Tékozló Homár

Hogyan szívatja a Főtáv azokat, akik mérőórával állítanák meg a túlszámlázást?

2010.09.17. 13:41 | szily | 277 komment

1 Főtáv áldozat dühös, nem meglepő módon. Házuk tavaly nyáron állt át a saját mérőórás távfűtésre, ugyanazon okból, mint annyian előttük: úgy érezték, a cég sorozatosan átveri őket. De hiába a szerződés, a Főtáv több, mint egy év alatt sem volt hajlandó felszerelni az órákat, sőt még csaknem is látszik, hol a vége, a túlpörgetett számláló meg csak számlál. Vérforralás hajtás után:

Olvasson tovább!

Nem lehet menekülni az OTP-től

2010.09.17. 00:04 | Földes András | 170 komment
Az OTP nem töri magát, hogy kedvében járjon ügyfeleinek, unott ügyintézők tologatják a papírjait, de csak addig, amíg pénzünkkel együtt ott nem akarjuk hagyni a bürokratikus szervezetet. Utána hirtelen sokkal dinamikusabbá válik a cég.
 
Erre akkor döbbentem rá, amikor a bank ajánlott levélben szólított fel egy kellemetlen összeg befizetésére, ingóságaim lefoglalását helyezve kilátásba. A felszólítás olyan volt, mint a rég elfelejtett kellemetlen osztálytárs feltűnése, aki sosem volt szép idők emlékére hirtelen pénzt követel.
 
Olvasson tovább!

Még a merevlemezhez sem adtak magyar használati utasítást az Auchanban

2010.09.17. 00:01 | szily | 120 komment

László külső wichestert vett az Auchanban és nem kapott hozzá magyar nyelvű használati utasítást. Be tudta üzemelni, de azért visszament és rákérdezett. Némi kutakodás után a válasz annyi volt: nincsen. Szabad-e ilyet, kérdezi. Tudtommal nem. Hétköznapi bosszúság alant:

Olvasson tovább!

Rákényszerítette a bankkártyát az Erste

2010.09.16. 12:41 | szily | 115 komment

Remek munkahely lehet az Erste Bank, hiszen olyan lojális alkalmazottai vannak, akiknek nem is lenne kötelességük, mégis megpróbálnak mindenfélét, például felesleges hitelkártyákat rátukmálni a kuncsaftokra. Még azon az áron is, ha egy kicsit hazudni kell a havidíjról. Egy megtévesztett panellakó kalandjai alant:

Olvasson tovább!

Egy kétezrest adott a Spar vezetője, hogy felejtsék el a penészes salátát

2010.09.16. 00:32 | szily | 258 komment

Az ősz talán legjobb sztorija eddig az itt következő. Igazi modern kiskereskedelmi dráma, közel sem egysíkú szereplőkkel. Itt van rögtön a levélíró, Balázs, aki, nagyon helyesen, nem hagyta annyiban a 457 forintos penészes salátát, aztán elfogadott 2000 forint fájdalomdíjat, hogy utána feljelentse azt, akitől kapta. Ott van aztán a boltvezető-helyettes, aki klasszikusan vicces, magyaros bunkózással indít, hogy utána viszont egy olyan vevőnek ajánlja fel a romlott cikk árának négyszeresét, akinek még számlája sincs arról, hogy ott vette a cuccot. Szóval a legelemibb érzelmekre ható, remek történet az alanti, két félangyal-félördöggel, és bár távol álljon tőlünk az erkölcscsőszködés, mi az olvasónk eljárását durvábbnak érezzük, mint a kereskedőét, azzal együtt, hogy romlott árut tényleg nem szabad a pultba tenni és utána nyeglén reagálni a jogos vevői panaszra. Mit ítélne Ön?

Olvasson tovább!

Egyre érzékenyebb a parkolásra a rendőrség

2010.09.15. 16:28 | jackyll | 420 komment

Péternek 30 ezer forintjába került ez a manőver. Miért kapta a büntetést? A helyes megfejtés alant:

A homáron is és sokhelyütt a neten sokan azért háborognak, hogy miért parkolnak mások igy meg úgy és hol van a rendőrség ilyenkor! Nos elárulom neked, hogy hol. Itt és lesújt a vas markával. Megtaláltták szerény személyemben a top10-es bűnözőt. Ez itt az én autóm és ez a parkolás 30.000eFt-ba került nekem. Fellebezésnek helye nincs. Találós kérdés: ránézésre meg tudod mondani miért büntettek meg a Széna tér 1/b előtt 20:21-kor?

Olvasson tovább!

Re: Óvakodj a jóságos ingatlanostól!

2010.09.15. 15:39 | jackyll | 99 komment

Kikerült tegnap egy poszt egy ingatlanirodáról, amiből azóta eltüntettünk naiv ügyfél egyre aggodalmasabb kérésének eleget téve a cég nevét:

Legytek szívesek a tegnap hozzátok elküldött ingatlan csalásról szóló blogomat (most "Óvakodj a jóságos ingatlanostól!" címmel szerepel és Jackyll név alatt lett közzé téve) levenni, mert utolért az ingatlaniroda tulajdonosa és megfenyegetett, hogy beperel hitelrontásért és becsületsértésért. Nagy szavakat használt én meg beszartam. Nagyon kérlek, ha lehet minél gyorsabban vegyétek le, mert ettől jobban jobban megijedtem, mint az eddigi pénz elvesztésétől.

Előre is köszönöm!

Olvasson tovább!

Olcsó adatgyűjtés a Tesco Clubcard

2010.09.15. 12:25 | jackyll | 180 komment

A Homár eddig nem figyelte, de a Tescónak lett az 500 forintos kuponos akciója mellett egy másik. Emese gyorsan kioknyomozta, hogy ezzel valami nem kóser. A Clubcard lényege, hogy a minimális pénzvisszafizetési program keretén belül egészen pontos képet kapjon vásárlói szokásairól, illetve spammolja őket:

Tescoban Clubcard nevü gyűjtő pontok igen nevetségek, alázó. 200ft után jár 1 pont, ha 80.000ft vásárlása után kapsz 400ft kedvezményt. Az újság címlapján pedig hétfőtől-csütörtökig 4000ft vásárlás után, ha hozod a kupont kapsz vissza 500ft. Szerintem röhej!

Mivel is jár ez a fenenagy kedvezmény?

Olvasson tovább!

Minden idők leghatékonyabb magyar online reklámja

2010.09.15. 01:39 | szily | 139 komment

Zseniális, pofonegyszerű ötlet: nem kell hozzá pénz, grafika, trükkös elhelyezés, vicces szlogen, bevállalós vírusfilm, és mégis végigsöpör az interneten.

Szinte nyomasztó kihívással kell szembenéznie annak, aki ismertté szeretné tenni a Magyar Könyvvizsgáló Kamara Biztosítási Alkusz Kft.-t. Az Isrmeretlen Minimalista Zseni négy karakterhez nyúlt hozzá összesen, de ezzel is elérte, hogy ezrek kezdjék el megosztani és egymásnak küldözgetni a Vicces Linket, amit mindenki megnyit, elkerekedik a szeme, aztán továbbküld. Pedig, lássuk be, földhöz azért nem vág, mostantól mégis tízezrek fogják fejből fújni, hogy MKVKBA, MKVKBA.


 

süti beállítások módosítása