Tékozló Homár

Nem engedték be a próbafülkébe a vásárlót

2009.06.15. 12:05 | ge | 380 komment

Pamutmacska régóta keresett egy olyan felsőt, amire végül a soroksári Auchan üzletsorán talált rá, 20 perccel a zárás előtt. Felpróbálni a záróra közelsége miatt már nem engedték neki, amin annyira kiakadt, hogy kérte a vásárlók könyvét.

A következő történt velem ezen a hétvégén a soroksári Auchan hátsó üzletsorán lévő, nagy többségében kínai ruhákat áruló „családias”  ruhaboltjában: kb. fél 9 körül érkeztünk meg az üzletbe a családommal, ahol pár perc keresgélés után találtam egy belebújós női felsőt. Elindultam a próbafülkék felé, ahol az eladó hölgyek (ketten !, ez még később lényeges lesz) tájékoztattak, hogy már nem lehet próbálni. Rákérdeztem, hogy miért. Azt mondták, hogy azért, mert zárnak. Rápillantottam az órámra, ekkor volt 20 óra 39 perc. Megkérdeztem, hogy meddig vannak nyitva, mire ők, hogy háromnegyed 9-ig.

Ezután a próbafülkék előtt lévő tükör előtt felpróbáltam a felsőt a saját ruhámra, jó lett (ez kb. fél perc és egy perc közötti időt vett igénybe). Elindultam a kasszához, ahol az árut kifizettem, és elkértem a Vásárlók könyvét. Eme könyv a pulton egy A4-es méretű felirat mögött helyezkedett el, tehát NEM JÓL LÁTHATÓ helyen. De ez mellékes, megkaptam, tollat is kaptam. A háttérből egy hölgy (vélhetően az üzletvezető) kérte az egyik eladó hölgyet, hogy kérdezze meg, miért akarok beírni (megjegyzem, nem tudom, ő miért nem óhajtott odajönni hozzám). Mire én, hogy mert problémám van. Ő: „De mi az?”

Én közöltem, hogy ezt pillanatokon belül megtudhatja, amint leírom, és elolvassa. Leírtam a történetet. Miközben írtam, az eddig háttérben lévő eladó hölgy (üzletvezető talán…) odajött, és a fülemhez tartott egy mobiltelefont, hogy a vezető szeretne velem beszélni (a hangsúlyról, ahogy ezt mondta külön már nem szólok, ez végül is lényegtelen, de ez is megérne egy misét). Én ezt a beszélgetést elutasítottam. Ezután elrobogott, hogy mindjárt megválaszolja (gondolom telefonon értekeztek a fent említett üzletvezető/tulajdonossal). Ez kb. 7-8 percet vett igénybe.

Eközben a többi szintén felháborodott vásárló is méltatlankodott, végül – feltételezem a látottakon felbuzdulva – egyikük közölte is, hogy ő is szeretne beírni. Mondták, hogy várni kell, de eközben (míg várt), őt beengedték a próbafülkébe, s még több más embert is. Hirtelen „nem kellett már zárni”. Jelzem, mire ők a kasszához értek, sem múlt még el háromnegyed kilenc. De a bejegyzést – ki tudja miért – elmulasztották (amit ezúton is nagyon sajnálok: lásd a történet végét). Mialatt a válaszra vártunk, az eladók elmondták, hogy higgyem el, az egész nem rajtuk múlik, nekik „ki van adva” a főnök által, hogy fél 9 (!!!) után már senkit ne engedjenek be a fülkékbe, hiszen háromnegyedkor zárniuk kell a kasszákat ahhoz, hogy 21 órakor elindulhassanak. Erről azonban az üzletbe belépéskor sem írásos, sem szóbeli tájékoztatást egyik vásárló sem kapott.

Továbbá azt mondták, ha esetlegesen vevő miatt túlórázniuk kell, senki nem fizeti ki nekik.

Elmondtam nekik, hogy én ezt mind megértem, és hogy a bejegyzés az ő érdekükben történik, mert milyen munkahely az, ahol ilyen feltételeket szabnak, s hogy abszolút nem rájuk haragszom. Szeretném, hogy ha eljutna az üzenet ahhoz, akinek szól, hiszen úgy kellene összehangolni a nyitva tartást és az alkalmazottak munkaidejét, hogy abba a kassza zárása és az üzlet zárása is beleférjen, de ne a vevők kárára. Ha pedig ez nem lehetséges, akkor jól látható helyen, írásban vagy minimum szóban tájékoztatni erről az oda betérőt (akár vevő, akár nézelődő). Hozzáteszem, ilyenről az én munkahelyemen szó sem lehet, ha letelt a munkaidőm, és gond van, akkor is szó nélkül maradok. Igaz, az én szakmám hivatás, nem is fizetik meg, de ez most végül is irreleváns.

Eközben megérkezett a válasz is, szó szerint idézném: „Sajnos az új kolléganő hibájából történt a dolog. Ilyen még nem fordult elő. A kolléganő büntetésben részesül.” (A benne lévő helyesírási hibákat engedelmetekkel kijavítottam…)

No, akkor tehát fordítom: most nekem kell rosszul éreznem magam, és az egészet rákenik egy védtelen alkalmazottra. Fúúúj.

Ráadásul hazugság, mert ketten küldtek el, s a pénztárban álló kolléganők is ezt erősítették meg, tehát nem egy kolléganő volt ott. Továbbá maguk is bevallották (miközben eme elmés válasz született), hogy főnöki utasításra van így a dolog (hogy ez alatt a tulajt kell –e értenem, vagy a helyi üzlet vezetőjét, ez nem derült ki…).

Az sem igaz, hogy ilyen még nem fordult elő, mert mint említettem, utánam is be akartak írni a panaszkönyvbe, és még jó néhány vásárló ment ki az üzletből emiatt vásárlás nélkül, avagy fizette ki a ruháját próba nélkül, valamint adott hangot (sajnos csak szóban) a felháborodásának.

Mindinkább az az érzésem, azért született ez a válasz, hogy a Fogyasztóvédelem ne tudjon belekötni. Más kérdés, hogy elnézést sem szóban, sem írásban nem kértek. Sőt a választ adó hölgy nonverbális kommunikációja eléggé „érdekes” volt, de nyilván ideges lett, hiszen nem volt igazuk.

S végül válaszolnék az esetlegesen kommentekben felmerülő kérdésekre:

1. Minek mentem oda? – Mert egész nap jártam az üzleteket, és nem találtam olyan fölsőt, amit a pénztárcám is elbír. Itt találtam.

2. Minek kellett nekem mindenáron ez a ruha? – Mert a munkahelyemen jövő héten protokoll rendezvény lesz, és igencsak siralmas állapot van a szekrényemben, azon ruhákat illetően, amelyek jók még rám szülés után.

3. Miért nem raktam vissza, és hagytam az egészet? – Mert fentebb is írtam, hogy nem találtam máshol mást. Továbbá mindig a kommentekben jelenik meg, hogy nem ide kell jönni „sírni”, hanem élni kell a fogyasztói jogokkal. Ezt tettem.

4. Jobban érzem –e magam? – Amennyiben az üzlet tulajdonosa változtat a szemléletén (avagy aki ezt az utasítást kiadta), igen, s talán az ott lévő alkalmazottaknak is könnyebb lesz, de kár, hogy ebben sajnos valamiért nem hiszek. :(

Epilógus: távol álljon tőlem, hogy miattam bárki is büntetést kapjon, pláne ha új az illető. De mivel a fent említett válasz valószínűleg nem igaz, ezért nincs lelkifurdalásom. Mégis felmerült bennem az a néhány gondolat, hogy mégiscsak ők vannak értem (jelzem, mivel magam is lehúztam pár évet a kereskedelemben még főiskolás koromban, tisztában vagyok a bunkó, tapló vevők fogalmával is), mégiscsak válság van (vagy legalábbis ezt mondják), ahol az ember örül, ha van vevője (hiszen a kereskedők folyamatosan panaszkodnak). Tudom, hogy vannak bunkó vásárlók, akik zárás előtt két perccel mennének be próbálni, de nálam egy (azaz egy darab) felső volt, amit pikk-pakk fel lehet próbálni, és a környéken sem volt senki, aki „vérszemet” kaphatott volna, s ráadásul az „állítólagos” zárásig is volt még 6 perc. Az is nonszensz számomra, hogy milyen eljárás az, hogy egy „valaki” (üzletvezető, tulajdonos?) mobil telefonon óhajt velem „tárgyalni” a történtekről.

S bocsássátok meg nekem, de hadd ne az én saram legyen, hogy az üzletben egész nap álló alkalmazott hány órakor mehet haza, s ezért ne nekem kelljen rosszul éreznem magam, ha szóvá teszem, hogy finoman szólva sem vásárló barát a hozzáállásuk! Egy biztos, először és utoljára vásároltam náluk.

S nem, nem kérek sünt. :)

Köszönöm azon versenyzőknek, akik kibírták, és elsőzés és sünözés helyett végig is olvasták!

Üdvözlettel:

Pamutmacska

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EÖ (törölt) 2009.06.15. 16:57:35

@Nelson Mandula: ha most én te vagyok, te viszont a Bandi vagy, akkor ebből az következik, hogy én vagyok a Bandi!

indultam kecsketejért! :DDD

jesszumpepi (törölt) 2009.06.15. 16:58:57

@Egyéves Önkéntes:

Oké.

De közlöm,hogy a Népszigeten már elfogyott a mai fejés.

Az újpesti piacon már bezárt a tejárus.

Úgyhogy,irány az Őrség!

EÖ (törölt) 2009.06.15. 16:59:59

@jesszumpepi: de nem tán Bandi egyik haverjával mész koktélozni?? :)

egyébként a Bandi holnap nem sörözni megy a haverokkal, azt csak neked mondta. Új himzőfonalak érkeztek az IKEÁ-ba, azokat nézi meg. :DD

Ofélia . 2009.06.15. 17:00:39

@jesszumpepi: Hat éves koromban tudtam elengedett kormánnyal bicajozni!

Pesze ha a kormányon lóg 2 gázpalack akkor tényleg nehéz a matyóhímtés:))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.15. 17:00:41

@jesszumpepi:
ezt honnan tudja?
es ha mar ma?
jon az utcan szemebe bringaval es jeeeeeee egy barat!!!!!!!
ebben az esetben ma talalkozik

EÖ (törölt) 2009.06.15. 17:01:17

@jesszumpepi: nagyon hamar belenyugodtál! ;)

EÖ (törölt) 2009.06.15. 17:02:33

@☺ágica: próbálok annak tűnni, de mindig hamar kiderül, hogy nem vagyok az... :D

jesszumpepi (törölt) 2009.06.15. 17:04:13

@Egyéves Önkéntes:

Tényleg kecsketej nélkül maradtam.

Ebbe nem tudok belenyugodni.

Ofélia . 2009.06.15. 17:05:12

@Egyéves Önkéntes: "van egy, csak bele van égve az RTL-es logó"

Nem gond ragasztok rá egy tv-2 cimkét:))

Tudod: élni és élni hagyni:))

EÖ (törölt) 2009.06.15. 17:05:21

@jesszumpepi: na mondjuk nem is arra gondoltam :)

Ofélia . 2009.06.15. 17:08:21

@hagyma: Azt triciklinek hívták és minimum egy cukrászati doboz volt rajta minyon társa a kántor felirattal:)))

EÖ (törölt) 2009.06.15. 17:09:44

@☺ágica: azon meg kilötyög a kecsketej! :)

Ofélia . 2009.06.15. 17:10:19

@Egyéves Önkéntes: "nem tudok bicajozni! "

Menj motorcsónakkal ugyan nem éri meg de elegáns:))

EÖ (törölt) 2009.06.15. 17:11:42

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: ismerem az ilyen csajozós tippeket!
Ha szegényes a ruházatod, dobd fel egy Ferrarival! :)

EÖ (törölt) 2009.06.15. 17:12:49

@☺ágica: nem tudom mit szólna jesszum, ha beállítanék egy triciklivel, hogy "no, meghoztam a kecsketejet!" :)))

Ofélia . 2009.06.15. 17:14:36

@Egyéves Önkéntes: De csakis madzagos fecske gatyában meg valami semmire nem való de méregdrága vietnámi papucsban:))

Ofélia . 2009.06.15. 17:16:33

@☺ágica: Kecsketej nélkül nem élet az élet:))

EÖ (törölt) 2009.06.15. 17:17:53

@☺ágica: lehet örömében azt se nézné, hogy ki hozta! és bezavarna porszívózni! :DDD

na mennem kell haza ablakot pucolni, meg lesz mentolos halászlé is, azt is meg kell kóstolni! :))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.15. 17:22:11

@Egyéves Önkéntes:
vigyel cinnamonos reszteltmajat is mer a bicajozas kaloriaigenyes ha horgolsz is kozben
tavaly Amstrong megkotott ket pulcsit az alpokban

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.15. 17:23:24

ki is zartak doppingolasert majdnem
az igaz

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.06.15. 17:28:10

Rendkívül kellemetlen, hogy későn értem a szigetre és elfogyott a mai fejés. Lehet, hogy csak kétszer kellett volna elmenni zuhanyozni útközben. Legközelebb majd ügyesebb leszek.Ja és akarom is mondani, hogy ma már nem megyek sehova, mert majd csak holnap megyek. Nem vagyok még fáradt, úgyhogy felmosok vidáman, megfőzöm a holnapi ebédet, vasalok kicsit aztán olvasgatom a régi kismama magazinokat.

☺ágica (törölt) 2009.06.15. 17:32:06

@Nelson Mandula: inkább a fürge ujjakat:) Hátha találsz új hímzésmintát:)

jesszumpepi (törölt) 2009.06.15. 17:33:11

@Nelson Mandula:

Ne beszélj mellé!

Te most dolgozni indulsz.

Vár egy főiskolás magántanítványod,aki a héten vizsgázik analízisből.

A Kismama újságok megvárnak.

T2006 2009.06.15. 17:33:34

Múltkor olyan bunkók voltak a nyomtatványboltba, hogy a végén már nagyon ideges lettem. Sose szoktam, de most elkértem a vásárlók könyvét. Erre adtak kettőt: Vásárlók könyve 25x3 A4 -B.Sz.Ny.11-1V 900 Ft-ért és van egy olcsóbb: Vásárlók könyve 25x3lap B.11-1/V Pátria 600 Ft-ért. De ennyiért inkább ott hagytam!

jesszumpepi (törölt) 2009.06.15. 17:37:54

@Egyéves Önkéntes:


Nem tudsz bicajozni?

Akkor hová mész rendszeresen biciklizés ürügyén,te pernahajder?

Az a sok nyári éjszakai biciklizés?

Meg a megyek a bicikliszerelőhöz kezdetű dumák?

Azt hiszed,ezt megúszod egy laza porszívózással?

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.06.15. 17:39:57

Jut is eszembe: én főiskolai tanár vagyok és vár egy csinos, fiatal tanítványom, akit analízisnek vetek alá! Esetleg együtt átfutjuk a fürge ujjak legújabb számát.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.15. 17:41:20

@jesszumpepi:

te jesszum nekem ez a sok tura, hazibuli,magantanitvany meg tusolas nagyon gyanus

na megye fozok Marunek egy kv-t, letusolok , meg csinalok par mangos szendvicset, aztan felpattanok a szobabringara, mert akozben soman lehet horgolni is kotni is
mondjuk tekerni nem tekerem, tekerje a franc

Ofélia . 2009.06.15. 17:44:14

@Nelson Mandula: Vegyél inkább valami elektromos ketyerét abszolút ingyen hitelre és ha ez sikerül akkor ébredés után vedd ki a kezedet a biliböl:DDD

EÖ (törölt) 2009.06.15. 17:46:35

@jesszumpepi: megeszem a mogyorós pacalt is vezeklésül, csak ne tilts el a analízises Beától! :)

Ofélia . 2009.06.15. 17:48:08

@Egyéves Önkéntes: Túllépted a határesetet!!

Nincs az a bea ami megéri:))

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.06.15. 17:54:27

Hajnalban még talán lesz időm befejezni a terítőt is, amit napok óta horgolok.
Ha sikerül, reggelire megjutalmazom magam egy kis cukros-mézes sportnival!

Ofélia . 2009.06.15. 18:04:18

@Nelson Mandula: Hogy a sprotni sója verje ki bölcs homlokod:)))

Pont vacsiztam és már nem teszem:(((

jesszumpepi (törölt) 2009.06.15. 18:48:33

@Egyéves Önkéntes:

Na tessék!

Vezeklés.

Az én főztöm.

Bezzeg egy Michelin-csillagos étteremben még asztalt is foglaltatnál két héttel előre!

Tudod mit?

Egyél sprotnit a Beánál!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.06.15. 18:57:37

Hű de bevadultatok, amíg én kumtam egyet.
Na mindegy, megyek az új postba én is :P

EÖ (törölt) 2009.06.15. 19:19:00

@jesszumpepi: "Bezzeg egy Michelin-csillagos étteremben még asztalt is foglaltatnál két héttel előre!"

óh, hát mégis eljönnél! :)

Nálunk meg itt Tarpán0002 2009.06.15. 19:23:59

...ha nem olvasom el, most első lehetnék. Hiába nohhh, a lelkiösmeret.
Köszönöm a post írójának, hogy nagyjából fölvázolta , hogy nekem milyen véleményem lehet a posttal kapcsolatban. Nem kell bajlódnom a véleményem kialakításával.
Az idevonatkozó szabály meg nem túl bonyolult. A nyitvatartás azt jelenti, hogy addig nyitva a bejárat. A vevő bemehet, vásárolhat, próbálhat, fizethet. Minden, ami ettől eltér, az az üzlet, vagy a személyzet ügyeskedése.

EÖ (törölt) 2009.06.15. 19:34:43

@jesszumpepi: nem tudom, melyik a kedvenced?

pamutmacska 2009.06.15. 19:39:31

@Nálunk meg itt Tarpán0002: nem vót. Merhogy nem ott vót. :)
Épületen belül, a' már igaz. De nem az Ósánban. Ettől még letépheted az ajtaját, ha jó erőben vagy. :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.06.15. 19:40:08

Üdv.

Poszter egész nap egy pull-over-ért szaladgált.
Nem kellett meloznia?
Milyen ruhatára lehet, ha reprezentativ partira nincs egy rongya, illetve milyen party lehet az ahova eleg egy pulover?
Amugy egy partiba minek öltözni? Ott a 2 DHL-es a többi meg adja magát

pamutmacska 2009.06.15. 19:46:20

@horex: nem pullóver. Hanem felső. Ez egy női felső, mint tudod. Nyári, színes, és alá lehet venni topot, mert ha nem, akkor jaj azoknak, akik ott lesznek... :)
"Nem kellett melóznia?": nem. Tudod azon szerencsések közé tartozom, akik szombaton nem dolgoznak. :)
S hogy kismama is vagyok, az már mellékes. De látom, Te is OW (azaz "only write") üzemmódba kapcsoltál.
A partira azért kell kiöltözni, mert nagyon fontos esemény, és elvárják. Bár legszívesebben mennék a kopott farmeremben, pólómban és papucsomban, de nem tehetem.
"Milyen ruhatára lehet?": szülés utáni. Ne akard tudni! Én sírok, ha meglátom.

No, remélem, minden kérdésre megkaptad a választ, s most már nyugodtan alszol. :)

Nálunk meg itt Tarpán0002 2009.06.15. 20:04:13

Helyesbítek: a soroksári Auchan hátsó üzletsorán lévő, nagy többségében kínai ruhákat áruló „családias” ruhabolt ajtaját letépni!
( kopott farmer, póló, papucs nagyon csinos viselet) :)))

pamutmacska 2009.06.15. 20:07:11

@Nálunk meg itt Tarpán0002: igen, az. Én is imádom (lényeg, hogy kényelmes legyen, divatot követni már öreg vagyok), de sajnos mások nem biztos, hogy ezt gondolják. S ha azok történetesen a főnökeim, akkor nem "egészséges" elkövetni ezt a hibát. Megyek én még vissza egyszer dolgozni. Remélem.

Nálunk meg itt Tarpán0002 2009.06.15. 20:11:41

Egész éjszaka nyugtalanul hánykolódtam, csatakokban állt alattam a lepedő, mert megjelent lelki szemeim előtt az "öreg"
kismama. :)))

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.06.15. 20:15:42

@pamutmacska:
Nem ,nem , nemm elég :)
Ha kismama vagy , mé' kell partira menned? /munkahelyi ?/
Ha top, akkor mé' van alul?
Aszt + nem irtad, hogy szommbat. Akkor én sem irtam volna.
Te meddig maradsz a munkahelyen, amikor csöngetnek, hogy vége a robotnak?

Nálunk meg itt Tarpán0002 2009.06.15. 20:17:14

Horex, mostantól nem cserélnék veled:))))

pamutmacska 2009.06.15. 20:17:17

@Nálunk meg itt Tarpán0002: :)
A divatot általában nem a kismamák követik, tudod. Kivéve, ha Rubint Réka edzésterve szerint várják a babát, megveszik a szagtalanító vödörtől a kutacsvédőn át a gyermekfing kergető hálóig az utolsó lehúzós terméket is. Csak Raffai Jenőre élvezkednek, és ha a gyereket nem szoptatták minimum 2 éves koráig, vagy szültek "természetes" (pfúj, de utálom ezt a szót) úton, akkor a Sátán cimborái. Vagy ha nem fogytak le már szülés után két hónappal a kamaszkori lányka súlyukra.
Én nem ilyen vagyok.
S ha már így "beszélgetünk": nem akartam a véleményedet formálni. De tény, hogy sokszor vannak olyanok, akik a posztolót csesztetik a lényeg átlátása helyett. Hangsúlyozom, NEM MINDENKI! De van ilyen. Ezért próbáltam megelőzni ezt. Sikertelenül. :(

pamutmacska 2009.06.15. 20:19:52

@horex: drága! Ott volt, hogy hétvége. Ebbe a szombat és a vasárnap tartozik bele ugye.
Parti: mert muszáj. Kötelezően ajánlott. :)
Azé' van alul a top, mert a felső (nem pullóver!) az vékony és átlátszós. Ezért írtam, hogy jaj lenne, ha nem vennék alá (tudok disztingválni ugyanis). :)
Az én munkahelyem más. Addig maradok, amikor kell. (Erről nem szeretnék hosszabban értekezni...)
Így is túl sokat akarsz tudni! Kis huncut! ;)

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.06.15. 20:52:07

@jesszumpepi: volt egy olyan érzésem, hogy Gordont fogod választani.
Hát Imre, izé... Bandi, lehet, hogy mégis inkább a kecsketej fedőnevű, bringával az őrségbe kalandtúrát kellett volna választani. Bár a londoni repülőút alatt 3 subaszőnyeget is megccsinálhatsz.
Ramsay-nek Párágában is van étterme különben. Csak szólok, ott jobb a sör.

EÖ (törölt) 2009.06.15. 21:07:56

@jesszumpepi: én is gondoltam, hogy a faszi alapján döntesz, nem a vendéglő miatt! :)

na mindegy én a Peter's Café Sport-ot javasoltam volna, lehet nincs csillagja*, de az Azori-szigeteken van

* amúgy a michelin csillagot semmibe nézem...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.15. 21:15:01

van itt Broadway es a 3-ik sarka egy kocsma
az a neve Freddy's
na az -4 csillagos
ez van benne zenegep
viszont kifejezetten furcsan neznek mindenkire aki horgol

jesszumpepi (törölt) 2009.06.15. 21:23:02

@hagyma:

Hantás hagyma!

Három csillag a maximum.

jesszumpepi (törölt) 2009.06.15. 21:24:40

@Nelson Mandula:

Igazad van.

De ha valaki,akkor te igazán tudod,hogy a száraz fehérbor a kedvencem.

jesszumpepi (törölt) 2009.06.15. 21:26:51

@Egyéves Önkéntes:

Ha a "faszi" alapján döntök,akkor meghívhatsz bárhová.

Például a Külvárosi Kávéházban még sosem voltam.

Pedig itt van két villamosmegállónyira.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.15. 21:29:40

@jesszumpepi:
hat ez akkor is minusz 4
amugy 4 avagy 5 a maximum en 4 csillagos szallodaban melozok, vagyis 4 gyemantos

mikor kijottem nagyon regen akkor takaritottam aruhazat es a probafulkeben aludtam rendszeresen

jesszumpepi (törölt) 2009.06.15. 21:33:09

@hagyma:

A Michelin-csillag nem ugyanaz,mint a szállodák csillagozása.


Hát,Onassis is mosogatással kezdte.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.06.15. 21:59:42

@jesszumpepi:
nekem good yeerom van a kocsin
hat mosogattam is amugy
ki nem x@rja le
lenyeg hogy most mar minden OK
meg akkor is OK volt
otthon is OK lesz ha megfelelo lesz a bolcseszek es mosogatok aranya
mert bolcsez akar lenni mindenki, meg Mary is de mosogatni is kell
kell venni hitelre mosogatogepet
ugyanannyi melo majdnem a mosogatas de azert megis

tarkamarha 2009.06.15. 22:03:34

Már csak aztatat nem értem, hogy:
- Minek menté oda?
- Minek köllött aza ruha?
- Mé' nem raktad vissza, oszt csókolom?
- Most jobb?

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.06.15. 22:28:48

@jesszumpepi: száraz fehér borért pláne nem kell Londonba menni. Vannak remek kannás borok újpesten is!
Egyszer láttam egy feliratot: "utcán áti borok". Egyszer meg egy cba-n egy ilyet: ballagási sertéskaraj vásár.
Elképzeltem, hogy beállítok egy ballagásra két kiló karajjal (egyben). A ballagó meg viszi a karján, ahogy a virágot szokták: tovább, tovább, tovább.

Többször voltam a Külvárosiban különben, de többnyire csak kávézni. Egyszer ebédeltünk. Jó volt, de piszok drága. A desszert meg akkora volt, mint egy fél gyufásdoboz. Viszont malomkeréknyi tányéron hozták.

EÖ (törölt) 2009.06.15. 23:09:24

@jesszumpepi: a faszi alatt Gordon Ramsay-t értettem!

jesszumpepi (törölt) 2009.06.16. 05:57:49

@Egyéves Önkéntes:

Legyen tiéd az utolsó szó.


Mint mindig.

deputy sheriff 2009.06.16. 06:56:35

Csak most olvastam vegig a posztort. Korrekt, nem jar erte sun, csak a tulajnak/uzletvezetonek/managernek.

moli 2009.06.16. 11:10:58

nekem anno 8*200ft hitelbiztositast raktak a 0%-os hitelemre. meg igy is megerte az inflacio miatt. most is tervezek 0%-osat felvenni ugyanezert.

@Beuska@ 2009.06.16. 17:42:25

Kedves Pamutmacska!

Ugye nem gondolod komolyan, hogy ma Magyarországon bármelyik kereskedő megengedheti magának azt, hogy olyan utasítást adjon a dolgozóinak, hogy "zárás előtt fél órával TILOS árusítani!!!" ...bevételt termelni!!!???
Ez így nem nagyon állja meg a helyét nem???

Amúgy az említett üzletnek rendszeres vásárlója vagyok, és soha ilyen problémával nem találkoztam, még akkor sem, amikor már a felmosott padlójukat járkáltam össze.... lehet hogy csak Te nem vagy túl szimpatikus... ezután a bejegyzésed után ezt el is tudom képzelni
...de tudjuk, a VÁSÁRLÓNAK MINDIG IGAZA VAN... még akkor is, ha nem.
...még akkor is, ha az ott dolgozó lányok ezek után új munkahelyet keresnek épp, mert valaki jópofán beírt egy ilyet.

üdv!

spring 2009.06.16. 20:42:10

Velünk is történt hasonló dolog. Az újpesti Tescoban egy eladó a meleg ételeket árusító pultnál valami ocsmány módon beszólt. Persze, beírtunk a vásárlók könyvébe.
Később a Tesco küldött egy levelet, amiben azt írták, hogy kirúgták az illetőt. Azért ezt mi nem akartuk, csak azt, hogy káromkodás nélkül beszéljenek a vevőkkel.
Pár hét múlva ismét abba az áruházba tévedtünk. És ki volt ugyanazon pult mögött? A beszólogatós fickó!
Akkor miért nem írják, hogy "elbeszélgettek a kollegával", ahelyett, hogy ilyen hülyeségekkel okoznak lelkiismeret-furdalást a vevőknek????

pamutmacska 2009.06.16. 20:58:31

@@Beuska@: Kedves Beuska!
Őszintén örülök, hogy Veled még nem történt ilyen!
S igen, Neked most már bevallhatom töredelmesen (de csak halkan, hogy senki ne hallja): igen, valóban abban élem ki az unalmas mindennapjaimat, hogy üzletekbe járkálok ok nélkül Vásárlók könyvébe írkálni. Igen, meglehet, nem voltam szimpatikus, ahogyan a rajtam kívül kidobott vásárlók zöme sem.
Új munkahelyet keres: na nemá'. Ugye most már Te sem veszed komolyan magad. :)
(S a végére halkan Te is bevallhatod, hogy nem vásárlóként vagy jelen az üzletben...) :)

pamutmacska 2009.06.16. 21:00:08

Még valami: gusztustalan dolog az eladók mögé bújni ilyen esetben.

pamutmacska 2009.06.16. 21:02:12

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: nekem erősen az az érzésem. Vagy annak barátja, hozzátartozója. :)
(Szólj igazat, betörik a fejed...)

pamutmacska 2009.06.16. 21:03:14

S milyen érdekes! Beuska ma lett tag. S csak ehhez a poszthoz szólt hozzá.
Ej! Előbb kellett volna megnéznem. Akkor talán válaszra sem méltatom. Hiába, előbb járt a kezem...

pamutmacska 2009.06.16. 21:04:51

Továbbá azt sem értem, hogy lehet a felmosott padlót összejárkálni. Mert ugyen nyitva tartási időben felmosni sem lehet(ne)... :P
Na jól van, befejeztem. :D

@Beuska@ 2009.06.16. 22:31:48

@pamutmacska:
Ma lettem tag, igen. Te mit tennél, ha az egyik kedvenc üzletedről olvasnád ezt???
Csak nem hagynád szó nélkül. Vagy igen? Véleményem csak lehet... végülis ezért van ez az oldal.
Na holnap be is megyek az üzletbe, és megtudakolom mi is történt...
biztos a másik oldalnak is van véleménye.
Vagy ha másnem beleolvasok abba a híres eldugott panaszkönyvbe. Persze csak ha megtalálom.

pamutmacska 2009.06.16. 23:21:20

Kedves Beuska!
Egészségedre! Nincs több mondanivalóm Neked. Jó böngészést! (Szerencsés vagy, hogy ilyen sok időd van. - ezért tényleg irigyellek)

pamutmacska 2009.06.16. 23:23:25

S ha "megtudakolod" és le is írod, biiiztos mindenki elhiszi Neked. Egy friss regisztrációval. :)
De persze lehet véleményed, igaz. Csak ilyenkor szokás odaírni, hogy az üzlethez tartozol... ;)

brummancs 2009.06.18. 00:54:13

@pamutmacska:

Szia,kedves pamutmacska!Nem szívesen írok neked ide,mert megint hányingerem támadt az ide látogató (egyes) barmoktól.(Sajnos nem sikerült privát üzit küldenem.)
Szerintem már rég legalább két részre kellett volna osztani ezt a (valaha jól működő,jópofa) Homárt.
Az egyik részben az emberek leírnának a gondjaikat,amire ez a hely valaha szolgált.
A másikban mocskolódnának,cseszegetnének (remélhetőleg egymást) az emberek.Jól hangzik,nem?Akkor az első részlegbe író "panaszosok" nem kéne,hogy mentegessék magukat az empátiára képtelen,unatkozó vadbarmok beírásatól.
Csak egy a gond,de az óriási...akkor ki a fenét baszogatna a másik csapat?Kit sönöznének,elsőznének,stb. Gondolom a fantáziájukat képtelenek kiélni máshol,ezért dekkolnak ezen a helyen.Pedig mennyi fórum van ám!
Nagyon rossz ez így,mert folyamatosan nyomorítják a néhai színvonalat és ez a valaha kedvenc oldalam előbb-utóbb bunkók tanyája lesz.
Nehogy már azért "tápláljuk" az oldalt,hogy némelyik állat itt élje ki magát - fogadni mernék,hogy ezek az illetők mélységesen meghúzzák magukat a saját környezetük diktálta nehéz helyzetekben.Itt pedig mindent bele!Szarba került valaki?Dögöljön meg,úgyis ő b*szta el!Kár,hogy dögunalom már ez a séma,ez a sünözés,és az összes többi gyerekes utalás a régebbi posztokra...Homár egyáltalán jár még ide?Vagy belenyugodott,hogy mindenféle nyomoronc bitorolja effelé a terepet?
Ha előfordulsz itt,könyörgöm csinálj már egy másik oldalt,ahol lehet "csak panaszkodni",netán mailben eszmét cserélni a dolgokról.
Mindig megfogadom,hogy nem jövök többet ide,de legalábbis nem olvasom el a balfaszok beírásait.Amikor nagy ritkán "vétkezem",rögtön nagyon megbánom.
Kedves pamutmacska...bár aligha látszik,ezt végig neked írtam:)

moli 2009.06.18. 11:07:09

@moli: ez hogy a budos picsaba kerult ide?! a hiteles poszt html-ben posztoltam a formot, ezt a posztot nem is olvastam. viszont elso posztra id hianyra panaszkodott az engine. INDEX!

moli 2009.06.18. 12:26:44

a nyitvatartas azt jelenti, hogy az osszes szolgaltatas addig igenybe veheto.

leszarom azt, hogy o mikor megy haza, ha nem tetszik, ne vallalja el a munkat, en se vallalok el ilyen munkakat.

Kigyó 2009.06.20. 23:10:03

Mi van veled melyik bolygon élsz?
Ekkora ügyet csinálsz ilyen dolgokból?
Én nem megyek be zárás elött fél órával sehova. Ilyen emberek miatt jut ide ez az Ország! Jó hogy csak ennyi problémád van hogy nem tudtál probálni!! Szerintem térjél vissza a földre mert kurv..ra el vagy tévedve!!

Kigyó 2009.06.20. 23:12:11

@pamutmacska: Idióta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kigyó 2009.06.20. 23:18:58

@moli: te is primitív vagy mint az összes többi

Kigyó 2009.06.20. 23:20:36

@pamutmacska: annyira okos vagy bazd...meg mi vagy te

pamutmacska 2009.06.21. 09:02:37

@Kigyó: Látom jól elbeszélgetsz itt magaddal. De semmi baj, nem tehetsz róla, hogy hülye vagy. Nem vagyok okos, viszont legalább megtanultam helyesen írni... (mássalhangzó, magánhangzó hosszúság, központozás... már ha mond ez neked valamit, barátom)
(ha gondolod, szívesen korrepetállak) :)
Csak halkan súgom, hogy ez egy olyan blog, ahol "ügyet csinálnak" olykor kis dolgokból is. Ha nem tetszik, ne olvasd! További jó beszélgetést (magadban)! :)
Kár, hogy bezárták a Lipótot, ott biztosan szívesen látnának téged.

pamutmacska 2009.06.21. 09:05:06

Ja, most látom csak, hogy újabb friss regeshez van szerencsém. :D
Netán ugyanaz, aki a múltkor, kedves KÍÍÍÍgyó?!
(Komolyan javaslom egy helyesírási szótár alapos tanulmányozását, kiveheted a szekrény alól, ahol eddig éknek használtad).

moli 2009.06.21. 12:14:26

@Kigyó: ja, igy mar ertem!
akkor jo.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.06.21. 21:43:26

@Frucsasz: ja, irreleváns, minek éppen oda ment be, vagy miért éppen azt a felsőt vette meg. Ha meg nem írja oda a végén (elég ciki, hogy a belterjes/bennfentes homározók miatt az embernek meg kell magyaráznia, miért nem 20 rugós felsőket vesz, ez se véletlen), szóval, ha nem magyarázkodik élből, mondjuk te lettél volna az első, aki elkezdi buzerálni, hogy "sikeres ember-e, aki...stb.stb.". Ezekről a dolgokról nem kéne megfeledkezni.

Kigyó 2009.06.22. 14:33:51

szopjál le te köcsög

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.06.22. 18:07:04

@Kigyó:
Majd ha egyszer megmosod...

Ui.: A "Válasz erre" feliratra kattintva irányíthatod is jókívánságaidat a megfelelő embernek. (Persze ha nem volt célod mindenkihez intézni felhívásod, aki köcsögnek érzi magát."
süti beállítások módosítása