Tékozló Homár

Gyerekeket hagyott pácban a BKV és automatája / FRISSÜLT a BKK válaszával

2015.08.27. 09:17 | Homár Hilda | komment

vonaljegy.jpg

Ha az eset felnőttel történik, akkor is idegesítő lenne, de így, hogy gyerekek kerültek önhibájukon kívül megoldhatatlan helyzetbe, egészen elképesztően gázos. Létezik, hogy egy metróállomáson senkinek nincs hatásköre az ilyen extra esetek orvoslására? Inkább úgy túnik, hogy a megoldáson kívül a jóindulat hiányzott leginkább a napból.

Sziasztok,

Gyerekeim kigondolták, hogy ők bíz moziba szeretnének menni. Mivel augusztusra még bérletet nem vettünk ( iskola ugye csak szeptembertől), így úgy engedtük el őket, hogy Újpest Központig ha elmennek akkor ott az automatából vegyenek jegyeket maguknak, mert itthon nem volt annyi, hogy a teljes útra oda-vissza elég legyen. Gyűjtőt kértek, ez volt a leggazdaságosabb megoldás.

Pénzt bedobják, de a jegyekkel van egy kis bibi: vagy fele olyan szélesek mint kellene vagy dupla olyan szélesek, az automata valamiért hibázott és rossz helyen vágta el őket. A 10 jegyből 8 hibás... Persze ezeket kezelni nem lehet, hiszen vagy nem fér bele a jegykezelőbe, vagy túl sovány hozzá... A vastagot persze lehet tépkedni, de kíváncsi lennék egy ilyen jegy látványához mit szólna az ellenőr.

Gyerekek odasétáltak a metró végállomásnál található kasszához, hogy jelezzék, hogy hibás az automata és szeretnének új jegyeket kérni. A válasz: helyszíni segítség nincs, utazzanak el a Rumbach Sebestyén utcai központba ( milyen jeggyel?, természtesen vegyenek újakat oda-vissza), mutassák ott be a hibás jegyeket és majd 30 napon belül történik valami. Mivel moziba mentek, így erre épp nem volt szabadidejük, illetve mivel kiskorúak úgysem tudták volna elintézni.

Telefonon gyorsan felhívtuk a BKV telefonszámát, ami az automatán volt látható. A hölgy 30 napos ügyintézéssel ígérte, hogy utána néznek és ha jogos majd visszautalják a hibás jegyek árát. Ha addig utazni szeretnék? Semmi gond, vegyek ismét jegyet, azaz fáradjak ismét a kasszához csengetni :). természetesen a hibás jegyeket tegyem el, mert lehet, hogy 30 nap múlva majd még külön be kell vinnem őket a Rumbachba. Amihez persze vagy ismét új jegyeket veszek, vagy fizetem az üzemanyagot és a parkolást...

Nagyon távoli megoldás lenne, hogy a helyszínen lévő saját alkalmazottuk egyből ellenőrizze a probléma meglétét és orvosolja azt (adjon új jegyeket, a hibásakat pedig vonja be)? Inkább fizessen az utas ismét 3.000 Ft-ot egy új gyűjtőért, hogy azonnal fel is használjon belőle 2 jegyet (Deák tér oda-vissza), és várjon 30 napig a pénzére.

Így szeretünk BKV :)

UPDATE aug.28. 16:11

Elküldtük a BKK-nak a posztot néhány kérdéssel, ezt a választ kaptuk. Azt azért mondanánk, hogy "az összes BKK ügyfélközpont" az 3 db egész Budapesten.

Tisztelt Homár!

Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a tranzakciók számához viszonyítva elenyésző esetben előfordul, hogy az automata nem a megfelelő méretben vágja el a jegyszelvényeket.

Ilyen esetben a hibás szelvényeket az összes BKK ügyfélközpontban cserélik, azok helyett új szelvényeket adnak. A helyesen vágott szelvények pedig természetesen felhasználhatók utazásra.

Üdvözlettel,

Budapesti Közlekedési Központ
BKK Kommunikáció

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Antalbaba 2015.08.27. 09:21:36

Szokás szerint csak azt tanácsolnám, hogy ahol csak van még "néni", vegyük igénybe az automata helyett. Lehet, hogy még mindig pokróc némelyik, de nem ad ki fél jegyet, nem tűnik el róla a tinta, visszaad papírpénzből /meg egyáltalán/ és a kártyát sem nyeli be;-)

Lalikám 2015.08.27. 09:30:14

Migránsoknak kellett volna tettetniük magukat, azoknak mindent szabad...

Manyecska 2015.08.27. 09:31:14

Nem olvastam még a poszt de nekem 50 foringyómat simán nem adta vissza múltkor tanúim vannak rá! Dobjátok össze lécciléccilécci xd

penzor 2015.08.27. 09:33:10

ATNIM? Mii? Nem értem. Jaa, MINTA!
Gyűjtő, mi? Máshol meg 1db vonaljegy árából esznek egész nap. Ezt az összevetést sosem bírom kihagyni, de az igazság az, hogy nem is akarom. Kontraszt!
@Antalbaba: nem mondod, hogy egy fos nap után még pluszpokrócságra vágysz egy szerencsétlen életű jegyelárusítótól, aki hiperintellinges módon rajtad tölti ki a szarját, mert megteheti, visszavágni meg csak úgy tudnál, ha lemennél a szintyére. Fasznak se kell ez. Örökké a morális és mentális posvány nem hogy szivárog, zubog abból a városból. Jó lehet ott élni.
@Józsi, a köcsög: balkáni gócpont.
Egy gyűjtő árából meg egy hétig.

Manyecska 2015.08.27. 09:36:18

Hát minden automata mellé nénit állítani képtelenség de egy-egy szír belefér a automatába...

Terézágyú 2015.08.27. 09:40:55

A posztolónak teljesen igaza van - de sajnos az automaták éppen azért lettek beállítva, hogy az állomáson ember ne foglalkozzon a jegyekkel.
Hogy ott volt emberes elárusító is? (Azontúl, hogy eleve oda kellett volna menni) Na ja, de egy sima pénztáros mit tegyen ezzel? Őneki annyi a dolga és a lehetősége, hogy a kasszában az eladott jegyek/bérletek értéke benne legyen a kasszában. Ennyit tud és ennyit szabad tenni.

Nyilván sokkal emberségesebb/utasbarátabb/stb. lenne a békávé, ha bármelyik pénztárosnő el tudná ezt intézni. De nem tudja. Evvan. Ez egy naaagy, központosított cég, minden kis dolgozónak ki van adva, hogy mit tehet és mit nem tehet.

Aki szerint külföldön igen, az írja meg, hogy ott hogy csinálják...

Antalbaba 2015.08.27. 09:43:14

@penzor: most volt szavazás valamelyik oldalon, hogy mi volt a fő attrakció a Jégbüfében? Hát a kasszásnéni a kirakatban;-)))
Ugyanígy tartsuk már életben a BKV-s néniket a kalitkákban - igazi nyögdíjas állások!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.08.27. 09:43:55

Prágában működik, Debrecenben működik: hülyeség Pesten közlekedni.

Manyecska 2015.08.27. 09:46:06

@Antalbaba: mogorva nyögdíjas nénik nem kellenek. Főleg a Jabba-szerű amelyik a hasától nem fér az asztalhoz azt elb..sza a pecsételést a gyerek bérletén /megtörtént/ azt még ő húzta a száját mer nem láccódott rendesen a dátum vége..áááá!

Antalbaba 2015.08.27. 09:46:57

@Terézágyú: az a kérdés, mit csinálna, ha az ő "gépecskéje" nyomtatná ki rosszul a cuccot? Akkor is elküldene isten hírével? Mert ha azt meg tudná oldani, akkor ezt is. Ha nem, akkor meg max. rendőrt hívnék, mert biza ki lettem rabolva (se pénz, se posztó...) - de ezt egy ótómatával nehéz leboxolni:-(

Manyecska 2015.08.27. 09:47:05

@Antalbaba: merhogy mondtam nem fizetem ki és de ellenben hívja a főnökjét ne kötözködjön velem. Naugye.

Antalbaba 2015.08.27. 09:48:05

@Manyecska: a Nyugatiban fiatal csajszik vannak - igény szerint;-)

sarostehen 2015.08.27. 09:49:58

Ha amúgy is volt pénztár.. miért nem ott vették meg a gyűjtőt?? Automatából olcsóbb??

Manyecska 2015.08.27. 09:50:07

@Antalbaba: Első voltál náluk is? :DDD

Manyecska 2015.08.27. 09:51:31

@sarostehen: fiam is imádja ezek a mai fiatalok mán ilyenek! Monnyuk én is a bérletemet is meg a kiegészítő jegyeket a zautomatából veszem.

penzor 2015.08.27. 09:54:06

@Kitalátor (másként) gondolkodó: így van! Ha a fővízfejvárosban szeretnél valahova eljutni, előbb menj le közlekedni Debrecenbe, vagy fel, külföldre! déiksz
@Antalbaba: melyik az az oldal? Át kell igazolnom, ez már nem a régi! Ótómatával boxolni egyáltalába nem nehéz. Csak fájdalmas.
@Manyecska: és ha főnök gyanánt egy mégnagyobb jabbát kapsz? Különben te vagy a hibás, minek van gyereked, hát nem? Soxor érzem, látom azt, hogy egyes munkavállalóknak baromira nem kell(ene) az a betöltött feladat, amit elvileg ellátnak. Elkényelmesedett, szájhúzó buta kis szarok. Átkőn minősítni őket szánhúzóvá téliterepen, csakhogy messzire ne menjünk. Előttem is van már Lúdas Matyi sztájlban a karikatúra; véresszájú-nagyszájú, csüngőhasú nőstényjabba befogva a szán elé. Szövegbuborékban nem tudom mi van, azt nem látja a képzeletem.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2015.08.27. 09:54:32

Nyomtatni köll otthon jegyet, oszt ollóval méretre vágni!!4

Terézágyú 2015.08.27. 09:55:21

@Antalbaba:
"az a kérdés, mit csinálna, ha az ő "gépecskéje" nyomtatná ki rosszul a cuccot? Akkor is elküldene isten hírével? "

Nem. Mert az az övé valóban. Ott előtte romlik el. De az automatához gondolom semmi köze, elő is van írva neki, hogy azzal nem kell/szabad foglalkoznia.

Manyecska 2015.08.27. 09:58:44

@penzor: múltkor /pár éve/ kértem kiegészítő jegyet Solymárig /igen/, asszongya HOVÁ??? :DDD há mondom ez hülye...buszvégállomás, mellesleg igaz a HÉV-et nézi a kalickájából egész nap gondolta elvezették mán odáig Solymár-Pomáz-Szentendre útvonal, kis kerülővel:DDD..
Most őszintén az automata legalább nem pofázik vissza...

Manyecska 2015.08.27. 10:00:13

@penzor: monnyuk jó nagy ívben kerülne a HÉV nem??:DDDD De legalább munkahelyet teremtünk az afrikai szíreknek itt :D

Terézágyú 2015.08.27. 10:00:19

@Manyecska:
"Most őszintén az automata legalább nem pofázik vissza... "

Iiiiigen, máskor meg az a baj, hogy "mé nem szót a péztárosnő, amikó vettem a jegyet?"

Manyecska 2015.08.27. 10:02:07

@Terézágyú: NEKEM nem az a bajom, a többi meg le van szarva.:D
Mellesleg mexüntették a 2 km-es kieg.jegyet most 5 km-est kellene vennem. Na ezért járok kocsival vidékre LE.:P

Manyecska 2015.08.27. 10:03:07

@Terézágyú: most érted nem a hülyékről beszélünk. Beszélgessenek kötésmintákról, stb.stb...Hánem?

2015.08.27. 10:04:25

SZvsz nem pénztár volt, pénztárosnénivel, hanem valami forgalmi ügyeletes, aki pl. le tudja állítani a mozgólépcsőt vagy ilyesmi (azt gondolom kötelező tartani) Ez az ember simán cserélhetné a jegyet, ha az automata szart ad ki. Vagy adhatna egy igazolást, amivel egy utat utazni lehet.

Egyébként nem egyedi a dolog: engem kétszer sikerült megbüntetni parkolással úgy, hogy egyszer volt mobillal váltott parkolójegyem, de az őr nem nézte meg, és büntetett, másodjára meg úgy, hogy nem volt apróm, és míg váltani voltam a boltban, akkor rakta fel a cetlit, de öt percen belül így is megváltottam. Ugye mindkétszer egyből irány a parkolótársaság irodája ("szerencsém" volt, hogy mindkétszer a közelben volt, egyszerűbb volt egyből elintézni, mint valamikor majd visszamenni) Tehát mit tesz a szabálykövető autós? Hát újabb parkolójegyet vált, ami arra kell, hogy míg elintézi a jogtalan büntetés érvénytelenítését az irodában, ne büntessék meg újra.... mindkétszer megkérdeztem az ügyfélszolgálatos hölgyeket, hogy miért is kell nekem újabb százasokat költenem arra, hogy elintézzem, amit az emberül elbaszott, de csak vállvonogatást kaptam.

CID. 2015.08.27. 10:07:24

@Manyecska: Szar lehet szembesülni a dologgal, hogy valaki többet dumál, mint te :D

Arra kíváncsi lennék, ha minden jegyárusitó visszaváltaná a jegyeket, azok közül mennyi lenne hamis?

Manyecska 2015.08.27. 10:08:08

@Los Alamuszi: Igen. Mindenhol van, ügyelet is!! Van ilyen barátom, tavaly, "felszíni metróellenőrzés" címszóval randiztunk a Ligetben..

Terézágyú 2015.08.27. 10:08:30

@Los Alamuszi:
"Ez az ember simán cserélhetné a jegyet, ha az automata szart ad ki."

Ha eleve nem foglalzik, mert nem foglalkozhat jegyeladással, akkor miért lenne nála "csere"-jegy????? Amivel ugye el kéne számolnia rendszeresen.

"Vagy adhatna egy igazolást, amivel egy utat utazni lehet."
Kérdés, hogy jogosult-e minősíteni, hogy egy automata elromlott stb.

Bürokrácia, emberek...

Manyecska 2015.08.27. 10:09:32

@CID.: mér váltaná vissza ami hamis?? csinál magának másikat.:XD Nem? OFF

CID. 2015.08.27. 10:13:25

@Manyecska: Azzal nem biztos, hogy tud fizetni a kocsmában ;)

2015.08.27. 10:13:30

@Manyecska: Mellesleg mexüntették a 2 km-es kieg.jegyet most 5 km-est kellene vennem. Na ezért járok kocsival vidékre LE.:P

Két kilométeres jegy? Hogy fért a retikülödbe?

Atörökk 2015.08.27. 10:16:24

Eddig csak vonatjegyet vettem automatából, ott soha nem volt gond.

Ezt tényleg megoldhatnák, ha már egy csomó pénztár bezárt.

Terézágyú 2015.08.27. 10:16:30

@Cicmen:
"Két kilométeres jegy? Hogy fért a retikülödbe? "

És ez csak a kiegészítő jegy! Hát még milyen hosszú lehet a rendes!

CID. 2015.08.27. 10:37:46

@Cicmen: baszki, egy női retikülben bármi elfér :D

penzor 2015.08.27. 10:43:51

@CID.: tartalékbugyi is, ami sosem maradhat ki? Meg várjál, mi a másik...
@Józsi, a köcsög: nem volt jó, 20 percre leáldozott az elektromos szolgáltatás, ezalatt a szomszéd csaj lepippantott, mondván, ez a kárpótolás, de én azért megindítom a pert!!!(+!)

Manyecska tényleg sokat beszél?

AtiSnatch 2015.08.27. 10:45:21

BKK - Be Kell Kúrni az jegypénztár ablakát.

penzor 2015.08.27. 10:47:04

@AtiSnatch: gyémántporos kúrófejjel?

További magyar hang 2015.08.27. 10:54:17

Mivel volt a helyszínen jegyárusító kassza, ezért meg is van a megoldás. Kasszásnéni:
"Oh, ez valóban hibás, tessék, itt egy hibátlan. A hibásat hagyjátok itt, majd mi, a BKK, ezt lerendezzük cégen belül. Elnézést a kellemetlenségért, tobvábbi jó utazást kívánok! Sziasztok!"

penzor 2015.08.27. 11:01:01

@További magyar hang: ilyen magyar nyelven nem játszódik le, az tuti. Még a te magyarhangodon sem!
@Józsi, a köcsög: szoktam, hamár annyiba kerül, amennyibe. Ecer voltam 1hölggyel moziszínházban, a végén nem tudta milyen filmet látott, az milyen. No nem míveltem vele semmit, csak agyalt, vagy mi.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.08.27. 11:13:49

@penzor: Pedig tudhatná már vénségére, hogy tele szájjal nem illik beszélni...

killerkaller 2015.08.27. 11:21:39

Normális automata ilyen esetben sztrájkol, és meg is üzeni: ERROR

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2015.08.27. 11:26:18

ez a BKV-BKK ellentét, az automata BKK-s a metrónál meg BKV-sok vannak, azaz direkt leszarják, sőt még örülnek is a BKK bénázásnak

2015.08.27. 11:29:55

@Terézágyú:
Akkor viszont szarul van az egész megszervezve, a jegyeladáshoz magához nem kell ember, arra ott az autómata, ha a pénztáros csak ugyanezt tudja, akkor a munkaköre felesleges. Ha már ott van az automaták közelében, igenis bővíteni kellene a munkakörét.

McZozo 2015.08.27. 11:31:51

@Terézágyú:
kulfoldon igen muxik de itt egy rendszere van rakva. volt hogy valamit eltolt az automata es cask masnap vettem eszre akkor odamentem a kasszasnenihez aki lehuzta az oysterem maganal es latta azonnal a kozponti rendszerbol mi a nyugom . ha ezt par napon belul teszem nala akkor ott helyben javitja, ha egy hettel kesobb akkor mar nem tud belenyulni o cask tovabbitja kozpontba akik par napon belul jovairjak kozpontilag

McZozo 2015.08.27. 11:38:08

Igazat adok a posztolonak de, a problema sajnos ott van tudtommal hogy mig a kasszas neni bkk alkalmazott (jo esetben, mert van hogy o is alvallalkozo pl ujpesten igy volt), addig az automatat valami csokos rablobanda mukodteti aki csak atteteleen szerzodott a bkk val. Ezert nem tud a neni a kasszaban segiteni mert neki semmi koze a rabloceghez, jogugyileg ket kulon vallalat. olyan mintha mondjuk cba ba veszel egy sort es a tescoba viszed vissza merhogy a tesco is arul sort alapon. ettol meg igazad van es pofatlansag hogy senki nem tud segiteni zaros hataridon belul

Terézágyú 2015.08.27. 11:39:55

@nagybalfasz:
"ha a pénztáros csak ugyanezt tudja, akkor a munkaköre felesleges."

Annyival tud többet, hogy ő rögtön észrevette volna a hibát, és nem adta volna oda a vevőnek a rossz jegyet.

Ez a hátránya az otomatáknak.

Egyébként igen, szervezés. Éppen afelé haladunk ugyebár (a nagyobb cégeknél és az államigazgatásban is), hogy minden alkalmazottnak egyre több önálló döntésre van joga a hatékonyabb és emberbarátibb működés érdekében.
Még pár év minden problema megoldódik a jelenlegi fejlesztések hatására.
Ugyebár.

Terézágyú 2015.08.27. 11:42:40

@McZozo:
"addig az automatat valami csokos rablobanda mukodteti aki csak atteteleen szerzodott a bkk val. Ezert nem tud a neni a kasszaban segiteni"

na ja. én simán el tudom képzelni, hogy egy sima békávés még egy cetlit se tűzhet ki az elromlott otomatára, ha észreveszi, hogy baj van...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.08.27. 11:43:06

@penzor: Több megoldás is van:
- gyalog
- kerékpárral
- autóval
- motorral
- elköltözés
- ügyintézés máshol
Nagyon szűk azoknak az ügyeknek a köre, amelyeket csak a székletesfővárosban lehet intézni, és azok általában kizárják a tömegnyomorközlekedést.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2015.08.27. 11:46:50

egyébként meg normális gyerek torrentezik és nem megy moziba...

Manyecska 2015.08.27. 11:48:50

@Kitalátor (másként) gondolkodó: kössssz. nem mindenki hülyül meg öregkorára mint te..xd@penzor: feltéve ha van kihez ugye. Pl.emberek közt igen!

McZozo 2015.08.27. 11:51:43

@Terézágyú: siman, ha kituzi a cetlit hogy rossz ki dobna bele penzt:) ezzel megkarositja a rablobandat es elbucsuzhat a jo kis futott uveg akvariumatol :)

Szemi Alsafejri 2015.08.27. 12:12:33

Srácok, tanuljatok meg bliccelni!

Pl. Csak akkor lyukasztasz, ha felszáll a kontroll. Értéke 1 pont

Ha a kontroll 2 méteren belül van és lát, az a 3 pontos lyukasztó- technika

De ha van időd, leszállhatsz és mehetsz tovább a következővel, ez a Macska-egér-technika. Értéke 2 pont

Ha "nincsenek nálad az irataid" bediktálhatod a annak a gyereknek a címét aki piszkál a suliban, (neki megy a csekk) ez az 5 pontos Nagyszamár/Joker- technika

Ha már elkaptak, akkor sincs baj. Ha a kontroll kezéből kirántod a karodat, majd a kocsik között futva lerázod, az a Usain Bolt-technika. (10 pontot ér)

Metrónál a lezárt álló mozgólépcsőn, a kontroll háta mögött is leszaladhatsz, ez a Fától az erdőt-technika. értéke 8 pont

Profiknak ott a tujázás, amikor a villamos hátuljára, a tujára(ütköző) felkapaszkodva utazol. (Kizárólag profiknak, ha elrontod akár bele is halhatsz, ha elkapnak akkor be is vihetnek a fakabátok.)

A pontokat számolva versenyezhettek is a haverokkal, hogy ki szerez több pontot 1 jeggyel.

Az én rekordom 1 heti városnézés, mozizás, közért, és suliba járás
!!! 1 jeggyel !!!

Sok sikert!

Manyecska 2015.08.27. 12:36:10

@Szemi Alsafejri: én eladtam a fél vesémet abból mentem a nyúllal a Biszbasz-szigetekre..

Manyecska 2015.08.27. 12:42:37

@Szemi Alsafejri: Nem egyszerűbb ha nem mosdik csak hetente egyszer?? Nincs az az isten aki megközelítené...

McZozo 2015.08.27. 12:52:13

@Szemi Alsafejri:
Csak a metron nehez jukasztani mikor minden ajtonal ket ket ellenor szall fel :)
en a kollegatol kertem el berletet ha napkozbe valahova mennem kellett es a megallobejaratnal levettem a szemuvegem . mivel eleg nagy vagyok sose kotockodtek :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.08.27. 12:59:58

"Ha addig utazni szeretnék? Semmi gond, vegyek ismét jegyet, azaz fáradjak ismét a kasszához csengetni :)"
Az a jegy is hibás lesz, tehát újra...

BKV, mit várunk...?

" Inkább fizessen az utas ismét 3.000 Ft-ot egy új gyűjtőért, hogy azonnal fel is használjon belőle 2 jegyet (Deák tér oda-vissza), és várjon 30 napig a pénzére."
A BKV-t mi tartjuk fenn magunknak... LOL... Beszántani...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.08.27. 13:01:11

Nem kéne pár politikust jegy nélkül lezavarni a metróba, hogy megtudják, mi a valódi élet? :D

@Terézágyú: Látod, ha jegyet veszel, jobban megszívod :D

Manyecska 2015.08.27. 13:03:18

@McZozo: :D Hát figyu, a pááárom hétvégén az enyémmel! akart menni sza én megértem...:) igaz aszonta neki elég a szelvény is. Állítólag@Szemi Alsafejri: tanulj apafej, sikerült múlt héten a metrónál.xdxd Igaz volt nála kettő gyerek. Monnyuk, nekem elég hosszú a hajam az övéhez képest:D

Manyecska 2015.08.27. 13:04:38

@ColT: hámi majd ez ezresér'mentünk fel a sziklákhoz tíz perc menetidő ennyit egy kurva/taxis nem kér.xd

Manyecska 2015.08.27. 13:06:06

@ColT: ja, oda-vissza tíz perc!! Cserébe nem fékezett lefelé a fosőr, tök jó ingyen volt a hullámvasút csak úgy pattogtunk az ülésen mer szarok a hegyen az utak, szétfagy folyton..

Aureliano Buendía 2015.08.27. 13:09:29

@Atörökk: Újpest-Központnál még van kassza. Más kérdés, hogy külön elszámolás, így nem jogosult az ótómatás jegyet visszavenni.
Viszont ott van a Relay is 3 méterre (és még sok helyen).

Manyecska 2015.08.27. 13:48:10

najóvan a párom ma a szülinapjára kap még egy gyűjtőjegyes tömböt kösz a tippet! mozi nem lesz mer egy hete nem láttuk egymást..xd

Dezsike 2015.08.27. 14:09:21

A nagyobb jegyeket be lehet hajtani, úgy beférnek a lyukasztóba, ezt egy bejárati őr mutatta a metrónál régen, amikor újak voltak ezek az automaták és akkor még rendszeresen adtak nagyobb jegyet a kelleténél, de mostanában nem találkoztam ilyennel, kisebbel meg végképp nem. De valószínűleg azt is gond nélkül beveszi a lyukasztó ha megfelelő módon rakod be, az más, hogy a kód olvashatatlan lesz rajta, így megbüntetnek. De miért is én ugráljak azért, mert a BKK automata szar? Bár még ilyen nem fordult elő velem, de ha a jövőben gondom lesz egy automatával szépen megnyomom a segítség gombot és megkérem a túloldalon jelentkezőt, hogy utasítsa a gépet a hibás jegy újranyomására/beragadt visszajáró kiadására. Bár nem sűrűn hangoztatják sehol, de TUDJÁK TÁVIRÁNYÍTANI A GÉPEKET. Ha nem hajlandó rá akkor egy felettes kapcsolását kell kérni, ha máshogy nem megy a szép szóból lassan átváltva üvöltözésbe (mindig szép szóval kell kezdeni, mivel nem az ügyintéző tehet arról, hogy a gép szar, de az a dolga hogy megoldást találjon, ha nem hajlandó együttműködni már jogosan fel lehet háborodni).

penzor 2015.08.27. 15:24:55

@Szemi Alsafejri: !!! Értem. Mi meg már felnõttek vagyunk. !!!

Szemi Alsafejri 2015.08.27. 18:45:33

@McZozo: még a peronon kell kiszúrni őket.
Jellegzetes a viselkedésük, az öltözködésük illetve annyi ürge van ahány ajtó.

FDToth 2015.08.27. 20:28:15

Tegnap vettem budapest becs jegyeket nagyszukeimnek a mavtol. Az egy dolog h nem kehet konkret heljeget venni, de az mar nagyon gaz h otthon ezt nem lehet nyomtatni. Tipikus magyar felig-meddig szolgaltatas.
Elmentem hat egy kioskhoz nyomtatni, hugy az idos nagyszuloknek ne kelljen. 3 percig vartam, mire kiirta az automata h kinykmtatva, vegyem el. De nem volt semmi nyomtatva. Kerdem a jegypenztarist h most mi van: kifogyott a papir a gepbol es meg nem potoltak, hivjam a mav-startot. Hivom ezeket a szerencsetlenek h most mit csinaljak: aszongya a barom iskoazatlan bunkoja h vegyem meg ujbol (22 volt a ket jegy). Rohogtem egyet, vege meg nekem o, nem? Nagy nehezn felvette a panaszt. Kerdeztem h mikorra varhtom a valaszukat? Nem tudj amegmondani, de nehigy felszalljak jegy nelkul, mert megbunttenek (mintha az en hibam lenne h nincs jegeyem...)
De haply end mert ma kaptam levelet h ujbol mehetek nyomtatni. De mondjuk azert illene ilyenkor karpotlast nyujtani a mavnak, mondjuk visszateritve a helyjegyek arat Esetleg?

Jegkoko 2015.08.27. 20:43:50

Mennyivel egyszerűbb napi jeggyel utazni. Másrészt csak a pénztárból szabad jegyet és bérletet venni. Tele van a net az automatás sztorikkal.

Köldök_szösz 2015.08.27. 21:08:59

@Manyecska: ez az ember mindig hülye volt szerintem.

Doryyka 2015.08.27. 21:36:01

@Terézágyú: Zürichben igy: negy eve itt elünk, latogatoink voltak epp. Napijegyet akartam venni itt nalunk az automatabol, egy kedvezmenyeset es egy teljes arut, de tevedesböl ket kedvezmenyeset vettem. Sebaj, elmentünk a legközelebbi jegypenztarhoz. Elmondtam a neninek, mi törtent, elöször kicsit aggodalmaskodott, mivel az ervenyesseginidö mar ketyegett, de aztan tisztaztuk, hogy nekem kellene a jegy, csak teljes aru. Ezek utan visszavasarolta tölem a rosszat, majd a különbözetet kifizetve kaptam a jot. Es nem valami központban, hanem a legközelebbi jegyarusbodeban, ami epp egy kontenerben üzemelt, mert a környeket ledozeroltak es ujjaepitettek a nyaron. Szoval nyugaton igy.

savrola 2015.08.28. 00:07:04

Nem úgy van, hogy a hibás termék árát 3 napon belül kötelesek visszafizetni?

lioliom 2015.08.28. 08:53:22

Úgy látszik ez Újpesten notórius probláma vagy szándékos extraprofit keresés!Velem ugyanott ugyanez történt csak kb.2 hónapja!Engem is elzavart a pénztáros nő,telefonra nekem is a központokat ajnlották,pl.Kelenföldet!Én megegyeztem velük,hogy beszkennelem a jegyeket.Megtörtént.Visszaírtak,hogy nem jól látják mégis csak be kell vinni!Itt sz...tam le!Azóta nem veszek jegyet automatából!

a klan 2015.08.28. 10:03:37

@Terézágyú: londonban beengedett egy oldalajton a peronor mosolyogva elvette a serult jegyet es bocsanatot kert

lcsaszar 2015.08.28. 14:50:13

Az üvegablak mögött ülő nénitől is lehet jegyet venni, persze. Csak éppen százan állnak sorba, mindegyik ÁFÁ-s számlát kér, ami egyenként tíz perc. A gyerek amúgy is szereti az ilyen kütyüket, érintőképernyő, pénzt beszippant, jegyet nyontat, közben inetraktívan kommunikál.
Gyerekeket becsapni pedig alávaló dolog (itt ugye becsapás történt, pénzt adtak és nem kapták meg érte a szolgáltatást, a cég képviselő pedig hárított).

hobbitroll 2015.08.28. 16:52:20

@bkk ügyfélelhárító: látom nem értitek a problémát. Az ügyfélközpontba is el kell jutni, ami az ügyfeleteknek nem állt szándékában. Ehhez jegyet kell (fel)használnia, ami pénzbe kerül.

Mondjuk itt látok némi lehetőséget a birkák további lehúzására. Cserélhetnétek mondjuk 50Ft/db áron. Elvégre pénzbe kerül az a qrva papír.

@lcsaszar: "...pénzt beszippant..."
szerinted. Pár napja történt a nyugatinál. Ótomata nem szippantotta be a pénzt. Gondoltam szólok a banyának, hogy leadhassa a drótot. Na, az a megoldás, hogy ÉN (TE/Ő/akárki) hívjam fel az ügyfélszolgálatot, és jelentsem be (mer' nekem ingyen van a telefon vagy mi@f@sz?). WTF?! Meg ne javítsam b@zdmeg, hamár itt vagyok?

hobbitroll 2015.08.28. 16:54:01

@lioliom: kezdő. Én meg nem veszek jegyet egyáltalán. Veszek helyette benzint. :P

Csokis · http://csokis.blog.hu 2015.08.28. 18:19:32

@Manyecska: Az automata sem sokkal jobb. Igaz, ez MÁV-os sztori, de egykutya, szocialista nagyvállalat mind, amolyan "rendőr, postás, vasutas" kategória. Szóval a múltkor szervizben volt a kocsim, hát kibumliztam Ferihegyre békávé. Napközben felhívott a szerelő, hogy mehetek az autóért, gondoltam hurrá, itt a vonat, az bevisz a Nyugatiba, onnan a másik Veresegyházra, és havaj. Ferihegyen csak automata van, akartam venni kiegészítőt a bérletemhez. Azt hiszed, lehet? Az automatán nincs olyan opció, ami feladna egy virtuális billentyűzetet, csak az előre megadott úticélokból választhatsz. Szállj le a Nyugatiban, sétálj egy kellemest, vegyél jegyet, és késd le a vonatod. Persze lehet, hogy a kallernál is lehet jegyet venni ilyenkor, de a tököm fog reszkírozni, a MÁV ennél logikusabb esetekben is inkább szarrá bünteti az utast, minthogy logikusan járjon el.

Aureliano Buendía 2015.08.29. 11:35:33

@Hilda: biztos így akartad frissíteni?:)

melaena 2015.08.31. 09:56:28

korrekt a valasz,kb. annyi ,hogy "shit happens"
Egyebkent eleg gyakori itt a homaron a hasonlo sztori.
Az ugyfel probalemaja annyira ritka,egyedi,hogy egy oriasvallalat nem tud mit kezdeni vele,mert ha minden ilyenre kulon utasitasokat adnanak ki, akkor egy atlag dolgozo kikepzese 2 evig tartana,es a munkakezdes elott ivzsgan a jelentkezok kilencven szazaleka megbukna.

lcsaszar 2015.08.31. 11:00:33

Ilyen erővel kiírhatná a BKK az automatáira, hogy pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el. Megvetted a jegyet? Csinálj vele, amit akarsz. Rumbach Sebestyént már mindenki utálja, hála a BKV-nek, vagy hogyishívják.

Szubrina 2016.02.18. 17:02:23

@Terézágyú: Rendben akkor az automatából vásárolt jegyet csak automata ellenőrnek kell bemutiznom, de jó, mert élő embernek, ahhoz semmi köze.:)

Szubrina 2016.02.18. 17:04:12

Különben nekem még pár hónapja öcsém adott ilyen jegyeket, amik kissé szélesebbek voltak a normál jegynél, azt mondja ilyeneket nyomtatott azatómata. Én annyit csináltam, hogy visszahajtottam a lelógó részt és úgy használtam.
Nem tudom kinek jutottak a keskenyebbek, de az tényleg szívás lehet.

Szubrina 2016.02.18. 17:14:21

@Dezsike: Hát ez szép és jó, csak éppen sok lehetőséget ad a visszaélésre, ha majd mindenki benyomkodja a gondot és közli, hogy neki nem adta vissza sötöbö, távirányításban meg majd új jegyet nyomtat a gép olyannak, akinek eredetileg nem is volt jegye...azért ez meg már a ló túlsó oldala.

Szerintem automaták helyett üveges "Marika" nénikre lenne szükség, akiknek most meg nincs munkájuk, a hibásan működő automaták helyett.
süti beállítások módosítása