Tékozló Homár

A saját magát koppintó kóla

Coca-Cola Co./Coca-Cola Zero

2005.07.22. 16:20 | jackyll | Szólj hozzá!
Ámerikai Olvasóink segítségét szeretnénk kérni a Coca-Cola legújabb 0 kalóriás fejlesztésének tesztelésében. A Coke Zero június óta van piacon, és az íze a hírek szerint sokkal közelebb van a rendes kóláéhoz, semmint a korábbi diétás cuccokhoz. Ezt feleannyi aszpartammal és sokkal több acesulfame potassiummal érték el, minimalizálva a "diétás" utóízt. Ha vannak élményei, ne habozzon kommentálni, Európában ki tudja mikor vezetik be.

Nem beszélni madzsar

Nokia/Nokia Wireless Keyboard SU-8W

A tudomány és a technológia világában sem minden tejföl, fõleg ha adott termék magyarításáról van szó. Mikcso úgy gondolta, a magyar leírás garancia arra, hogy a drótnélküli billentyûzet ismeri a magyar karaktereket:

Vettem egy bluetooth-szal müködõ SU-8W tipusú (wireless) Nokia billentyûzetet a 6260-as Nokia mobilomhoz. A mintaboltban odaadták a felhasználói útmutatót is, ami ékes magyar nyelven tájékoztat mindenrõl, többek között külön részben az "ékezetes betük beírásáról" is emígyen: "Ékezetes betû beírásához nyomja le az ékezet billentyût (az ékezet nem látszik), majd a kívánt betû billentyûjét". OK, rendben, volt már így mûködõ ketyerém, pld. Psion, tehát megvettem a készüléket az aránylag magas ár ellenére, hiszen nagyon sok sms-t írok naponta, kell egy külsõ keyboard, tényleg. Otthon telepítettem, memokártya be, majd ki a mobilból, szépen látják egymást, minden müködik, kezdjük az írást. Jé, de nem tud magyarul.

Olvasson tovább!

A KitKat füves barátai

2005.07.22. 12:40 | jackyll | Szólj hozzá!

Egy közepesen erõltetetten bevállalós reklámra figyelt fel homár molla a Nestlé oldalán. A KitKat kiválóan targetáltan "lazulásra" invítálja potenciális vásárlóit a zöldbe:

"Szívesen lazulnál egy nagyot a zöldben? Nem kell mást tenned, csak dõlj hátra, helyezd magad kényelembe és kattints! Egy pillanat alatt a zöldben találod magad, sõt, ha elég ügyes vagy, egyszerûen zöldövezetet varázsolhatsz az egész szobádból... és azonnal érezni fogod, hogy egyre lazább és lazább vagy..."

Kiugrott bábosok támadása

2005.07.22. 11:43 | jackyll | Szólj hozzá!

Londonban, ha azt akarták, menjünk be pizzázni egy helyre, kiálltak az utcára falatkákat osztani, és minthogy hibátlan volt a matéria minden 10. kostoló késõbb visszament. A turistacsalogató éttermek kreativitása mifelénk általában kimerül az életnagyságú figurák ajtóba állításával és az étlap kilógatásával. Divatslágerek híján mindenki maga próbálkozik alternatív megoldásokkal:

A hétvégén Szentendrén jártunk és az egyik mellékutcában lévõ kifõzde kirakata enyhén szólva felkeltette a figyelmünk. Fábry sírva könyörögne ezért és órákat tudna zengedezni róla, ahogy Barbie a napernyõ alatt a százéves sültkrumplit eszegeti, miközben az ördög fûzi a gulyást.

Olvasson tovább!

Önvédelem takonnyal

Stoppa Ltd/StoppaRed UV

2005.07.21. 16:33 | jackyll | Szólj hozzá!
Az önvédelemnek nem feltétlenül kell gázpisztollyal rohangászásból vagy mikrohullámú ágyúval lövöldözésbõl állnia. A Hihetetlen családból is ismerhetõ ragacs például az advanced elfutás kelléke lehet. Az aluminiumflakonból szórható StoppaRed könnyen beazonosítható vörös masszája rátapad a támadóra, aztán csak folyóvízben lehet lemosni. A trutymó egyúttal UV-reagáns is, a napokkal késõbbi azonosítást elõsegítendõ. A tízcentis kiszerelés 17,63 font (6,2khuf), a 330ml-es palack 35,25 (12,4khuf).

Trabantszag a kamrából

osthits/Trabi-konzerv

2005.07.21. 16:01 | jackyll | Szólj hozzá!
A Totalcar leleménye a konzervált Trabant-kipufogógáz. Az alacsony fenntartási költségû, egyszeri 4 eurós (ezresé) befektetéssel hazavihetõ retrokonzerv égett olaj és benzinszagot tartalmaz. A vöröscsillagos köhögéscsillapítót, kitûzõket és egyéb kommunista emléktárgyakat forgalmazó Osthits termékét azoknak ajánljuk, akiknek kiment a molyirtó a pufajkájukból, de valamiért ragaszkodnak a sötét középkor-nosztalgiához.

Szolgálunk és védünk

A jelek szerint még éjfél körül is elõfordul, hogy túlterheltek a rendõrségi vonalak. Névtelenséget kérõ olvasónk hiába próbálta feloldani az utcai konfliktust a távolból, Charles Bronson híján tehetetlenül követte az eseményeket.

Helyszín kispest. Éjfélkor arra riadtunk a Kedvesemmel, hogy üvöltöznek az utcán.Mi egy teljesen nyugodt környéken lakunk (sétáló utca), legalábbis ezt hittük eddig. Mindketten odarohantunk az ablakhoz és a következõket láttuk. Két autó közrezár kb 5-6 embert. Mire kivettük mi is történik már javában zajlottak az események. Az az 5 ember körbefogott egy embert, az autók voltak a kordon. Üvöltöztek, hogy üsd el, üsd el! Mondom ez már nem tréfa azonnal hívtuk a rendõrséget. Tájékoztattak, hogy várjunk türelemmel.

Olvasson tovább!

Kis lépés az emberiségnek

PannonGSM/Díjcsökkentõ-revamp

2005.07.21. 09:19 | jackyll | Szólj hozzá!

Van élet az egyoldalú, napilapokban behirdetett szerzõdésmódosítás után is. Mint azt korábban írtuk, a PannonGSM épp egy hónapja jelentette be, hogy egyszeri befizetés helyett havonta fogja sarcolni a Díjcsökkentõ-szolgáltatás elõfizetõit. A napokban azonban a cég honlapján illetve kirendeltségein is az az info fogadta az elõfizetõket, hogy

"Korábban kiadott közleményünk téves információkat tartalmazott, a Díjcsökkentõ igénybevételi feltételei nem változnak, ügyfeleink a továbbiakban is változatlan feltételekkel, egyszeri regisztrációs díjjal vehetik igénybe a szolgáltatást."

Arról nem tudni, visszakapcsolják-e ingyen a szolgáltatást azoknak, akik a "téves információ" alapján felmondták, de egy próbát biztos megér.

Gyerekek öröme

Michael Jackson-baba

2005.07.20. 18:33 | jackyll | Szólj hozzá!
Sztártõzsdei mélyrepülését (avagy meghurcoltatását) követõen már egész jutányos áron, mindössze 999 forintért szerezhetõ be a King of Pop huszontötcentis akciófigurája. A jobb napokat megélt énekes jogdíjai felélése után talán egyetlen esélye az anyagi fellendülésre, hogy szabad prédaként ádozza fel arcmását a perverzebb Barbie-gyüjtõk vitrinjei bugyrában. Vélt és valós kulturális avagy egyéb sérelmek egyaránt levezethetõk a Jászai Mari téri játékboltban talált példányon.

Olcsó vattacukor rendes gyerekeknek

KONPOL s.c./Wata Cukrowa

2005.07.20. 14:00 | szily | Szólj hozzá!
Rendes gyerek Ön? Mindig megköti a cipőfűzőjét? Átkíséri a fehér botos néniket az utcán? Sosem rak ragadós édességet a zsebébe? Ha a válasz igen, igen, igen és igen, akkor az Ön édessége a Wata Cukrowa. A lengyel csodaédesség nem más, mint egy félliteres, bohóccal, napocskával és cirkuszsátorral díszített műanyag pohárba zárt valódi vattacukor. Curacao-kék színben ráadásul. Ízre sok mindent nem lehet elmondani róla, pont olyan, mint a vattacukor, vagyis tízpontos-ötcsillagos-egyá.
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása