Tékozló Homár

Amikor Zac Efron nem vigasztalja az eMag ügyfelet FRISSÜLT

2015.03.27. 15:54 | Homár Hilda | 216 komment

emag_1.png

A hét legdurvább sztorija.  

UPDATE: A kommentekből úgy tűnik, hogy nem egyértelmú, szóval: nem, nem kapta vissza a pénzét.

Tablet helyett román dévédét neki

Karácsony előtt pár nappal rendeltem az Emagtól interneten keresztül egy Asus FonePad 7 táblagépet.Sejtettem, hogy nem ér már ide az ünnepekig, de sebaj, majd jön. Jött is a mail, rendelés felvéve. Szuper.

Karácsonyig persze nem ért ide, viszont pár napra rá hozta is a 3 betűs D-vel kezdődő és végződő futárcég embere este fél 6-kor a csomagot. Szokásos eljárás, itt írja alá, addigperszeodanemadom a kezedbemígkinemfizeted. Aláírtam, kifizettem, majd átnyújtotta, s már lépkedett is lefelé a lépcsőn. Itt már sejtettem, hogy valami nem stimmel, ugyanis eléggé könnyűnek tűnt a cucc. Oké, hogy manapság egy tablet sem 5 kiló, de azért, na, ez gyanús volt...téptem is le a szélét gyorsan, még az ajtóban állva, még a futár sem ért le a lépcsőházból.

Olvasson tovább!

A vasárnapi zárva tartás nem várt következményei

2015.03.27. 09:51 | Homár Hilda | 111 komment

tesco.jpg

A száraz kenyeret reggeliző vagy hétvégi pótlékjukat elvesztő magyarok mellett E. szerint a náluk lévő Tescoban más negatív hozadéka is van a vasárnapi zárva tartásnak. Azt ugye mondanunk sem kell, hogy a mirelit felengedés után nem árusítható, szóval a láthatóan visszafagyasztott jégkrém akkor is tök gáz, ha olvasónk csak rosszul kombinál, és nem a márc. 15-én életbe lépett új élet követkeménye.

Kedves Homár!

Szombaton a budapesti Rákóczi úti Tesco Expresszben szerettünk volna vásárolni. Zárás előtt nem sokkal értünk oda, amikoris csodálkozva konstatáltuk, hogy üresek a mélyhűtők. Mivel erre még sose volt példa, rá akartunk kérdezni, mi az oka. Egy bőszen pakoló eladó idegesen közölte, hogy minden romlandó árut hátra pakolnak, mert holnap vasárnapi zárvatartás van és nem fognak egy napig fölöslegesen menni a vásárlótérben lévő hűtők.  Mindezt ugye szombaton munkaidőben, hiszen másnap zárva vannak. Tehát, én, aki eddig nagy ívben lesz..tam a vasárnapi zárvatartással kapcsolatos fröcsögést, kezdem igencsak a wtf kategóriába sorolni az egészet, hiszen a vasárnapi zárvatartás miatt, szombaton este nem lehet romlandó terméket vásárolni, hacsak nem érkezem korábban. Végülis nem akkora probléma ez, megpróbálok majd alkalmazkodni hozzá.

Olvasson tovább!

Mit gondol az az intézmény, ami következetesen nem reagál levelekre?

2015.03.26. 13:22 | Homár Hilda | 109 komment

angryb.jpg

Hát, ha a Soter-Line a kifárasztásos módszerrel akarta megúszni az ügyet, akkor jól félretaktikázta magát Annával, aki lángpallosú angyalként küzd az ellehetetlenült vizsgája díjáért.

Kedves Homár!

Szeretném megosztani veletek az esetemet, hátha előre lendíti a már több hónapja tartó küzdelmemet a Soter-Line oktatási központtal.

Az eset úgy kezdődött, hogy júliusban jelentkeztem egy augusztus végén- szeptember elején tartandó valutapénztáros képzésre. A képzés négy hétvégén keresztül tartott volna. Az első kisebb, de számomra érthető gond az volt, hogy elcsúsztatták egy hónappal a kezdés időpontját. Mivel, a munkahelyemen sikerült megoldani a csúszást, így ez végül is nem volt probléma.  Annak rendje és módja szerint befizettem 32 ezer forint vizsgadíjat és 45 ezer forint tanfolyam díjat.

Olvasson tovább!

Milyen kazán már az, amit 6 év után ki kéne dobni?

2015.03.26. 09:17 | Homár Hilda | 67 komment

screenshot_2015-03-25_12_37_53.png

Judit elég rutinos versenyzőnek tűnik gáz fronton. Figyeljük meg, milyen lazán, mintegy mellékesen veti oda, hogy volt már CO mérgezése is. Mondjuk azt nem értem, hogy miért nem egyből a márkaképviseletet hívta, megspórolt volna magának egy agyvérzést. De, ha már utólag kell okosnak lenni, akkor a Békéltető Testülettel próbálkozzon szerintem.

Ajánlották ezt az oldalt, mikor elmeséltem valakinek a kálváriámat egy fűtésszerelővel.

Immergas márkájú kombicirkó készülékemmel sok problémám volt, volt már CO mérgezésem is. Nem akarom a kazán márkát okolni, mert már nem ez az első ilyen márkájú kazán a családban, és eddig meg voltunk elégedve vele.

A történetembeli kazán mostanában nagy erőlködések árán melegítette fel a fürdővizet. Két szerelőt is hívtam, mindegyik azt mondta, hogy nagy a víznyomás, vegyek le belőle( vagyis ők levettek belőle ), de ekkor alig csurdogált a víz, nem érte el az előírt 12 l/ perc hozamot. A másik megállapítás az volt, hogy ez egy 6 éves kazán, épp itt az ideje , hogy lecseréljem. Ezt azóta sem fogadom el, túl rövidnek találtom az élettartamot. Ezek után hívtam egy harmadik szerelőt, és róla szól a történet.

Olvasson tovább!

Idén is lesz nyár, idén is lesz Orangways posz

2015.03.25. 14:07 | Homár Hilda | 109 komment

ov.png

Van, aki már az idei nyaralását is leszervezte, és van, aki még a tavalyit intézi. Ilyen Péter, akinek köszönjük, hogy bízik a Homárban, mi meg szárazon tartjuk a puskaport. (A fantasztikus papírbusz ezúttal is a Papírportálról származik.)

Kedves Homár!

Itt egy újabb Orangeways-sztori. Bár tudom, hogy Dunát lehet velük rekeszteni, a mienk már 6 és fél hónapja húzódik.

A feleségem augusztus 31-én 9-kor utazott volna az Orangeways-szel a bécsi repülőtérre. A megállóban elég sok ember volt, busz sehol. Amikor elkezdtünk aggódni, megkérdeztünk néhány várakozót, kiderült, hogy ők még a 7 órás járatra várnak.

Olvasson tovább!

Visszafelé fejlődik az Aegon? FRISSÜLT

2015.03.25. 09:02 | Homár Hilda | 37 komment

aegon-logo.png

Nagy biztosító az Aegon sok ügyféllel, reméljük, hogy Gergely csak különösen szerencsétlen közülük, és az alábbi tragikomikus beszámoló nem egy tipikus ügymenet náluk, különben rengeteg felesleges munkát és papírmunkát gyártanak saját maguknak. 

Szia Hilda!

A biztosítók krémjének egyikéről, az AEGON-ról írnék meg egy történetet, amit mókásnak csak kínomban neveznék...

A dolog ott kezdődött, hogy 2014-ben vásároltam egy autót, amire a KGFB-t és a Casco-t is náluk kötöttem meg a neten. Minden flottul ment: éves díjfizetés, online ügyintézés, webes felületre be tudtam
jelentkezni a kötés után, láttam a két szerződésemet, jött e-mailben a kötvény, remek!

Olvasson tovább!

A Ring lenyúlta az el sem indított tanfolyamot befizető pénzét FRISSÜLT

2015.03.24. 14:44 | Homár Hilda | 105 komment

screenshot_2015-03-23_17_37_41.png

A Ringroup Oktató Kft.-t sokan szidták már, többek közt nyelvtanárok és szakképzőkben vizsgáztatók is. Ezúttal egy majdnem diákjuk fut hiába a tanfolyamra befizetett pénze után. Ő félév küzdelem után inkább hagyja az egészet a francba, de nem kéne. Sorstársak jelentkezzetek! Addig meg itt egy lelkesítő példa a harchoz.

Kedves Homár!

Intő példaként írom le a következő esetet mindazok számára, akik jelentkezni akarnak a Ringroup Oktató Kft. által meghirdetett iskolarendszeren kívüli grafikus tanfolyamra. Mielőtt beiratkoznak, ajánlom nekik, hogy olvassák végig a történetemet.

Olvasson tovább!

Márpedig az a csizma nem nyom, slussz-passz

2015.03.24. 09:50 | Homár Hilda | 47 komment

649_1.jpg

Hát olvasónk inkább fel nem vette a lábát gyötrő csizmát, ami nagyon megátalkodott darab, mert szakszerű javítás és Békéltető Testületi kör után is képes volt tovább nyomni. Utánajárunk, hogy hova lehet ezután fordulni.

Kalandom a Renoval

Novemberben vettem a Renonál 24.000 ft-ért egy csizmát. Örültem egy darabig. Addig amíg pár nap múlva nyomni kezdte a talpamat. Kb 3 hét elteltével visszavittem. Az eladók tapogatták tapogatták. Nem hittek nekem. A bevizsgálás alapos lett. Azt írták a betét rosszul van beragasztva. Szétszedik újraragasztják. Ezt nem fogadtam el. A drága csizmámat ne feszgessék ragasztgassák. Békéltetőhöz fordultam. Ott a talp nyomása mellett a sarok erős megkopását is kifogásoltam. A testület javaslatára a javítást megcsináltattam.

Olvasson tovább!

Biciklis csudafelhajtó felsőtestre is gyúróknak

2015.03.23. 13:13 | Homár Hilda | 80 komment

2015-03-21_15_10_49_1.jpg

Dehát, csak az nem hibázik, aki nem dolgozik.

Sziasztok! 

Hétvégén fényképeztem.  

A Római part felől a vasúti összekötő hídra építettek egy feljárót. Na de amikor felértem a tetejére, ez a látvány fogadott engem meg pár kedves ismeretlen szintén a tavaszi napsütésben biciklizni vágyót :D 

(A Graphisoft park irányából a felhajtó eddig is ott volt, azért van ott a korlát, ha kiveszik/átteszik, akkor teljesen jól fog működni a dolog, csak ezt valahogy még kihagyták a folyamatból.)

Üdv,

Ernő

Gáz van az átírással a Telekomnál FRISSÜLT

2015.03.23. 09:22 | Homár Hilda | 107 komment

1297094097t-gaz.jpg

Még olvasva is kimerítő az az útvesztőkkel teli bürokratikus kaland, amire Ákos fizetett be a Telekom energiaszolgáltató részlegénél. Be nem tartott határidők, üres ígéreket, elmaradt átírás, félretájékoztatás, végszámla-lenyelés, és ezek csak a könnyen megfogalmazható események a sorból.

Kedves Homár!

Gondoltam, megosztom Veletek a Telekom energiaszolgáltatójával kapcsolatos legfrissebb és még folyamatban lévő élményemet. Remélem, segít mindazoknak, akik ezen a nagyszerű szolgáltatáson még gondolkodnak.

2014 őszén eladtam a lakásomat, a kulcsok átadása november közepén történt meg. Annak rendje-módja szerint másnap a vevővel személyesen elindítottuk az átírást. Itt ért az első meglepetés: olyat nem tudunk csinálni, hogy én itt a szolgáltatást lezárom, a vevőm pedig egy másik szolgáltatónál köt új szerződést.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása