Tékozló Homár

Az analóg-digitális UPC kábeltévé

2011.03.08. 13:59 | jackyll | komment

Viktor egy vélhetően igen régi, de érdekes jelenségre hívja fel a UPC "digitális" csomagjára előfizetők figyelmét. A tévébe ugyanis csak analóg jelet továbbít a set-top box alapértelmezett esetben. Ahhoz, hogy a lakáson belül is digitális legyen, a drágább HD-csomagot kellett volna előfizetnie. De vajon miért?

Visszaolvastam a UPC-s bejegyzéseket, és meglepődve tapasztaltam, h még az általam megélt problémát senki nem jelentette: A tegnapi nap során kötötték be nekem a UPC DIGITÁLIS KTV csomagját. A hangsúly a digitálison van. Meg hogy jobb minőségű lesz a kép. Hisz digitális. Merthogy a szerelő egy olyan set-top box-ot hozott ki nekem beszerelni, amin nem volt digitális kimenet.

Azaz a digitális jel csak a set-top box-ig jut el, a TV-be már csak az átalakított analóg jel jut el. Az is egy meglehetősen gagyi SCART csatlakozón. A kép minősége jelenleg rosszabb, mint a korábbi analóg KTV csomagnál volt.

Az ügyfélszolgálaton azt a tájékoztatást adták, h a HDMI (digitális) kimenettel rendelkező set-top box-ot csak azoknak adják, akik a kiegészítő HD csomagokra is előfizetnek, annak ellenére, hogy én is digitális csomagra fizettem elő...

Azt hiszem, ez a fogyasztó szándékos megtévesztése...

Üdvözlettem,
viktor

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SBSB 2011.03.08. 14:09:18

Első. És javaslom, hogy az AV-t nyomja meg a tévén a láma felhasználó. Az analóg ugyanúgy jön antennakábelen, ha úgy van bekötve, emellett a digitális adás is. Persze, ha nem HD-ra fizetett elő, akkor nem HD adás.

elwood 2011.03.08. 14:17:39

Ezt a UPCs fórumokban szokták tárgyalni.

A kép sokkal jobb minőségú kéne legyen, hiszen az analóg átvitel helyett majdnem végig digitális, de gondolom a user nem látván a hdmi csatlakozót, már pszichikailag is rosszabnak érzi a képet.

UPC részéről érdemes lenne hangsúlyozni előre, hogy a geekek akik tudják egyátalán mi a különbség a HDMI és a scart között, ne keseredjenek el.

Secnir 2011.03.08. 14:20:36

"Azt hiszem, ez a fogyasztó szándékos megtévesztése...
Üdvözlettem,
viktor"

Kedves Viktor!

Igen, jól írja, ez a fogyasztó szándékos megtévéztetése. Javaslom, vegye fel a kapcsolatot a NMHH-val, ott szóljon Szalai Anomália kisasszonynak, hogy indítson vizsgálatot ez ügyben.
Addig is javaslom, hogy visszamenőleg hozzon egy határozatot, hogy az analógot is digitálisnak kell hívni, így nem ér kár senkit.
Sőt!
Azoktól, akik eddig analógként vették, azokkal fizettessék meg a különbözetet, amit adó formájában kell befizetni.

Maradtam tisztelettel

pcihológus orvosdoktor Kerényi János, született Simon Zoltán

Shesh Besh 2011.03.08. 14:20:44

@SBSB: Igen, de a HD és az analóg között még ott van a "digitális" minőség (nem HD, de tényleg jobb minőség, mint az analóg), amit így nem kap meg. Ez a baja.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.03.08. 14:24:03

Antennás kábeltévét kell venni!
Az végig digitális.
Vagy trigitális.

É2I 2011.03.08. 14:33:08

Fogyvédelem, de előtte mondd el nekik hova készülsz, hátha kapsz egy hdmi-s beltérit.
Egyébként ez a beltérizés is felesleges hiszti, nem csak náluk. Mivel elég sok tv-ben van mpeg4 tuner, kódkártya olvasó, oda odaadhatnák mindenféle kütyü nélkül a jelet. Na persze a fogyasztót könnyebb hülyének nézni, meg kütyükkel megtéveszteni.
Ja Digi odaadja beltéri nélkül is és olcsóbbak is tudnak lenni...(Persze ők se mindenhol szentek)

@elwood: Kéne, kéne, de ha kapott egy kb. 5ezer Ft-os dzsunka beltérit egy 100Ft-os scart kábellel. No meg a jel ide-oda alakítgatása is ronthat a végeredményen.

É2I 2011.03.08. 14:38:47

@É2I: Még annyit hozzá, hogy a Tré nekem simán ideadta a hdmi-s beltérit, csak nálam fordított a helyzet: buta tv-ém van, még a jó öreg crt fajtából :) Vagy 60kg-s Sony :D

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.03.08. 14:40:54

Minden Viktor ilyen zseni, de akkor minek néz tévét:))))

elwood 2011.03.08. 14:48:49

@É2I: "No meg a jel ide-oda alakítgatása is ronthat a végeredményen."

sztem a full analóghoz képest jobbnak kéne legyen.
az egy méter kábel, ráadásul már RGB-re bontva.

a végig analóg kevert jel sokkal szellemképesebb volt nálunk

wwenigma 2011.03.08. 14:56:08

Jókora különbség van egy kulső STB által digitalisbol letrehozott analóg kép és egy digitálisan tovabbitott kép között még igy is. Siman megtévesztés egyébként.

É2I 2011.03.08. 15:00:44

@elwood: Elvileg igen, a gyakorlat meg azt mutatja, hogy szinte minden egyes vételi helyen más és más, ahol a hálózat már nem mai gyerek.

tonyrulez 2011.03.08. 15:09:35

Szerintem meg Diginél kell előfizetni, és kell egy DVB-C-s Tv, azt kész. "normál" csomagra előfizetve is KÁBELEN keresztül és nem szirszar boxon keresztül lehet fogni 10 csatornát HD-ban, a többit digitálisan. És mellé meg ott van az e-műsorújság.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.08. 15:12:58

"Az ügyfélszolgálaton azt a tájékoztatást adták, h a HDMI (digitális) kimenettel rendelkező set-top box-ot csak azoknak adják, akik a kiegészítő HD csomagokra is előfizetnek, "

Szopatás a köbön... Avagyvalszeg le van ez zsírozva, olvasd át a szerződést, mert iztos hogy bevédték magukat... Normális esetben a fogyvéd ezért seggbebaszatná őket, mert elég jó átverés, de tuti hogy van benne valami csavar.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.08. 15:14:40

@É2I: A UPC üfsz. meg mondta, hogy hiába van dekóder aljzatos DVB-s TV-d, ha beleteszed a kártyájukat, nem fog menni, csak a beltériben...!
Rákérdeztünk, bár nincs DVB képes TV-nk. Egyáltalán, TV-nk sincs, csak tunerkártya, de az is analóg :)

DaM 2011.03.08. 15:19:50

Mastergeek.. Jobban jártál Vityó a Scart-tal, hidd el. Miért? Mert a HDMI-n kapna egy upscale-t a sima tv műsor. Namost, a gagyi tucateszközök upscale funkciója (pl. 15k-s DVD lejátszó HDMI csatival vagy egy tv szolgáltató set-top boxa) jóval gyengébb eredményt produkál, mint a hőn szeretett TV-d hasonló funkciója. De pattogjál csak, kapsz majd HDMI-s dobozt, aztán siránkozol, hogy miért gagyi még mindig az rtl klub.

upc on-line · http://www.upc.hu 2011.03.08. 16:09:38

Kedves Viktor!

Szeretnénk néhány információval szolgálni azt illetően, hogy a UPC digitális szolgáltatása valóban digitális, és hogy nem feltétlenül szükséges HD csomagot rendelni ahhoz, hogy egészen a tévékészülékig, teljesen digitális módon, HDMI csatlakozással juthasson el a televíziós jel. Nagyon sajnáljuk, ha ügyfélszolgálatunkon ez ügyben valóban félreérthető vagy esetleg téves tájékoztatást adtak.

Noha a HDMI csatlakozó, az elnevezéséhez is méltóan, eredendően a HD-adások átvitelére szolgál, és noha tapasztalataink szerint a normál felbontású digitális kábeltévé szolgáltatás minőségére nincs észrevehető hatással az, hogy a csatlakozás SCART vagy HDMI kábelen keresztül valósul meg, az előfizetői igényeknek megfelelve már hosszabb ideje biztosítunk HDMI csatlakozóval ellátott médiabox-ot akár normál felbontású digitális SD adáshoz is. (Amellett persze, hogy természetesen minden HD csomag megrendeléséhez eleve HDMI csatlakozós készüléket biztosítunk.)
Az általános szerződési feltételekben pontosan bemutatjuk a szolgáltatás technikai megvalósítását, amiről ügyfélszolgálatunk is felvilágosítást tud adni.

Úgy gondoljuk egyébként, hogy a digitális szolgáltatás a csatlakozás típusától függetlenül is számos előnyt nyújt az analóggal szemben, mint például az elektronikus műsorújság, a videorögzítő, a videotár, és más interaktív lehetőségek.

Üdvözlettel:
upc on-line

hawkeye 2011.03.08. 16:09:55

@DaM: Ja, a retekklub, meg a gagyitévékettő az 1,8-as stúdió kimenő jelével... :(

Ha szabad javasolni, akkor mindenki, akinek a tévéjén van HDMI bemenet, HD stb-t rendeljen meg a UPC-től. Nem sokkal drágább, és a telepítése is problémamentesebb.

Megspórolandó a "hátezgagyibbmintvolt" csalódást...

2011.03.08. 16:38:51

A digitális a kábelen továbbitott technológiára értendő nem a jelkimenetre.
Ezt félreérthette a posztoló.
Ezért kár hisztizni, mert hiába kapná HDMI-n attól még ugyanolyan szar, lefagyós, megakadós lesz a műsor, mert trágya kábeleken, szar technológiával, túltömörített csomagokban küldik a jelet.
Az analóg adás sajnos élvezhetőbb minőséget produkál az upcnél.

Laca@blog 2011.03.08. 16:44:02

azé jó ez a szettopbox, mert ipt kap, és így jól követhető ki mit néz mennyi ideig. stb. azt meg nagy pénzekért el lehet adni a műsorszolgáltatóknak.

Captain Crash 2011.03.08. 16:57:07

@upc on-line: Javaslom figyelmedbe a következőt!

www.gvh.hu/gvh/alpha?null&m5_doc=6898&pg=72

Remélem így már egyértelműbb a tényállás.

ergbertegon 2011.03.08. 17:00:38

Szerintem ez mindnél így van.
Én anno a fiberszar-nál módosítottam csomagot ami az amúgy is méreg drága csomagjuk után 500- al olcsóbb lett. De nagyobb internet sebességem lett. Szóval azt mondta a csaj hogy hozza a dekódert mert ez ugye már digitális csomag. Mondom de nekem az nem kell. Az őt nem érdekli. Vigyem haza tegyem szekrénybe ha akarom csak meg legyen. Azért furdalt a kíváncsíság és bedugtam. Miután kihánytam magam a kép láttán és a csatornák közti váltás sebességén, /olyan 4 mp / ballasztikus ívvel repült a szekrény mélyére. Hívtam őket, hogy ez a nagy szuper minőségű digitális csomag? Mondták igen.
Ennyiben maradtunk. Szart nem érnek ezek a set top boxos hulladékok.

Captain Crash 2011.03.08. 17:04:15

@Kulics: Neked is ajánlom figyelmedbe a hatósági álláspont megismerését, legalább mielőtt hozzászólsz, tájékozódj legközelebb!

guANoiD 2011.03.08. 17:05:44

UPC ezzel megszegte a szerződést, és ezzel elállt a szerződéstől. Azt meg nem tudja kimagyarázni, hogy a digitális csomagban miért analóg a jeltovábbítás a készülék felé....
Tipikus fogyasztó megtévesztése.

Captain Crash 2011.03.08. 17:05:51

@Kulics: A kábelen egyébként nem technológiát, hanem jelet továbbítanak, de ezt szerintem csak elírtad.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.03.08. 17:56:23

@Sün‼: ha nem quadrinális, akkor nekem nem kell!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.08. 17:59:16

@upc on-line: Na tudod kit hülyítsél... Mutass nekem egy olyan SCART csatit, ami nem analóg, és alkalmas HD felbontás átvitelére...

Gratulálok.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.08. 18:00:40

@DaM: Meg igazából nem mindegy, ugyanaz a szar műsor jön rajta...
...na ezért rendeltük mi a 2000Ft-os minimál analóg TV csomagot :D

tokomtelevan 2011.03.08. 18:49:11

Hátha még olvassa a UPC!

A legnagyobb gusztustalanságok egyike, hogy a kódkártya beltérihez van rendelve, elválaszthatatlanul.
Pedig az újabb TV-k enélkül is kezelnék a kártyát.
Csak így béreltetik a beltéri egységeket jó pénzért, mellette mondjuk 3 beltéri már jelentős fogyasztóként jelentkezik.

Szóval Büdös Gyökér Banda

Vajmaci 2011.03.08. 19:16:21

Hasonló cipőben járunk a poszíróval.
A jupíszís haversrác azt javasolta hogy egy jó minőségű scart-csatlakozót szerezzek be,úgy javul a minőség.
Egyébként megjegyezném az én esetemben duplán genya a cég,ugyanis ahol élek, a város új része,nincs csak az ő szolgáltatásuk kiépítve.Így konkurencia nélkül rákényszerül az ember,hogy erre fizessen elő.
A sima "analóg" csomagban viszont nincs benne a sokak álltal favorizállt ismeretterjesztő-csatornák 70%-a!
Így dupla kényszer alatt vagyunk,ha normális műsort szeretnénk nézni!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.08. 19:35:44

@Vajmaci: Erre már gondoltunk, hihetetlen pénzt lehetne szakítani, ha indítunk egy kábelszolgáltatást, amiben az ügyfél szabadon választhatja meg a csatornákat :D

@tokomtelevan: Ennyi a lényeg... lehúzás...

2011.03.08. 19:37:51

Aki tévézik az sikeres ember nem lehet. Digitális jelet csakis az Aldiból. Remélem Viktor tanult a hibájából.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.03.08. 20:03:33

Vannak még akik bekapcsolják a tévét? Én ezt nem tudom egyszerűen megérteni. Minek? Hírek? Van a neten. Filmek? Le lehet tölteni a netről. Zenei műsor? Annyi zenét és klippet szedek le, amennyit akarok, és különben is ott a youtube, lemezkritikákat is olvashatok, ráadásul így magam tájékozódok, nem csak egyféle fos van, minta TV-ben. Politikai műsorok? Ott vannak a politizáló blogok, hírportálok, stb. Ismeretterjesztő műsorok? Online lexikonok, meg minden más infó megszerezhető, amelyeket az ismeretterjesztő műsorok kínálhatnak, neten. Sportműsorok? Na, inkább sportolok magam, mint hogy nézzem, de ha mégis kíváncsi vagyok, azért ezeknek online nézésére is egyre több a lehetőség. Valaki árulja már el mégis mi a francra jó a TV, amit számítógéppel és nettel nem lehet megoldani?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.03.08. 20:07:55

@ColT:
Nem lehetne vele sok pénzt keresni. Ugyanis, ha mindenki maga válogathatná a TV csatornákat, akkor úgy kellene igazítaniuk a tarifát, hogy 5 csatorna kerüljön annyiba, mint most 50, mivel nekik nem plusz költség plusz csatornákat adni 1-1 helyre(kivéve talán HBO, mert ott jogdíjat kell fizetni), viszont rengeteg bevételkiesés lenne, ha amiatt, hogy elég egy átlag embernek 10 csatorna, kevesebb pénz folyna be. Amilyen árra emelni kellene 1-1 csatornát, már nem lenne annyira vonzó a szolgáltatás.

Vajmaci 2011.03.08. 20:26:45

@ColT: Tudod az az érdekes, hogy a Münchenben élő haveremnél az a természetes,hogy csak arra fizet,amit valóban néz is!:)
pontosabban ő válogatja össze a csatornákat...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.08. 20:37:06

@Zabalint: Ee-eee... megfelelő árképzéssel jönnénak az előfizetők, mint állat... Lazán kifizetnék... A Digi is megél a lóf@sz díjaival...

@Vajmaci: És akkor itt van @Zabalint: -nak a válasz, hogy ilyet lehet :)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.03.08. 21:19:39

@ColT:
A digi díja addig lófasz, amíg a UPC-hez hasonló lefedettséget el nem ér.

És nem azt mondtam, hogy lehetetlen a csatorna válogatós szolgáltató, de messze nem akkora buli, mint gondolnánk, mert el kell érni szolgáltatóként hogy átlag ugyanannyit fizessenek az emberek, de ezt csak úgy lehet, hogy jóval kevesebb csatornáért fizetnek ugyanannyit. Értem én, hogy jó lenne, de az egyszerű ember egyszerűen nem fog ugyanannyit fizetni 5 csatornáért, mint a másiknál 50-ért, még akkor sem ha azt az 5-öt választhatja.

Xezs 2011.03.08. 21:49:31

Ennyire nem lehet balfasz a UPC, hogy egy alapvetően végig digitális jelet az utolsó állomáson hirtelen visszabutít analóggá. Ez kibaszott nagy amatőrség.

Ettől függetlenül én meg vagyok elégedve velük, igaz, nekem a legolcsóbb és leggagyibb analóg adásom van tőlük, meg egy közepes sebességű net.

Xezs 2011.03.08. 22:00:43

@Zabalint: Teljes mértékben egyetértek veled, viszont kapaszkodj meg, nálunk szinte egész nap megy a tévé, ha itthon vagyunk. És tudod miért? Alapzajnak, semmi többnek. Igazából semmit sem ülünk le úgy igazán megnézni (ha mégis, akkor kb. 20 perc után felbaszom magam a reklámon és letöltöm netről és gépen nézzük tovább).

Nem tudom neked megmagyarázni, hogy miért kell az alapzaj, sőt, én még meg is lennék nélküle, de a feleségem szereti ha "szól valami a háttérben".

Viszont meglepődnél, hogy hány olyan ember van (jellemzően szakadtabb társadalmi régetegből, vagy alacsonyabb értelmi szinttel rendelkezőkből) akinek a tévé az elsődleges információforrás és csak onnan tájékozódik.

Meg az is megérne egy misét hogy hányan szavaznak sms-ben az ilyen elbaszott szavazóműsorokban. Megjegyzem van egy olyan sejtésem, hogy pont azok szavaznak, akik meg sem engedhetik maguknak, csak azt hiszik egy gyenge pillanatukban.

zbzbzb 2011.03.08. 22:35:05

a poszt tolót már lehet? miért fáj neked kiírni, viktor, azt a szót, hogy: HOGY?
kopik a kezed? vagy mi?
ez olyan zavaró, hogy csak na!
télleg elég pirmitív

j311 2011.03.09. 01:05:32

@elwood: Volt szerencsém ugyanazon a TV-n analóg és digitális UPC adást látni. A digitális természetesen SCART kábelen, de nem ez a lényeg.
Az analóg adás jobb minőségű, mint az SD digitális.
Nem kockásodik gyors mozgásoknál.
Focinál szebbek a vonalak, meg a labda is.

j311 2011.03.09. 01:08:07

@Xezs: Ez nem amatőrség, ez profizmus.
Kell a digitális jel HDMI-n? Fizess többet!
Az emberek meg szépen fizetnek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.09. 04:10:06

@Zabalint: Nem azt mondtam, hogy hirtelen meg is valósítom, csak hogy ügyes üzleti húzás lenne. Érted, erre meg nekimész egy ötletszerű beszólásnak :D Kész vagy, ember.

Amúgy a Digi díjai kb. addig érdekelnek, amíg az a legolcsóbb. Ha drágul, akkor amint van olcsóbb, váltok. Nem szolgáltatóhű vagyok, hanem skót :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.09. 04:47:32

@j311: Profizmus, miben? Lehúzásban? Faszságban? Átverésben? :D

j311 2011.03.09. 06:14:40

@ColT: Természetesen lehúzásban.

earny 2011.03.09. 06:43:19

Vidanetesek mikor kötötték a cuccot nekem aszonták, hogy a digiboxig digitális, utána meg analóg. Végülis mindegy... a kép egész jó. Ha van! De általában nincs, vagy pixeles és még a hang is szaggat.
Mielőtt beekéztek: nincs más szolgáltató a környéken, szal nem nagyon volt választás.
Mondjuk velem ráb..tak, mert hetente jelentem fel a köcsököget. :DD Majdcsak történik valami.

Egyéves Önkéntes 2011.03.09. 08:19:05

@elwood: Nézzétek meg full hangerőn a Ghostbusters néger felirattal és akkor nem lesz szellemképes a tévékészülék. Az iwiwen tanácsolták nekem is és bejött.

vigosz 2011.03.09. 08:33:46

@upc on-line: Tisztelt UPC on-line!

A hagyományos felbontású (SD) műsorok HDMI csatlakozón keresztül jellemzően jobb minőségben élvezhetőek, mint egy digitális-analóg-digitális átalakítás eredményeképpen. A felskálázó áramkör minősége változó, egyes esetekben vevődekóder (az önök szóhasználatában médiabox) jobb minőségű, más esetekben a televízió sajátja. De mindkét eset jobb, mint egy köztes, felesleges konverzió, ami műszakilag és vizuálisan is ront a kép minőségén.

A valódi és jó megoldás az lenne, ha nem lenne egymáshoz párosítva a korlátozott hozzáférést biztosító chipkártya és a vevődekóder, hanem más szolgáltatókhoz hasonlóan szabadon, a felhasználó Conax, Nagra... moduljában, a tévébe helyezve lenne nézhető a műsor. Ha a néző igényt tartana a szolgáltatói vevődekóderre, akkor még mindig biztosíthatnák neki, a jelenlegi módon.

vigosz 2011.03.09. 08:38:51

@vigosz: kiegészítve az előző hozzászolásomat szeretném felhívni a figyelmet, hogy (SD adások esetén) is a legjobb megoldás az, amikor a HD jelet megkaphatja minden néző. A televízió stúdióban SD-ről HD-ra felkonvertált jel vitathatatlanul, és látványosan jobb képminőséget eredményez, mint bármilyen, különféle eljárásokkal jelentős mértékben tömörített SD kép az adáslánc végén megvalósított felskálázással.

Legalább a közszolgálati műsorok esetén biztosítani kellene, hogy a néző a HD jelet automatikusan megkapja a digitális előfizetés részeként.

Jelenleg azért vesz igénybe igen jelentős számú tévénéző földfelszíni digitális műsorszóró szolgáltatást (MinDigTV) a meglévő kábeltévé előfizetése mellett, mert a kábeles szolgáltatója csak felár ellenében biztosítja a ténylegesen jó minőséget.

vigosz 2011.03.09. 08:39:52

@j311: ez erőfölénnyel való visszaélés :)

elwood 2011.03.09. 08:40:27

@j311: furi. nekem hd van. szinte sosem láttam kockásodást. adója is válogathatja, de elhiszem amit mondasz.

új tévékre hd csomagot érdemes venni.

az itt fröcsögő userekkel szemben sztem sok szép jó minőségű csatornájuk van, és egyre több HD

a felvevős box meg egész kényelmes

mielőtt boldog ügyfél leszek kénytelen vagyok megjegyezni, hogy a csatornák egyéni sorrendbe rakása meghaladja a box fw írók képességeit (XXI. században vagyunk ha jól emlékszem), a menürendszere pedig egy Commodore 64-re készült

elwood 2011.03.09. 08:44:06

@Zabalint: "Filmek? Le lehet tölteni a netről. Zenei műsor? Annyi zenét és klippet szedek le, amennyit akarok, ... Valaki árulja már el mégis mi a francra jó a TV, amit számítógéppel és nettel nem lehet megoldani? "

ööö ... izé .. legális ? ... ezt a szót ismeri még valaki ?

j311 2011.03.09. 08:53:46

@vigosz: Jaj, dehogy. Mehetsz másik szolgáltatóhoz is. Ha elérhető... :D

@elwood: Az elmúlt 10 évben (vagy nemtom mióta van tányéros TV itthon) nem sikerült megoldani az átrendezést. Ezt a hiányosságot a kábeles digitális adásoknál sem sikerült eltüntetni.

Többi digitális szolgáltatónál lehet sorrendet változtatni?

elwood 2011.03.09. 08:55:06

@EÖ: én rovarirtókat akik folyton ajánlkoznak kérdeztem meg, hogy szellimrtást tudnak-e, mondták persze, ketten jöttek nagy puttonnyal a hátukon, ki kellett menni egy időre

azóta nincs tévém, igaz a szellemképet is elvitték

vigosz 2011.03.09. 09:12:07

@elwood: nem vitatom, hogy a médiaboxok menüje az esetek többségében jól használható.

Nem csak a sorrendbe rakás (kedvencek) a probléma, hanem az, hogy sokszor ezt is törli egy frissítés. De a legnagyobb gond, hogy nem lehet teljesen egyedi digitális csomagot összeállítani.

cicmen (törölt) 2011.03.09. 09:42:13

Csak annyit szeretnék közbevetni, hogy engem egyszer eléggé megrázott egy antennakábel. Hogy az most digitális volt, vagy analóg, azt nem tudom. :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.03.09. 09:43:36

@Kulics: Kivéve (legalábbis Debrecenben) a National Geografic adása, ami homályos is, hangyás is, mert a vidióták ugyanazon a frekvencián adják, mint a digitális baromságokat. Csak azt nem tudja senki, hogy miért.

Sün Kolléga Úr!
Ha megkérhetnélek a UPC műszaki és mérnöki gárdájánál egy-egy digitális és anállóg-, valamint húgycső- és szívkatéterezésre, sok-sok pontosító tolatással...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.03.09. 09:59:17

@cicmen: "engem egyszer eléggé megrázott egy antennakábel. Hogy az most digitális volt, vagy analóg"

Analóg szinuszos 230 V.

A gyenge- és erősáramú kábeleket külön csőben kell vezetni, különben ha a szigetelés sérül, átlép az egyik a másikba.

A TWA 800 repülőjárat utasait még sokkal jobban megrázta ez a hiba.

cicmen (törölt) 2011.03.09. 10:03:59

@atpijkamo: Analóg szinuszos 230 V.

Az nem lehetett! Ne mondd már! Koszinuszos lett a fülem tőle!

elwood 2011.03.09. 10:15:58

@vigosz: az egyedileg összeválogatott csomagról sokan beszéltek már, a költségeket ugyanúgy ki kéne termelni, jó drágán mérnék az egyedi csatornákat és eredményképpen sokkal kevesebb csatornáért fizetnél ugyanannyit

cicmen (törölt) 2011.03.09. 10:20:27

@atpijkamo: A TWA 800 repülőjárat utasait még sokkal jobban megrázta ez a hiba.

Becsípte a pöcsüket a blankoló fogó?

cicmen (törölt) 2011.03.09. 10:20:27

@atpijkamo: A TWA 800 repülőjárat utasait még sokkal jobban megrázta ez a hiba.

Becsípte a pöcsüket a blankoló fogó?

vigosz 2011.03.09. 10:24:18

@elwood: de legalább azt nézném, amire szükségem van. Ha például nem érdekel a sport, de szeretnék több ismeretterjesztőt, vagy filmet, akkor legyen rá lehetőségem, akár azon az áron is, hogy egy csatornára vetítve többet fizetek. Nem szeretnék olyanért fizetni, ami nem érdekel, és nem szeretnék aránytalanul többet fizetni olyanért, ami viszont érdekel.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.03.09. 10:34:05

@cicmen: Az üzemenyegtartályban vezettek gyengeáramú vezetékeket. Azok máshol meg erősáramú vezetékekkel futottak együtt. A szigetelések elöregedtek, minden áram mindenhova ment, és az üzemenyegtartályban keletkezett szikra emelkedés közben szétrobbantotta a gépet.

cicmen (törölt) 2011.03.09. 10:41:46

@atpijkamo:minden áram mindenhova ment,

Morbid tudom, de nem hagyom ki.
Nem vették észre, hogy recseg a fülhallgatóban a Buddy Holly szám?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.03.09. 11:26:28

@cicmen: Érdekes repülésbiztonsági problémát feszegetsz. Nevezetesen, hogy mennyi és milyen hibának kell jelentkeznie ahhoz, hogy a pilóta a kényszerleszállás mellett döntsön.

Például a műhorizont hibájától még vígan lehet repülgetni, de zuhant le már emiatt gép.

A konkrét esetre visszatérve. Az adatrögzítő fekete doboz felvételein hallhatóak kattogások, ami feltehetőleg a hibát jelezte, de két kattanás miatt nem fog a pilóta leszállni. Különben ideje se volt már elég.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.03.09. 11:42:28

@atpijkamo: Az erősítő a jelet eléggé felspanolja, elég jó szikra tud átugrani a kábel közepe és a földelt árnyékolás között. Ha lesz időm, és eszembe jut, megmérem.

SomethinWild 2011.03.09. 13:32:23

@j311: Nem lehet a sorrendet változtatni, viszont lehet kedvenceket felvenni és csak azok között lapozni. Azoknak a sorrendjét te határozhatod meg (UPC-ről és DIGITÁLIS beltéri egységről beszélek).
Nem értem amúgy a nagy sírás-rívást. Komolyan az a probléma, hogy a sima max. 756*576 képpontos jelet digitálisan vagy analóg módon megkapva skálázza fel a tévég mondjuk 1920*1080-ra? Így is rossz és úgy is rossz. Az alap SD jel (analóg) továbbítására bőven jó a SCART csati. Ha ennyire minőség-mániások vagyunk, akkor fizessünk elő a HD adásokra és csatlakoztassunk HD-s beltérit HD-s tévéhez. Minden más max félmegoldás.

Amúgy fentebb az UPC ügyfélszolgálat leírta, hogy kaphat az ügyfél HDMI-s settopboxot. Utána nézheti a kedves ügyfél a valóvilágot felskálázott hádében.

j311 2011.03.09. 16:41:03

@SomethinWild: A SCART egy 40 éves analóg technológia. Ha nekem azt mondja a UPC, hogy _digitális_ TV-t ad, akkor a szolgáltatás átadási pontja ne _analóg_ legyen!
A SCART-HDMI problémától függetlenül is gyengébb a digitális SD adások minősége, mint az analógé. Legalábbis az én szemem így látja.

Fentebb a UPC ügyfélszolga nem merte leírni, hogy az alapcsomaghoz HDMI-csatlakozós STB-t kapni +2k HUF-ért lehet. Miért van olyan érzésem, hogy próbálta ezt az évi 24k HUF-os lehúzást elsunnyogni?

Sztrigi 2011.03.09. 16:42:52

Ha már fogy. védelem akkor már inkább az invitel,ott ha hűség lejárta előtt felhívnak, ki ne ejtsétek a szátokon a "talán","majd meggondolom",de még a "hívjanak később vissza mondatot" sem.Úgy átb.nak ahogy kell!Na ott tényleg trágyán működnek a dolgok. A upc digire még elsők között váltottam és a mai napig megvagyok elégedve velük! A kép és szolgáltatás is jobb,pedig nem hd-s előfizetésem van! Ár érték arányban jobban megéri mint a digi!

SomethinWild 2011.03.09. 17:08:25

@j311: Míg a technikai résszel némileg egyetértek (a lehúzós rész meg nem érdekel), még mindig nem értem, hogy miért kell ragaszkodni a normális felbontású adás HDMI kábelen történő átviteléhez. Egész minimális mértékben lehet, hogy jobb a kép, de ebből ilyen felhajtást csinálni több, mint felesleges. A HDMI kábeles beltérihez HD adás (ergo HD előfizetés) dukál. A többi meg vihar a homokozóban.

j311 2011.03.09. 18:00:10

@SomethinWild: Azért kell a HDMI-hez ragaszkodni, mert a UPC digitális TV-t árul. Szvsz akkor kapok digitális TV adást, ha az átadási ponton digitális jelet ad a szolgáltató.
Ennyi erővel az analóg TV-t is lehetne digitálisnak nevezni, mert van olyan része a rendszernek, ahol digitális formában továbbítják az adást.

Xezs 2011.03.09. 18:16:09

@SomethinWild: Mondjuk azért kell a digitális adás, mert tegyük fel van egy hiperszuper kurvadrága tévéd, ami a digitális jelet nagyon szépen tudja feldolgozni.

Erre mit kap a vásárló? Az egyik legolcsóbb set-top-boxot, ami valami ordenáré gagyi módon alakítja a digitális képet analóggá, így aztán hiába van szuper tévéd, megette a fene, mert szar jelet kap.

Nekem nincs digitális adás a lakásomban, de ha lenne, elvárnám, hogy a televeízióig digitális legyen és ne csak a UPC beltéri dobozáig.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.09. 18:36:41

@elwood: Rendes fizu? Jó TV műsor? :D
Hálivúd meg él és virul.

Leon 2011.03.09. 18:51:24

@Xezs: Ha hiperszuper kurvadrága TV+d van, vegyél hozzá HD adást azt digitálisan fogod megkapni.. faszt kell azon ömlengeni, hogy nem kapod ugyanannyiért a két szolgáltatást.... Digitálisnak számít az is, hogy fel tudod venni... visszatekerheted, mert addig digitális, kösd össze cérnálav a tv-t meg a STB-t, őket nem érdekli, neked ott van a dobozban digitálisan. Ha a TV-n is kell fizesd ki, SAJNOS így működik ez a világ....

Mégegyszer, nem azt mondom, nem genyók, csak azt, hogy ennél nagyobb gondok is vannak... Meg a fullhdkurvadrágatv + olcsócsomag.. hát nagy agyra vall azért..

j311 2011.03.09. 19:02:41

@Leon: Ha az előfizetők nem követelik meg, hogy alapáron HDMI-t kapjanak, akkor a UPC addig folytatja az évi 24k HUF-os lehúzást ameddig akarja.
Minél többször hallja, hogy "Nem fizetek elő digitális TV-re, mert nincs HDMI kimenet az STB-n.", annál előbb lesz HDMI alapáron.
Ha birka módon a többség kifizeti a plusz díjat, akkor a UPC örül és leszarja azt a pár embert, aki nem teszi.

SomethinWild 2011.03.09. 19:53:45

@Xezs: Van egy hiperszuper kurvadrága tévéd, de sajnálod a havi plusz kétezret a HD csomagra? Ejj... ezt hadd ne véleményezzem :)

Xezs 2011.03.09. 19:59:53

Nem értitek. Itt az a lényeg, hogy digitálisnak hirdetik azt, ami igazából nem az.

Én is mondhatnám hogy "hőtött italok kaphatók" aztán a végfelhasználó meg panaszkodna, hogy dehát ez meleg.

Én meg azt mondanám, hogy hja kérem, a raktárban még hideg volt.

Ez ugyanaz a kategória, mert te hiába panaszkodsz, hogy analóg jelet kapsz a tévédre, a UPC annyit mond, hogy hja kérem, de a dobozig digitális. Ezzel meg kb. kitörölheted a segged.

Mondja azt a UPC, hogy ez a csomag egy analóg szolgáltatást ad, és szerintem nincs probléma.

Nem a kétezer forinton van a hangsúly, hanem a csomag megtévesztő elnevezésén.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.03.10. 15:29:34

Pomázon sem megy a dolog telefonvonal nélkül.
Mondtam hogy havernak ugyanez COAX kábelen jön, mondták hogy lehetetetlen. Erősködtem, na ERRE mrá nagynehezen kinyögi a szaki, hogy hát POMÁZON lehetetlen, máshol már működik.
Szóval vna ahol már koaxon is jön a kábel, de nem mindenhol.

Mindenki egyenlő.
Minen falu/város gyermeke.
Legalábbis: nagyjából.
Én hátrányos helyzetű vagyok, legalábbis UPC-szemmel nézve.
Leszarom.

ave 2011.03.16. 12:09:18

>meglehetősen gagyi SCART

ATYAURISTEN!! A SCART mint gagyi. Mindjart az analog kompozit is gagyi lesz?

A SCART-tal szuper SD kepet lehet nezni.
Akarhogy rugozol is, az SD felbontason/szineken semmi eszreveheto romlast nem okoz az analog kabel.

>A kép minősége jelenleg rosszabb, mint a korábbi analóg KTV csomagnál volt.
Ez ordas kamu. No contest.

Azt hittem a valodi problemat fogod megreklamalni, marmint hogy botranyos egyes csatornak video szavszelessege.
Pl. Eurosporton gyorsan valtozo kepet hasznalo sportkozvetitesek alatt (pl. kerekpar) olyan kockas a video, mint 93-ban egy internetre kitett JPEG volt.

Ez ugyanis tenyleg botranyos, hogy a digitalis kepminoseg szar.

Vagy ott a snooker. A golyok fele feher, es csak a masik fele szines, mert a szininformacio (chroma) a minel kisebb szavszelesseg miatt joval kisebb felbontasu mint a fenyero (luma).

zeus666 2011.03.21. 20:15:40

Na ne panaszkodjatok annyit, mert nem a UPC Romania kliensei vagytok:P A magyar a románhoz képest minőségi fogyasztóbarát szolgálgató...

Inco 2011.03.23. 15:33:33

Kedves UPC!

Egyszerűen felháborítónak tartom, hogy kényszerítik a fogyasztóikat set-top-box használatára, annak ellenére is, hogy olyan készülékekkel rendelkeznek, amelyek rendelkeznek digitális tunerrel.

Jelenlegi lakhelyemen TV Network előfizetésünk van, ahol van lehetőség arra, hogy mindegyik (erre alkalmas) TV-n digitális (alapcsomagban van több HD-s csatorna is)csatornákat lehessen fogni, set-top-box nélkül.

Nem gondolják, hogy egy ilyen megoldás sokkal humánusabb, mintsem az, hogy 800Ft-ot kérnek el pluszba, minden egyes háztartásban lévő készülékért? Ráadásul a TV meg meg is találja, a digitális csatornákat, set-top box nélkül, csak kódolt jellel. Nem vagyok szakértő, de nem hiszem el, hogy ezt csak set-top boxon keresztül. De hát végül is logikus, gomboljuk az emberekről még plusz tévénként 800Ft-ot.

Sajnos hétvégétől egy olyan helyre költözöm ahol UPC monopólium van. Két olyan készülékünk van, amihez nem kellene set-top-box a digitális adók nézéshez, de az ügyfélszolgálat közölte, hogy nem lehet a set-top-boxos megoldást megkerülni sehogy, és persze, hogy plusz set-top-box 800Ft hó... Szánalmas!!!!!!!!

Nem tudom hova fordulhatnék panaszért, ha valakinek van tippje, kérem ossza meg velem mit lehetne ez ellen tenni?

Legszívesebben elő sem fizetnék semmilyen UPC szolgáltatásra, de internet nélkül nem nagyon lehet élni.

Elszomorító ez a helyzet...

upcfan 2011.03.29. 09:24:37

Tisztelt UPC!
Az önök levele nem felel meg a valóságnak.Erre bizonyíték a velem zajlót beszélgetés (CC-526261/1-2011)az ügy iktatója.Nem adnak hdmi csatlakozós készüléket.

mozesapo 2011.04.06. 23:36:51

@j311: A szemed akkor is analóg marad. :-) Vagy mész a dokihoz átműttetni?

SakmaN · http://www.sargakazi.hu 2011.05.12. 21:59:15

Digitális "minőség" és HD "minőség". Sikítok! Ezeket felejtsük már el! Az én autóm benzines "minőségű", de van dízel "minőségű" is... Szezont a fazonnal...

cicesz 2011.05.14. 18:31:16

Nem igazán vágod a témát kedves Viktor, de ez a bejegyzés annyira jó volt, hogy írj valamit és egyel több sztori legyen itt :)
Tájékozódj, hogy mi a különbség digitális és HD között!... aztán gondold újra, hogy megvagy-e tévesztve. Az ilyen HOMÁROK, mint Te, előbb pattognak, aztán gondolkoznak...
süti beállítások módosítása