Tékozló Homár

A hónap legnagyobb köcsögségei

2008.02.02. 12:00 | jackyll | 60 komment
Helykitöltő Hiánypótló új sorozattal jelentkezik a Homár ezentúl hétvégénként, a heti/havi legjobban pörgő sztorik csokrával. Azon kedves olvasóink, akik lemaradtak volna a legnagyobb anyázásokról, most hirtelen bepótolhatnak mindent.

A 4. heti top 5
  1. helyen az Ikea szekuritisei végeztek, akik véletlenszerűen kipakoltatják a vásárlókat, hogy ezzel a pénztárosaikat ellenőrizzék. WTF?
  2. helyre csúsztak be a német határőrök, akik biztonsági okokból csöcsörészik az EU-turistákat, nehogy felrobbanjon a mellük a gépen.
  3. Jó, ha tudják, hogy a Virágneked együttérzően kiadja a megcsalt feleségnek a férj szeretőjének adatait.
  4. Az Invitel a szomszéd anyját is eladná, ha ledek villognának rajta.
  5. A Clinique-et nem fenyegeti a recesszió, bezárnak hamar, csak a Jóban-rosszbant elérjék.
Olvasson tovább!

Bankot robbantottak az Akácfa utcában

2008.02.01. 14:19 | jackyll | 49 komment
Már nem divat az éves bérlet, vagy miért akarta Leó visszavinni az övét az Akácfa utcába? Akárhogyis, nem volt elég gyors, mert az előző három ügyfél már kipucolta a kasszát, a becsületes büntetésfizető állampolgárok pedig még munkában voltak:
Régen sokat mérgelődtünk azon, hogy miért nem lehet bankkártyával fizetni a BKV pénztárakban. Ám azt nem gondoltam volna, hogy egyszer azért nem tudok elintézni valamit a közlekedési cég pénztárában, mert nincs cash. Történt ugyanis, hogy ma reggel befáradtam a társaság Akácfa utcai főpénztárába, mivel ez az egyetlen kassza székesfővárosunkban, ahol a cég hajlandó visszaváltani az éves bérletet (vajon miért csak itt?). Gyermeki naivitással azt hittem, hogy ez nem okozhat problémát egy naponta több százezer embernek szolgáltatást nyújtó szervezet főpénztárában. Tévedtem. Reggel fél kilenckor a kasszás hölgy közölte, hogy aznap már hárman váltották vissza bérletüket, így már nincs elég készpénzük (ez nagyjából 270.000 Ft kifizetését jelenti: brutális mennyiség egy napi 175 milliós árbevételű cégnek).
Olvasson tovább!

Hogyan parkoljon olcsón Újlipótvárosban?

2008.02.01. 13:20 | jackyll | 40 komment
Még mindig parkolás, illetve egy gyors közérdekű informálódás. Oldbear a XIII. kerületben parkolt eddig féláron, ám a kedvezmény misztikus körülmények között mára virradóan eltűnt. Mi ilyenkor a teendő?
2008. február 1-től a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. megszüntette a XIII. kerületi telephelyű cégek gépkocsijainak 50 százalékos (intézményi) parkolási kedvezményét. Amelyik autó cégtulajdonban van, az továbbra is parkolhat, de aki becsületes volt, s nem íratta át falból saját verdáját (amit munkára használ) cége nevére, az most szív, mint a torkos vákuumszivattyú. Az intézkedést a legnagyobb titokban tartják, csak akkor tudod meg, ha bemégy a Hegedüs Gyulai parkolási orditozóba. Leírva sehol sincs, csak a kopaszodó hölgyek mondják... (Naponta leordítják a hajukat...) Ja, és a cég honlapján 2005-ben megállt az idő...
Olvasson tovább!

Pszichopata szomszéd, jelenkezz!

2008.02.01. 12:47 | jackyll | 166 komment
Zorgon egy igazi kisközösségi szarkavarást dokumentált alábbiakban. A problémája igen egyszerű, új szomszédai lettek az igen mulatságosan Hegyvidéknek nevezett kerületben, akiknek semmise jó, bárhova parkol. Nemtetszésüket eleinte verbálisan tudatták, a következő parkolóhelyen azonban a sok szöveg helyett szaros felmosóvízzel borítják be a kocsiját. Csak gratulálni tudunk a minden bizonnyal iskolázott budai lakosnak:
A XII. kerületben lakom az Alsó Svábhegyi úton. 2 éve élek itt, és azt hittem, hogy ez a kellemes környezet kedves nyugdíjasok, és igyekvő értelmiségiek pihenését szolgálja. Ahol az emberek köszönnek egymásnak, és türelmesen útbaigazítják az eltévedt idegent. 2 éve ugyanott parkolok az autóval, közterületen, nem az úttesten, nem a járdán, egy teljesen kieső helyen, ahol nem zavarok senkit. Gondoltam én. Ugyanis januárban az egyik kellemes szomszédom megfenyegetett /akit életemben először láttam/, hogy amennyiben továbbra is itt állok ahol eddig, akkor bizony feljelent, esetleg testi épségem, vagy az autó épsége látja kárát, ha nem változtatok parkolási szokásaimon. Indok: a járdán állok, tönkreteszem a füvet. A járdán fű? Az meg hogy? A járda az utca túloldalán található... Hozzáteszem, a fű tavaszra mindig makulátlan, télen a havat én takarítom el a területről, és senkit nem akadályoz az autó a haladásban, és újfent hangsúlyozom közterület!
Olvasson tovább!

A MediaMarkt lehúzza a Ledger-fanokat

2008.02.01. 12:12 | jackyll | 44 komment
Szezonális felárazás a MediaMarktban! Csak most és csak azoknak, akiknek beborsódzott a hátuk szegény Heath Ledger halála hallatán és bánatukat konzumálásba fojtanák. Az ígéretes színész filmjei ugyanis Szilvi szerint hirtelen egy ezressel drágábbak lettek:
Nagy rajongótok vagyok, ezért is szeretném megosztani veletek mai fel fedezésemet. Szeretem Heath Ledger filmjeit, de a gyűjteményemből hiányzott még néhány darab. Ma reggel a Media Marktban úgy gondoltam, beruházok a Casanova című filmjére - igen, rettentő giccses limonádé, de ez van :) Nos, a MM-ban az 1999 forintos hivatalos ár mellett régi típusú, kis ABC-kben még fellelhető matricán gyöngybetűkkel felírva találtam a 2990 forintos árat.
Olvasson tovább!

Late Night Homár: pucércsajos kártyanaptár foreva

2008.01.31. 20:16 | jackyll | 119 komment
A pucércsajos kártyanaptár nem adja magát olyan könnyen, mint az egyéb halálraítélt papíralapú tartalmak. Bár naptár funkcióját átvették a mobiltelefonok, mindenképp mellette szól, hogy pucér csaj van rajta. Éva a hagyományőrzés eme szimpatikusan békés fajtáját fedezte fel a húsiparban:
Ha nem látom két napja a Mangal Icás postot, ezzel a kártyanaptárral akkor is megörvendeztettelek volna Benneteket! Ha másért nem nosztalgiából. Hasonló "árukapcsolásra" úttörő koromból emlékszem, amikor az autónyeremény betétkönyvtől a hibrid vetőmagon át, az ütvefúróig mindent így hirdettek. A képen valószínűleg magát Mangal Ilonát (feltehetően az ifjabbat) van szerencsénk megcsodálni. Remélem a következő szériáról nem felejtik le Tata kolbászát sem. Világ Hentesei Egyesüljetek! Minél több hülye reklámban!
Olvasson tovább!

Így segítsen az ember a parkolócégnek

2008.01.30. 16:36 | jackyll | 185 komment
Dpeti jóhiszemű felhasználó, de ettől nem lett sikeresebb ember. Hiába jelentett be egy hibás parkolóórát, a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás annyira smucig, hogy már az eddig ilyenkor jutalomként adott egy óra ingyen parkolást is sajnálja:
A mai napon a belvárosban szerettem volna parkolni és fizetni érte. Mindezt a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás területén. Az előbbi sikerült, az utóbbi viszont bajosan. Az automata hibát jelzett, így jó állampolgárként hívtam a (nem ingyenes) hibabejelentő számot. Miután az automata adatait elmondtam, vártam hogy az ilyenkor szokásos módon kérdezzék a rendszámom és kapjak a jócselekedetemért 1 óra ingyen parkolást. Nagyjából havonta szoktam bejelentést tenni, így igencsak meglepett amikor a következőt mondták: Vezetői utasításra megszüntették az egy óra ingyen parkolást, mivel visszaéltek vele az emberek.
Olvasson tovább!

Csöcsörészik a terroristákat Frankfurtban

2008.01.30. 13:23 | jackyll | 276 komment
Schengenné felháborodásának ad hangot, amiért Frankfurtból hazafele több ízben atomjaira szedték a reptéren, mezitlábra vetkőztették, illetve alaposan le is tapizták. Hát vmire mégiscsak jó ez a fenenagy terrorelhárítás.
Frankfurtból jönnék haza az éves sales meetingröl Budapestre. Először is ugy átvizsgálnak, hogy megtapiznak, majd levetetik velem a cipőm, amit csak 10 méter mulva adnak vissza, addig harisnyában tipegjek át az átvilágítón a hideg kövön át. Ezek után elveszik a laptopom, amit 50 méterrel odébb sem adnak vissza, hanem ismét átvilágitják... Jó itt kicsit kezdtem ideges lenni...
Olvasson tovább!

Homár Hard News - Megszűnt az Aqua-tick

2008.01.30. 10:33 | szily | 76 komment
 Valahogy el van átkozva az V. kerületi Zrínyi utca. Az, amelyik pont szembe kapja a Bazilikát, nemrég sétálóvá alakították, és a Bazilika felőli oldala hirtelen tele lett butikokkal, kocsmával és pálinkabolttal. Na tavaly itt már becsődölt a Suitcase nevű kellemes dizájnbutik, pedig akkoriban még szinte csak náluk lehetett Moleskine noteszeket kapni. Tegnap kora este arrafelé kolbászoltam Homár Miriammal (4) és Homár Borisszal (5,5), amikor észrevettem, hogy állandó ajánndékbázisom, a magyar tervezők ruháit áruló Aqua-tick helyisége üres, csak a tulajdonos-divattervező lány pakolgat odabent. Kiderült, hogy tényleg bezárnak, mert - várostervezők figyelem - miután az utcát sétálóvá alakították, drasztikusan megcsappant a forgalom. A cégnek marad azért boltja, a Ferenciek tere és az Irányi utca sarkán az Eclectick.
süti beállítások módosítása