Tékozló Homár

Mire fel kell egy vagyont fizetni az otthon nyomtatott koncertjegyért?

2016.03.04. 15:09 | Homár Hilda | 61 komment

ticketexpress_2.jpg

Pár éve még a neten rendelt, de személyes átvételnél 1600 forinttal súlyosbított jegyek miatt ostorozta egy olvasónk a Ticket Expresst. Most már akár 900-ért is megkaparinthatja az ember az irodában a jegyeit, idő közben viszont megszületett az otthoni nyomtatás lehetősége - és az ehhez kapcsolódó mai poszt. A vásárlás nyilvánvalóan legkényelmesebb módját ugyanis alaposan megsarcolja a TEX. Szilvesztert már magának a díjnak a léte is kiakasztja, szerintünk inkább csak a mértékével van baj.

Kedves Ticket Express (TEX Kft.),

jegyet szerettem volna vásárolni az online felületen keresztül, és felháborodva látom, hogy abban az esetben is, ha saját magamnak szeretném kinyomtatni otthon a jegyet, 1500 Ft felára van. Ezt nem tartom korrekt eljárásnak, mivel az égvilágon semmi sem indokolja annak a megsarcolását, ha az ember magának nyomtatja a jegyet.

Olvasson tovább!

Tuskó módon panaszkezel a Tesco

2016.03.04. 09:09 | Homár Hilda | 53 komment

tesco.jpg

A Tesco házhoz rendelés termékhelyettesítő módszertanával már foglalkoztunk, ezúttal nem is abba kötnénk bele, hogy mit küldtek, hanem a 4 (négy, négy! NÉGY!) hónapja húzódó visszautalási macerával.

Tavaly november közepén szállított ki a Tesco, azonban a „helyettesítő terméket” nem vettem át. Én nem azt kértem, nem akkorát, nem olyat és egyébként is –biztosan merő véletlenségből- jóval drágábbat hoztak. A vásárlás teljes összegét viszont el kellett előre utalnom, még a rendeléskor. Nem gond, a Tesco helyben kiállított egy számlát, ami alapján sitty-sutty visszautalják nekem a hétszáz valamennyi forintot ( a „helyettesítő termék” ára), ismerik is a bankszámla számom. Addig tartoznak Nekem. 

Olvasson tovább!

Fizetős tudakozó az internet korában? 

2016.03.03. 10:44 | Homár Hilda | 34 komment

10955747_369173_582afdc5029b08c6c1d8ea49189331b4_wm.jpgBár nyilván elképzelhető olyan eset, amikor az ember utcán áll egy butatelefonnal (vagy egy okossal, de net nélkül), és azonnal fel kell hívnia valakit, akinek nem tudja a számát, mégis egészen valószínűtlennek tűnik, hogy van olyan, aki fizet mondjuk egy bank számáért. Ön mikor hívott utoljára tudakozót? 

Kedves Homár,

tapasztalataim szerint a pofátlan telefonos tudakozók nagyon bedurvultak az utóbbi időben:

Az Invitelnek és a Telekomnak is van normál és különleges tudakozója - a különleges a normál díjszabásának 2,5-3-szorosa, ezért érzem különösen aljasnak, hogy a normál gyakorlatilag már egy teljesen egyszerű telefonszámot sem találnak meg - pl.: Citibank és egyéb multik -, viszont rögtön ajánlják a sokkal drágább különleges tudakozót.

Olvasson tovább!

Oda az ELMŰ "fogyasztóbarát" elektronikus számlázási rendszere

2016.03.02. 10:55 | Homár Hilda | 132 komment

20150529093939_elmuemasz_gtv_642x369_cover.jpg

Tavaly december 1-jével megszűnt az Elmű Nyrt., a szolgáltást pedig az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. vette át, mely az online világban a csodálatos elmuemaszenergiaszolgaltato.hu url-en lakozik. A fogyasztók a változásból elvileg nem vettek észre semmit., a gyakorlatban viszont könnyen félrement a gördülékeny átmenet. (A szolgáltató online fizetési felülete eleve megérne egy misét. Mintha kilencvenhatban csinálta volna egy schönherzes rendszergazda a haverjának, csak kicsit kisebbek a betűk, mondta róla valaki, és tényleg.)

Tisztelt Homár! 

Az ELMÜ, azaz most már ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. az átalakulásával olyat alakított felhasználóbarátságból, amit logikával aligha lehet lekövetni. Ha ezt az észrevétel "csomagot" elolvassák (elolvassák?), akkor találnak benne az indulaton kívül építő jellegű javaslatot is. Keressék meg! 

Történetesen én vagyok az az állampolgár, aki rendesen fizeti a számláit, online számlákat kér, hogy az őserdőket ne pusztítsuk, meg minden. Soha nem volt a szívem csücske az ELMŰ rendszere. Nehézkesnek és bonyolultnak tartottam. De biztos bennem van a hiba.

Olvasson tovább!

Kényelmetlen e-komfort

2016.03.01. 16:24 | Homár Hilda | 19 komment

telenor_logo_1.png

A Telenor e-komfort csomagja lényegében a pontos átutalásos fizetésért cserében némi előfizetési kedvezményt nyújt. A rendszerében viszontvalami gebasz lehet, mert a hozzánk érkező panasz mellett a neten is több levelet találtunk arról, hogy 3 problémamentes hónap után egyszer csak jön egy 1000 forintos büntetőtétel. Véletlen?

Kedves Homár!

Tavaly 08. 08-án két előfizetést kötöttünk a Telenornál egy névre, mindkettő E-komforttal lett kötve, legalábbis azt hittük…

Három hónapig minden rendben ment, minden számlát időben, elektronikusan fizettünk. A negyedik havi számlák egyikén megjelent egy 1000 Ft-os büntetés, E-komfort csomag nem teljesítése miatt. Ezt írásban jeleztem a Telenor felé, ahonnan egy hónap múlva érkezett a válasz, hogy erre a számra nem lett E-komfort beállítva, és bár én a szerint fizettem, mégis megbüntetnek. Közben már az újabb számlán is…

Olvasson tovább!

Ezúttal az Alföldön tágult az ország

2016.03.01. 09:46 | Homár Hilda | 64 komment

bv-busz1.jpg

Januárban gyorsan kiderült, hogy nem Magyarország területe növekszik titokban, hanem a MÁV állt át új távolságszámításra az év végén. De vajon mitől lehet a Kiskunmajsa-Kalocsa távolság odafelé 75, visszafelé 80 km? Megkérdezzük.

Szia!

Tudnál nekem segíteni matekból? Csatoltam 3 buszjegyet. Édesanyám elutazott Kiskunmajsa Agrikon nevű megállóból Kiskunhalasra, majd onnan Kalocsára. (Elfelejtettek szólni a kórházban, hogy édesapámat átszállították, és naivan azt hitte, hogy abban a városban találja, ahol 2 nappal korábban volt - de ez egy másik történet...) 

Olvasson tovább!

Ne spotify-ozz annyit és kész!

2016.02.29. 16:15 | Homár Hilda | 47 komment

telekom-logo.jpg

A címbeli huszáros megoldással próbáltak segíteni olvasónk problémáján a Telekomnál. Ha tényleg ez a hozzáfűznivalójuk az adatforgalmat előevő Spotify-ra, esetleg beírhatnák a Music XS csomag tarifaismertetőjébe is. Csak hogy ne kelljen annyiszor elmondani a panaszkodó előfizetőknek. 

Kedves Homár,

Még decemberben volt szerencsém vásárolni egy iPhone 6s készüléket a Telekomnál, Music XS díjcsomagban. Erről azt kell tudni, hogy 500 mb adatforgalom van benne és 2 gb adatforgalom Spotify Premiumra. Tyűha, gondoltam magamban, ez elég kedvező és ezekbe a keretekbe bőven beleférek! Na ja... Csakhogy, amint elkezdtem használni, korán szembesültem azzal, hogy a csomagban ígért 500 mb rekordsebességgel halad a 0 fele, míg a Spotify-ra fenntartott 2 giga kényelmesen vár a sorára. Miután a Spotify felzabálja a sima adatforgalmamat elkezdi használni a számára kijelöltet, ami amúgy jól működik!

Olvasson tovább!

A Duna Pláza nem ismeri a bérlőjét?/ Frissült a Duna Pláza válaszával

2016.02.29. 09:31 | Homár Hilda | 74 komment

300x131xdunaplaza_logo_png_pagespeed_ic_uwsbh8sca.png

Az egyszeri ember úgy képzeli, hogy egy pláza információs pultja egyfajta ügyfélszolgálat, ahol az ember segítséget kérhet, ha nem talál valamit, vagy jelezheti, ha valamivel elégedetlen. Hogy a Duna Plázában mire szolgál, az nem derült ki. De ha elfogadnak egy tanácsot, valamit reformáljanak a rendszeren, mert nem árt, ha egy épület üzemeltetője el tudja azonnal elérni a bérlőjét. Lehet, hogy legközelebb nem egy kisvonat romlik el.

Kedves Hilda!

2016. február 27-én szombaton 11 óra környékén a Duna Pláza első emeletén az éttermi rész mellett található sárga színű, ovális pályán körbejáró kisvonatra szeretett volna felülni a fiam. A 200 Ft-os érme behelyezése után az eszköz elindult, egy pillanatra megállt, újra elindult, majd összesen kb 80 cm megtétele után végleg leállt (a pálya kb 1/5-ét tette meg). A mozdonyon található, hibabejelentő cédulán, olvasható elérhetőség nem volt!

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása