Tékozló Homár

Horogkeresztes hajgumik

2005.06.25. 16:14 | jackyll | komment
Egy fókuszos anyagra is jó volt a megdöbbentõ erejû hír, hogy horogkeresztet ábrázoló hajgumikat árulnak egy bevásárlóközpontban. Az esetben a rendõrség által is használt "tiltott önkényuralmi jelkép" megfogalmazás azért egy erõteljesen szubjektív ingerküszböt takar, fõleg, ha azt nézzük, senki le nem szarja, hogy egyik kedvenc sörünk logójában a lakosság jelentõs részében legalább olyan rossz emlékeket felkavaró vörös csillag szerepel.
Olvasson tovább!

Fent ülő gecik és lent ülő hangyák - interjú Piluval, a Demszky-gyalázó repperrel

2005.06.24. 13:21 | szily | komment

Ki lesz az egy nap alatt egészen ismertté vált titokzatos repper következő áldozata? De ha már itt tartunk, ki ez a Pilu egyáltalán, aki sokezer olvasónk tetszését elnyerve ütötte-verte - szigorúan verbálisan - a főpolgármestert? Megkerestük és megkérdeztük, egyenesen tőle. Íme az eredmény:

Álmélkodva mozgatjuk ízelt potrohunkat. Csütörtökön kitettük Pilu, a tökismeretlen repper Demszky-gyalázó számát, amit ezrek töltöttek le órák alatt, ezért levelezésbe bonyolódtunk a mesterrel, aki elküldte a régebbi számait is, amiket meghallgattunk és most azt kell, hogy mondjuk, Pilu van olyan jó, mint bármelyik magyar hip-hop sztár.

Olvasson tovább!

Gigantikus új romkocsma a Tûzoltó utcában

Tűzraktár

2005.06.24. 12:05 | szily | komment
Kellemesen ködösek az emlékeim: Földes Index-riporter kötél segítségével mozgásművészeket enged le a negyedik emeletről a táncoló tömeg fölé, a lerobbant gyárépületek között városi biciklisták százai alkoholizálnak, a tetőn fáklyás zsonglőrök zsonglőrködnek, egy kopaszra nyírt lány azt mondja: szemét strukturalista vagy bazmeg. Csütörtök este megnyílt Pest legújabb, egyben messze legnagyobb romkocsmája, Tűzraktár néven, egy festőien lerobbant Tűzoltó utcai gyárkomplexumban. A Homár igazán aktívan bulizott a megnyitón:
Olvasson tovább!

A MoMA építésze Debrecenben

2005.06.24. 11:19 | szily | komment
Erre varrjanak vasbeton tartószerkezetet: jövő hétfőn, 27-én Debrecenben, a Vojtina Bábszínház épületében lehet megbámulni Yoshio Taniguchit, aki sok más mellett a New York-i Modern Művészetek Múzeumának új kiegészítését tervezte. Szóval sztárépítész a javából, naná, hogy nem jön Pestre, Debrecenben viszont akár üveghegyet is építhet, ha Dombi Tibor szülőföldje lesz Európa kulturális fővárosa.

Kártyaletiltás "ingyen"

A Visa Europe CardSystems Solutions elleni hackertámadás után a magyar bankok is letiltatták ügyfeleik érintett kártyáit, de nálunk még ez sem ment zökkenõmentesen, ahogy azt Olvasónk tapasztalta:

Miután felhívott az OTP, hogy én is érintett vagyok és hogy javasolja a kártya letiltását és mindezt ingyen megteszi ha hozzájárulok, két napra rá jött egy kis SMS egy 5000 ft-os letiltási díjról. Felhivtam õket telefonon és azt válaszolták, hogy minden bizonnyal majd jóváírják nekem a letiltási díjat, ám ez azóta sem történt meg.

Olvasson tovább!

Magyaros ropiteszt

CBA/ropi

2005.06.23. 16:40 | gg | komment
Az Index hamar legendássá vált ropitesztjének egyik hõse lett a CBA posztkomcsi ízeket (ez dicséret!) megidézõ terméke, és csak Keki rosszindulatú ellenszenvének köszönhetõen szorult a második helyre. Mivel lakóhelyünk környékét már régen lefedte az üzletlánc, másnap hajnalban már nyitáskor ott toporgunk a bejáratnál, három darab teletöltött bankkártyával a zsebünkben, nagy tételes vásárlásra felkészülve. De hiába, a helyi képviselõ pultjain csak az emberi fogyasztásra alkalmatlan, ám jónevû külföldi terméket kínálja, a verbális üzenetcsere során pedig kiderült, hogy nincs is neki más.
Olvasson tovább!

A halálfej már tök ciki

Vans/Halálfejes pénztárca

2005.06.23. 13:28 | szily | komment
A Homár jelenti: már nem érdemes megpróbálni felugrani a halálfejes vonatra. Mármint olyan fogyasztási cikket vásárolni, amit élethű, stilizált vagy sormintaszerű koponyák díszítenek. (A lábszárcsontok már korábban kimentek a divatból.) A dologról amúgy én magam sem tudtam, így amikor elkopott a pénztárcám, önfeledt tudatlansággal bementem egy Speed boltba és megvettem a fotón látható, halálfejes Van’s-modellt, ami hibátlan pénztárca, azt kivéve, hogy nincs aprópénzrekesze. Még mindig mosolygós voltam, amikor a szerzeményt megmutattam Jackyllnek.
Olvasson tovább!

Pilu Demszkyt gyűlöli

Pilu/Lökd meg demszki!

2005.06.23. 11:56 | szily | komment

Még mindig napi ötször hallgatom meg a szerdán beposztolt vicces angol gyűlöletdalt a londoni metróról, de máris itt egy magyar versenytárs. Az egyelőre titokzatos Pilu maga küldte el weboldalának url-jét, ahol a Lökd meg demszki! című szám lakik.

Úgy kezdődik, hogy:

Van nekem egy városom, úgy hívják, hogy Pest, Ha távolról nézem, egész jól fest, De közelebbrõl szemlélve már látszanak a bajok, Óránként ötszázért, vajon hova parkolok.

Olvasson tovább!

Ezoterikus fényzuhany

Ondine/Electronic Light Shower

2005.06.23. 10:09 | jackyll | komment
Igazi ezoterikus mennyország luxushippiknek az Ondine elektronikus fényzuhany. Jean-Michel Jarre is megirigyelte volna a folyamatosan változó, de mármikor megállítható színû, üvegszálakkal színezett vízsugarakat. Aki elhiszi, hogy a hallucinogének szerelmesei körében méltán népszerû fényjáték terápiás célokra is használható, most belenyúlhat a tutiba. Akik már tényleg nem tudnak mit kezdeni magukkal kínjukban, befizethetnek a Swarovski-kristályokkal kirakott ezüst vagy arany változatra is 10 illetve 15 ezer dollárért (2, 3 milla).

Kenderspray a gyógyszertárból

GW Pharmaceuticals/Sativex

2005.06.22. 16:33 | jackyll | komment
Koppanni látszanak a reakciós prohibicionisták, ugyanis Kanadában már receptre kapható a világ elsõ marihuána-alapú gyógyhatású készítménye. A Sativex nevû egy fájdalomcsökkentõ szájspray multiplex sclerosisban szenvedõ betegek számára, akik használatát követõen gyakorlatilag betépés nélkül azonnal besztóndulnak. A gyártó GW Pharmaceutical 2003 március óta próbált bevágódni a brit hatóságoknál, de nem kaptak engedélyt a forgalmazásra. Kanadában viszont barátságosabb a légkör, minthogy összességében közelebb állnak a legalizációhoz, mint a politikai légkör alapján variáló angoloknál (bár még ott is jobb a helyzet, mint nálunk). Ha Európa liberálisabb államaiban sikerrel járna a forgalmazó Bayer, idõvel elõállhatna az a vicces fordulat, hogy a gyógyszerlobbi hatására változna a magyar drogtörvény.
süti beállítások módosítása