Tékozló Homár

Még aszfaltoznak, csak szólni kell

2013.05.10. 12:43 | jackyll | 253 komment

8kerut1.jpgAndrás meglepődött, hogy alig egy hét alatt sikerült aszfaltozni a környékén 7 hónapja több helyen lukas járdát és a kátyút is:

Tájul küldök nektek egy pozitív esetet, hátha érdekesnek találjátok. A lenti bejelentés április 30-án született, majd május 7-én reggel megjelentek az aszfaltozók, és fél óra alatt mindent megcsináltak. A vicc az, hogy fogalmam sincsen, ki intézkedett, mivel elvileg az összes külön hatáskörbe tartozott, mind a 3 felbontás, illetve a kátyú is, mégis egyszerre megcsinálták az összeset. Mondjuk a kátyú nem lett perfekt, de ne legyünk telhetetlenek. :) Azt gondolom, hogy néha érdemes ilyen pozitív eseteket is megosztani a közzel, elvégre ezt tényleg gyorsan elintézték.

Olvasson tovább!

Azonnal lejáró termékek extra kedvezménnyel a Tescóban

2013.05.10. 11:54 | jackyll | 75 komment

tescoakcio.jpgJó tudni, hogy valahol gondolnak a hónap végére éhező vásárlókra, akik jelentős kedvezménnyel vihetik haza a valószínűleg még hetekig elálló termékeket:

Tesco Express. Pénztárnál van mindig egy kis kosár, ahová a lejárós élelmiszereket teszik jelentős kedvezménnyel (30-50%-os kedvezmény, olykor olykor 0%...).

Üdv Bálintka.

Ajándék egymilliós hitelkeret a Raiffeisentől

2013.05.09. 16:10 | jackyll | 326 komment

Naiv ügyfél nem nagyon foglalkozott vele, hogy a Raiffeisen hozzácsapott egymilliós hitelkeretet a számlájához. Viszont mivel ezt az első adandó alkalommal nem mondta le 2300 forintért, a következő levonás már 19800 forint vont a nem kért és nem használt, gyakorlatilag nem létező szolgáltatás után:

Sajnos csak ekezetek nelkul, gepem klaviaturaja egyelore keptelen megbirkozni a magyar abece rejtelmeivel... Tizen-egynehany eve vagyok huseges es jo Raiffeisen (tisztelt erdei korokben csak "Rafazol Bank"-kent emlegetett) ugyfel. Csodalatos CHF hitelemet mindig pontosan torlesztettem, hiszen fizetesem tetemes resze a naluk vezetett szamlara erkezett, s a fedezet mindig bosegesen rendelkezesre allt. Idom nagy reszet azonban kulfoldon toltom, igy a magyar bankszamlat az ottani kifizetesek rendezesere hasznalom csupan. "Kivalo ugyfelsegemet" a Bank tavaly azzal honoralta hogy soha nem kert es nem is hasznalt hitelkeretemet triplajara emelte junius vegen.

Olvasson tovább!

A telefonálással sem boldogulnak a Hello HD-nél

2013.05.09. 15:16 | jackyll | 36 komment

Lacinak egy hónapos küzdelembe telt, hogy a Hello HD felszereljen egy antennát, mert a szerelő 2 megadott telefonszáma közül egyet sem bírt eltalálni. És ez még csak a kezdet, a telefon meg az internet bekötéséről még szó sincs:

Én vagyok akit anno "beidézett" a Creditreform... Most a Hello HD előfizetője lettem. Megrendeltem a szolgáltatást, visszaigazolták, hogy vették a felkérést. Később felhívott egy pasas, aki azt mondta, nem biztos, hogy a felszerelésre kerülő antenna rálát, majd a földfelszíni sugárzású adóra ezért kiküldenek egy műszerészt aki ezt pontosan beméri.Ok... A műszerész fel is hívott és elmondta, hogy neki mikor lesz megfelelő - mondtam azért egyztessünk. Sikerült, így  egy hét múlva végül meg is érkezett - délelőtt helyett este hatkor, de nem baj, mert átütemeztem az egész hetemet. Spongyát rá.
Körbesétálta a házat, majd közölte, hogy tuti, hogy ide csak műholdas lesz jó, mert nincsen optikai rálátás. Kérdeztem, hogy nem volna-e kedve felmenni a tetőre, mert innen csak az eget kémlelheti. A válasz annyi volt tömören, hogy fölösleges - rutinból vágja, úgyhogy elkészítik a szerződést és majd hív.

Olvasson tovább!

A Samsung még mindig nem javít Samsung mosógépet

2013.05.09. 13:44 | jackyll | 83 komment

Érthetetlen, hogy mit szórakozik ezzel egy Samsung méretű vállalat, de továbbra sem hajlandók hozzáérni a szervizükben a nem hivatalosan Magyarországon forgalomba hozott mosógépet.

Kedves Samsung! 2011. decemberében vásároltam Önöktől egy WF1602WUV típusú mosógépet (kiválasztani nem tudtam a típust, nincs a listában). A gép íme kicsit több, mint 1 éves korára csapágyas lett és emiatt a javítását kértem. Eleinte mindenki készséges volt, mindaddig, amíg kiderült, hogy ezt a gépet nem a Samsung Magyarország hozta forgalomba a sorozatszám alapján. Kérem én naiv ügyfél, ezt honnan tudjam, nem rendelkezem sorozatszám-adatbázissal. Az nyilván nekem is feltűnt, hogy a garanciajegy nem magyar nyelvű, hanem lengyel, de a kolléga azt mondta a telefonba, hogy amíg Samsung logó van rajta nincs semmi probléma. Hát lett, azóta sincs mosógépem, az Önök márkaszervize hozzáteszem ingyen, de potyára furikázik.

Olvasson tovább!

Trágár sörözés a pécsi Murphy's Pubban

2013.05.09. 12:48 | jackyll | 146 komment

Ádám néhány alkalommal tudományos kísérletből angolul rendelt egy angol sörös kocsmában. Ahol nyilván azonnal elengedték magukat, amikor úgy gondolták, hogy nem érti, amit mondanak:

A pécsi Murphy's Pub nevű hellyel kapcsolaban írok, az ott szerzett tapasztalataimat szeretném a nagyérdeművel megosztani. Egy hétig Pécsett tartózkodtam, volt időm a főteret (Széchenyi tér) és a környékét alaposan bejárni. Ott akadt meg a szemem a Murphy's Pub nevű, ránézésre elég menőnek tűnő ír pubon, ami egyben étterem is. Nosza bementem egy sörre egy hétfői délelőttön, mellette az az ötletem támadt hogy angolul fogok beszélni, kíváncsi voltam mit kezdenek majd velem. Hozzátenném, közel anyanyelvi szinten beszélem a nyelvet, "magyaros" akcentus nélkül. Sikerült is magam magyart nem beszélő külföldiként beállítanom. A sör rendelése többé-kevésbé problémamentesen zajlott, a pultos srác (egy a háromból, két nő, egy férfi) nem ismerte a "tapped beer" fogalmát, de ezen hamar túllendültünk, miután a sörcsapolás mozdulatát kezdtem utánozni, megértette mit akarok. Kicsit később kértem egy pohár Guinnesst is, ezúttal nem a férfitől, itt esett meg az első emlékezetes "párbeszéd" a két pultosnő között:

 Pultosnő #1: Te, az angol srác kér egy Guinness-t!
 Pultosnő #2: Miért, nincs ezeknek otthon is bazmeg? Faszért jön ide.

Olvasson tovább!

Háromszoros csomagolás a büdös húsnak az Auchanban

2013.05.08. 15:36 | jackyll | 244 komment

Jófejség az Auchanban: ha direktben veszélyes hulladékot adnak el, ingyen tesznek rá pár extra zacskót, hogy hazáig ne büdösödjön meg a bevásárlószatyor/autó:

2013. 05. 05-én, késő délutáni órákban a családi program végeztével a napot még megspékeltem egy Auchanos kisbevásárlással, semmi extra, némi darált hús, retek, paprika, uborka, paradicsom, és még néhány apróság. A hentespultnál előre csomagolt darált hús, ezt elvből nem vesszük, mert nem tudjuk mi van benne, irány a tőkehús részleg, igen kedves hentes kolléga, kérdésre, mi szerint sertéscombot darál-e, válasz természetesen, mosolyogva darált hús átadva, három sor zacskóba csomagolva. Ez itt még nem szúrt szemet, irány a pénztár, miután kedves kasszás kihámozza a felesleges zacskórétegekből a vonalkódot, ami természetesen a legbelsőn volt, hús leblokkolva, átemel a bevásárlókocsiba, ekkor tömény rothadásbüdös szag üti meg az orrom.

Olvasson tovább!

4 hónapig ingyen vonatozott

2013.05.08. 13:50 | jackyll | 114 komment

Igazi mesebeli történet, amiben kivételesen elég jól járt szupernaiv utas, aki azt hallucinálta, hogy a NAV ingyenes Start Bónusz kártyája azonos a MÁV 250 ezer forintos Start Klub Bónusz kártyájával, ami 2. osztályon korlátlan belföldi vonatozást tartalmaz. Minthogy ez a MÁV-nak sem tűnt fel 4 hónapig, még akkor sem kellett fizetnie, amikor a kallerek megbüntették. Csak most.

2012. november végén váltottam ki a Start Bónusz kártyát a Nemzeti Adó  és Vámhivataltól (NAV). Ezt bárki ingyenesen kiválthatja, aki a feltételeknek megfelel (tartósan munkanélküli, pályakezdő,  stb). Ez a kártya a munkanélküliek elhelyezkedését segíti,  a munkaadó mentesül a munkavállaló utáni járulékfizetés alól. Van viszont a MÁV- nak is egy kártyája Start Bónusz Klub névvel. Ez pedig azoknak jó, akik sokat utaznak.Ezzel a kártyával egy évig díjtalanul lehet igénybe venni az utazást 2. osztályon belföldön, mindezt 150.000 Ft kártyadíjért. A történet a két kártya felcseréléséről szól.

Olvasson tovább!

A Tesco szerint a szavatossági idő csak tájékoztató jellegű

2013.05.08. 11:37 | jackyll | 72 komment

teszkosalatamix.jpgLarának sikerült hűtőben megrohasztania a teszkós salátamixét egy nappal a rányomtatott dátum előtt. Kínkeservesen visszaszerezte az árát, bár egy megmondásra jogosult alkalmazott szerint erre igazából nem jogosult, mert 24 óra a friss termékek eltarthatósága.

Szeretném veletek is megosztani a Tesco új üzletpolitikáját! :) Múlthét pénteken (május 3.) a kecskeméti Tesco Hipermarketben POTOM 699 ft-ért vásároltam egy 500 g-os vágott Saláta keveréket, amin 2013.05.07. lejárati dátum szerepelt és HŰTŐBEN TÁROLVA a tegnapi napon már löttyösre, nyálkásra és bűzösre ROHADT BONTATLANUL!!!! Inkább nem részletezem azt a szagot, ami a felbontáskor fogadott... Hát gondoltam egyet szépen lefotóztam a salátát a lejárati dátummal jól láthatóan és írtam a Tesco Magyarország facebookos oldalára és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal facebookos oldalára is a fotót csatolva :)

Olvasson tovább!

15 éves tartozás az OTP-nél

2013.05.08. 09:25 | jackyll | 86 komment

Nem létezik, hogy ezt a mindenkivel eljátszották, aki valaha felmondta a számláját az OTP-nél. Vagyishogy kiszámláztak utólag valami nevetséges összeget, amiről aztán elfelejtették értesíteni naiv ügyfelet, hiszen már nem az ügyfelük. 5-10-15 évvel később aztán csak történik valami esemény, ami miatt felmerül, hogy valami nincs rendben. Például hiteligénylésnél kiderül, hogy KHR-listára tették naiv ügyfelet 3000 forint miatt, vagy jobb esetben csak elutasítják az új számla nyitását:

Úgy gondoltam, hogy online nyitok egy folyószámlát az OTP-nél...Lehet gondatlanság volt, de  az első fázis jól ment. Megadtam az adataimat, kiválasztottam egy számlacsomagot és feltöltöttem egy kártyaképet, majd vártam a választ. A válasz megérkezett hamarosan -  a gyanús beosztású "háttérműveleti munkatárs" küldte be a rakétát az ablakomon, íme itt lenn:

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása