Tékozló Homár

Nyolcszoros pótdíj az Akácfa utcában

2016.02.23. 09:59 | Homár Hilda | komment

165104_144747068917123_6622603_n11-630x350_1.jpg

Tanulságos mese az ellenőrről, aki lebeszéli a figyelmetlen utast a bérletvásárlásról, utóbbi hiszékenységének pedig komoly következményei lesznek. (Igen, sajnos a másnapi bérlet annyit ér, mint halottnak a csók. A pótdíjazás pontos szabályai itt.)

Kedves Tékozló Homár!

Vasárnapi tapasztalat: Vasárnap azt hittem, 6-a van, és halál lazán utaztam a metrón egy barátommal, mígnem az ellenőr rá nem világított, hogy tévedtem. Semmi gond, már kapartam is elő a bankkártyámat, és adtam volna oda a diákimmal együtt a barátomnak, hogy legyen kedves, ugorjon föl, vegyen nekem mától egy bérletet, és akkor mindenki boldog, hisz nem akartam én bliccelni. De ez nem volt járható út. (Pedig nekem a mai napig logikus, de hát az én vagyok.) Azt mondta az ellenőr, meg kell írnia a csekket, de... és itt jön a rohadt nagy disznóság... utána menjek fel a legnagyobb lelki nyugalommal, vegyek 7-től bérletet, majd hétfőn csattogjak be az Akácfa utcába és 2.000Ft eljárási díj ellenében el is felejthetem a dolgot.

Mivel nem vagyok nagy spíler a jegy/bérlet nélküli utazásban, nem tudtam, mit, mivel szankcionálnak. De hát itt volt nekem a fekete pufi kabátos ellenőr, milyen jó, hogy fel tudott világosítani a lehetőségekről, és milyen jó, hogy van olyan opció, ami nem rohadt nagy érvágás, azért hétvégén elnézed a napot. 

Csakhogy ma, hétfő este mégis 16.000 forintot hagytam ott az Akácfa utcában a beígért kettő helyett, mivel a bérlet később került megvételre, mint ahogy a csekket kiállították volna, és ez, hangyafosom betűkkel rajta is volt a csekk hátoldalán, így a hajamra kenhetem az ellenőr ígéretét. Jeleztem, hogy a kolléganő nekem nem ezt mondta. Erre az volt a válasz, hogy bármit állíthatok, de a tájékoztató ott volt. Az, hogy nem ellenőriztem le, hogy az megegyezik-e azzal, amit az ellenőr mond, nem változtat azon, hogy a kezem között volt, így elméletileg tudtam is róla, tehát nincs mire fel csodálkoznom, és háborognom.

A mellettem lévő anyuka emelt hangján hallottam, hogy ők ugyanazt a pofont kapták, mint én. Kérdeztem a srácot, kajak ugyan azt a szóbeli ígéretet kapta, mint én. A másik ügyintéző is váltig azt hajtogatta, hogy hivatkozhatunk bármilyen szóbeli tájékoztatásra, az infó ott van, ismétlem, hangyafosom betűvel, írásban megkaptam helyben. 

Lehetnék zabos, de a helyzet az, hogy kihasználva érzem magam, átverve, méghozzá átkozottul, hogy a fos alá már ne káromkodjam magam. Nem tudtam, hogy érvénytelen bérlettel utazom, és nem is akartam így továbbmenni. Az ellenőr tudatosan vagy tudattalanul megtévesztett, ès abba a hitbe ringatott, hogy a szándékosság hiányát valamiképpen méltányolják, és naivan benyaltam, mert emberséges kompromisszumnak tűnt. Ő megbüntethetett, megkapja érte a fejdíjat, a BKK kap 2.000 forintot, nekem meg lesz érvényes bérletem. Hurrá! De nem. Szeretném azt hinni, hogy nem tudta az ellenőr, de amióta a sráctól hallottam ugyanezt a sztorit már nem megy.

Az pedig kifejezetten sértő, hogy reakció gyanánt a szavahihetőségünket kérdőjelezik meg. Mert nyilván, aki "bliccel" az miért is mondana igazat. Kamera van, de a bírság kiszabásakor hangot nem rögzítenek. Így azok, akik úgy járnak mint mi, elhűlve hallgathatjuk, hogy arra nincs bizonyíték, mit mondott, vagy mit nem mondott a kolléga az aluljáróban, bezzeg a számok, azok mutatják, hogy mi huncutságot követtünk el. Tehát, ha bármilyen okból kifolyólag "elkapnak" az ellenőrök, és a fentiekre hivatkoznak, ne nyugodjatok bele, ne higgyétek el, hogy 2.000 forinttal le lesz rendezve. Nem! Utólag 16.000 fogsz fizetni! (ha nem otthon hagytad, hanem benézted a dátumot). Helyben 8.000-at.

Nem az a problémám, hogy szankcionálni akarták, amiért nem volt érvényes bérletem. A szemembe hazudni, majd beállítani úgy, mintha én hantáznék azért, hogy megússzam a felelősségre vonást, azért elég aljas.

Szép estét!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.02.23. 10:02:10

o tempora, o mores! már a bliccelőket sem tisztelik az ellenőrök!

amúgy ez már megint miért lett homár-poszt?

Lalikám 2016.02.23. 10:04:27

Mert Magyarország jobban teljesít és már nincs jobb téma...

atpijkamo115 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.23. 10:29:33

Ezt szószátyár módon leírni 5 mondat lenne.

2016.02.23. 10:31:51

Így járás. Posztoló bliccelt, elkapták, megérdemelte a büntetést. Tényleg ennyire nehéz időben megvenni azt a bérletet?

sáros_tehén 2016.02.23. 10:32:51

Nem értem mi a gond.. Jegy/bérlet nélkül utazott, és megbüntették.

Ha utólag meg lehetne venni a bérletet, és azt bemutatva csak 2000 lenne a büntetés elég sokan játszanák ezt a játékot. Simán lehet valaki 2-3 hónapot is el tudna utazgatni mire megbüntetik. Aznap vesz egy bérletet, és az elmúlt hónapokat megússza 2000-ből.

Egysimaegyfordított 2016.02.23. 10:58:14

Legyen két tanulság: 1. Amikor megveszi az ember a bérletét, nagyjából nézzen már rá, hogy meddig érvényes 2. Tudja, hogy melyik hónap/nap van (Ez máskor se hátrány....)

Amúgy velem volt egyszer olyan, hogy megvettem a bérletem és kis naív a mozgolépcsőn próbáltam betuszakolni a tartóba. Egyzser csak jött a czug és szevasz. Persze, a lépcsőbe be. Hát kérdeztem iylenkor mi van ? SEmmi. Vegyek új bérletet. JA igen, az Akáczfa utczában meg kaptam 10 db jegyet "méltányosságból" .........:)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.02.23. 11:02:38

@Egysimaegyfordított: inkább kaptál volna egy tízalkamas bliccelőnyugtát :D :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.02.23. 11:03:46

amúgy ez itten mostmár mindég ijen unalmas lesz? mer akkor regelek valami izgalmasabb nikkot valahová...

Thule 2016.02.23. 11:23:33

A bérlet bemutatás lehetősége azt jelenti, hogy _aznap_ amikor megbüntettek, volt érvényes bérleted de sajnos nem volt épp nálad ezért utólag bemutatod az _aznapi_ bérletet. Tehát a büntetés napja szerinti dátummal kell igazolni azt az Akácfában, hogy volt bérleted. Az, hogy a következő naptól veszed a bérletet, nem megfelelő, mert a következő nap ténye ebben az esetben lényegtelen, hiszen téged _aznap_ kaptak el, nem pedig másnap. Ez (sajnos) tájékoztató nélkül is teljesen logikus.

FDToth 2016.02.23. 11:51:48

én még anno akartam venni egy szelvényes bérletet. elmentem egy nagy csomóponthoz, ott azt mondták h menjek az akácfába, csak ott lehet. sorábaálltam fél órát, mire közölték h már nincs egyszelvényes, mert sokan elhagyták! Ez max 2-3 % lehet és emiatt szüntetik meg? Ez hol éri meg 1 helyett 12-t nyomtatni? akárhoyg is számoolom csaj a papírbeszállító és anymtatóék járhat jól (biztos ismerős) most itt vagyk 12 szelvénnel. Modnjuk nem mindig tudom idben cseérlni, de mivel rá van írva h éves bgérlet és nálam van a számla másolata telón így nagyon nem tudnak belekötni, elfogadják. persze belebotlhatok olyava is akinek csökevénye az agya, de eddig még nem sikerült.
ennél az ügynél is pár ember miatt (akik elveszítik) vonnak be egy terméket..

Dezsike 2016.02.23. 11:54:03

Ezt sajnos benézte a posztoló... A bérlet vásárlását percre pontosan regisztrálják és a bérleten lévő QR kódba belekódolják, így ez a játék sajnos nem működik (a pótdíjirodában beolvassák a kódot és percre pontosan látják, hogy mikor vette, sőt azt is hogy hol). Ha az ellenőr jófej 10-15 perccel későbbi időpontot ír a papírra, addig gyorsan tudott volna venni egy bérletet, vagy felküldi a havert, hogy vegyen míg az ellenőr tölti a papírt, bár ez rizikós, mert nem tudni, hogy milyen időpontot ír rá, ha korábbit mint a bérlet vásárlásának pillanata ugyan úgy bukta. Még az a megoldás játszik, hogy a bérlettel rendelkező haver nevére iratják a pótdíjat, amit ő így be tud mutatni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.23. 11:58:26

Én a múltkor elfelejtettem tankolni, és leállt a kocsi. Pedig biz'Isten szoktam, rendszeresen! El is adtam mindkét autót, mert megsértettek, és biciklivel járok.
Ugorgyunk!

szekertabor · provo.blog.hu 2016.02.23. 12:42:26

A posztoló valóban nem volt elég paranoiás, pedig ez a magyarországi szolgáltatók esetében a túlélés egyik záloga. Semmilyen szóbeli tájékoztatásnak nem szabad hinni, mert a dolgozók hazudnak rendületlenül, és soha nem vállalják a felelősséget a téves tájékoztatásért.

Terézágyú 2016.02.23. 12:43:36

"és ez, hangyafosom betűkkel rajta is volt a csekk hátoldalán"

Tudom, hogy a Homárnak írott levél nem hivatalos levél - de tényleg ennyi telik a posztertől, hogy beleírja a fos szót?????????????????????
Ilyen humoros(nak gondolja magát)?
Vagy szimplán ennyire tahó, hogy semmi gondja nincs azzal, hogy ő teljesen indokolatlanul ezt használja?

PITTA 2016.02.23. 12:48:23

Ez már régóta így van... Ezért van rajta a bérlet vásárlásának óra, perce...

Terézágyú 2016.02.23. 12:49:10

"Szeretném azt hinni, hogy nem tudta az ellenőr, de amióta a sráctól hallottam ugyanezt a sztorit már nem megy."

Éppen ez mutatja azt, hogy az ellenőr tényleg jóhiszeműen mondta, amit mondott, hogy több embernek is mondta (ha egyáltalán ugyanaz mondta).

"Mivel nem vagyok nagy spíler a jegy/bérlet nélküli utazásban, nem tudtam, mit, mivel szankcionálnak."

Persze, mert nincs kiírva naaaaagy betűkkel minden buszra, hogy 16 ezer a késedelmi díj...

De persze jogod van nem tudni.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.23. 12:53:31

@Terézágyú: Másrészt talán németből fordította tükörfordítással, mert semmi értelme annak, hogy "hangyafosom". Magyarul "hangyafasznyi" a kicsi.

Terézágyú 2016.02.23. 12:56:34

"Tanulságos mese az ellenőrről, aki lebeszéli a figyelmetlen utast a bérletvásárlásról"

Hilda, hol beszélte le??????????????????

atpijkamo117 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.23. 12:58:15

@szekertabor: "Semmilyen szóbeli tájékoztatásnak nem szabad hinni"

És ha nem hitt volna az ellenőrnek, most mennyivel lenne beljebb? Ígyis-úgyis kifizettettik vele a pótd1íjat. (Ami persze baromság, de érdekes módon nem erről szól a poszt.)

atpijkamo118 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.23. 13:00:55

@Terézágyú: Migyá asz fogod mondani, hogy Helga posztolás előtt el se olvassa a leveleket. Pedig de, bizonyítékom is van: másképp nem tudná kimazsolázni a legszarabbakat.

Terézágyú 2016.02.23. 13:03:16

@atpijkamo118:
"Migyá asz fogod mondani, hogy Helga posztolás előtt el se olvassa a leveleket."

Deeeeeeeeeeeeeeeeeeehogy mondok én ijjet!

Csak figyelmetlen vót.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.02.23. 13:18:17

@atpijkamo118: nomegasztán az is leheccséges opció, hogy eccerűen csak a macskára van bízva a szortírozás. egyet nyávog a cirmi: kitesszük a poszt. kettőt vagy többet: nem tesszük ki. vagy nemtom.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.02.23. 13:22:00

@Terézágyú: "nem tudta az ellenőr"

Az nem lehetséges, mert ellenőrnek tudvalevőleg a legképzettebb, 2 lábon járó törvénytárak mennek.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.23. 13:22:56

@Terézágyú: Jól van na, az egész ballibbant oldal diszlexiás lett.
@atpijkamo116: Ne burkoltzsidózz!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.23. 13:24:19

@atpijkamo117: A pótdíjfizetés nem baromság. Abból telik a Horn-bérletekre.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2016.02.23. 13:30:00

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Nekem nagyon jó a szemem, de a többiek nem tudják elolvasni az avartarod feliratát, miszerint miért haltak ki a sündisznók.

Egyébként mikor még nem volt divat a természet megfigyelése, pusztán logikai úton, a karosszékből folytatták a természettudományt, áltatlános volt a (logikusnak tűnő) következtetés, hogy a sündisznók szemből csinálják. Csakhogy a sünök nem logikusak.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.23. 13:30:23

@Terézágyú: Jönnek az észérvek, jönnek... Emlékszel még, hogy vasárnap és a hét elején, azaz tegnap mit akartatok bemagyarázni a népnek, mit is írt alá a miniszterelnök?
"Ildikó! Kell még valamit mondanom?"

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.23. 13:34:47

@atpijkamo120: Én sem tudom elolvasni, csak az eredeti képen, se azt meg nem értem, mert úgyis angolul van: static.keptelenseg.hu/p/f0c718a90640c19b5462dcb7911b8f24.jpg
___________________
Az hagyján, de az oposszumokról meg sokáig azt tanították, hogy orron keresztül párzanak, mert kétágú a péniszük. Nem tudom, hogy az "orrbabaszás" kifejezés akkor alakult-e ki...

Ádám 2016.02.23. 13:39:46

100X osát kellene! A köz pénzből utazgatnak! Én meg havonta 25-30ezret tankolgathatok...

cupcake25 2016.02.23. 14:04:13

Kétszer jártam úgy hogy lejárt a bérletem, szerencsére egyszer sem csíptek fülön. Vagyis az egyiknél még időben kapcsoltam és vettem a vezetőnél egy jegyet, ment az ördögnek 450,- Ft. A másiknál meg kb félúton jutott eszembe, hogy hoppá, nem lett volna kellemes a büntetés. Én úgy vagyok vele, hogy lehetne türelmi idő, nem napok, hanem mondjuk ha fél órán belül váltasz BÉRLETET, akkor 2 000,- Ft-os eljárási díj. Ugyanakkor abban igazat adok az BKK-nak, hogy nem volt érvényes bérleted, jegyed így jár a bünti, a másik pedig ugye ismered azt a mondást hogy a szó elszáll az írás megmarad? Legközelebb okosabb leszel, nem irigyellek a pótdíj miatt, de ezek után tuti 800x megnézed meddig jó a bérleted.

Komojtalan 2016.02.23. 14:04:31

Van egy 1995 októberi bérletem én mindig azzal járok. Jó, nem a BKV -n, de az volt az utolsó amit vettem. Vajon elhinnék ha azt mutatnám fel és arra hivatkozom, hogy bocs nem tudtam hogy lejárt? A poszt megelőzéséhez csak egy kis ész kellett volna, ha azt írja gyorsan felment és vett egyet, de nem fogadták el még csak-csak, de másnap vett egyet? Ennyi erővel szerintem jó az én bérletem is még.

Baluci 2016.02.23. 14:08:01

Mindig az amatőrök fizetik a büntit, ez örök szabály!
Kérem szépen, ha valaki meg akarja úszni a pótdijfizetést és proli módon nem futkos az ellenőr elől annak csak egy dolgot kell tenni! Nevezetesen: a személyit odaadod, de a lakcimkártyát sajnálkozva "nem találom" cimszóval NEM. Ekkor meg olyan cimet diktálsz, ami éppen jól esik!... A büdös életben nem párositják a személyi adatokat a valódi cimmel. 20 éve működik!... Jók legyetek bajtársak!

Lángharcos 2016.02.23. 14:10:40

@Thule: Régen ez úgy volt, hogy előző napra legyen érvényes a bérleted, mert régen óra/perc nem szerepelt rajta (azt se tudtam, hogy most szerepel, én évek óta évessel tolom).

Terézágyú 2016.02.23. 14:11:14

@Komojtalan: @Baluci:

Én is mindig lopok a közértben. Leszarom a geci boltosokat. próbáljon visszatartani!

Lángharcos 2016.02.23. 14:11:40

@Ádám: Miattad van dugó a városban, járjál tömegközlekedéssel :P vagy biciklivel.

Baluci 2016.02.23. 14:20:07

@Terézágyú: Ejnye! Ilyet nem szabad...

Terézágyú 2016.02.23. 14:28:34

@Baluci:
...És mindjárt, ha lesz időm, fogok is tanácsokat adni a többi tolvajnak is, hogy hogyan kell lopni...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.23. 14:29:31

@Lángharcos: Járj autóval! Tankolj sokat! Támogasd a terrorizmust!

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.02.23. 14:37:43

"mivel a bérlet később került megvételre, mint ahogy a csekket kiállították volna, és ez, hangyafosom betűkkel rajta is volt a csekk hátoldalán,"
De ember, minden közlekedési szarkupacnál az van, hogy ha későbbi a bérleted, akkor megvágnak...
Amit mondjuk nem igazán értek, hogy ha a bérlet HAVI, akkor a hónap korábbi napjaira miért nem vonatkozik, de nyilván azért, mert akkor mindenki ezzel csalna.

A BKV ellenőr meg szarjon sünt!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.23. 14:44:14

@Semmitnemérszakitiltással: Volt olyan, hogy 30 napos bérlet, de az bevételkiesést okozott, ezért arra való hivatkozással, hogy igazságtalan, mert a havi bérlet 35 napra érvényes, sőt a félhavi 20-ra, az egész országban kartellgyanús (soha ki nem vizsgált) körülmények között megszüntették. Nem kiterjesztették az érvényességét 35 napra.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2016.02.23. 14:50:49

@Semmitnemérszakitiltással: "Amit mondjuk nem igazán értek, hogy ha a bérlet HAVI, akkor a hónap korábbi napjaira miért nem vonatkozik, de nyilván azért, mert akkor mindenki ezzel csalna."

Mert a bérlet nem havi, hanem 30 napos. Amikortól megvetted, onnantól 30 napig érvényes.

Egyébként meg a helyszíni bírság 8k lett volna, ehhez képest bukott 8k-t, mert spórolni szeretett volna és hallgatott az ellenőrre.

Terézágyú 2016.02.23. 14:52:10

@Semmitnemérszakitiltással:
"Amit mondjuk nem igazán értek, hogy ha a bérlet HAVI, akkor a hónap korábbi napjaira miért nem vonatkozik"

Mert ma már a megadott naptól egy hónapig érvényes és nem naptári hónapra.

2016.02.23. 15:10:18

Hilda, az olyan posztok miért kerülnek ide, ahol egyértelműen a poszter a ludas? Szándékosqn hergeled a népet?

Hq úgy lenne, ahogy a posztoló elképzeli, senki sem venne a lebukásig bérletet.

vizsla_barat 2016.02.23. 15:18:31

Az evolúció kiszelektalt.

Ádám 2016.02.23. 15:34:47

@Lángharcos: A várost honnan veszed? Drótszamáron 14 éves koromig jártam, manapság a buzik meg a SZEGÉNYEK (sajna) járnak vele.

fillérbaszó vadász 2016.02.23. 16:34:25

@Baluci: Egy rohadék tolvaj vagy és látszólag ere még büszke is. Aztán az meg felteszi az i-re a pontot, hogy másokat is tolvajlásra biztatsz. Gratulálok, nagyszerű ember lehetsz.

atpijkamo124 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.23. 16:50:39

@Komojtalan: "másnap vett"

Nem. Vasárnap, február 7-én kapták el, és aznap vett béretet. Hétfőn mutatta be.

amindenes.blog.hu 2016.02.23. 17:35:50

Meglepődtél? Akik duplán adják el a helyjegyeket azoktól te még mersz remélni? És csodálkozol? hm interesting story

ptspts 2016.02.23. 18:38:48

Emberségesebb megoldás lenne, hogy ha van egy X-én lejárt bérlete, és elkapják Y-án, akkor vehet 1000 Ft felárral egy (X+1)-étől érvényes bérletet a pótdíjirodában, és akkor eltörlik a pótdíjat. Tudok is olyan helyet, ahol így megy. Épp elég büntetés, hogy el kell menni a pótdíjirodába, és sorba kell állni.

Baluci 2016.02.23. 18:51:49

@fillérbaszó vadász: Hát!... Erre most -képletesen szólva- tényleg rábasztál! :))) /ez feldobott labda volt/... Én ugyanis 30 éve autózom, szökőévente egyszer-kétszer buszozom. És akkor mindig működött. Én csak ezt mondtam! Nem tőlem fog csődbe menni a BKV!... Ha valaki lóg, akkor rutinosan tegye, csak arra utaltam!

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2016.02.23. 19:53:07

Poszter, én együttérzek veled és sajnálom a veled történteket, valamint helyettük is szégyellem, hogy a munkájában dilettáns és emberileg is selejtes egyénekkel hozott össze a sors.
Ugyancsak elítélem a hozzászólók kísérleti majom hozzáállását. (lmgtfy.com/?q=5+majom+k%C3%ADs%C3%A9rlet)

Lángharcos 2016.02.23. 20:20:27

@Ádám: Régen rossz, hogy státuszszimbólumként tekintetek a személygépkocsira. Iszonyú tévedés...

Dikusz 2016.02.23. 20:30:38

@Baluci:
Az, hogy 30 éve autóval jársz (a hozzászólásodban még 20 évet írtál), nem változtatja meg a dolgokat. Szerintem teljesen igaza van @Terézágyú: -nak és@fillérbaszó vadász: -nak is.
Ha csak szökőévente használod a BKV-t, még nem jelenti azt, nem is kell fizetni a jegyért. Valóban nem te fogod csődbe vinni a céget, de azt is hidd el, hogy rajtad kívül még nagyon sokan mondják ezt. Valamilyen módon mindenki próbál ügyeskedni, csak a magunk stiklijeit semmiségnek tartjuk, de másnak ugyanezért a fejét is képesek vagyunk venni.

fillérbaszó vadász 2016.02.23. 20:53:04

@Baluci: Szőkőévente egyszer-kétszer buszozol, de akkor mindig belefutsz ellenőrbe. Hazudsz mint a vízfolyás.
"Nem tőlem fog csődbe menni a BKV!"
Imádom az ilyesmi érveket!
Tudod mit?
Rabolj bankot. Aztán ha elkapnak akkor a bíróságon majd védekezz ezzel:
"A Mutyibanknak több százmillió eurós tőkéje van, nem fognak csődbe menni mert elloptam tőlük 4 millió forintot!"
Aztán, ha megvan, akkor nézd meg, hogy a bíró mennyire fogja értékelni az érvedet.
Vagy próbáld meg elmagyarázni a tesco-s szekuritinak, hogy azért mert eltettél egy félliteres Jack Daniels whiskey-t attól még nem fog csődbe menni a tesco.

Ádám 2016.02.23. 21:30:12

@Lángharcos: Többedszer tévedsz! "város", "személygépkocsi".

De hagyjuk.... :) LÉPEM!

atpijkamo126 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.23. 21:30:15

@sugargiraffusplumps.: Engem miért vettél hozzá? 8 hónapja nem is ültem biciklin.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.02.23. 21:39:00

@atpijkamo126: bocsánat, eddig úgy tudtam, hogy te a nőket szereted :)

Ádám 2016.02.24. 04:42:43

Ne igyál annyit! :) csak egészség legyen!

Pisti 90 2016.02.24. 11:31:21

Azért a poszter sem túl életképes. Kap egy büntetésről szóló csekket, és el sem olvassa azt. Azért ez a minimum lenne ilyenkor. Ennyi erővel, akkor ha felvesz egy banki hitelt, azt sem fizeti vissza, mert a bankban nem mondták, hogy mikor kell törleszteni, a kapott leveleket meg nem olvassa el? Az, hogy ő nem olvasta el a csekket, az az ő baja, miért a BKV felelőssége lenne? Vajon bíróságon megállná a helyét az az érvelés, hogy: Elnézést, bíró úr, én nem tudtam, hogy ez bűncselekmény, mert nem olvastam el a btk-t?
Amúgy ott van a bérleten nagy betűkkel a lejárati dátum. Nem lehet eltéveszteni. Ma már naptár sem kell, a telefon kiírja az aktuális dátumot. Akkor mi a gond?
Én minden hónap vége felé indulás előtt leellenőrzöm, hogy meddig jó a bérletem. És ha úgy van, akkor megveszem a következőt már pár nappal korábban. Merthogy meg lehet ám mondani, hogy hanyadikától legyen érvényes az a bérlet. Én vidékről járok be, és meg tudom oldani. Sosem utaztam még lejárt bérlettel. Szerintem a poszternek sem lett volna baj megnézni, meddig is jó az a bérlet. De ha már nem nézte meg, és így járt, akkor fizesse ki a büntetést, és legközelebb kétszer is megnézi indulás előtt, hogy érvényes-e még az a bérlet. De ne csináljon ebből Homár-posztot, ha egyszer nem neki van igaza.

Fahrenheit451 2016.02.24. 22:35:01

Szerintem lógni csak profin, átgondoltan érdemes. Meglátásom szerint kétféle ember fizet a BKV-nak(Legalábbis a minimálisnál többet.) aki brahiskodik ugyan, de ezt felkészületlenül, figyelmetlen, slendrián módon teszi, meg aki komolyan elhiszi, hogy a BKV lógás erkölcsi értelemben lopás. A profik meg röhögnek az előző kettőn, akik felszállnak ugyan jegy nélkül, de nem szúrja ki a szemüket a neonsárga mellény a megállóból, meg a csóró, de a becsületességet ebben kifejező közalkalmazotton, a tipikus szigorú erkölcsű Kati nénin, aki az óvónői/nővéri/tanítói fizetéséből még képes elkölteni bérletre annyit, amennyit egyébként már rég elvettek tőle az egykulcsos adóval, és inkább nem megy nyaralni,vagy akár hó végén már sz@r kaját eszik, de a bérletre kifizeti a 9500-at, ha beledöglik is.:) (Ennek a alaptípusnak a szélsőséges mutáns válfaja, aki elromlott lyukasztó esetén is képes keresni egy működő lyukasztót, nem hogy örülne bakker, elmegy a tömött járművön egy működő lyukasztót keresni.:) )

Ha erkölcsi kételyeid vannak, el se kezd. Ahhoz, hogy határozott tudj lenni, és ne mutass félelmet, valamint pókerarccal, bűntudat nélkül el tudd játszani a stratégiád szerinti szerepet, az kell, hogy tudd, hogy NEM követsz el bűnt. Én naponta használom a felszíni járműveket, és kb. ha havi két jegyet elhasználok, lehet sokat mondtam, és eszem ágában sem lenne ezt meggyónni, vagy ilyesmi. Ellopni kézzelfogható dolgokat lehet, a felszíni közlekedés pedig számomra éppen olyan a városhoz hozzá tartozó alapszintű dolog, mint a világítás, vagy az utcaseprés. Ezekért sem fizetsz külön, arra van a személyi jövedelemadó. Amit a jelenlegi kormány pont a csóróknak megemelt, a tehetőseknek meg csökkentett.

Joey Greco 2016.02.25. 00:03:28

@Fahrenheit451: Ez így van,amúgy meg a kallerok kb fele,ha dobsz neki 2 ropit elenged.
Tudom mert nálam isznak mutyiban munkaidőben.. :D

2016.02.25. 07:58:49

@Fahrenheit451:
Speciel a városi infrastruktúráért nem fizetsz az SZJA-val, mert azt nem az állam, hanem az önkormányzat tartja fenn. A BKV bérlet pedig piaci alapon 3-szor annyiba kerülne.

nOniCk 2016.02.25. 16:16:02

Esetleg nézz szembe a ténnyel, hogy elnézted a dátumot a bérleten. Nem más volt az, hanem TE. Esetleg próbálj meg felelősséget vállalni a dolgaidért, sokkal könnyebb lesz az életed, még okosabbá is válhatsz általa. Sok sikert!

GatyaPityu 2016.02.26. 15:15:12

Nem éri meg bliccelni a békávén. Egyre komolyabban és egyre modernebb eszközökkel támad a cég. Az alapprobléma az, hogy az átlagfizetésekhez képest egyre húzósabb a tömegközlekedés költsége. Lassan luxusnak számít az utazás.
Én akkor is fogtam a fejem, amikor az egyik ismerősöm bőszen mondta, hogy milyen tökösek ezek a békávésok, hogy hogyan kiharcolták maguknak a béremelést. Aztán majd az utasok meg kicsengetik ennek költségét. "Vicces", hogy veszteséges, nem profitorientált, közpénzből működő cégnél létezhet ilyen erős szakszervezet, hogy akármit kizsarolhatnak maguknak közvetett módon az utasok kárára. Egy kórházi dolgozó, vagy pedagógiai intézményben dolgozó diplomás közalkalmazott meg sokszor több mint 1/10-ét is kénytelen kifizetni azért, hogy bejusson a munkahelyére.
(Igen, tudom, az eredeti post nem erről szólt, de ahhoz nincs mit hozzátennem, már előttem elmondtak mindent).

atpijkamo132 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.26. 15:22:30

@Keményen Trollkodó Kisember: "akármit kizsarolhatnak maguknak közvetett módon az utasok kárára"

Egyáltalán nem az utasok kárára. A jegyvásárlásnak semmi köze a sofőrök fizetéséhez, alig elég a jegyeladás és ellenőrzés költségeire. A BKV-t a budapesti és állami költségvetésből tartják fenn.

Ádám 2016.02.26. 15:49:09

@Keményen Trollkodó Kisember: Oszt miért csak a tanárokat s a kórházi dolgozókat EMLEGETED !?!? A tanárok éppen az elmúlt kb. 2-3 évben kaptak 40-50%-os fizú emelés!!!

Említs már meg csak ekkora létszámhoz másoknak akár csak hasonló nagyságú bér emelést!!! PLÁNE A "KÖZÖSBŐL"!!! ( a rendőrök 10-15%). VÁROM!

Még pl. a körzeti dokik...., MINDEN 2.-3. évben kapnak 10-15%, oszt napi, HA! 4órát rendelnek!

2016.02.27. 10:29:21

@Ádám:
A tanároknak előtte 6 évig be volt fagyasztva a bérük, a többi közalkalmazottnak még most is.

Azt mondjuk én sem értem, hogy arányaiban hogyan növekedhetett a bkv bérlet ára, ha évek ótq ugyanannyiba kerül.
süti beállítások módosítása