és szállást kerestem magunknak. Beírtam, hogy airbnb.com. Valszeg itt voltam utoljára az igazi oldalon :(

Olvasson tovább!

Coop, a jó szomszéd

2016.12.13. 16:02 | Homár Hilda | komment

A kisboltok mindig állati zsúfoltak, de azért a mérai Coopban lehetne kicsit rendezettebb a káosz. A zöldséges pult mondjuk innen pont nem tűnik annyira gáznak, a házunk melletti CBA ezerszer hervasztóbb, de az útakadálynak is beillő wc-papírhalom, meg a szalámiszeletőn látható gyanús foltok  gázak. És vajon mire vár a söröshalmok tetején a nagyobb adag csendben agonizáló banán? 

Tisztelt szerkesztőség!

Bár már elkönyveltem magamban, hogy nem akadékoskodok semmi miatt, emelett nem tudok szó ( azaz klaviatúra nélkül ) elmenni. Ez pediglen a "jó szomszédom" miatt esett így.

A mai nap a helyi kis Coop boltban szerettem volna vásárolni vacsorának valót, de mikor a hús pultot és vágóeszközt megláttam, elment a kedvem. ( Legalább fogyózhatok) A képeken jól látszik, hogy a tisztaság itt nem erény. Persze akinek nem tűn fel az aszalódott felvágottak a pultban, és a szeletelő gépen az kicsit zoomolhat is. 

Olvasson tovább!

Egy igazi zárlatos állatorvosi ló poszt

2016.12.13. 10:49 | Homár Hilda | komment

shutterstock_312251741.jpg

Az alábbi sztori az a ritka eset, amikor egyszerre olvashatjuk, mit mesél az elefántról az ormányánál és a farkánál álló vak ember. Ránézésre nem csoda, hogy eldurvultak a dolgot. Mindkét fél követett el hibákat, a tanácsadók véleményét várjuk az ügyben.

Tisztelt Tékozló Homár!

Az Emag honlapján vásárlotam 2016.11.08-án egy Home FK 13/2000 tipusu elektromos konvektort. Mivel vásároltam már az Emagtól megbiztam a honlapjukon lévő termékben. Meg is kaptam a terméket, 11.10-én üzembe is helyeztük. 11.21.-én este hirtelen áramszünet lett, valami lecsapta a biztositékot. Kihúztuk az elektromos készülékeket és sorba visszadugtuk, amikor az emlitett készülék került sorra ismét lecsapta a biztositékot.

Másnap reggel irtam az emagnak. Az ügyfélszolgáltuk hamar valaszolt egy linket küldve, hogy ott töltsem ki a visszaküldési nyomtatvány. A linkre kattintva beléptem a fiókomba, de nem találtam az emlitett terméket, csak az elözőleg vásarolt terméket. Kiderült, hogy a termék forgalmazója a Székelyvill nevű Marketplace partnerük. 11.22-én továbbitottam a problémáról szóló e-mailemet a Székelyvill-nek, leirtam a problémát és kértem a termék cseréjét. Tölük választ nem kaptam.

Olvasson tovább!

Cipőt a cipőboltból, elemes bútort NE az Ikeából

2016.12.12. 10:09 | Homár Hilda | komment

besta-tv-tar-komb_0362160_pe546344_s4.JPG

Régi szép idők, amikor a szerencsebambusz, a Klipan, a Pöang meg az Ivar atombiztos sarrokövei voltak az Ikeának meg az ember életének! Aztán teltek az évek, és a töpörödés elérte a svéd termékeket is. A Bekvam alacsonyabb lett, a Sötsak dammsugare rövidebb, és épp a hétvégén detektáltuk, hogy a mindent benyelő Frakta is kisebb. Ez a tendencia mondjuk elég rosszul érinti azt, aki az elemes bútorcsaládját alapozta a sárga-kék dizájnra.

Cipőt a cipőboltból, elemes bútort NE az Ikeából!

Előrelátó fogyasztóként az Ikea Bestára esett a választásom, amikor elemes bútort vettem azzal a szándékkal, hogy később bővítsem. Hiszen Ikea biztos lesz később is, és talán a Besta rendszer sem szűnik meg.

Feltételezésem helytálló volt. Van Ikea és van Besta. Azonban a szín, amiből vettem az első adag szekrényt, megszűnt, mire a második adag szekrényt vettem.

Bosszúsan, de tudomásul vettem, hogy a színvilág gazdagsága a tervezett kétszerese lesz. Arra azonban még ezután sem számítottam, ami akkor jött, amikor a minap újabb bővítéssel próbálkoztam.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása