Tékozló Homár

Csak erõs idegzetûeknek

2005.09.02. 13:46 | jackyll | Szólj hozzá!

Újabb rekordhosszúságú levél és még több fájdalom, csak Önöknek, csak most. Ezúttal Levente futott bele a kéziszámítógép-vásárlás mocsarába:

Mai rohamosan fejlõdõ (mobil)világunkban engem is elkapott a vágy egy Pda iránt. Hosszas keresgélés után döntöttem az ACER N35-ös típus mellett. Ennél több pénzt nem akartam kidobni rá, és amire használni szerettem volna- dzsípíesz meg minden- arra tökéletesen megfelelt, hangsúlyozom VOLNA. Június 16-án egy szép nyári napon át is vettem a készüléket egy internetes portál mintaboltjában. A leírtak szerint egy napig tölteni kellett, akárcsak a mobiltelefonokat, utána következhetett csak a szórakozás. Másnap neki is láttam, számítógéppel összeköt, adatokat áthúz, térképszoftver felinstallál, kertben pontos helyzet megtalál, király. Körülbelül ennyit a boldogságról...

Olvasson tovább!

Útvonaltervezõ Budapestre

BKV/Útvonal-tervezõ

2005.09.02. 13:45 | jackyll | Szólj hozzá!
Csak hogy ne mindig fikázzuk szegény BKV-t. Kiderült, hogy mûködik az éjszakai járatok új rendszere, vagyis elsõ nap még tudták tartani a menetrendet. Ennél is jobb hír, hogy a BKV beüzemelte útvonaltervezõjét, ami meglepõen életképes. A nagyítás-kicsinyítés funkcióval ugyan össze lehet zavarni a programot néha, és nem is olyan elegáns vagy korszerû, mint egy Google-termék, mezei Budapest-térképnek is teljesen jól használható.

Már megint a pénzért vásárlás esete

2005.09.02. 11:36 | jackyll | Szólj hozzá!

Hirtelen felindulásból Naívügyfél-víkendet tartunk, de minthogy hétvégén nem dolgozunk, a péntek a legközelebbi nap az ilyesmire. Érthetetlen, miért küzd valaki foggal és körömmel egy Suzikiért, ugyanakkor kötelességünk tárhelyet adni Heni levelének, ha már ilyen kitartóan próbált vásárolni:

Egy ismerõsöm a Suzuki Top Frangepán utcai kereskedésében dolgoz-ik(-ott), s rábeszélt, hogy milyen super a Swift, s cseréljem le a 11 hónapos kis P206-omat. Hallgattam rá, végül is a 206-os sok hibát hordozott, hiába vettem újonnan. 2005. április 26-án megrendeltem egy 1.5-os fekete kocsit. Közölték, kb 1 hónap, amíg megérkezik. Vártam vártam, hiába... se telefon, se semmi, szóval le se ........... Júniusban közölték, megjött az autó, de összetört, s ugye így nem akarom átvenni, eladnák másnak. Állítólag az autó teteje sérült. Persze, ha ez igaz. Na, ekkor már kezdtem pipa lenni, Kedvesem kezébe adtam a döntést.

Olvasson tovább!

Aranylegó örök gyerekeknek

Lego/50th Anniversary Gold Bricks

2005.09.02. 10:33 | jackyll | Szólj hozzá!
A permanens kollektív gyermekkornosztalgiából meggazdagodott, ám az utóbbi idõkben kissé lesántult építõkockagyár 50 éves fennállását ünnepli aranytéglákkal. Ahelyett, hogy willywonkásan valódi aranyat tennének minden százezredik csomagba, beérik a színezett téglákkal, amiket az 50 dollár feletti rendelésekhez csapnak hozzá. Emellett aranytémájú csomagjaik is vannak, melyek közül egyedül a starwarzos Sandcrawler érdekes, bár az is tömény nosztalgia Owenbácsistul.

Targetált enyelgõk

2005.09.02. 10:02 | jackyll | Szólj hozzá!

Egyre nagyobb keletje van mostanában az enyelgésnek, ráadásul a fõváros számos pontja szintje kiprovokálja az efféle magatartást. Vannak azonban, akiknek semmi se szent, mindenáron felül akarnak kerekedni a városlakók primer ingerein. Vikinek például sikerült annyira megütni az ingerküszöbét, hogy billentyûzetet ragadjon:

Ugye azt már megszoktuk, hogy úton-útfélen, falon, járdán, újságban, tévében reklámokkal bombáznak. Na de hogy romantikus esti Duna-parti andalgásunkban is reklámot nyomjanak a becses pofánkba ötszörötös kijelzõrõl, hajóról? Ez az a történelmi pont, ahol Pest népének fel kell kelnie, kaszát, egeret ragadnia, s kijelentenie: eddig és ne tovább!

Olvasson tovább!

Stroboszkópikus napszemüveg

JustLightThat/Atomic Sunglasses

2005.09.01. 13:35 | jackyll | Szólj hozzá!
Mit várhat az ember egy olyan cégtõl, aminek már a neve is szóvicc? A kedvenc interaktív diszkópadlómat is forgalmazó korporátum világító napszemüvegét a GadgetMadness élesben is tesztelte. Kiderül, amit már sejtettünk egy ideje, hogy a 25 dolláros (5 ropi) kék/piros/zöld/lila/rózsaszín szemüveg semmire nem jó azon kívül, hogy világít vagy villog a sötétben. Az önfeledt hedbengelést nehezítik kissé a szemüveghez dróttal csatlakoztatott ceruzaelemek (gombelemrõl nem hallottak). Még így is az egyik legjobb ár/teljesítményû megoldás, hogy hirtelen hülyét csináljunk magunkból, és önhipnotizálásilag is érdekes lehet.

Telefoncsere mozgás nélkül

Sony Ericsson K750i -> W800

2005.09.01. 12:54 | jackyll | Szólj hozzá!
"Hogyan veszítsük el telefonunk garanciáját" témakörben bukkant fel a napokban, hogy a Sony Ericsson K750-as, itthon is népszerû telefon leginkább szoftverében különbözik a drágább W800-as modelltõl. Egy fapadosan fordított kínai oldal leírása szerint a nagyobb testvér szoftverével a 750-es stabilabb és gyorsabb lesz, jobb hanggal és walkman-funkciókkal. A hekkeléshez azonban kell egy Sonics Box, egy számítógép és egy sötét pince.

Éjszakai ûrjárat

2005.09.01. 09:35 | jackyll | Szólj hozzá!

Még be sem vezették, máris megy a rinya a BKV éjszakai járatai miatt. A kommüniké nyilván a lefedett területek és megállók duplázásáról harsog, a megszüntetett/csökkentett járatokat mindenkinek magának kell felfedeznie, ahogy azt tette Steps is:

Örömmel vártam az új budapesti éjszakai járatok szeptember 1-re beharangozott megjelenését, egészen ma estig. Véletlenül úgy alakult, hogy lekéstem az utolsó 2-es metrót, és 23:55-re értem a Moszkva térre. Eddig a régi menetrend szerint éjfélkor, és éjfél után 10 perccel is járt villamos. Meglepve láttam, hogy már az új menetrend van kifüggesztve, és ahogy végignéztem, nem tudtam, hogy örüljek vagy dühös legyek. Az új éjszakai menetrend szerint ugyanis a BKV pozitív reklámkampánya mellett elfelejt arról beszélni, hogy több villamosjáratot is megszüntetett.

Olvasson tovább!

Minden idõk legundorítóbb itala

London Ice/London Ice Apple and Cinnamon

2005.08.31. 15:26 | szily | Szólj hozzá!
Most képtelen vagyok a cizellált fogalmazásra. Azt hiszem sosem ittam olyan borzalmas ízû folyadékot, mint az almás-fahéjas London Ice ital, amirõl még azt sem lehet megmondani, milyen mûfaj. Az ember persze alapból gyümölcslének gondolna, de az elsõ korty után világos, hogy az azért semmiképpen sem lehet. Akkor jeges tea? Talán igen, de az öndefiníció szerint „energiaszegény szénsavmentes üdítõital”. Viszont van benne tea, igaz összesen 0,13 százaléknyi.
Olvasson tovább!

A heliotévé az utolsó reménységünk

IO2Techonolgy/Heliodisplay

2005.08.31. 15:17 | jackyll | Szólj hozzá!
Eljött az idõ, amikor bárki újrajátszhatja magának a Csillagok háborúja kedvenc holografikus eligazitásait. Az IOTechnology kijelzõjének köszönhetõen ha nem is teljesen háromdés, de 150 fokban körbejárható térbeli ábrákkal szórakozhat a nagyérdemû. A Heliodisplay lézerrel vetít, de nem hologramot, viszont érintõképernyõs. Az ábrában turkáló ujjakat érzékeli a gép és egérként kattinthat, forgathat vagy pozicionálhat vele a júzer. A másodlagos megjelenítõként bármilyen PC-re köthetõ kijelzõ 56 centis változatának ára 18 ezer dollár (3,6 milla), míg a 107 centisé 28 ezer (5,6 milla).
süti beállítások módosítása