Tékozló Homár

Nem léphet az országba, amíg nem fizet

2010.05.07. 15:13 | jackyll | komment

Krisztina egy érdekes paradoxont fedezett fel a végeken. Kiderült, hogy az autópályadíjtartozással rendelkező külföldi állampolgárok csak azután léphetnek az országba, hogy rendezték tartozásukat. A tartozást kizárólag postán feladott csekkel lehet rendezni. Ravasz.

Horvátországból jött  volna hajnalban az egyik külföldi kollega egy reggeli meetingre hozzánk Székesfehérvárra. Reggel a horvát kollega kelne át a határon, de a magyar oldalon feltartóztatták, mondván, hogy egy hónappal ezelőtt autópálya-matrica nélkül utazott Magyarországon, és most hogy át akart volna ismét menni Magyarországra a vámosok rendszere jelezte nekik, hogy az autónak büntetése van, amit még nem fizetett ki (mert hát nem is kapott róla semmit). Szegény kollegám aki három nyelven beszél (horvátul, angolul és németül) nem tudott dűlőre jutni a magyar hatósággal, mert ott semmilyen nyelven nem beszéltek.

Olvasson tovább!

A Hervis csak a fejeket látja

2010.05.07. 13:10 | jackyll | komment

GP a múltkori biztonsági kamerás poszt kapcsán érdeklődött fenyegetőzött rendőrségi feljelentéssel a Hervisnél. Szíves tájékoztatására küldték az itt látható képeket, illetve az alábbi magyarázatot:

Tisztelt GP! Kérdésére, illetve a blogon szereplő beírásra ezúton szeretnék Önnek reagálni. A vásárlóinkról, mint ahogy az üzlet bejáratánál figyelmeztető táblán ki is van helyezve, kamerafelvétel készülhet. Természetesen a felvételek a személyiségi jogok és az adatvédelmi törvények maximális betartásával kerülnek elkészítésre és megőrzésre. Amennyiben hozzátartozója az elmúlt napokban próbált áruházunkban úgy állunk rendelkezésére, hogy személyesen megtekintse üzletünkben a róla készült felvételt, ha pontosan tudja azt, hogy mikor járt nálunk. A régebbi felvételek a rendszerben törlésre kerülnek, miután a tároló kapacitás nem alkalmas nagyobb adatmennyiség eltárolására.

Olvasson tovább!

Az ember, akinek az OTP összekevert 2 számjegyet a telefonszámában

2010.05.07. 09:30 | szily | komment

Fantasztikus tréninget jelent az ember idegrendszerének, ha problémája támad bármelyik magyar mamutszervezettel, legyen az önkormányzat, közszolgáltató vagy óriáscég. Az OTP-re mindig lehet számítani, ha ügyfélkínzásra terelődik a szó. Ismerkedjenek meg Adival, akivel leírhatatlan dolgok történtek amiatt, hogy a bank rosszul jegyezte fel - a számítógépes rendszerben egyébként többszörösen meglévő - mobilszámát. A sztori elképesztően hosszú, de elolvasni még mindig sokkal gyorsabb és élvezetesebb, mint átélni.

Olvasson tovább!

Re: MÁV-os idiotizmus extra: túl kevés kedvezmény kellett neki, ezért megbüntették - A MÁV-Start válaszol

2010.05.07. 00:05 | szily | komment

B.A.-nak hiába volt Az Érd-Budapest-Gödöllő útvonalon belül Érdtől Pestig érvényes teljesárú vasúti bérlete, mellette pedig diákigazolványa, a Budapest-Gödöllő szakaszra vett diákjegye miatt megbüntették. Az indok: ha hosszabb távon jogosult a kedvezményre, rövidebb távon azt nem veheti igénybe. A részleteket előző posztunkban írtuk le, alant olvasható  avasúttársaság reakciója:

Olvasson tovább!

Ide vezet, ha órákig várakoztatja ügyfeleit az Elmü

2010.05.07. 00:02 | szily | komment

Én biztos vagyok benne, hogy ha az Elmü kölföldi tulajdonosai adott esetben tényleg bűnösen szerzett extraprofitot talicskáznak is ki az országból, akkor azt pont nem az ügyfélszolgálatosok bérén spórolták meg. De Edit története jól mutatja, hogy ha az embert ok nélkül várakoztatják, akkor annak mindig rossz vége lesz.

Olvasson tovább!

96 euro az ingyenes OpenOffice-ért

2010.05.06. 10:05 | jackyll | komment

Péter saját kárán tanulta meg, hogy kötőjeles domaineken nem regisztrálunk. Az igen jól hangzó nevű www.top-of-software.de oldalról próbált meg letölteni egy ingyenes Openoffice-t, így nyilván fel sem tűnt, hogy minek ehhez regisztráció, illetve, hogy az pénzbe is kerül:

A lényeg, hogy az ember ingyen szoftvert keres, pl openoffice-t. A google kidobja a www.top-of-software.de-t, odamegyek, csak német az oldal. Nem tudok németül, de azért egy ingyenes program letöltése nem gond. Nem indult el a letöltés, valami tökölődés volt. Mást is csináltam közben, még mindig nem megy. Akkor regisztrálok, gondoltam, gyorsan beírtam az adatokat - én barom - majd elküldtem. De a letöltés továbbra sem ment.

Olvasson tovább!

Megfingatta a brit házaspárt a kemény magyar ellenőr

2010.05.06. 00:22 | szily | komment

Remek, hogy vannak olyan Homár-olvasók, akik ha kell, személyesen is fellépnek, ha szorult helyzetbe került külföldit látnak. FaBRIK a kisföldalattin lépett akcióba, egy brit házaspár oldalán. Egyikük jegye nem volt kezelve, meg is kapták érte a magukét, pedig FaBRIK sokkal több empátiát várt volna el az ellenőrtől. FaBRIK álma a szociális viszonyokat helyesen értelmező, európai szinten tájékozott BKV-ellenőr. Országimázs-sztori alant:

Olvasson tovább!

Bezúzta a Posta a csomagját

2010.05.05. 10:48 | jackyll | komment

Nem egyértelmű, hogy akkor most melyik csomagküldő szolgálattal nem törik össze a küldemény, csak annyi biztos, hogy nem a Magyar Postánál. Naiv ügyfélen nem segített sem a buborékfólia, sem a hivatalos "törékeny"-matrica. Egyetlen öröme, hogy nem loptak ki a csomagból semmit:

Múlt héten feladtam egy csomagot, amiben a Vaterán eladott dolgok voltak. Nem lehetek sikeres ember, mert a vevő a Vatera MPL (Magyar Posta Logisztika) futárt választotta. Üvegtárgyról lévén szó dupla rétegű buborékfóliába csomagoltam, majd nagy buborékos fóliával vettem körbe őket minden oldalról, és légpárnákkal töltöttem ki a maradék helyet, hogy ne mozoghasson a dobozban. Végül a doboz minden oldalára ráírtam, hogy törékeny, amit a csomagfelvevő hivatalos matricája követett. Ezek után némi meglepetésként ért, amikor a vevő felhívott, hogy ő nem venné át a csomagot.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása