Tékozló Homár

Elhagyta az ajándékos bőröndöt a Lufthansa

2010.12.27. 11:46 | jackyll | 351 komment

Zsolt 10 napja várja, hogy véget érjen az ünnepi bódulat a Lufthansánál, és elvesztett ajándékosbőröndje megérkezzen. Eltűnésük után szinte azonnal lokalizálták a csomagokat, de december 24-ig csak az egyiket sikerült leszállítani:

Egy jó ki repülős történetet szeretnék megosztani mindenkivel. Amerikában a nyugati parton élek és Karácsonyra jöttem haza a San Francisco-Calgray-Frankfurt útvonalon December 15-16-án. A jegyet az Air Canadánál vettem, de az utolsó járatot a Lufthansa üzemeltette. Én épphogy megérkeztem (egy kis délutáni futás közbeiktatásával), de a két bőröndöm az összes karácsonyi ajándékkal nem jött meg. Gondoltam ez teljesen normális, hogy lemaradt a rövidre sikerült átszállás miatt és rögtön meg is találták Frankfurtban. Ezután ígérték 16-án este és 17-re is. Ma December 27-e van és az egyik bőröndöm még mindíg hiányzik (a fele ajándékkal), a másik pont 24-én jött meg. A hó miatt néhány járatot ugyan töröltek, de mire az első csomag megjött addig 16db Lufthansa gép jött Frankfurtból (ami tényleg meg is érkezett).

Olvasson tovább!

Kiadja a régi dominósok adatait a T-Mobile

2010.12.27. 10:20 | jackyll | 105 komment

István megdöbbenve vette észre, hogy karácsonyra vett dominókártyás telefonszámának előző tulajdonosának minden személyes adatát elolvashatta a weben:

Tisztelt Telekom! Vásároltunk egy vadonatúj dominós telefont aminek a személyes regisztrációs oldalán egy régi felhasználó adatait találtuk meg! Azt gondolom ez elképesztő, mert az még rendben van, hogy a régi nem használt dominós telefonszámokat újra értékesítik, de hogy az előző szám tulajdonosának minden adata megtalálható, úgy gondolom ez adatvádelmi szempontból aggályos, példátlan és felháborító ez a nemtörődömség.

Olvasson tovább!

Bedőlt az Aeroviva

2010.12.20. 12:49 | jackyll | 201 komment

Kellemetlenül érintheti azokat, akik az Aerovivával mentek volna szilveszterezni, hogy az utazási iroda a hétvégén megszűnt:

A cég közlemény szerint minden egyes külföldön tartózkodó utasuk hazautazásra érvényes menetjeggyel rendelkezik, így egyetlen utasunk sem marad külföldön. Azt azonban nem tudni, hány utas fizette be a téli utazását és nem tud elutazni: az viszont biztos: a cég két hete óriási akciókkal árulta a karácsonyi és a szilveszteri útjait Thaiföldre és Afrikába.

Lehet, hogy nem kellett volna perrel fenyegetnüik az utasaikat?

Olvasson tovább!

Kifosztja az Elmű a családi kasszát karácsony előtt

2010.12.20. 12:10 | szily | 159 komment

Jól kicsinálja az Eletromos Művek azokat a családokat, amelyek átalánydíjas részszámlákkal fizetnek az áramért. Ez annyit tesz, hogy az aktuális havi fogyasztástól függetlenül egy évig havonta ugyanakkora összeget kell befizetniük, majd egy év elteltével, márciusban, megnézik a valódi fogyasztást, és vagy pótbefizetés vagy kompenzálás következik. Idén viszont nagyszerű karácsonyi ajándékot kaptak az ügyfelek: az Elmű közölte velük, hogy bár a 2010-ben kiküldött számlák mindegyikán a szokásos, márciusi leolvasási idő szerepelt, hét befizetett hónap után most hirtelen ki kell csengetniük a maradék éves összeget. A cég szerint ez a változás 2009-ben egy darab hírlevélben szerepelt. Azt azért ők sem gondolják komolyan, hogy a számlafizetés rendszeréről elegendő egy hírleveles tájékoztatás. Én például még életemben nem olvastam Elmű-hírlevelet, pedig álló nap mást se csinálok, csak olvasok. Karácsonyi szemétkedés alant:

Olvasson tovább!

Ritka nagy címkehazugság a Matchban

2010.12.20. 11:50 | szily | 51 komment

Általában azt gondolom, hogy a hiper- és szupermarketek elrontott árazásai, címkéi NEM valamilyen aljas konspiráció eredményei, mert túl bonyolult és szétaprózott munka lenne ilyen módszerrel érzékelhetően javítani ekkora forgalmú cégek nyereségén. Vagyis marad az egyszerű elrontás. De ebből igazán kapitális az, amit a Ferenciek terén lévő Matchban elkövettek azzal, hogy a 330 ml-es műtejszínt 500 ml-esnek írták. Egy liter növényi alapú lötty a kiírt 598 helyett ugyanis igazából 997 forint, vagyis jó alaposan átverik, aki ilyet vásárol. Andro ennyit fűzött hozzá: "Az alábbi képeket az imént lőttem a Ferenciek terén a Matchban. Eléggé no comment, illetve csak annyit fűznék hozzá, hogy ehhez azért már bátorság kell. A fogyasztóvédelem vajon manapság hogyé adja darabját az ilyennek?"

Az a jó troliváltó, ami mindig elromlik

2010.12.20. 11:07 | szily | 31 komment

Áron nem tartja normálisnak, hogy a troli felsővezetékének háza előtt található váltója állandóan elromlik, a durranásokkal és a repülő vasdarabokkal néha a szívbajt hozva a ház lakóira. A BKV szerint viszont ez maga az ideális állapot. A levelezésben kis koktélcseresznye, hogy egy nemrég történt váltóhibánál a BKV kiküldte a szerelőautót, ami elállta az utat, így az utána mentesítésre küldött csuklós busz képtelen volt továbbmenni. Részletek hajtás után.

Olvasson tovább!

Fantomtartozás az ÉMÁSZ-tól karácsonyra

2010.12.20. 00:48 | jackyll | 147 komment

Kati eléggé meglepődött, amikor 3 héttel az idei éves elszámolás után levelet kapott az ÉMÁSZ-tól, amiben visszamenőlegesen 110 ezer forint tartozást szeretnének rajta behajtani karácsonyig. Tudjuk, mi jár annak, akinek visszamenőlegesen jár? A kurva anyja, az.

Előzmény: 10 éve vagyok ÉMÁSZ-os fogyasztó, a legutóbbi éves elszámolás mindössze 3 hete volt, pénzügyi rendezés megtörtént. Tegnap levelet hozott a posta, számla 110 000 Ft-ról, befizetési határidő december 24. A számla hátoldalán számomra értelmezhetetlen díjak (""Szénipari szerkezetátalakítási támogatás", Átviteli-rendszerirányítási díj", Elosztói veszteség díj", Menetrend kiegyensúlyozási díj" és hasonlók), az időszakok leginkább 2006-2008, néhány 2009 is. Az ügyfélszolgálatos hölgy 20 perces utánajárás után azt mondta, telefonon nem tudja ezt pontosan megmondani, valószínű anno elszámoltak valamit, és majd küldenek egy magyarázó levelet, de legyek nyugodt (!), a követelés jogos.

 

Olvasson tovább!

Negyedmilliós internetszámla a T-Mobile-nál

2010.12.17. 15:55 | jackyll | 118 komment

János bizonyára az "előfizetés nélküli", "ingyenes" adatcsomag tarifáival böngészgetett telefonján, máskülönben hogyan jött volna össze neki egy ilyen számla? Érdekesség, hogy semmilyen értesítést nem kapott menet közben, hogy héló, megyünk lassan lefoglalni az autót a megabájtokért cserébe, de lehet, hogy ilyen csak egyéb szolgáltatásoknál van. (A hóközi befizetésig lekapcsolt szolgáltatás se sokkal humánusabb).

Múlt héten jött egy hívás t-mob ügyfélszolgálattól, közölték, hogy a múlt havi egyenleg közel 250e Ft. A csekket is megkaptuk azóta ezzel az összeggel, a számla szerint internethasználattal sikerült ezt összehozni. Még nem tudjuk, pontosan milyen jellegű adatforgalmat számláztak ki, ma megyünk be tisztázni a dolgot, ezzel kapcsolatban szeretném a segítségedet kérni:
- van-e róla információd, hogy milyen részletezőt lehet kérni, illetve kötelesek adni adatforgalomról?
- ha jól tudom, a szolgáltatók kötelesek egy bizonyos összeghatár (talán 50e Ft) elérésekor sms-ben vagy valamilyen módon értesíteni az előfizetőt, hogy a számláló nagyon pörög. Te tudsz erről valamit?

Köszönöm,
János

 

Re: Október legnagyobb kamuja:opciós szerződésünk van a Google-lal - Az ősz legnagyobb hazugsága

2010.12.17. 15:51 | szily | 104 komment

Egy októberi posztunk érintettje, a Bioprofil Bt. az alant olvasható közleményében hazugságot és koholmányt kiált. Num levelében annak idején azt írta, a Bioprofil olyan maillel kereste meg őt, amiben azt állítják, hogy "opciós szerződésünk van a Google-al, hogy az Önök által megadott keresőszavakra az első oldalon jelenítse meg az Önök cégét." A Biopofil állítja, nem létezik ilyen levél. Igazságot tenni nem tudunk és nem is akarunk, az, hogy a Bioprofil az írásában minket gyaláz, nem zavar, így hát jó olvasást. Részletek alant.

Olvasson tovább!

Ferihegyen nem érdemes parkolni

2010.12.17. 14:27 | jackyll | 51 komment

Attila nem érti, hogyan változhat sávosan a parkolás a repülőtéren. 2x félóra másfélszer annyiba kerül, mint egy óra egyben:

Ma volt szerencsém autóval a  repülőtérre menni. De sajnos le kellett parkolnom, mivel egy ismerősömet bekísértem a pénztárakhoz. Azt gondoltam 30 percen belül végezni fogok,  így vettem egy parkolójegyet az automatából. A legkisebb időre szóló jegy 30 perces. Ára 710 Ft. Sajnos nem végeztem, ezért visszatértem az autómhoz és egy újabb 30 perces jegyet vettem. Így került 60 perc parkolás 1420 Ft-ba. Az egy órás jegy 900 Ft-ba kerül. Hogyan lehet ez? Szabályos dolog kétfajta árfekvésű parkolójegyet árulni?

Azt gondolom, a repülőtér árfekvése egészen elképesztő, ijesztő, hogy milyen árakkal sokkolják az utasokat és az ott megfordulókat. Kíváncsi lennék az MTV volt moszkvai tudósítójának válaszára is...

süti beállítások módosítása