Tékozló Homár

Más ajánlataival bombázza a Generali

2012.11.29. 14:16 | jackyll | 739 komment

Naiv ügyfél napi több tucat biztosítási ajánlatot és biztosítási feltételek kap valamilyen misztikus félreértésből adódóan a Generalitól:

A Generali Ügyfélszolgálat feladóval napi 30-100 emailt kapok az email címemre, nagyrészt csak olyanokat, amikben biztosítási feltételek vannak csatolva bő 1 MB méretben, de újabban olyanokat küldenek, mint a csatolmány, ami már keményen személyes adatokat tartalmaz. A Generali ennyire veszi figyelembe a személyes adatokhoz fűződő jogokat.

Olvasson tovább!

Nem szeretik az üveget a Sparban

2012.11.29. 13:17 | jackyll | 144 komment

Bizonyára "segg fej" azonosítójú olvasónkon kívül mások is tapasztalták, hogy az utóbbi hónapokban nem elég, hogy minden megint 25%-kal drágább lett, egyre lassabban töltik vissza a készleteket, a Sparban néhol még annál is rosszabb a helyzet:

Mélységes felháborodásomban írok, amit a mester utcai SPAR okoz nekem, immár rendszeresen! Miért van az, hogy a meghirdetett akciós termékekből ( hús, bor, ma éppen császárzsemle ) kivétel nélkül sosincs!? Miért kell mindig minimum 10 percet a kasszánál sorban állni, amíg a kiégett, flegma eladók lekezelően viselkednek? De a fő probléma nem ez... Hanem az, hogy van egy üvegvisszaváltó automata, ami szart sem ér. 10 üvegből jó ha hármat visszavesz. De a mai, az volt mindennek a teteje! Kizárólag az ott vásárolt borok üvegét ( BB rosé, meg 1-2 másmilyen, de ott vásárolt ) vittem vissza, 13 db-ot. Vajon mennyit vett vissza? Lehet tippelni. Egyet. Akkor mégis mi értelme van?
Olvasson tovább!

Előkarácsonyi játékvásár a Tescóban

2012.11.28. 12:18 | jackyll | 373 komment

A Bricostore-végkiárusítás mellett majdnem elsikkadt, hogy a Tescóban is volt ám különlegesen kedvezményes játékvásár. Az egyetlen gond csak az volt naiv ügyfél szerint, hogy a csak a polcokon található termékeket akciózták. A raktárból nem töltötték újra a játékokat menet közben, naiv vásárlónak azt javasolták, jöjjön vissza este 10-re, amikor már nincs akció:

A Tesco kitalált egy remek akciót múlt hétre, hogy a péntek-szombat délutáni pangó időszak forgalmát fellendítse. Az akció lényege az, hogy aki 17:00 és 22:00 között bármilyen játékot vásárol, a vételár felének értékében kap egy későbbi időszakban levásárolható kupont. Az ötlet jó, hiszen a karácsony még messze van, ki is lenne olyan bolond, hogy már novemberben nekiáll játékot venni. Nyilván a szervező sem számított rá, hogy egy 50%-osnak beállított (valójában max. 33%-os ) kedvezmény hatására hömpölyögni fognak a vásárlóhordák, és néhány nagyon gagyi darab kivételével üresre csontozzák a játékosztály polcait. Persze nem várhatjuk el, hogy egy frissen indult vállalkozás, aminek csak minimális tapasztalata van a kereskedelemben, akkora éleslátásról tegyen tanúbizonyságot, hogy egy ilyen akció mögé logisztikai hátteret biztosítson.

Olvasson tovább!

Elképesztő banki jutalékok jönnek

2012.11.28. 11:10 | jackyll | 64 komment

cibtorles.jpg

A jelek szerint nem kell egy hónapot se várni az extrém banki díjazásra, amikor a CIB-nél például már 1000 forintba került egy átutalási megbízás törlése:

Szolgáltató váltás miatt töröltem egy értéknapos megbízást CIB internet bankon keresztül, sima ügy, megbízás törlés, bankba küld, klikk. Meg pitty a telefonból, SMS, CIB bank értesítés: Terhelés, -1041.00, jogcím: visszavont, módosított megbízás. Vattafakk?! Nóóóórmális? Telefon, ügyintéző, kérdés. Igen, ez ennyi, jogos. Jogos?! Utána néztem, tényleg jogos, lásd képet. Na de akkor is. Nóóórmális? Havi számlavezetés párszáz, összes utalás ingyenes, erre egy ilyen művelet 1041?

Olvasson tovább!

Lakásépítési támogatás az OTP-nél

2012.11.27. 14:37 | jackyll | 131 komment

Az OTP szerint lakásépítési támogatást csak 94%-ban kész házra adnak, ami gyakorlatilag az ő értelmezésük szerint a teljesen kész házat jelenti. Igenám, de pénz nélkül nehéz befejezni egy építkezést, így pont a támogatás értelme vész el egy újabb joghézagnak köszönhetően:

Családi ház építésébe kezdtünk. 5 éve nincs saját otthonunk. Keresgéltünk sokáig, mivel nem találtunk megfelelő otthont az építés mellett döntöttünk. Az építkezés alatt törekedtünk arra, hogy költség hatékony legyen az építés, és lehetőleg ne kelljen hitelt igénybe venni. Elég gyorsan épült a ház, sokat foglakoztunk vele, a határidős munkáim rovására. Mivel van két gyerekünk, új a ház, adót rendesen fizetünk, és dolgozunk is azóta, hogy az iskoláinkat elvégeztük kihagyás nélkül, leszámítva a szülést a páromnál, úgy gondoltuk, hogy igénybe vesszük a Lakásépítési támogatást (régen szocpol). Két gyerekre a ház energetikai besorolását figyelembe véve 1,56M forint állami segítség jár, ami nem is ennyi. Az ingatlant meg kellett e miatt osztani, néhány igazolásért, tulajdonlapért és a banknak is fizetni kell 45e eljárási költséget. Kb. 150e mindent egybevéve.

Olvasson tovább!

Trükkös faszállítás

2012.11.27. 13:22 | jackyll | 89 komment

faszallito1.jpg

Közeleg a tél, így naiv ügyfél azt gondolta, hogy bespájzol tüzifát. Rendelt is 4 m3-t igen kedvező áron, aztán ráhagyta az ismerősére az átvételt. Így csak estére derült ki, hogy a 4 m3 igazából 1 m3, és teljesen vizes, azaz használhatatlan. 

2 héttel ezelőtt fát rendeltem, mert az otthoni készlet fogyóban volt. A hirdetések között kutakodva találtam is az alábbit. "Kiváló minőségű, törzsakác tűzifa vásárolható, pontos, gyors és Költségmentes kiszállítással. Rendeljen erdészetünktől a Rendkívüli ÁRLESZÁLLÍTÁS keretében, 11500 Ft./m3-es áron. A tűzifa: -Száraz (8 hónapos kitermelésű), -aprított, -konyhakész, -törzsakác. Budapest és 30 km-es körzetében Költségmentesen szállítunk. Megrendelésért és további információkért munkatársaim késéggel állnak rendelkezésére! Tel: . Hívjon Bátran!" Megörülve, hogy igen kedvező árú, száraz akác és még Budapestre ingyenesen ki is szállítják felhívtam a megadott telefonszámot, ahol egy hölgy vette fel a telefont. Megkérdezgettem az ilyenkor szokásos dolgokról, hogy 3 m3-t mennyiért tudnának adni, és akkor a házhoz szállítás valóban ingyenes stb..

Olvasson tovább!

Kivezeti a papírszámlát az ELMŰ (frissítve)

2012.11.27. 12:12 | jackyll | 129 komment

Az ELMŰ kitalálta, hogy ezentúl minden online regisztrált ügyfelének automatikusan emailben küldiu a számlát. Ez végülis egy jó dolog, de persze bármin lehet pampogni, hiszen ezért vagyunk:

Úgy látszik ma Elmű-s nap van: nekem is alakítottak egyet - és ez a "poén" várhat mindenkire, aki már regisztrált a cég honlapján. A továbbiakban csak elektronikus formában küldik a számlát, e-mail mellékletként csatolva PDF formátumban, mondván ez milyen jó nekem, meg annyira környezetbarát. Lásd a mellékletet: kedvesen felajánlanak, magyarul rám tukmálnak, önkényesen beállítanak egy nem kívánt, nem igényelt, nekem nem előnyös változtatást, amelynek lemondásáért nekem kell tennem valamit. Gratulálok, de majd eldöntöm, kell-e ez nekem, majd akkor jelzem, beállítom. A stílus és az eljárás a bosszantó, meg az időm pazarlása. És a módszer környezetbarát, hogy én nyomtathatom ki - az nyilván nem papírra kerül ... Ostobák. Az e-mail-t meg őrizgethetem 5-6 évig, mert csak az elektronikus változat hiteles. Tessék mondani, van-e jobb az Elmű-nél?

Kattintásra nagyobb

UPDATE 11/29: Korai volt az öröm:

Kár hogy lassú a Posta, így lett volna szép az Elmű környezetbarátsága: ma megjött kinyomtatott borítékolt változatban IS az elektronikus számla tájékoztatója.  Tudom, dolgoznak a bitek, hasít a szerver, minden ügyfélnek kiküldik papíron. De tényleg senki nem ért az adatbáziskezeléshez, hogy beállítsa: csak annak postázzák, akinek nem küldték el e-mailben ...

Pszichodráma a Lidlben (frissítve)

2012.11.26. 15:54 | jackyll | 319 komment

Naiv ügyfél elbukott a Lidl pszichodrámatesztjén, amikor nem tört ki váratlanul egy áriában vagy kezdett moonwalkolni, miután közölték vele, hogy nem veheti meg a krémjeit, mert holnap leltár lesz. Már a nukleáris télre spájzolnak? Vagy tudnak valamit? Csődbe ment a krémgyár? Fel fog futni az árfolyama, mint a Twinkinek? Valakinek sürgősen géntérképet kellene készítenie ezekről az alapvető élelmiszerekről, mielőtt kihalnak.

"A célunk továbbra is az, hogy Ön a jövőben is megajándékozzon minket a bizalmával!" - ezt olvastam a LIDL áruház honlapján, miután ma hazajöttem a Dunakeszi áruházukból, nos, hogy is kezdődött? De Luxe desszert krémeket vettem ott két hete, sajnos ízlett a családnak (a fene egye meg mehettem újra venni :-) nem leltem a polcokon. Hát megkérdeztem egy eladót, nagyon kedves volt, megnézte a raktárban és már hozta is a kétféle krémet, sőt még mosolygott is, lehet azért mert nem mondtam meg neki, hogy én vagyok a vásárló? Sebaj, kolléganője már karakánul helyretette a dolgokat, közölte, hogy holnap leltár lesz és krémeket adjam csak vissza a kocsimból de rögvest, mert ezt ma nem vehetem meg!

Olvasson tovább!

Van-e jobb az ELMŰ-nél?

2012.11.26. 14:29 | jackyll | 76 komment

Tette fel a kérdést Lajos, amire a Homár se tudja a választ. Elképzelhető, hogy van, bár valószínűbb, hogy a jó szerencse és a számítástechnika ezoterikus fantomjai között játsszák le ezeket a meccseket:

2011 őszén az ELMŰ sehogy sem akar nekem számlázni. Megreklamáltam, de nem válaszoltak 30 napon belül, inkább fizettek 5000 Ft-ot a késő válaszadásért. Most az a szituáció állt elő, hogy egy borítékban megkaptam a novemberi, decemberi és a 2013 januári számlámat is egyben. Sőt azt is tudják, hogy mennyit fogok fogyasztani. Ez annál is inkább érdekes, mert havonta le szoktam jelenteni a mérőóra állását. Nem hinném, hogy ezt is véletlen tévedés, inkább valami trükköt látok mögötte. Most már úgy érzem itt az ideje szolgáltatót váltani, kérdés, hogy van-e jobb és korrektebb szolgáltató?

Büntiből csökkenti zombijáratait a Ryanair

2012.11.26. 13:22 | jackyll | 53 komment

Bár elvileg a drága Lisztferihegy miatt csökkenti a járatai számát a Ryanair, K.B. azt tapasztalta, hogy a józan paraszti észnek nem biztos, hogy túl sok köze van a tervezéshez. A Homár nem talált vasárnap reggeli járatot, csak délutánit, de annak sincs túl sok értelme a hétfő reggel 6-os helyett:

Szeretnék veletek megosztani néhány gondolatot M.O'Leary úr cégének budapesti tevékenységéről. Elöljáróban annyit, hogy Brüsszelben élő szellemi foglalkozású emberke vagyok, akinek a családja Budapesten él, így rendszeresen ingázok a két város között. Amikor becsődölt a MALÉV - személy szerint én nem gyászolom őket - verseny indult az alapvetően jól jövedelmező Budapest-Brüsszel útvonalon a Wizzair és a Ryanair között. Ez ténylegesen olcsó repjegyeket eredményezett, főleg, ha az ember előre megvette őket - a budapesti reptéri viszonyokra nem térnék ki, mások már megtették. Én gyakran a péntek esti járattal utaztam haza, aztán hétfő reggel az ún."zombijáratokon" -reggel 6 óra körül indulnak- jöttem vissza. Így teljes hétvégéket tudtam tölteni a családommal. Először a Wizzair szüntette meg hétfő reggeli járatát, eddig ez nem volt gond mert legalább repült a Ryanair elfogadható áron. Viszont szombaton kaptam emailt O'Leary úrékról, hogy január 10-től megszűnik a hétfő reggeli járat, és írjam át a megvett jegyemeimet.

Olvasson tovább!