Tékozló Homár

Élményvonatozás helyett busszal a csúcsra

2019.02.01. 16:19 | Homár Hilda | 83 komment

screenshot_2019-02-01_15_17_46.pngA  fenti képen Európa első hegyi vasútja, az 1848 és 54 között épült semmeringi vasút egy szakasza látható. Az elképesztő helyeken haladó pályát már építésekor is tájépítészeti objektumnak tekintették, vagyis fontos szempont volt, hogy a műszaki alkotás harmonikusan illeszkedjen természeti környezetébe. A kép alsó részén látható viaduktok és az alagút alapján ezt a tervet maradéktalanul sikerült is kivitelezniük a sógoroknak. A Semmeringbahn teljesen megérdemeltem a Világörökség része.

El lehet képzelni, mennyire pótolja az itt vonatozás élményét egy pisiszünettel bolondított buszos túra a csúcsra.

Kedves Tékozló Homár!

Szeretném, ha az alábbi „utazási élményt” közzétennétek.

2018. november 24-én az ADUTOURS utazási iroda (1074 Budapest, Hársfa u. 2.) által szervezett 1 napos semmeringi útra fizettem be a bónuszbrigád honlapján. 8.990 Ft volt az utazás előre elutalt ára, amihez a buszon még 1.500 Ft-ot beszedtek „adminisztrációs díj” címszó alatt.

Az út elnevezése: ÉLMÉNYVASÚTTAL A SEMMERINGEN (+ vásárlás a Lindt csokoládégyár mintaboltjában + Adventi hangulat Mariazellben). A leírás szerint a mintabolt látogatás után 

a vasútállomásra indulunk tovább ahol a tartomány fő attrakciójával, a semmeringi vasúttal hódítjuk meg a hegycsúcsot. A vasút az UNESCO Világörökség részét képezi. A pálya hossza összesen 41 km, 14 alagúton, 11 vashídon, több mint 100 kőhídon, és 16 viadukton halad át a vasút. természetesen a az út folyamán lélegzetelállító kilátásban lesz részünk (Út hossza kb. 40 perc)

Olvasson tovább!

"Visszahívtam az eMagot. Erre azt tanácsolták, hogy rendeljem meg máshonnan"

2019.01.29. 12:12 | Homár Hilda | 79 komment

emag_1.png

Idén még nem szerepelt nálunk az eMag, ami nemcsak annak volt köszönhető, hogy az emagos sztorik általában elég egy kaptafára készülnek, így nem volt értelme a nr.157-et is kitenni belőlük, hanem annak az örvendetes fejleménynek is, hogy csökkent a rájuk érkező panaszok száma. Erre tessék, jön ez a kis abszurd, ami alapján a panaszkezelési metódusukat vagy baltával faragták újra, vagy mostanában egy randomgenerátor segítségével működtetik.

Kedves homár!

A tavalyi black friday alkalmából rendeltem az emag.hu-ról két PS4 játékot (Dishonored 2 és Uncharted 4). A csomag meg is érkezett, viszont csak az Uncharted 4-et tartalmazta, amit egyből jezeztem is az emag irányába. Az elején egészen segítőkészen álltak neki. Megígérték, hogy mindenképpen értesíteni fognak a fejleményekről, mivel egy beszállítójukon keresztül történt, úgy is kellene megkapnom a termékeket.

Másfél hétig semmi válasz nem érkezett felőlük, nekem viszont még mindig nem érkezett meg a csomagom.

Olvasson tovább!

Légy résen, mert sok méltányosságot nem várhatsz a NÚSZ-tól!

2019.01.28. 09:51 | Homár Hilda | 108 komment

screenshot_2016-02-01_08_49_33_1_2.png

Az alábbi történetben olvasónk is elismeri, hogy fia hibázott: nem ellenőrizte a benzinkúton váltott megyematricáit, és az is értjük, hogy a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató a mi érdekünkből és azért van, hogy behajtsa mindenkin az autópálya használati díjat, mégis nehéz nem úgy értelmezni a sztorit, minthogy izmoznak egy figyelmetlen kisemberrel. Vagy nem? Miniszavazásunkon bökjön a "Megérdemelté"-re, aki másképp gondolja!

Kedves Tékozló Homár!

Az alábbi esetet pusztán tanulságul írom le, mert már túl vagyunk álmélkodáson, bosszankodáson, fizetésen.

A fiam Budapesten, a barátnője Makón él. Hétvégenként jár le hozzá, tehát vett három – Pest, Bács-Kiskun, Csongrád – megyematricát, egyszerre, ugyanazon benzinkútnál.

Másfél hónap múlva jött is a büntetés jogosulatlan autópálya használatért a Bács-Kiskun megyei szakaszon, mindjárt kettő is (oda és vissza). Felhozza az igazoló cetliket a kesztyűtartóból, Pest Ok, Csongrádból van kettő is!!!, Bács-Kiskun egy se. A gyerek nem szellemi fogyatékos, tehát valószínűleg az volt az, aki adta a matricát a kútnál.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása