Tékozló Homár

Átkozta a vásárlót a Euronics eladója

2009.04.10. 14:31 | szily | 329 komment

GPS-t csak kemény, edzett, favágó típusú Ügyfél vásároljon, vagy beleroppanhat. Ismerjék meg T.-t, aki bekerült a Euronics fogaskerekei közé, hogy alig tudjon később kiszabadulni. Állandóan elromló Navon GPS + arrogáns kereskedő = megabuli Fehérváron. Részletek alant.

Olvasson tovább!

Videón leplezték le a Milli mazsolátlan krémtúróját - Mozgóképforradalom a Homáron?

2009.04.10. 10:42 | szily | 146 komment


Péter riadtan kotorászott egy Milli mazsoláskrémtúrós doboz belsejében, és közben nem is sejtette, hogy ő lesz a Homár új állatorvosi lova. Péter azért kotorászott, mert imádja a terméket, de a korábban felbontott 3 dobozban összesen 3 szem mazsola volt, és bizonyítékot akart mutatni a Homár olvasóinak, hogy mekkora átverés történt. A bizonyítás sikerült, bár abban a bizonyos dobozban pont nyüzsögtek a mazsolaszemek hiszen 3,5 darab is volt belőlük. De most van ennél fontosabb is.

Péter technikailag úgy csinálta meg a videóját, hogy felvette, feltöltötte valahová, elküldte a linket, én nem tudtam kinyitni, erre megkértem egy kollégát, aki leszedte, feltette Indavideóra, amit végül embeddeltem. Na ilyen nem lesz többet, ugyanis az Indavideó olyan új - egyelőre vadul nem hirdetett - szolgáltással jeletkezett, ami jó esetben forradalmasíthatja a Homár életét. Az új cucc lényege, hogy

Olvasson tovább!

A régi előfizetővel már nem tesz jót a UPC

2009.04.10. 10:00 | ge | 38 komment

Peti 2 év hűséget fogadott a UPC-nek, majd az első év letelte után örömmel látta, hogy a szolgáltató növeli a sávszélességet. De hiába örült, mivel az ő csomagja már nem létezik, neki a növelés nem jár, csak a még egy év szívás.

2008. márciusában elköltöztünk és velünk költözött a UPC internet és kábeltv szolgáltatás is. Az új lakásunkban igénybe lehetett venni tömbházas kedvezményt, ha rendeltünk még telefont is a UPC-től. Meg is rendeltük, így lett silver kábeltv, chello medium internet és telefon alap díjcsomag. Ez egyben jelenleg 8175 forintért, tömbházas kedvezménnyel. Ja és persze 2010. márciusáig aláírt hűségszerződéssel. Sajnos más szolgáltató nem volt abban az időben a lakhelyünkön, ezért aláírtuk a hűségesküt.
Olvasson tovább!

A Fibernet se tudja, ki kötötte le ügyfelét

2009.04.10. 09:31 | jackyll | 30 komment

Az előző bérlő tartozása miatt következő ügyfelét kikötő szolgáltatónál is rosszabb, ha a szolgálató azt sem tudja, ki kötögeti hova és miért a világot jelentő sávszélességet:

Ezeket a sorokat ezért írom, hogy aki esetleg nem tudná, hogy a Fibernet milyen szar cég az most megtudja. A történet úgy kezdődött, hogy reggel felkeltem, látom a modemen semmi se világít, jól van mondom remek, megint nincs internet. Kimegyek, hogy akkor nézek addig TV-t, de az se ment. Jól van, akkor felhívom az ügyfélszolgálatot, hogy akkor ez most mégis miért van. Nem tudnak semmit, de 72 órán belül kijavítják a hibát, remek. Még jó hogy van mobilinternetem és tudtam azzal pótolni a veszteségeket.

Olvasson tovább!

Biciklivel nem jó átkelni a Tiszán

2009.04.10. 00:27 | szily | 223 komment

Az iszaposabb, vagy erős sodrású helyeken ez nyilvánvaló, de ott sem jó átkelni, ahol építettek rajta hidat. Például Szegeden. Szg majdnem normális állapolgár, de a fejébe vette, hogy biciklivel jár munkába, ami deviancia, ezért megbüntette a rendőrség. Úgy történt a dolog, hogy Szg a folyó túlpartjára menet, a KRESZ szabályiat megszegve, a járdán haladt. Mi mégis együtt érzünk vele, és még rendőrök esetében is a józan belátásra apellálunk. Hogy miért, az alant kiderül. Ja, és Szg-vel még Farkasházy Tivadar is elégedett lenne, neki ugyanis van programja, amit levele végén be is mutat:

Olvasson tovább!

LMP: semmi sincs ingyen

2009.04.09. 16:11 | jackyll | Szólj hozzá!

Tényleg nem lesz több politika, de minthogy Tamás a Homáron keresztül panaszkodott a Lehet Más a Politikának, a párt válaszát még közöljük. A levélből kiderül, hogy jobb helyeken lehet tudni, kik milyen pénzekkel támogatnak pártokat, és hogy "valahogy mindenért fizetni kell":

Az LMP kampánynyitó bulijáról szóló, minap megjelent írásotokra szeretnénk röviden reagálni: Töredelmesen beismerjük: lebuktunk. Míg minden valamirevaló párt pénzt, sört, virslit, felügyelőbizottsági posztot és ki tudja mi más egyebet ad a kopogtatócédulákért, addig a Lehet Más a Politika pártnak van pofája, és nem csak ajánlószelvényt, de még pénzt is kér a támogatóitól. Mindezt szemérmetlenül, a nagy nyilvánosság előtt. Mivel már a cikkben is megírtátok, hogy az LMP honlapján, plakátjain, fészbukos, iwiwes és egyéb beharangozóin mindenhol egyértelműen feltüntette, hogy "a belépő ára 1500 Ft, amit az LMP + HP európai parlamenti választási kampányára fordítunk", ezért ezt itt most nem is feszegetnénk. Inkább azon méláznánk el egy pillanatra, hogy mi is az, hogy "ingyen".

Olvasson tovább!

Re: Valakit átvertek ezzel a szendvicskrémmel

2009.04.09. 10:41 | ge | 126 komment

Megoldódni látszik a Margaréta tömlős sajt problémaköre: sajtgyári dolgozó szerint a gép, amivel töltik, egyszerűen túltölti. Ezek szerint a képen szereplő hosszabban van a több, a vásárló nincs átverve, megnyugodhatunk.

Ahol a Margaréta tömlős sajtkrémet gyártják, a munkám során sajt csomagolóanyaggal is foglalkozom és biztos forrásból tudom, hogy a sajt töltőgép melynek neve POLICLIPP néha többet tölt a tömlőbe, mint 100 g. Többször reklamáltunk már az egyébként magyar szakemberekkel dolgozó gépgyártóval ezügyben, de sikertelenül. Így néha előfordul, hogy kisebb veszteség 103, 105 g-ot kiengedni az üzemből, mint letiltani a gyártott terméket, mert az nem pontosan 100 g és kidobni az egyébként holland sajt alapanyagból gyártott, kíváló magyar munkaerővel megtermeltetett terméket.

Üdvözlettel: egy sajtgyári dolgozó

Nem kellett a forint az Unicreditnek

2009.04.09. 10:00 | ge | 32 komment

TMG türelmes és nyugodt ember lehet, ha ezt az Unicredites kalandot ennyire nyugodtan végig tudta csinálni. Váratták és küldözgették, de ő csak ült, várt és csendben  szemlélődött közben.

Van egy eurós biztosításunk és ehhez egy itt nem részletezett oknál fogva át kellett utalnunk a biztosítónak közel 200 eurót. Tudom hogy nem túl nagy összeg, főleg nem a bankárok éves bónuszaihoz képest, de sajnos nem volt itthon elegendő euró, csak a fele, ezért a másik felét forintban vittem, majd átváltják a bankban, gondoltam. A belvárosban volt éppen dolgom, és kapóra jött egy szuszra betérni a Nyugati téri OTP-be is, ahol készségesen felvilágosítottak, hogy ez a művelet sajnos nem olyan egyszerű, mert hogy a számlaszám, amelyre a pénzt utalni kell az Unicredit Bankos, legegyszerűbb és legkevesebb költséggel és macerával jár, ha átballagok egy ilyen bankba, és ott fizetem be!
Olvasson tovább!

Terrort provokál a Margit körúti APEH-sejt

2009.04.09. 09:33 | jackyll | 103 komment

Józsefnek 2x2 óra alatt sem sikerült nullás igazolást kapnia az APEH egy zugfiókjában, ahol hatan voltak előtte, mert az alkalmazottak elszabotálták az ügyintézést. Őt például 2x hajtották el új céges meghatalmazásért teljesen kamu ürüggyel, csak hogy ne kelljen (mintegy 2 percig) dolgozniuk. Aztán majd néznek, ha egyszer valaki tényleg bekattan:

A cégünknek szüksége volt egy nullás igazolásra,  mivel teherautó lízinget szeretnénk intézni. Az Öcsém, mint ügyvezető adott egy meghatalmazást és egy aláírásit, hogy intézkedni tudjak az ügyben. Fogtam magam és elballagtam a legközelebbi Apeh irodába a II. kerület Margit krt. 43-45.-be reggel 9 kor. Bár nem gyakran járok ilyen helyekre, furcsa volt, hogy az iroda egy régi bérház 4 emeletén van, egy lakásban. Az előszobában lehet sorszámot kérni, és várakozni is. A wc-t csakis az iroda dolgozói használhatják, erre szigorú felíratok is figyelmeztetnek! A konyhába valaki lecsót főzhetett, ennek az illata,  és a várakozóké a levegőtlen előszobában fokozta a stresszt.

Olvasson tovább!

Kicserélte a Telekom az életveszélyes oszlopot

2009.04.08. 16:36 | jackyll | 87 komment

Egy hónapig nem reagált érdemben a Magyar Telekom olvasónk panaszára, aki egy életveszélyes telefonpóznát talált Újszilváson. Szerencsére Homárt azért olvasnak, így a poszt megjelenése után rövidesen kicserélték a széthasadt oszlopot:

Az Index olvasói blog rovatában április 3-án megjelent hírrel kapcsolatban a Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága a következőkről szeretné tájékoztatni az Index szerkesztőségét. A sérült oszlopot, melyre a bejegyzés hivatkozik 2009. április 7-én a Magyar Telekom szakemberei kicserélték. A szolgáltatás működése zavartalan a területen.

És tényleg, a becsületes megtaláló az új oszlopot is lefotózta:

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása