Tékozló Homár

Hol születnek a biztonsági orkok?

2012.12.14. 14:44 | jackyll | 374 komment

Ha kicsit megkésve is, de megdöbbentő beszámolót kaptunk egy biztonságiőr-képző tanfolyamról:

Rendszeres olvasója vagyok a blognak, és nem egyszer futottam már bele a biztonsági orkokat szidalmazó bejegyzésekbe és kommentekbe. Úgy gondolom, talán itt az ideje, hogy elmondjam, hogyan is zajlik/zajlott a személy- és vagyonőr képzés az ország keleti részének bizonyos részein – ez talán megválaszolja bizonyos orkok viselkedése mögött álló okokat (már ugye a butaságon és a „kihaénnem” fel(nem)fogáson túl). 2009-ben játszódik – ekkor végeztem el a képzést, mivel hosszas sikertelen munkakeresés után ajánlatot kaptam a család egyik ismerősétől, hogy ha vagyonőri vizsgát teszek, akkor alkalmazásba vesz. Rögvest jelentkeztem is egy meghirdetett képzésre, az ár sem volt annyira horribilis, és a képzést tartó úr is nagyon szívélyesnek és normálisnak tűnt a telefonban. Mindent lefixáltunk, elmondta, hogy hol, mikor, mennyiért lesz a képzés (akkor 3 hónap volt, minden szombati napon 2 órás oktatással), mikor kell fizetni, hol és mennyiért lesz a vizsga.

Olvasson tovább!

Elérhetetlen a Kuponvilág: se pénz, se cucc

2012.12.14. 13:51 | jackyll | 282 komment

Ágnes megtanulta, hogy többet nem vásárol kuponos terméket:

2012.11.21-én a www.kuponvilag.hu-ról vettem egy automata robotporszívót 36500 Ft-ért. Az összeget elutaltam a Kuponvilág bankszámlájára, majd amikor megkaptam a kuponszámot, azt beváltottam ezen az oldalon: http://www.bs-electronics.eu , mert hogy ez a cég adja a porszívót, amit a kupon lejártával egy adott Pick-Pack ponton lehet átvenni. November végén lejárt a kupon, de senki nem keresett meg, hogy vegyem át a terméket. A Kuponvilágot nem lehet elérni az adott telefonszámon, ami a honlapjukon található, a Bs Eletronics Áruházat sikerült nagy nehezen elérnem, napokig, naponta többször hívogattam őket, mire egy hölgy végre ma felvette a telefont és közölte velem, hogy ennek nem fogok örülni, de nem lesz porszívó...

Olvasson tovább!

Karácsonyi ajándék a Digitől

2012.12.14. 13:10 | jackyll | 102 komment

A végső mindent államosító roham előtti kétségbeesett költségcsökkentésben a Digi saját alkalmazottaival is szó nélkül kibaszott karácsonyra. Eddig ugyanis ingyen kapták a leglassabb internettel egybekötött mindenes csomagot, amit amúgy 4200 forintért kínálnak az embereknek, nekik most kiszámlázták kérdés nélkül hatezerért:

A minap egy számlalevelet kaptam a Digi Kft-től, amiben nem is lenne semmi különös, csak az, hogy eddig, mint Digis alkalmazottnak nem kellett fizetnie bizonyos szolgáltatásokért a cégen belül. Igazából nem is a számlával, illetve az abban szereplő árakkal van gondom, hanem azzal a mérhetetlenül aljas és alattomos módszerrel, amelyet a cég képviselt a dolgozóival szemben. Semmilyen értesítést, tájékoztatást, szerződést nem kaptunk, hogy „Hé paraszt, januártól fizetni kell! Kő vagy nem kő, ha nem , akkor mond le!”

Olvasson tovább!

Spammol az Auchan

2012.12.14. 12:25 | jackyll | 80 komment

Az internetbe beépített ügynökeink jelentették, hogy az Auchan speciális karácsonyi akció keretén belül véletlenszerűen bárkit lenapalmoz digitális katalógusaival:

Más még nem jelezte, hogy spammol az Auchan? Emailben, az akciós újságjával, és nincs link az alján lemondással, hanem loggolj be hozzájuk, és ott be tudod állitani. De mivel sose reggeltél, nem tudsz beloggolni, mert a jelszóemlékeztetőt nem tudja kiküldeni. Gondolom nincs meg a címem se nekik, akkormeg miafasz?! Milliós kár ért már most!! Erkölcsi meg pszichológiai kár :D És a Google is tuti bennevan, mert nem szűri ki, hogy spam, pedig rákattintottam elsőre, de folytatják.

Eltűnő Erzsébet-utalványok a Postán

2012.12.13. 14:42 | jackyll | 329 komment

KLA azelőtt írta alá az átvételi ívet, hogy megnézte volna, mit kapott az önkormányzattól a borítékban, így most 5800 forinttal kevesebb Erzsébet-utalványt kapott.

Gyanítom nem vagyok egyedül a következő problémával és szeretném felhívni a figyelmet néhány érdekességre és esetleg tanácsot is kérni. A kormány döntése értelmében a rendszeres gyerekvédelmi támogatásban részesülők idén Erzsébet utalvány formájában kaptak juttatást. Arra most nem térek ki, hogy ez a forma felhasználás szempontjából kinek miért jó és rossz, nem ez a lényeg. Az önkormányzati határozat szerint három gyerekre 17 400 Ft, azaz 5 800 Ft/gyermek összegű utalvány jár. Az utalványt a posta hozta ki tértivevényes küldeményként. Két boríték érkezett, aláírtam, átvettem, felbontottam, megszámoltam és borítékonként az 5 800 Ft meg is volt. Nem problémáztam azon, hogy csak két borítékot kaptam, mert a harmadik gyermek, aki 2,5 éves, máskor került be a rendszerbe, minden vele kapcsolatos küldemény, határozat, stb. külön szokott érkezni. Gondoltam most is így lesz. Ezért a postást, amikor visszafelé indult az utcából, megkérdeztem, nem-e maradt a táskában egy harmadik boríték, hogy ne kelljen azzal feleslegesen mászkálni, de határozottan állította, hogy nincs, és azt is elmondta, hogy nem is lesz több, mert azon a napon mindent ki kellett osztaniuk és már nem lesz több.

Olvasson tovább!

3 hónapja melegvíz nélkül a Tigáznál

2012.12.12. 11:58 | jackyll | 374 komment

A Tigáz sorra zárja le a gázt Nyíregyháza panelvilágában. A néhány évvel ezelőtt futó panelprogram keretében ugyanis nem a mai szabványnak megfelelően újították fel a házakat, így újra fel kell újítani azokat. Mikor máskor lehet felgyorsítani ezt a folyamatot, mint télen, amikor különösen hiányzik a melegvíz vagy a fűtés. Naiv ügyfél és háza például 3 hónapja lavórból mosakszik:

Azért írok, mert 2012.szeptember 12.-e óta meleg víz nélkül élünk. Egy nyíregyházi 20 lakásos társasházban lakom 15 éve. A panelprogram keretében a társasházat felújítottuk és nyögjük havonta az arra felvett hitel törlesztését, melyet a kormány és az önkormányzatok támogatnak. A házunk háromnegyede egyedül élő, idős, beteg nyugdíjas, illetve kis és nagy gyerekes. Ezt csak így előlegben. Tehát 2012. szeptember 12.-én a TIGÁZ gázszolgáltató a földszinten lévő lakásban gázszivárgás miatt elzárta a gázt, majd felvette a kapcsolatot az akkori közös képviselőnkkel, aki rögtönzött lakógyűlésen a TIGÁZ képviselőjével elmondta, hogy a földszinti gázszivárgás miatt elzárják a házban a gázt, leszerelik az összes lakásban a gázmérőket, hogy a szivárgás elhárítás és nyomáspróba kapcsán az órák szét ne robbanjanak?! Ennyi tájékoztatást kaptunk előre. Ezek után egy alvállalkozó csapat ellepte a házat és 2 napig átjáróházat csináltak a lakásokból, leszerelték az órákat, levágták a vezetékeket, csöveket, csapokat cseréltek azzal, hogy a meglévő már elavult.

Olvasson tovább!

Nemlétező garancia a Bauhausnál

2012.12.11. 15:48 | jackyll | 299 komment

András naivan elhitte a kötekedő fuvarozónak, hogy akkor is érvényes a garancia a kádra, amit rendelt, ha átvétel után átnézi. Persze nem.

2012. november elején a szigetszentmiklósi bauhausban vettem egy kádat, kádtartó és egyéb dolgokat 100.000 Ft fölötti áron. Éltem a felkínált ingyenes házhoz szállítással. Bár ne tettem volna, Ott kezdődtek a problémák. A furvarszervező olyan hangnemben beszélt velem, hogy azt leírni nem tudom. Kértem, hogy péntek délután 15 óra után szállítsanak. Azt mondta, ő ráírja de a sofőr vagy elolvassa vagy nem. Nekem otthon kellett volna lennem 8-17 között, mert ők akkor szállítanak és majd jönnek. A sofőr, ahogy illik 10 órakor felhívott hogy itt a kád vegyem át. Mondtam neki, hogy én dolgozom és legyen szíves majd 15 óra után jönni, ahogy az a szállítón is van. Na tőle se azt kaptam amit ilyen esetben elvárna a vásárló. Elkezdett kiabálni, hogy így meg úgy most majd megint ki kell jönnie.

Olvasson tovább!

A Pénzverő szerint a parkolóautomaták a hibásak

2012.12.11. 15:14 | jackyll | 115 komment

Csodálatos párbeszéd tanui lehetünk, múltkor ugyanis a x+n. noname parkolótársaság beszült a Magyar Pénzverőnek, hogy szarok a kétszázasaik, azért nem lehet sehol parkolóautomatákban fizetni velük. Bár kevesen lehettek, akik ezt elhitték, a Magyar Pénzverő úgy gondolta, néhány tényt örömmel hoznának olvasóink tudomására:

A forint pénzérmék technikai paraméterei (átmérő, súly, anyagösszetétel) a gyártás során szigorú ellenőrzés alá esnek. A Magyar Pénzverőnél (MP) az ISO 9001:2008-as minőségirányítási rendszer működik 1996-tól. Sőt. 2005-ben az Európai Központi Bank is auditálta a céget. A Pénzverőnél készülő érmék műszaki paraméterei és azok tűrései, valamint az alkalmazott mérési, ellenőrzési eljárások az eurogyártás szigorú követelményei szerint történnek. A MP mérőlaborjában – bármely automatákat üzemeltető, karbantartó cég számára – mindenkor lehetőséget biztosít az automaták által el nem fogadott érmék, valamint a sorozatban gyártott érmék összehasonlítására. A magyarországi automatások több esetben éltek is ezzel a lehetőséggel és a mérések minden egyes esetben azt igazolták, hogy az el nem fogadott érmék semmilyen előírt műszaki paraméterben sem különböztek a többitől.

Olvasson tovább!

Pizzába sütött csótány az Il Trenoban

2012.12.11. 14:44 | jackyll | 117 komment

A csótányok legendás túlélők, nyilván nem fognak a -10C-ben az utcán éjszakázni, úgyhogy fogták magukat és például beköltöztek a Mammuttal szembeni Il Trenoba. A napokban olyan hideg lehetett, hogy egyikük a kemencébe csusszant, ahol naiv ügyfél pizzájára sült.

Azért osztom meg e tapasztalatomat veletek, hogy az oda járó törzs és betérő vendégek gondolják meg kétszer az étkezést ebben az étteremnek nevezett rovarházban. Magam a törzsvendégek táborát erősítem ill. erősítettem. Történt, hogy szokás szerint betértünk egy pizzára a Mammut tőszomszédságában található Il Trenoba. Az már megfigyelhető volt eddig is, hogy az üzlet tisztasága és az egyéb körülmények erősen kétségbe vonható módon működnek ebben az egységben, de eddig ezzel nem nagyon foglalkoztunk. Most azonban olyan történt ami mellett már nem tudok szó nélkül elmenni. A megrendelt pizzánkban ugyanis egy „vendég” is bele lett sütve.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása