Tékozló Homár

Mindenki magyar a Tescóban

2012.06.01. 08:32 | jackyll | 921 komment

magyareper_tesco.jpg

Sajnos Árpi fotókat nem küldött, úgyhogy kénytelenek lesznek elképzelni, hogy a Tescóban véletlenszerű termékek árcédulája mellett megjelent egy kis magyar zászlós "magyar termék" felirat. Szerencsére
Péter is kiszúrt valami hasonlót, úgyhogy magyar-spanyol eprünk azért van képpel is.

Az egyik ismert hipermarket azzal dicsekszik, hogy 74%-ban magyar terméket árusít. Ezzel nem is lenne probléma, hogy ha a minap nem a szlovák cukor fölött láttam volna az erre felhívó táblát az egyik XX. kerületi üzletében. Első gondolatom az volt, hogy tollal odaírom a táblára, hogy ez aztán magyar, de meggondoltam magam, nem akartam rongálás miatt bajba kerülni, így inkább ide küldöm el, hogy mások is lássák hogy szívják el a magyar ember agyát egy rohadt táblával.

Olvasson tovább!

Felcserélt villanyórák az Eonnál: 170 ezres számla

2012.05.31. 15:10 | jackyll | 358 komment

Egy apró adminisztrációs hiba még mindig nagy szart tud kavarni. Az E.onnál valamiért nem képesek feldolgozni, hogy naiv ügyfél villanyóráit fordítva regisztrálták, és ezért többet számláztak. Mondjuk elég laza környék, ahol 3 évente kell áramot fizetni:

A villanyórákat 2009 ben kicserélték új, hitelesített villanyórákra. Két villanyórával rendelkezem. Az egyik nappali a másik éjszakai. A két órának a gyári száma fel van cserélve az Eon rendszerébe, azaz rosszul lett felvezetve a száma az eon által. (Feltehetőleg 2009 óta) Igen ám de ezt nem hajlandóak belátni. Voltunk az ügyfélszolgálaton és ott tarifa módosítással tovább küldték az 'ügyet'. Kb egy hete kijöttek és leolvasták a hibás gyári számokkal az órát.  Kiküldtek egy rakat csekket  helyesbítés jeligével. Kb 170e ft ot kéne nekem fizetni úgy, hogy az órák száma továbbra el van írva az ő rendszerükben. Kértük (szóban ,de írásba kellett volna foglalni), hogy vegyék elő azt aki felszerelte az órát és azt aki felvezette a számát, mert ők a hibásak szerintem. (Kérdem én az Eonnál nem létezik felelősség vállalás? Ha más ilyet csinálna a munkahelyén, akkor már kirugták volna)...De erre nem mondtak semmit sem. Csak azt, hogy van részletfizetés.

Olvasson tovább!

Előre fizetett a Tüzépnek, leléptek a pénzével

2012.05.31. 08:39 | jackyll | 401 komment

Laci elkövette azt a végzetes hibát, hogy 2,2 millió forint értékben előre fizetett építőanyagokért. Eleinte szállingóztak a teherautók, aztán elmaradtak, végül a céget is felszámolták. Meglepő módon nem a válság csapott be, azóta új helyen új Tüzéppel próbálkozik a vállalkozó. A rendőrség 1 év alatt odáig jutott, hogy akkor mégis meghallgatja a tanukat, bár először kidobták az ügyet:

Most olvastam az építőiparban nincsen válság című bejegyzést. Gondoltam megírom az én sztorimat is, figyelmeztetésképpen mások számára. Egy sztorit rendőrségről, jogállamról, és egy tüzépesről, aki jelenleg is várja új cégével kuncsaftjait a 10 út mentén.

Feleségemmel 2010-ben építkeztünk. Eladtuk mindenünk, és albérletbe költöztünk. Az építkezés elején (2010 március) kiválasztottunk egy tüzépet királyi beszállítónak. Jöttek a tavaszi akciók, és a tüzépes mindig előre kérte a pénzt, hogy érvényesíteni tudja az akciót. Téglára 1,2 millió, cserépre 500 ezer, szigetelőanyagra 1,1 millió… Először még csúszásokkal, és érdekes kifogásokkal, de azért szállingóztak az anyagok. A végén viszont már nem jött ki semmi. Persze oka volt mindennek. Például a cserépkiszállítás késésének voltak ilyen indokai:  „Akkora az árvíz Veszprémben, hogy ott segítenek a Bramac autói” (gondolom kiöntött a Balaton…). „Nyerges vontató nem tudott befordulni a keskeny utcánkon, így vissza kellett mennie….” Az utolsó 500 ezer forintos rendelésemet 2 nap szállítási határidővel adtam le. Nem jött ki semmi. Ekkor egy hetet adtam arra, hogy vagy mindent kiszállít, vagy adja vissza a pénzem. Ekkor már 2,2 millió forintom volt nála. Gondolom lehet sejteni a történet végét. Se pénz, se anyag, csak a tüzép működött tovább hónapokig. Aztán már az sem.

Olvasson tovább!

Részeg álmoderátor támadt az apróhirdetőkre

2012.05.30. 14:59 | jackyll | 152 komment

Kisebb fejetlenséget észlelt Ned Stark az Apród.hu rendszerében. Ismerőse a "moderator@aprod.hu" címről kapott a hatékony hirdetésfeladásról baráti hangvételű szakmai tanácsot ittas állapotban.

Az egyik ismerősöm felrakott egy hirdetést az aprod.hu nevű apróhirdetéses oldalra, már korábban. A hirdetésre elég sok érdeklődő is akadt, eddig semmi gond nem is volt. Ám ma reggel a következő levél várta az ismerősömet a levelesládájában a MODERÁTORTÓL(!!!):

Hát Maargííít...normáliiiis??????ennyié 20 évig fogod árulni kisanyám, alig vagyol bebaszva, ez 10 enyingi ház ára!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Olvasson tovább!

Re: CIB vs Macintosh

2012.05.30. 13:26 | jackyll | 22 komment

A múltkori netbankos panaszra reagálta a CIB, hogy már dolgoznak a nyomtatási hiba elhárításán:

A CIB szakemberei folyamatosan dolgoznak a rendszerek fejlesztésén, az előforduló hibák javításán így a szóban forgó eset megoldásán is. Jelen probléma gyökere egy java kompatibilitási problémából fakad, amivel kapcsolatban a Bank egy lehetséges megoldáson dolgozik. A fejlesztést követően ezen megoldás különböző operációs rendszer és java verziókon elvégzett sikeres tesztje szükséges a probléma orvoslásához. Ezúton kérjük érintett ügyfeleink türelmét!

A TIGÁZ trükközik a gáz fűtőértékével?

2012.05.30. 11:05 | jackyll | 186 komment

Sajátos anomáliát fedezett fel tigázos számláján Joc, immár másodszor. Bizonyára egy úgynevezett bug, azaz bogár került a gépezetbe, ezért számlázhatnak néhanapján 10%-kal drágábban, mint egyébként.

A jelenlegi már a második konkrét eset, így felvetődik bennem, hogy nem véletlen a következő trükk. A gázszámlában a gázszolgáltatók feltüntetik a gáz fűtőértékét. Ez egy olyan szám, amivel a halandó nem nagyon tud általában vitatkozni. Azonban most a második olyan eset fordult elő alig fél éven belül, amikor a TIGÁZt konkrétan rajtakaptam a trükközésen. (Az első eset is számlareklamációval végződött, amit el is fogadtak.)

Olvasson tovább!

Vigyenek pénzt magukkal a K&H-sok

2012.05.30. 08:49 | jackyll | 105 komment

Várható volt, hogy nem javul fel hirtelen a helyzet a múltkori poszt után, de Zoli azért csak megpróbált K&H-s SZÉP-kártyával wellnesst fizetni. Persze nem sikerült. 

Most történt velem a hosszú hétvégén a KH szép-kártyával. Igénybe vettem egy hosszú hétvégés wellness szolgáltatást, ahol fel volt tüntetve, hogy KH szép-kártya elfogadó hely a wellness szálloda mind három számlára (kaja, szállás és rekreáció). A hideg zuhany akkor jött, amikor távozni szerettünk volna a szállodából és ki szerettük volna fizetni a számlákat. A rendszer már magában hordozz egy kis bonyolultságot, hogy külön kell a kaját fizetni a kaja számlára és a szállást a szállás számláról, de ha minden technikai feltétel adott lenne, akkor ezzel nem is lenne semmi gond. A recepciós hölgy megkérdezte, hogy mivel szeretnék fizetni erre azt válaszoltam, hogy KH szép-kártyával. Az arckifejezése minden elárult és mondta is, hogy ezzel problémák vannak és nem lesz egyszerű, de azért porbáljuk meg.

Olvasson tovább!

Kétszázezres büntetés megrongált villanyóra miatt

2012.05.29. 13:18 | jackyll | 346 komment

Pj1967 saját kárán tanulta meg, hogy a villanyórát a fogyasztónak kötelessége napi 24 órán keresztül védenie, vagy különben. Ennél különösebb, hogy a rutinellenőrzést az EDF-DÉMÁSZ-nál egy számítógép sorsolta.

Kérem álljon fel mindenki, akinek villanyórája mások által hozzáférhető helyen, például egy társasház lépcsőházában található! Most üljenek le azok, akik tudják, hány zárópecsétnek és plombának kell lenni egy villanyórán! Most azok üljenek le, akik ezeknek a pecséteknek és plombáknak meglétét és ép voltát napi/heti/havi rendszerességgel ellenőrzik is - ha valaki még állna, akkor a következő székre rogyó csoport legyen azoké, akik tudják, hogy áramszolgáltatójuk a szerződésben valahol elrejtve leszögezi, hogy ha a villanyóra megrongálását nem a tulajdonos fedezi fel és jelenti be, hanem ellenőrzéskor derül erre fény, akkor ez szerződésszegésnek minősül, és szárezres nagyságrendű kötbérfizetésre kötelezheti őket a szolgáltató. Nos, velem pontosan ez történt: albérlőknek kiadott lakásom villanyóráját vandálok rongálták meg lépcsőházunkban, letépve a fent említett zárópecsétek és plombák javát.

Olvasson tovább!

Akinek nem fizet a Malév

2012.05.29. 11:23 | jackyll | 86 komment

Zseniális húzással nem az összes jegy árát téríti meg automatikusan a becsődölt Malév. Aki nem saját kártyával fizetett, az megszívta. Nem mindenki pénzért vette a jegyét, vagy hogy?

Január végén a férjemmel Finnországba utaztuk egy hétre, ott ért minket a Malév csődjének híre. Mivel Malév-jegyünk volt, február 5-én csak úgy tudtunk hazajönni, hogy aznapra egy másik légitársaságnál - a Finnair-nél - vettünk új repülőjegyeket.  Szerencsére a finn cég, akiknek a férjem dolgozik, az uram jegyét állta, így csak az enyémet kellett kifizessük. Persze így sem volt olcsó, mivel az utolsó pillanatban, két nappal az utazás előtt voltunk kénytelenek megvenni.De reménykedtünk, hogy egyszer még viszontlátjuk a pénzünket, elvégre az állam garanciát ígért erre.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása