Tékozló Homár

Elvitte a cica a karácsonyi Pixmania-rendelést

2009.12.31. 10:01 | jackyll | 218 komment

Paaaaaaaarti!

Gyula is saját kárán tanulta meg, miért nem szabad decemberben online ajándékokat vásárolni. A Pixmaniatól legalábbis:

December 12-én rendeltem karácsonyi ajándékokat a Pixmania-tól, a www.pixmania.hu-ról. Az oldalon hatalmas bannerek hirdették, hogy ez "Magyarország legnagyobb webáruháza", és még egy visszaszámláló is mutatta, mennyi időm van biztonságosan rendelni Karácsonyig. Mondanom sem kell, december 12-én ez még messze volt a határidőtől.

Olvasson tovább!

Senki sem tudja, mitől gőgicsélne a baba

2009.12.30. 08:10 | ge | 202 komment

Nagyon belejöttünk a játékos panaszokba, úgyhogy most itt egy baba, aki a doboza szerint 9 dolgot tud csinálni, de a szerető apuka sajnos hiába nyomorgatta, a gőgicsélés mégsem ment neki. Amikor visszavitte a boltba, kiderült hogy használati utasítás nélkül  senki nem tudja, hogy működik a méregdrága cucc. (Kislánykoromban volt egy nagyon menő sírós babám, azt fektetni-ültetni kellett, akkor sírt, de az manapság már biztos gagyinak számítana, beszarni ugyanis nem tudott.)

Szóval, az én kis történetem ott kezdődik, hogy van egy 2 éves kislányom, aki mint, gondolom elég sok hasonló korú lánygyermek oda van a babákért. Van is neki több ilyen-olyan játék babája, de amilyen a mai konzum szülők többsége, olyan vagyok én is, tehát gondoltam veszek neki karácsonyra valami „sokat tudó, minőségi” ebből kifolyólag jó drága babát.

Olvasson tovább!

Belezavarodott a lila dínó történeteibe a Mirax

2009.12.29. 12:02 | ge | 98 komment

Mi nem ismertük Barney-t, a lila dínót (mi csak ezt a Barney-t ismerjük), a lányos szülők biztosan többet tudnak róla. Bé kislánya is nagy rajongó, így megkapta anyukájától a kedves kis állat karácsonyi kalandjait DVD-n is. Sajnos az első lemez hibás volt, de a későbbiekben még ez bizonyult a legegyszerűbb problémának.

Kislányom (2,5 éves) nagy rajongója a Barney és barátai című mesefilmnek (tudod, az a nagy lila Dínó:P), szinte minden reggel ezzel kelünk, hála az egyik mese csatornának. Tavaly sikerült vennem neki egy Barney és a karácsonyi csillag című (a címekre figyelni) "egész estés" (valójában 50 perces) dvd-filmet, ami ugyan tetszett neki, de sajna a lemez ismeretlen okokból akadt a lejátszóban, így nagyon nem lehetett megnézni (igaz, azóta a lányom is akad néha: fut a szoba közepén, hirtelen megáll, mert "megakadt").
Olvasson tovább!

Van még, aki nem pénzbehajtó?

2009.12.29. 11:46 | jackyll | 120 komment

A Homár komolyan meglepődne, ha jövőre a teljes magyar lakosság jelentős hányada nem állna át megélhetésszerű fantomszámlázásra, illetve csoportos pénzbehajtásra. Ezen kívül ugyanis nem sok értelmes biznisz marad. A Vateránál már rá is keményítettek a filléresítésre, Gabriellát  például 810 forintért próbálják falhoz szorítani. Nyugodtan kérjen visszadátumozott levélben haladékot, hivatkozzon a posta elégtelen szolgáltatására, az állam nemfizetésére, az adóvisszanemtérítésre, ami jólesik. Ja, és küldjön számlát az Ön adminisztrációs díjairól (áram, számítógép, autó, levegő, kalória). Igen, ez sajnos normális.

Horváth Gabriella vagyok 4-5 éve a vatera felhasználója, ma 2009.12.28.-án kaptam kézbe a vatera behajtójának a Creditexpressnek a levelét, miszerint a 810 ft-os tartozásom miatt 3319 ftot kell fizetnem mely ár tartalmazza a 2500 ft os adminisztrációs díjat. Közel 3 hét csúszás miatt, ha holnapig nem fizetem be a tartozást+az intézkedés díját polgári peres útra terelik az ügyet. Kérdem én ez normális?

Olvasson tovább!

Karácsony, kaja nélkül

2009.12.29. 10:45 | ge | 111 komment

Ismét egy angol sztori, arról, hogyan szúrhatja el durván egy szupermarket egy család karácsonyát és végül hogyan teheti azt jóvá.

Történt velem hogy szentestét megelőző napon bevetettem magam a Marks&Spencer ételosztályára, hogy megejtsem a karácsonyi vacsora bevásárlást. Hatalmas tömeg, mindenki ideges és siet persze. Nagy nehezen összeszedtem mindent amit szerettem volna, körülbelül vagy 6 szatyornyi étel és ital gyűlt össze a kosaramban 130 font értékben.
Olvasson tovább!

Re: Ezért érdemes egész évben ajándékokat gyűjteni

2009.12.29. 10:18 | jackyll | 21 komment

Egy naiv ügyfelünk a meg nem kapott csomagjáról azt hallucinálta, hogy a Royal Sprint nem szállította ki, és őket hívogatta, pedig az valójában a DHL volt. Mindenesetre az ő nevében is elnézést kérünk a Royaltól, aki amúgy igen korrekt választ küldött erre rekfelktálva:

Mint rendszeres olvasótok, a Royal-Sprint Kft. nevében szeretnék a fenti bejegyzésre reagálni. A konkrét eset részletes vizsgálata nélkül is valószínűsíthető, hogy a leírt eset megtörtént. Munkatársaim karácsony közeledtével a szokásos napi küldemények mennyiségének két-háromszorosát kézbesítik, illetve kísérlik meg kézbesíteni.

Olvasson tovább!

Pofátlan, csóri magyarok a Wizzair rémei

2009.12.29. 00:24 | szily | 455 komment

Olyan sok, fapados légitársaságokra panaszkodó levelet posztoltunk már be, hogy direkt üdítő egy kis magyarozós utasgyalázást olvasni. A véres kardot Gyöngyvér hozta, akit kiborít a magyaros ügyeskedés a Wizzair járatain. Hány csomag az egy kézipoggyász? Milyen hosszú a pannon centiméter? Gyöngyvér véleménye lesújtó. Sokat wizzairező olvasók, mik a tapasztalatok?

Olvasson tovább!

A magyar pofátlanság határa

2009.12.28. 10:13 | jackyll | 141 komment

Egy rövid sztori az igazán pofátlan magyar vásárlóról, aki ahelyett, hogy örülne egy doboz ingyenciginek, visszamegy 16 centért. Németországban rend van és fegyelem:

Köln, REWE szupermarket: bulihoz vettem egy-két apróságot, többek közt egy üveg legolcsóbb narancsüdítőt valamint egy doboz cigarettát. A pénztáros kislány nyilván kezdő volt, mindenesetre sikerült az egy üveg narancslevet 3szor lehúznia. Észlelte a hibát, stornózta. Nem is nagyon figyeltem, de a végösszeg gyanúsan kevés volt. Szó nélkül fizettem, majd elkezdtem bandukolni kifele a boltból a blokkot mustrálva. Hamar rájöttem, hogy bizony a doboz cigit (ami kb annyiba került mint az összes többi cucc) nem húzta le a kislány. Egyúttal az is feltűnt, hogy az egy üveg narancslevet 3szor számlázta de csak egyszer stornózta.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása