Tékozló Homár

A fejlesztések készek, de továbbra sem mindenkinek hasít a net a 29-es körzet digitális sivatagjában

2018.09.04. 11:24 | Homár Hilda | 95 komment

district-9-sequel_1.jpg

A  digitális sivatagnak is becézett Monort és környékét jelentő 29-es körzetről sokszor írtunk már, legutóbb idén márciusban, amikor a UPC azt írta nekünk: "a 29-es körzetben az utóbbi másfél évben nagyon felpörgettük a hálózatfejlesztési munkálatokat, így remélhetőleg ott sem kell már sokáig várni a gyorsabb netre."  Ezzel párhuzamosan egy a honlapon is olvasható januári nyilatkozat alapján "Monorierdőn és Nyáregyházán már be is fejeztük a munkálatokat. A 29-es körzetben közel 28 000 háztartás számára tettük elérhetővé legmodernebb szélessávú hálózatunkat."  Ha valaki mindebből azt a következtetést vonta le, hogy az idén nyáron Nyáregyházára költöző Csabának egy telefonjába került, és már hasított is nála a net, annak igaza - logikailag. De a valóság ezzel szemben az, hogy sokórányi ügyintézés után sincs nála semmi. Sőt, a páros napokon kapott információk alapján soha nem is lesz. 

Tisztelt Tékozló Homár!

Történetem a jól ismert 29 -es körzetben játszódik, ahol az internetszolgáltató(k) az időt sikeresen megállították a 90 -es években.

Ez év júliusában Nyáregyházára költöztünk és ezt megelőzőleg 2-3 hónapon keresztül hívogattam a UPC ügyfélszolgálatát (sőt volt olyan, hogy ők kerestek meg), hogy ha adott címre költözöm, ott tudnak-e bármiféle szolgáltatást biztosítani. Minden alkalommal biztosítottak afelől, hogy a címen optikai internet érhető el, digitális kábeltévé szolgáltatással és természetesen csomagban hozzá vezetékes telefon. De mindenképpen a beköltözés előtt két héttel szóljak és akkor mire befészkelem magam már hasít is a net. 

Így is történt. Július 17. -én megrendeltem telefonon a szolgáltatást, probléma mentesen. Hátradőltem és vártam a nagy bekötési eseményt...

Ami természetesen elmaradt, ezért 27. -én végtelen türelmemben felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy mi is történt itt. Ott kiderült, nem is ismerik a címet, mert az ő rendszerükben az utca neve szóközzel szerepel, de a valóságban (és a Google szerint is) ott nincs szóköz. Ezen rövid idő alatt túllendültünk és megígérték, hogy akkor 30. -án ki is jön a szerelő és beköt mindent (persze ez új szerződéskötés lett.. érdekes módon ekkor már e-mail -ben kaptam papírokat, jelszavakat. Ez előtte elmaradt.. ).

Eljött a 30. -a és jött a szerelő. Aki megállapította, hogy hát ide nem lehet bekötni a kért szolgáltatást, mert a kábel analóg. Felhívtam a szolgáltatót és jeleztem nekik, hogy mi a helyzet. Ők is látták addigra ezt, mert időközben a szerelő jelezte az apró bökkenőt. Ekkor én azért megkérdeztem, hogy tudták eddig állítani, hogy optika van és eladni nekem a szolgáltatást, miközben analóg a kábel (tudom nekem kellett volna megnézni, hogy mégis a szolgáltató mit tud.... de hát az ember naiv, ha mindenki azt mondja minden rendben lesz..)? Természetesen nem értették, mi történhetett.

Ekkor én lemondóan jeleztem, hogy jó lesz nekem a balkáni analóg is, aztán majd, ha fejlesztenek előfizetek a drágábbra, jobbra. Ekkor azonban bekapcsolt valami a UPC -nél és a droid üzemmód aktiválódott. Közölték, hogy analógra én nem fogok előfizetni, mert azt ők nem értékesítik már. Na innentől szürreális lett a történet és átment ilyen hivatal és kisember párharcba az egész. Több alkalommal próbáltam megkötni analóg szerződést, érdeklődni, hogy lehetne itt átvágni ezt a gordiuszi csomót, és több egymásnak is teljesen ellentmondó választ kaptam..

A teljesség igénye nélkül párat felsorolnék: 
- én címemre nem lehet bekötni mert ott soha nem volt net sem és tv sem (az előző tulajnak mindkettő volt, a házig jelenleg is be van kötve fizikailag a kábel)
- analóg van, de azt nem értékesítik (tehát telefont sem biztosítanak, ami ugye ha jól tudom törvényi kötelezettség, ha van kábel.)
- 2 épület van a telken és mindkettőn szolgáltatnak optikát (1 épület van, és természetesen nincs szolgáltatás)
- az utcában mindenkinek analóg van (ez legalább igaz, úgy 30 házba be van kötve és tudomásom szerint él is a szolgáltatás)
- analógon nincs is internet szolgáltatás (ehhez képest egyszer majdnem sikerült megrendelnem analóg adsl szolgáltatást, csak aztán rájöttek hogy a címre műszaki felmérés van bejegyezve). 
- Végső elkeseredésemben egyszer sikerült kimondatnom még azt is az egyik ügyfélszolgálatossal, hogy én itt internetet, tv -t, telefont tőlük nem fogok kapni...

Tehát a helyzet most az, hogy egy kiadott nyilatkozat szerint Nyáregyházán befejezték a munkálatokat (2018.01.26): https://www.upc.hu/pdf/UPC _kozlemeny_GVH_20180126.pdf Az önkormányzat úgy tudja, ahova nem kellett külön engedély oda be is húzták az optikát (ez most ~1.5 km -re van a háztól, mert ugye végül megnéztem én magam is a kábelt..) Az analóg vonal a házba is be van kötve, tehát gondolom a saját oszlopaikra nem kell külön engedély optikát húzni. Szolgáltatnak a régi analóg vonalon másnak, de mivel én új vagyok a környéken nekem nem. Természetesen más szolgáltató nincs. Bár ők próbálkoztak egyszer azzal, hogy biztos az előző tulajnak a UPC Direct adott netet (őket felhívtam és közölték a térségben nem tudnak szolgáltatni).

A Gazdasági Versenyhivatalnak és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósának jeleztem már ezt az apró kis zavart a rendszerben. Valamint a UPC több telefonálgatás (összesen úgy 5-6 óra) után annyit tudott tenni, hogy "teljes körű műszaki felmérést" végez. Amiről 30 napon belül értesítenek. Ez természetesen csak egy maximum szám és megsürgetik. Kb 2 hét telt el azóta. Bár többször ígérték a beszélgetések során, hogy visszahívnak ez máig nem történt meg. És bármikor újra tudok kötni optikát és analóg csomagokat a címre (online is felkínálja). Vagyis el tudunk addig jutni az ügyfélszolgálatossal, hogy szinte kész a megkötés csak majd jelzi, hogy épp műszaki felmérés van folyamatban (vagy már van két optikai előfizetés)...

Üdvözlettel Csaba

UPDATE:

Annyi update -et tennék még a történethez, hogy tegnap (aug.13.) jött egy levél a UPC -től, amiben jelezték sok elnézés kérése mellett, hogy rosszul tudták, ők ott nem is szolgáltatnak. Persze másoknak továbbra is szolgáltatnak úgy tűnik, és a falba is ott a kábelük, nem beszélve az oszlopokról az utcában nyilván, valamint a weboldalon is lehet kötni a címre csomagokat (optikát is), de gondolom továbbra sem kötnék be.

UPDATE 2.

Az NMHH válaszolt a megkeresésemre, szerintük nem lehet egy céget sem kötelezni a szolgáltatásra.

A GVH most bekért dokumentumokat a további ügyintézéshez.
A UPC az előző tulajjal is játszik, ő az utcában egy másik házba költözött úgy, hogy az előző analóg csomagját átvitte (előre megbeszélve a UPC -vel), neki most felmondták a szerződést és nem szolgáltatnak. (a többi embernek aki nem költözik továbbra is szolgáltatnak az utcában, a legjobb tudomásom szerint).
Nyáregyháza annyit tud, hogy a jegyző kiadott engedélyt a UPC-nek oszlopépítésre.

A posztot elküldtük a UPC-nek, akiktől az alábbi választ kaptuk:

Kedves Homár!

A 29-es, ún. monori körzetben hosszú évek „tartozását” rójuk le azzal, hogy a régi hálózatunkat a legkorszerűbb, ún. RFOG optikai hálózatra cseréljük. Ennek a folyamatnak a része, hogy az új, optikai kábelhálózaton nyújtott szolgáltatások indulásával a régi hálózaton történő értékesítést (sőt, a közeljövőben és fokozatosan magát a régi hálózatot is) megszüntetjük, amiről a jogszabályi előírásoknak megfelelően értesítettük az érintett ügyfeleket.

Nyáregyháza majdnem teljes területén is kiépítettük már az új hálózatot, a kimaradó 1-2 százaléknyi, alapvetően külterületi résszel kapcsolatban pedig folyamatosak a további fejlesztésekkel kapcsolatos műszaki, technikai, és gazdasági felmérések. Azon ügyfeleknek, akik a még nem kiépített területen laknak, jelenleg helyettesítő terméket tudunk biztosítani, mobil hang és adat formájában. A levélíró is ilyen területre költözött, ezért jelenleg az ő számára is ezt megoldást tudjuk csak felajánlani.

A szolgáltatás költöztetésének adminisztrációjánál valóban hibázott a kollégánk, amikor rosszul rögzítette az adatokat, illetve nem adott egyértelmű tájékoztatást. Ügyfelünk ezzel kapcsolatos panaszát kivizsgáltuk, jogosnak találtuk, és erről egy elnézést kérő levelet küldtünk neki.

A UPC-nek érdeke, hogy minél több ügyfél számára biztosítson jó minőségű, korszerű, innovatív és elérhető árú szolgáltatást. Nyáregyháza kapcsán is folyamatban van a további fejlesztésekkel kapcsolatos vizsgálat, és reméljük, hogy ennek keretében hamarosan megoldást találunk a szóban forgó ügyfél problémájára is.

Üdvözlettel, UPC Magyarország

UPDATE  szept. 21.

Elképesztő hír landolt a postaládánkban! Ezt figyuzd, kedves olvasó és Nyáregyháza!

Kedves Homár!

Jó hírünk van a nyáregyházi olvasó és szomszédai részére: a településnek ezen a részén is elkészülnek a fejlesztések 2019 első negyedévében, így ha minden a tervek szerint alakul, akkor itt lakó ügyfeleink fél éven belül csatlakozhatnak az új, szupergyors UPC hálózatra.

Üdvözlettel,

UPC Magyarország

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laredo 2018.09.04. 12:25:21

Hát,sajnos ezen túl kell lendülni,amíg nincs upécé arrafelé kiépítve. Poszter,kérdezd meg flip-et vannak-e arrafelé esetleg,én most váltottam digiről, teljesen rendben van a szolgáltatásuk.

Lalikám 2018.09.04. 13:27:35

@Laredo: Ez valami rejtett reklám? :)
Kinek a hálózatát használják?

230e 2018.09.04. 13:35:23

@Laredo: Csak a UPC van azon a településen. A Flip pedig Telekom.

FDToth 2018.09.04. 13:47:07

Nem azert, dea UPC szerint elnezest kero levellel megoldottak a felretajekoztatast? Ilyen egyszeru lenne?

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2018.09.04. 14:07:55

@FDToth: hát mi mást tudnak tenni, felajánlanak 3 hónap ingyen szolgáltatást :D? Az a helyzet, hogy most ez a szopó csak úgy orvosolható, ha megvárják míg behúzzák az optikát az utcába.

Laredo 2018.09.04. 14:09:32

@Lalikám: Egen, most lebuktam, Telekom Tamás vagyok, másodállásban flipper.

Rejtélyes 2018.09.04. 14:17:10

A kerdes az, hogy az elozo tulajnak volt netje, a mostaninak meg ugyanazon "nincs, nem is lehet, nincs bekotve".

gurigapapa 2018.09.04. 14:39:02

Javaslom a posztolónak valamelyik mobilnetes csomagot: A Vodafone pl. 50 Gb adathatárral adja 5330-ért, de a többi szolgáltató is hasonló árban van. 50 Gb meg normál használatra bőven elég. A mobilszolgáltatók ugyanis megérezték a lehetőséget a körzetben, és elég gyors netet szolgáltatnak.

(Igen, én is a 29-es körzet fogja vagyok...)

killerkaller 2018.09.04. 14:46:31

@onlajnok: "Az a helyzet, hogy most ez a szopó csak úgy orvosolható, ha megvárják míg behúzzák az optikát az utcába."

Vagy visszaköltözik-máshová költözik :-(

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2018.09.04. 14:49:09

@Rejtélyes: ez úgy lehet, hogy már egy ideje nem lehet analóg csomagra előfizetni. Annak idején én is azzal kezdtem, amit egy darabig mindig meghosszabbítgattak, majd közölték egyszer csak, hogy most már tényleg nincs tovább, digitális lesz. Szóval, akinek volt annál még nem kellett váltani, de újat már nem kötnek. Mondjuk az analóg digitális átállás annyi, hogy a boxot bent kicserélik....

Scipovicsné 2018.09.04. 15:01:44

Digitális szempontból a 29-es körzet maga Mordor. A UPC is tett róla, hogy elköltöztem onnan. Komoly boldogság fogott el, amikor visszaadtam a szarukat. Az ügyintéző kötelező kérdése: Miért mondom fel a szerződést?
A válaszom csak annyi volt, hogy "29-es körzet".
Nem kérdezett többet.

Lószerafin 2018.09.04. 18:05:49

@Rejtélyes: Tobbi lako meg korabban kotott analog vonalra szerzodest, amikor meg elt a csomag. Mivel nemcsak a csomag, hanem az analog (es ISDN) vonalon a szolgaltatas megszunt (nemcsak a UPC-nel, hanem mas szolgaltatonal is) az uj lakok mar nem tudnak csak optikai csomagra elofizetni. Mivel a halozat meg nem lett korszerusitve, ezert ez egy sakk-matt helyzet, amig valaki meg nem unja es kiadja az utaszt a kiepitesre.
Sajnos ezzel szivatnak minket is mint ceget, mivel az osszes videokonferenciankat analog vonalon bonyolitottuk es allhatunk at.
Posztolonak javasolt a mobilnet elofizetes nagy vagy korlatlan csomagra, hacsak nem akarja nezni a negy falat. Mobilneten is lehet baromi jo minosegben TV-t nezni, streamelni. Vagy marad a tarsasjatek es az ejszakaba nyulo beszelgetesek es egyeb akciok. :)

Im just here for the comments 2018.09.04. 19:09:45

Már ott rossz irányba indult a sztori, hogy két héttel költözés előtt kell szólni. Hát nem. Ezeket a szerződéseket általában úgy kötik, hogy 30 nao a bekötési idő, aztán ha gyorsabban megvan, akkor mki örül, de ezzel kell számolni, nem egy héttel meg tíz nappal meg ilyen irreális számokkal.

A helyzet meg tök egyértelmű, a még élő csomagok esetén szolgáltatnak, de újat már nem kötnek. Majd köthet a poszter optikara, mikor kiepitettek, addig marad a mobilnet.

asdf 2018.09.04. 20:32:43

Azt nem ertem, hogy mitol olyan eszmeletlen bonyolult vagy husegido nelkul adni a szolgaltatast mondjuk az egy ev huseges arakkal a problemaban erintett elofizetoknek, innentol kezdvea a UPC BARMIKOR -celszeruen az uj technologia tenyleges elerhetosegekor- 60 napra felmondhatja a szerzodest (tehat ha az ugyfel nem akar atkotni az ujra, akkor siman leszerelik alola a cuccot a francba es kesz), vagy olyan egyedi szerzodest kotni a panaszossal, amelyben vallalja, hogy most analogot kap, az uj technologia elerhetosegetol szamitott x napon belul pedig kotelezi magat, hogy az uj technologiaju rendszerre atall, abban segitoleg kozremukodik (bejutas a lakasba, madzagolas eszkozcsere biztositasa), ellenkezo esetben a szolgaltatasa megszunik.
De ez, hogy az uj tecbnologia miatt a regire mar nem veszunk fel szerzodest es nem is letesitunk, az uj hiaba nem elerheto, mikozben csak fel kene maszni egy kibaszott poznara es osszecsavarni ket csatlakozot meg lerakni egy adsl modemet es egy STB-t, ez olyan, mintha bemesz az ABC-be, aztan akinek mittomen van kalapja, az nem vasarolhat. Ekkora hatalmas balfasz is csak a UPC lehet. Valami idiota vezeto a HQ-ban kitalta ezt a hulyeseget, hogy letesitesi stop, akinek halvany seged fingja nincs arrol, hogy ott, ahol jelenleg nem elerheto az uj technologias szolgaltatas, ott mikor lesz az (ha egyaltalan valamikor), de azert azt, aki igenybe kivanna venni a szolgaltatasunkat, aki penzt lenne hajlando admi azert a halom fosert, amit 2018-ban a UPC nyujtani tud a 29-es korzetben (adsl heroinaron + VOD- es visszajatszas nelkuli kabeltv) ahelyett, hogy labat csokolnanak neki, hogy ezert a szarert egy halom penzt akar fizetni, azt is elhajtjak a fenebe, raadasul ugy, hogy amugy akar szolgaltathatnanak is, de nekik epp nincs kedvuk, mert csak, ezt felfogni nem tudom. Szolgaltatoi ceg kornyekere nem engednek ilyen felfogassal dolgozo kreteneket...

Zetor 2000 2018.09.05. 08:34:31

@asdf: A fent vázolt módszered ügyfél szempontjából okés, de szolgáltató oldalról már nem biztos. Ezzel a lépéssel bebetonozná a régi vackait. Még ki kell húzni egy kábelt, még be kell kötni, még raktározni csere ezsközöket / kebeleket / csatlakozókat / szerszámokat stb. Ha meglépik, még egy ideig a sz*rt tologatják. Az más kérdés, hogy "átmeneti" jelleggel megoldhatnák, és így pénzhez jutnának, ami fedezné a fent vázolt költségek jelentős részét (gondolom, szerszám, kábel, csatlakozó már van elég).
Ami érdekesebb, hogy a régi lakó, aki az utcán belül költözött, annak miért nem kötik be azt a szolgáltatást, amit eddig is használt? Ő nem mondta fel, nem új szerződő ügyfél, hanem meglévő, csak költöztetné a szolgáltatást.

lbalazs 2018.09.05. 09:08:56

Nagyon nehezen építenek kábelt a szolgáltatók. Gödön van egy új lakópark, ahol nincs internet szolgáltatás. Már akkor jeleztük a szolgáltatóknak, hogy lesz itt két utca legalább ötven háztartás ahol kellene majd net, amikor még egy ház sem állt. Akkor még olcsó lett volna az építés, mert nem volt aszfalt út, nem voltak bejárók ... Ennek két és fél éve. Mostanra majdnem teljesen felépült az összes ház, egyik szolgáltató sem épitett, és mostmár sokba is kerülne. Az a legszebb, hogy a mikrohullámú netes szolgáltató sem lát fantáziát abban, hogy itt szolgáltasson. Attól tartok nem is épít ide senki belátható időn belül. Nem hittem volna, hogy ez lehetséges ma Magyarországon. Ja és természetesen belterület, összközműves telek, amibe a kommunikációs kábelt nem értik bele. Persze ideiglenesen jó a mobilnet, de már túl sokan használjuk, és érződik a sebességen. Mit lehet ilyenkor tenni?

killerkaller 2018.09.05. 09:19:29

Agyam dobom el, már 2010-ben is Homáron volt a UPC:
homar.blog.hu/2010/09/13/a_upc_valaszol_a_29_korzet_rejtelyere

Ha a körzetben csak a UPC szolgáltat, kvázi egyeduralkodó, akkor nincs valamilyen törvényi kötelezettsége, hogy uralkodása megkezdésétől számított "X" időn belül teljes lefedettséget kell biztosítania?

Im just here for the comments 2018.09.05. 09:25:13

@killerkaller: miért lenne? Ahogy a poszternek adott válaszban is benne van, a szolgáltató nem köteles szolgáltatni.

killerkaller 2018.09.05. 09:46:18

@Im just here for the comments: ".........szolgáltató nem köteles szolgáltatni."
Akkor mi fészkes fenéért van a piacon? Ráadásul egyeduralkodó, más szolgáltatót nem enged be, ügyfeleit félretájékoztatja. Szerintem ez kimeríti a gazdasági erőfölénnyel való visszaélés fogalmát, amiért már korábban (15 éve?) elkaszálták: www.origo.hu/techbazis/internet/2002120535millios.html

telkoe 2018.09.05. 10:00:57

@killerkaller: Ilyen kotelezettsege nincs, valszeg a vezetekes telefonszolgaltatas teruleti koncessziojaval es a koncessziotulajdonos kotelezettsegevel kevered a dolgot. Az UPC nem zart ki mas szolgaltatot , de masnak sem eri meg hogy halozatot episen ki a par maradek ugyfelre.

@lbalazs: Az epitkezes idejen lehetett volna lekerni a kivant szolgaltotol a muszaki eloirasait es egyeztetni a beruhazoval, hogy huzasson be ures csoveket es alakitson ki aknakat stb. Varni a csodara, hogy "kellene majd" kiepitett halozat, egyszerubb es olcsobb volt. Sok orszagban lehetseges, hogy nem epitenek kiszolgaltatast, ha a kiepites koltseget nem hozza be. Magyarorszag, EU, 2018, valahol felsir egy csecsemo, ez most igy hogy, stb stb.

asdf 2018.09.05. 10:06:33

@Zetor 2000: a UPC a 29-es körzetben valami negyvenvalahány településen szolgáltat. Ebből talán tízben van optika, a maradék harmincban adsl van. Ebből adódóan nem érzem, hogy bármi gondot kéne, hogy okozzon egy 60 napra bármikor felmondható szolgáltatás bekötése eszköz- és szerszámfronton. Arról nem is beszélve, hogy hatalmas arccal mentek neki a dolognak, papíron már egy évvel ezelőttre lett ígérve, hogy a teljes rendszer le lesz cserélve, a régi elbontva, aztán ehhez képest a 29-es körzet egy jó részében nem ők nyerték az állami pénzeket a hálózat fejlesztésére (gondolom natívan azt gondolták, hogy az nékik "jár"), és most meg megy a vakarózás.

Xezs7 2018.09.05. 10:07:04

Nálunk koaxot húzott be a UPC, a tököm se tudja, hogy az most analóg vagy digitális. Nekem nem is a szolgáltatásukkal van bajom, hanem az értékesítőikkel. Állandóan felhívnak valami visszautasíthatatlan(ul szar) ajánlattal, most legutóbb a TV előfizetésem miatt. Ha tudnák, hogy már ott járok, hogy le fogom mondani az egészet a francba, mert elegem van abból, hogy 4 csatornát átkapcsolok reklám alatt, és mindegyiken reklám van, szerintem sokkal sűrűbben hívnának.

Egyébként ha már témánál járunk: a tévécsatornák nem érzik, hogy a sok reklám kinyírja a tartalmat? Egyáltalán, mérik azt valahogyan, hogy az ember mikor kapcsol el az ő csatornájukról?

moonshadow 2018.09.05. 10:09:18

Tájékozódni kell mielőtt egy net nélküli szarfészekbe megy az ember lakni.

killerkaller 2018.09.05. 10:43:27

@moonshadow: "Tájékozódni kell mielőtt egy net nélküli szarfészekbe megy az ember lakni."
Tájékozódott, az ügyfeles szerint hasít optikán a net. Aztán mégse, amiért elnézést kért a UPC.

killerkaller 2018.09.05. 10:48:00

@telkoe: "2018 - Szélessávú internet hozzáférés mindenkinek

Az uniós célkitűzés szerint 2020-ig kell minden lakosnak elérhetővé
tenni a szélessávú internetkapcsolatot, a kormány azonban azt tűzte
célul, hogy ez már 2018-ra megvalósuljon. "

lokalinfo.hu/?module=news&action=show&nid=168892

Akkor most ez így hogy?

Nancsibacsi 2018.09.05. 10:54:47

Polgári perre kell menni, mert ha tudtad volna hogy nincs net a házban, és nem is lehetséges, akkor meg se vetted volna. Ők félretájékoztattak, ezt el is ismerték (megköthetted a szerződést, kijött a szerelő) -, így innen kezdve perelhetőek. Le kell őket húzni annyira, hogy tudjál net képes helyre költözni a falun belül.

B. Lehetőség a Telenor HelloData, ami korlátlan net, nem is rossz, csak hát macera hogy kell egy töltőre dugott okostelefon is router helyett. Meg havi 1-et kell róla telefonálni.

2018.09.05. 11:03:33

@Im just here for the comments:
Az elmúlt 10 évben többször is költöztem, és mindenhol egy héten, de általaban 1-2 napon belül megoldották a bekötést, volt anno UPC is, most tré van. A 30 nap inkább arra lehet, hogy védjék a hátukat, ha valami miatt durvan elcsúszik, de egyébként teljesen irreális. Simán van olyan élethelyzet, amikor 1 hónappal előtte még azt sem tudos, hová költözz, az internet elérés meg ma már kvázi alapszükséglet.

Az meg hogy nem szilgáltatnak új ügyfélnek, amíg csak a régi rendszerük van kiépítve, csak majd ha az újat kiépítik, kurvára nincs rendben, ahogy az sem, hogy erről össze-vissza kamuznak először. Én a posztoló helyében hagynám a francba a UPC-t, előfizetnék egy combos mobilnet csomagra, mert szerintem egy ilyen mocsok cégtől akkor sem várhat semmi jót ezek után, ha majd be lesz kötve az új rendszer.

2018.09.05. 11:09:37

@Nancsibacsi:
Nem kell töltőre dugott okostelefon, van olyan router, amibe lehet tenni SIM kártyát.

Dezsike 2018.09.05. 11:24:20

Ha bent van az analóg kábel a házban, dugd be a tévébe és analóg adás lesz. A 4G mobilnet pedig gyorsabb mint az ADSL - voltam Monoron, fullos 4G van a T-nél, a többit nem tudom.

Im just here for the comments 2018.09.05. 11:46:55

@Zabalint: ja hát ez elég tipikus hozzáállás, h eddig mindig ennyi meg ennyi nap volt, aztán mikor egyszer több lesz, akkor lehet jönni a homarra panaszkodni, ahol majd szólnak, hogy el kene olvasni a szerződést.
Diohejban.

Hogy maga a "kiepites" sok esetben a világon semmilyen munkalattal nem jár, legfeljebb annyival, higy kihoznak egy hgw-t meg egy stb-t, bedugnak 3 kábelt és távoznak, és néha erre kell egyeseknek heteket várni, az más kérdés.

Im just here for the comments 2018.09.05. 11:50:12

@killerkaller: hát ezek már a poszt szempontjabol mellékes kérdések.

killerkaller 2018.09.05. 12:18:34

@Im just here for the comments: Szent igaz. Áthidaló megoldásként jöjjön a postagalamb, füstjelek, alapértelmezésben a kipu.

2018.09.05. 12:24:08

@Im just here for the comments:
Nekem nem okozna gondot, addig mobilnetet használnék, viszont mint írtam, nem minden esetben kivitelezhető több mit 30 nappal előtte megrendelni. Pl. a mostani lakásunkról nem is tudtam 30 nappal előtte, 2 héttel költözés előtt foglalóztuk, költözés előtti héten fizettük ki, költözés előtti napon vettük át a kulcsot. A netet meg már csak költözés utan rendeltük, de már akkor is volt mobilnetem is.

A posztoló esetében viszont nem ebből fakad a probléma, hanem hogy a cég ostoba üzletpolitikája miatt nem ezolgáltat addig új ügyfélnek, amíg nem épül ki az új rendszerük. Meg az, hogy többször is félretajékoztatták, mielőtt kiderült.

2018.09.05. 12:26:25

@Im just here for the comments:
Megjegyzem, ami a szerződést illeti, az a meghirdetett sebességet sem garantálja, ahogy amúgy a listaár is csillagászati, csak hűségidővel és más kedvezményekkel jön ki a valódi ár. Korabban szívatták ezzel is az ügyfeleket. Ez jogilag rendben van, de etikailag nem igazán.

lbalazs 2018.09.05. 14:41:13

@telkoe: A lakópark kialakítása már évekkel ezelőtt megtörtént. Volt áram, víz, csatorna, gáz, de kommunikációs kábelnek alépítmény nem épült. Egyébként nincs messze a kábel vége, és végig beépitett területen vezet, tehát lenne rá igény is.

lbalazs 2018.09.05. 14:43:34

@Xezs7: Amerikában sokkal több a reklám. Gyakorlatilag nézhetetlen, mégsem korlátozzák magukat.

lbalazs 2018.09.05. 14:44:56

@moonshadow: tájékozódtam 2016 öszére igérték a hálózat kiépítését 2016 tavaszán.

telkoe 2018.09.05. 15:05:39

@killerkaller: Ilyen amikor talalkozik a "kormany / EU celkituzese" rozsaszin csillamponi alomvilagvilag a "nem koteles szolgaltatni amit elkepzeltel" rideg es kemeny valosagaval. Az is lehet, hogy az LTE / 4G / 5G kiepitest elfogadjak lefedettsegnek, nem vagyok a kormanyzati igeretek szakembere.

@lbalazs: Ha a kiepites idejen nem volt fontos nektek a net, akkor vartok amig uzleti alapon megeri a szolgaltatonak. Az igeny van ra es megeri megcsinalni ket nagyon kulonbozo dolog.

ParePCSI 2018.09.05. 15:48:05

@Xezs7: Azért adják mindenütt egyszerre a reklámot, hogy ne legyen hová elkapcsolni.

campobaszo 2018.09.05. 16:59:54

Emlékszem annak idején a belvárosban is megvette a UPC a hálózatot,aztán vagy két évig "fejlesztették",addig aki netet akart,az mehetett vissza ADSL-re.

Balfredo Alfredo 2018.09.05. 18:37:33

@Im just here for the comments: "A helyzet meg tök egyértelmű, a még élő csomagok esetén szolgáltatnak, de újat már nem kötnek."
Ez tökéletesen igaz, csak az a borzasztó, hogy egy csomó levelezés meg a Homár kellett hozzá, hogy kiderüljön.
Amúgy meg a címet nem értem: hogy kell azt érteni, hogy a fejlesztések készek, ha egyszer nem tudnak szolgáltatni? A szolgáltató - nevéből kifolyólag - szolgáltat, tehát a fejlesztései is a szolgáltatást célozzák. Vagy nem???

btprg 2018.09.05. 21:48:40

Sokan írták a mobilinternetet, mint alternatívát. Hát meg is bolondulnék, ha azt kéne használnom, akkora a késleltetése a vezetékeshez képest. Ha nincs más, akkor kényszermegoldásnak jó lehet...

Xezs7 2018.09.05. 22:03:29

@killerkaller: Ügyfelesnek én már régóta nem hiszek. Ha egymás után felhívod ugyanazon cég 3 különböző ügyfelesét, 3 tök más dolgot fognak mondani. A UPC-nek van egy adatbázisa, amin le lehet kérni, hogy szolgáltatnak-e adott területen. Ezt bármelyik ügyfél eléri a weboldalukról. Én inkább annak hiszek, mint a telefonos Mancikának.

Xezs7 2018.09.05. 22:07:01

@lbalazs: Pedig azt gondolom, hogy pont ott van a leginkább fizetőképes kereslet az online tartalom (Netflix, HBO GO, stb) iránt. Én már alig várom, hogy az online szolgáltatások lehúzzák a tévécsatornákat a retyón, hogy végre oda kerüljenek, ahova a szar igazából való.

Xezs7 2018.09.05. 22:09:05

@ParePCSI: Mindegy, már rászoktam arra, hogy ha nagy ritkán tévézek, akkor 2 filmet nézek egyszerre. Ahogy reklám van az egyiken, megyek a másikra, ha ott is reklám akkor Spektrum vagy NatGeo. Mellesleg abból is rohadtul elegem van, hogy a reklám a filmhez képest legalább másfélszer hangosabb. Hogy ezt melyik agyhalott engedélyezte így, azt nem tudom.

laci_52 2018.09.05. 22:37:15

Az egész poszt a UPC-ről szól. Arrafelé nincs másik szolgáltató? Mert ha van, váltani kell!

Mifelénk például tarol a Digi a Telecom-mal szemben.

Im just here for the comments 2018.09.05. 23:36:25

@Zabalint: nekem sem okozna gondot, de ez megint tök irreleváns a poszt szempontjából. Azt nem írtam, h a poszternek ez volt a problemaja, csak h már itt rossz irányba indult a sztori, hogy ezt mondták neki és elhitte.

A tájékoztatás ilyenkor úgy szokott menni, hogy a cc-s belenez egy központi adatbázisba és azt tudja tovabbadni, amit ott lát. Ez az esetek 90%-ában köszönő viszonyban sincs a valósággal, ami csak akkor derül ki, mikor a muszakis kolléga kimegy a helyszínre és ezt megallapitja. Gondolom itt is ez történt. Alapvetoen az egész rendszer elcseszett, ahogy van. Mert normaliseknal ilyenkor mondjuk felvezetnek ebbe a bizonyos kozponti adatbazisba, hogy mucsarocsoge alson mégsem hasít az optika, hogy legkozelebb a cc-s ezt el tudja mondani. Csakhogy ez a lépés ki szokott maradni.

CCnick 2018.09.05. 23:38:29

@gurigapapa: "50 Gb meg normál használatra bőven elég."

Mármint annak aki megmaradt a kora2ezres évek internetezési szokásinál. De aki pl ugynevezett audiovizuális tartalomfogyasztást is szükségesnek érez így 2018 vége felé annak mondjuk 2nap az 50Gb, már ha egyedül él, nincs asszony, gyerek akik szintén felfedetnék időnként idönként a világháló különböző zugait. És ha véletlenül a juzernek játszani támad a kedve és leránt a Stremről egy ingyenes játékot 30Gb méretben...

Im just here for the comments 2018.09.05. 23:41:10

@Zabalint: ez így van, ugyanis hirdetni a max sebességet szokták, valójában meg van egy garantált sebesség, ami általában fele/harmada (esetenként még kevesebb), mint a kínált.

Im just here for the comments 2018.09.05. 23:44:55

@Xezs7: telefonos Mancika ugyanazt a trehanyul vezetett adatbázist nézi, az a baj. :D

CCnick 2018.09.05. 23:45:46

Mindeközben a Trékom akkorát fejlesztett az onlájn szupersztrádáján szeptember kezdetén, hogy n+1 helyen ahol augusztus 31-én még elérhetőek voltak 50-100megabites csomagok ott szept 1-töl csak 30 megabites ajánlat maradt. Természetesen a korábbi 100 megabites árában, mert hát miért is ne.

"Országszerte elhozzuk a szupergyors otthoni internetet és a televíziózás új korszakát "

Pizso 2018.09.05. 23:49:28

A UPC velem is szívozik.
Kértem kössék be. (Tudni kell 4-es számba lakom, tehát kb 25 méterre található az optikai kábel, mert a másik utcában van.) Kijöttek megállapították nem lehet bekötni. Persze erről nem szóltak. Felhívtam őket mi van!
- Sajnos az oszlop a ház előtt a T. cégé. Nekik erre engedélyt kéne kérniük a T.-től. Ami sokba kerül, de ha beszervezek még 3 embert az utcából akkor beviszik.
- Mi vagyok én ügynök? Ráadásul akkor nem 1 oszlopot kell hanem 4-5-t kifizetni az nem baj? De tudják mit mondják meg mennyi a bekötési díj és kifizetem.
- A bekötési díj az fix nem lehet változtatni rajta. Nekünk meg így nem éri meg.
Na ekkor volt utoljára, hogy akkoriban beszéltem velük, de később a fiam hazaköltözött ennek folyamányaként haza akarta hozni (költöztetni) a UPC netet. Bár minden zöldbe volt és tudom, hogy legalább még 4-en igényeltek közben eltelt kb 5 év alatt az utcából netet a UPC-től, de a költözést elutasították, mert szerezzek még embereket az utcából... Hát ez röhely! Együtt kell benyújtani a kérvényt? Máskülönben nem hozzák? Idióta szabályaik vannak az tuti.

CCnick 2018.09.05. 23:54:03

@Im just here for the comments: "meg van egy garantált sebesség, ami általában fele/harmada (esetenként még kevesebb)"

Mondjuk mobilnetnél pl konkrétan 0 a garantált sebesség. És pl a hiresen jó Telekom 30/5 esetén 1/0,25 a garantált

Pizso 2018.09.05. 23:58:52

Ja ha már a T-t említettem 10 megabitet nem bírták szolgáltatni azokon az oszlopokon csak 1-et . Ahhoz meg csak régi tarifa volt potom 10-ezerért. Még ezt is elnéztem volna ha az az 1 mbit stabil, de kb 5 percenként 1 perc szünet... (utolsó erősítő állomás 6km-re. Az álmos könyv szerint 5km felett nem is szabadna eladni...)

CCnick 2018.09.05. 23:59:48

@killerkaller: "Ráadásul egyeduralkodó" 2018-ban már kb sehol nem egyeduralkodó a drótos internet. Publikus csomagban 5200ért lehet bárkinek korlátlan mobilnetet venni LTE hálózattal.

CCnick 2018.09.06. 00:05:30

@btprg: "Hát meg is bolondulnék, ha azt kéne használnom, akkora a késleltetése a vezetékeshez képest"

Az a 17ms-os ping tényleg hazavágná az életed?

Pizso 2018.09.06. 00:08:04

@CCnick: Ahol 240MHz monitor van, 2ms válaszidejű egérrel analóg billenytyűzettel ott igen.

CCnick 2018.09.06. 00:10:54

@Pizso: és mi vagyunk a 10millió hardcore FPS player országa

CCnick 2018.09.06. 00:12:41

@Pizso: Egyébként amikor nekem még csak Tadsl jutott, ott röpködtek a 100+ms-os pingek pedig hát a drót az mégiscsak drót...

Pizso 2018.09.06. 00:18:40

@CCnick: Voltam Koreában olyan szállodában ahol 1 Gigabit fel le 2ms ping volt. Kb 6-7 évvel ezelőtt. Akkor kicsit irígykedtem. Azóta elvileg idehaza is van már ilyen.

CCnick 2018.09.06. 00:41:33

@Pizso: Ja van. A Té is kínálja annak aki nagyon szerencsés csillagzat alatt született.

2018.09.06. 05:57:35

@Im just here for the comments:
Az is teljesen irreleváns a poszt szempontjából, hogy mennyivel költözés előtt kezdte intézni a posztoló, mert nem az volt a probléma, hogy két hétnél tovabb, de 30 napnál kevesebb ideig tartott volna.

Az meg hogy szar a nyilvántartás, megint csak a UPC sara.

Im just here for the comments 2018.09.06. 06:52:20

@Zabalint: ki mondta, h nem a upc sara? :D
A posztoló azt is sérelmezte, hogy tíz nap elteltevel még nem volt nete, erre irtam, hogy már ott elqrta, hogy ezt beszopta nekik, hogy lesz. Erre jöttél te, hogy de nálatok öt perc alatt bekotottek. Most akkor miről vitatkozunk egyébként?

2018.09.06. 07:24:03

@Im just here for the comments: De nem baszta el, illetve nem tudjuk, hogy elbaszta, mert egyrészt nem tudjuk, mi lett volna ha egyébként lehetett volna ott előfizetni, akkor mennyi idő alatt kötik be, másrészt nem tudjuk, hogy korábban lett volna-e lehetősége intézni. A lényeg, hogy amin lovagolsz, az abszolút mellékszála a történetnek, és köze nics a posztoló panaszához. Nem ő kurta el, 100%-ban a UPC volt az.

Im just here for the comments 2018.09.06. 07:39:38

@Zabalint: helyesbítés: ezen konkrétan te lovagolsz, nem én.

2018.09.06. 08:23:20

@Im just here for the comments:
Fogadtam magamban, hogy ez lesz a reakciód, és talált :-)

btprg 2018.09.06. 09:24:36

@CCnick: Neeem, azzal semmi gond nem lenne :)
Lehet hogy ott van a problémám, hogy 3G modemmel interneteztem utoljára gépről. Magával a sebességgel nem volt gond, viszont érezhetően nem azonnal töltődtek be az oldalak, hanem minden több másodperces késleltetéssel kezdett el egyáltalán töltődni. Ti nem tapasztaltatok ilyet, vagy a 4G-nél már más? (Az is lehet, hogy túl gagyi volt az USB-s 3G modem.)

HaD3sZ 2018.09.06. 10:03:13

Üdv mindenkinek, velem eset meg ez a kis időutazós sztori...

Tudok a mobilnet lehetőségéről és használom is, de aki használta már ezt Budapest belvárosán kívül az tudja, hogy messze nem a névleges sebességet tudja.. és komolyabb kiépítés nélkül épületen belül azt sem. Ellenben az analóg vonalon nyújtott ADSL -nél valóban jobban teljesíthet.

A UPC reakciójához annyit hozzátennék, hogy ez messze nem külterület. Belterületi ingatlanról van szó, 1500méterre az optikától (és 0 méterre az analóg vonaltól :). Annyiban valóban igazat adok nekik, hogy nem műút van.... De Budapest közigazgatási határától ~30km -re van az épület, nem Üzbegisztán sztyeppéin... A mobilnet szolgáltatásukat kedves, hogy ajánlják mivel előfizetőjük vagyok, igaz csak az 1GB -os csomagra (régebben kötöttem, akkor még ez volt). Jeleztem is nekik, hogy akkor már legalább had térjek át a korlátlan csomagra, erre a válasz az volt, hogy azt csak vezetékes szolgáltatás mellé tudják adni. Sakk-matt.

Egyéb iránt "Nyáregyháza majdnem teljes területén" szerintem nem egyenlő a pdf -ben található "többek között Monorierdőn és Nyáregyházán már be is fejeztük a munkálatokat" résszel...

<irónia>Ezen tények ismeretében nyilván egyetértek azzal amit az NMHH állít, hogy ez így rendben van és nem lehet őket kötelezni (mellesleg csomagot vásároltam volna, amiben vezetékes telefonszolgáltatás is van, azt sem nyújtják...) szolgáltatás nyújtására és természetesen egyetértek azzal is, hogy "A UPC-nek érdeke, hogy minél több ügyfél számára biztosítson jó minőségű, korszerű, innovatív és elérhető árú szolgáltatást."
Mert végül is elérhető az ára, biztosan innovatív is, hogy más szolgáltatását kell használnom (mert azért a korlátlan net miatt más szolgáltatóhoz kellett mennem), a mobilnet korszerű is... A minősége biztos jó annak amit biztosítanak, mármint nyilván annak aki már 2-3éve megkötötte az analóg ADSL -t... </irónia>
Egyébként erre a területre többen költöztek és költöznek is mostanában. Így nem csak engem érint a probléma...
De egyre több helyről hallom, hogy még csak nem is egyedül álló jelenség ez a 21. században Magyarisztánban. Kíváncsi lennék, ha az áram vagy víz szolgáltató játszotta volna el ezt, mi történne..

killerkaller 2018.09.06. 11:21:40

@CCnick: ""Ráadásul egyeduralkodó" 2018-ban már kb sehol nem egyeduralkodó a drótos internet. Publikus csomagban 5200ért lehet bárkinek korlátlan mobilnetet venni LTE hálózattal."
Az egyeduralkodást a koncessziós jogra gondoltam, de erre a kérdésre "telkoe" rávilágított.
Az egy másik kérdés, ha mondjuk home office meló miatt van szükség stabil netre, azt a mobilnet tudja-e.

CCnick 2018.09.06. 14:36:42

@btprg: a 3G meg az LTE nagyon más világ.
@killerkaller: "ha mondjuk home office meló miatt van szükség stabil netre, azt a mobilnet tudja-e." Az adsl-el több stabilitási gondom volt mint a mobilnettel. És hát a sebesség (főleg a feltöltési) egy másik kategória.

CCnick 2018.09.06. 14:48:17

@HaD3sZ: "Budapest belvárosán kívül az tudja, hogy messze nem a névleges sebességet tudja.. és komolyabb kiépítés nélkül épületen belül azt sem. Ellenben az analóg vonalon nyújtott ADSL -nél valóban jobban teljesíthet. "

Budapest belvárosán 100km-el kívül vagyok, épületen belül van a simes router, 70/30 körül szokott lenni a le/feltöltésem átlagos napokon, persze ez nem fix, volt amikor besett 40/20ra néha meg felmegy 90+ra (itt már lehet a router a limit mert 100as a LAN portja)

Anyáméknál netto falu, amikor T adsl-töl megszabadultunk akkor az 5megabitet nem tudta ott a hálózatuk, a mobilnetes routerrel 30/10es sebességet mértem náluk házon belül egy éve, ehhez tudni kell még, hogy olyan szar minhárom szolgáltató az adott helyen, hogy ha nem akarja valaki érteni akarja a hívott felet sima telefonálás közben akkor ki kell menni az udvarra. Na itt tudta a fentebb irt sebességet az LTE.

telkoe 2018.09.06. 14:55:29

@HaD3sZ:
Az NMHH teljesen korrekt, nem kotelesek neked szolgaltatni. A telefon (es csak az) csak a primerkorzet koncesszios szolgaltatojanak kotelessege, semmi osszefugges nincs azzal, hogy az UPC telefont is szolgaltatna. A bekotesnel legtobbszor a "last mile" a problemas es koltseges, igy sokat nem jelent hogy Bp-tol mennyire van a haz. Az internetet az vizzel es villannyal hasonlitgatni legfoljebb csak azt muttaja, hogy annyira nem erted a dolgot hogy a kokuszdiot hasonlitgatod a repaval.

A magyarisztanozas a tajekozatlan modoros szerencsetlenek utolso menedeke.

HaD3sZ 2018.09.06. 15:19:57

@CCnick: 24/24 Telenor net van. De ugyebár ez a torony terheltségétől is függ... És ez már offtopic innentől.

HaD3sZ 2018.09.06. 15:39:16

@telkoe: Igazad lehet, hiszen nyilván értesz hozzá, a hozzászólásaid alapján. Ki a 29 -es körzet koncessziós szolgáltatója? Amúgy oké, hogy nem tud szolgáltatni, de akkor miért mondja többszöri megkeresésre is, hogy de? Vajon másik ingatlant vásároltam volna, ha tudom hogy itt nincs vezetékes internet? Van olyan ország ahol az internet közmű. Nyilván nem itt.... ahogy a példa mutatja.
Kiépített hálózat (analóg) esetén mégis milyen költség merül fel? Mert bár lehet nem jön le a posztból, de ha nincs optika én bőven megelégedtem volna az analóg szolgáltatással. Sőt, a korlátlan mobilnettel is. Csak mert telhetetlen vagyok. (egyébként nyilván valóan hülye is, hogy feltételeztem, a UPC -ről hogy ennek bármelyikét képes szolgáltatni, miután kihirdette és többször megerősítette szóban, e-mail -ben, hogy tudja...)
Mindazonáltal arra reagáltam csak, hogy külterületen van az ingatlan. De írhattam volna azt is, hogy ~2km -re város főútjától, de az senkinek nem lett volna információ. Kb 300 házat érint amúgy ez a "külterületi" probléma..
Kókusz-répa példa nagyon jó, nyilván vicces is. Mind a kettő zárvatermő és növény (ami nyilván ebből fakad is..).. Tehát azért nem lehet két dolgot összehasonlítani, mert szerinted az egyik sárga a másik meg barna? Vagy csak mert a te látásmódod miatt két dolog eltérő, mindenki hülye? Két dolog között dönteni csak összehasonlítás alapján lehet. Még ha az répa és kókuszdió is...
Bocsánat ha túl modoros voltam, de ugye tájékozatlan, modoros, szerencsétlen lennék.

telkoe 2018.09.06. 16:13:48

@HaD3sZ:
Ki a 29 -es körzet koncessziós szolgáltatója?
Ha eddig meg mindig nem ertetted meg, hogy a koncesszio telefonra vonatkozik es semmi koze az altalad kivant nethez, egy kis keresessel ki tudod deriteni.

Vajon másik ingatlant vásároltam volna, ha tudom hogy itt nincs vezetékes internet? Van olyan ország ahol az internet közmű. Nyilván nem itt.... ahogy a példa mutatja.
Ugy latszik, meg mindig nem sikerult megertened hogy ebben az esetben nincs szolgaltatasi kotelezettseg. Az UPC ketsegtelenul hulyeseget beszelt, most eldontheted, hogy eladod a hazat vagy elvagy mobilnettel (amivel allitolag megelegednel) amig odaernek hozzad.

Kiépített hálózat (analóg) esetén mégis milyen költség merül fel?
A ceg eldontotte hogy az analogot leallitja, a te (es a tobbi) szerzodesed nem ert annyit hogy visszavonjak a dontest.

Vagy csak mert a te látásmódod miatt két dolog eltérő, mindenki hülye?
A jogi szabalyozas es a szolgaltatoi kotelezettsegek elteroek, csak nem akarod / tudod felfogni.

Xezs7 2018.09.06. 19:01:15

@Im just here for the comments: Nem, mert Mancika azt se tudja, hogy van ilyen adatbázis, vagy lehet hogy elmondták neki fél éve, hogy már új adatbázis van, és a régi nem frissül, de Mancika még mindig a régit nézi mert neki azt tanította be a Bélabá. Hidd el, inkább a gép, mint az ember.

Xezs7 2018.09.06. 19:02:26

@CCnick: Röhögtök ezen, de van olyan játék, hogy a másik mozgásából megmondom, hogy wifiről játszik. Ezeket a vezetéknélküli szarokat nem játékra találták ki.

Im just here for the comments 2018.09.07. 06:37:07

@Xezs7: mert a upc honlapját még csak te fedezted fel. Világos.

HaD3sZ 2018.09.07. 07:32:31

@telkoe: Aham, látom te nem érted. Csomagot vásároltam (tv, telefon, net). A poszt kétségtelenül a netre van kihegyezve, de ezek közül a szolgáltatások közül egyiket sem tudja biztosítani a UPC. A telefont sem (külön megrendelve sem..). És igen, a körzetnek ők a szolgáltatói.. És továbbra is ott a UPC ÁSZF -je amiben szerepel, hogy Nyáregyházán kábel tv szolgáltatást nyújtanak.

Tévedsz, mert értem. Sőt, ezt már a UPC -vel való beszélgetés során (előtt) is tudtam. Van mobilnetem, nem is egy.. Itt szerintem a fogyasztó megtévesztése a lényeg, a verseny hiánya, a piaci pozícióval való visszaélés, stb.. Egyébként semmi nem garantálja, hogy valaha ideérnek hozzám...
Azt is leszögezném, én megoldottam a netet, TVt, telefont a UPC szolgáltatása nélkül is. Ez nem arról szól, hogy a helyzetet nem tudom elfogadni.

A cég eldöntötte, hogy leállítja az analógot, de látom ezt sem érted, mert nem ezt tette. Csupán nem értékesít szolgáltatást már. Aki eddig előfizetett és nem változtatott ezen a szolgáltatáson annak továbbra is analóg van.

"A jogi szabalyozas es a szolgaltatoi kotelezettsegek elteroek" ezt most lehet tényleg nem fogom fel. Szóval azt mondod a törvény és a szolgáltatóra vonatkozó törvény eltér? Azt mondod vannak cégek akikre nem vonatkoznak a törvények?

Végeredményben érdekes a véleményed, de ha szerinted az álláspontom hülyeség, akkor gondolom szívem joga ezt továbbra is fenntartani, hiszen a UPC is beszélhet hülyeséget, akkor én is..

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2018.09.07. 11:20:01

Valahogy csak meg lehetne oldani.. megnéztem 100m OM3-as, jó minőségű kültéri optikai kábel 740Ft de az OS1-es 4x-es is csak 1386 Ft, csak van a településen vki akinél van és összebarátkoztok.. esetleg valami Yagi átjátszóval, ha van rálátás?

Ez a név már foglalt! 2018.09.07. 19:00:29

@telkoe: "Az UPC nem zart ki mas szolgaltatot , de masnak sem eri meg hogy halozatot episen ki a par maradek ugyfelre"

Na egy felelős állam ilyenkor hozna olyan törvényeket, ami az állampolgárai érdekeit nézi. Nevezetes azt pl, hogy ha kér a szolgáltató egy lakótelepre engedély, hogy behúzza a netet az egymás mellett közel lévő 10 emeletes házakba, ahova alacsony ügyfél\bekötési költség áron tud bemenni, akkor kötelezni kellene arra, hogy a kertvárosba is húzza ki a szolgáltatását, pl minden 10 paneles\társasházas ügyfélre legyen neki egy családiházas ügyfele is, nyilván településtől függően ez egyedi lenne.

A szalonnáról sem csak a szín húst kell levágni és megenni, hanem a zsírját is (ez az analógia persze akkor ül, ha az ember a zsírt nem szereti a szalonnán).

Xezs7 2018.09.08. 17:10:32

@Im just here for the comments: Ilyet nem állítottam. Csupán azt mondom, hogy a felnőtt lakosság nagy része olyannyira analfabéta, hogy a számára fontos információt képtelen megtalálni egy weblapon, és inkább a jól ismert múlt századi megoldáshoz nyúl: felhívja az ügyintézőt, amiből általában vak vezet világtalant szituáció alakul ki.

KaeL 2018.09.08. 21:26:30

@Xezs7: erre felidéződött bennem, hogy úgy közel 20 éve olyan készülékem volt (egyébiránt teljesen átlagos, akkoriban legolcsóbb Daewoo), amibe bele volt építve egy színes tetris, különböző játékmódokkal. Reklámok alatt lenémítottam és azzal töltöttem a kényszerszünetet.
Azóta sem hallottam hasonlóról (nekem 14 éve már nincs tévém), pedig szerintem hiánypótló funkció, lenne igény rá. Bár gondolom a mostani okostévék tudnak ilyet is, de anno különösen meglepett ez a felfedezés.

CCnick 2018.09.09. 09:34:57

@Ez a név már foglalt!:
"Na egy felelős állam ilyenkor hozna olyan törvényeket, ami az állampolgárai érdekeit nézi. Nevezetes azt pl, hogy ha kér a szolgáltató egy lakótelepre engedély, hogy behúzza a netet az egymás mellett közel lévő 10 emeletes házakba, ahova alacsony ügyfél\bekötési költség áron tud bemenni, akkor kötelezni kellene arra, hogy a kertvárosba is húzza ki a szolgáltatását, pl minden 10 paneles\társasházas ügyfélre legyen neki egy családiházas ügyfele is, nyilván településtől függően ez egyedi lenne.
"

Ez É-Koreában igy müködne. A fejlett világban viszont sehol nem működik így.

Az állam nem kötelezheti a Teszkót, hogy minden településen építsen egy Tesco Extrát ha akar egyet építeni Újpesten.

CCnick 2018.09.09. 09:36:51

@KaeL: Nekünk anno a kockaLG-ben volt tetris, lehet ez ilyen koreai CRT-hagyomány :)

killerkaller 2018.09.10. 09:52:25

@CCnick: "Az állam nem kötelezheti a Teszkót, hogy minden településen építsen egy Tesco Extrát ha akar egyet építeni Újpesten."

Ehhez tudnék néhány gondolatot hozzáfűzni, de az erősen off lenne.

telkoe 2018.09.11. 15:28:27

@HaD3sZ:
a körzetnek ők a szolgáltatói..
Az UPC az egyik (versenypiaci) szolgaltato a korzetben, nincs "a" szolgaltato. Te kivalaszthatod hogy kinel rendelsz, ok kivalaszthatjak hogy hol szolgaltatnak. Ebbol kovetkezoen semmi sem garantalja hogy valaha kiepitik (ki akarjak epiteni) a hazatokig a szolgaltatast.

A cég eldöntötte, hogy leállítja az analógot, de látom ezt sem érted,
Az uj vasarlok reszere az ertekesitest leallitottak. Egy szolgaltatas leallitasa tobb lepesben tortenik, ha egyszer leallitottak az ertekesitest, akkor nem fogsz uj szerzodest kotni. A meglevo szerzodesek kifutasa vagy a berendezesek meglete teljesen lenyegtelen ebbol a szempontbol.

A jogi szabalyozas es a szolgaltatoi kotelezettsegek elteroek" ezt most lehet tényleg nem fogom fel. Szóval azt mondod a törvény és a szolgáltatóra vonatkozó törvény eltér? Azt mondod vannak cégek akikre nem vonatkoznak a törvények?
Azt irtam, hogy a versenypiaci netszolgaltatora es a szolgaltatasra kotelezett kozmuszolgaltatokra mint viz / villany stb szolgaltatokra mas torvenyek vonatkoznak ezert csak azok hasonlitgatjak oket akik ezt nem fogjak fel.

ha szerinted az álláspontom hülyeség, akkor gondolom szívem joga ezt továbbra is fenntartani,
Termeszetesen jogod van utkozesig kimaxolni a dolgot es osszehordani minden hulyeseget ami csak az eszedbe jut. Csak ne csodalkozz ha net helyett a nagyon udvarias, nagyon semmitmondo valasz jon amit az ilyen ugyfeleknek szoktak kuldeni.

telkoe 2018.09.11. 15:35:43

@Ez a név már foglalt!: Na egy felelős állam ilyenkor hozna olyan törvényeket, ami az állampolgárai érdekeit nézi. Nevezetes azt pl, hogy ha kér a szolgáltató egy lakótelepre engedély, hogy behúzza a netet az egymás mellett közel lévő 10 emeletes házakba, ahova alacsony ügyfél\bekötési költség áron tud bemenni, akkor kötelezni kellene arra, hogy a kertvárosba is húzza ki a szolgáltatását, pl minden 10 paneles\társasházas ügyfélre legyen neki egy családiházas ügyfele is, nyilván településtől függően ez egyedi lenne.

Na, akkor esetleg mondhatnal egy-ket felelos allamot ahol kiprobaltak ezt az otletet. Aztan vagy felelos allam nem letezik, vagy ket perc gondolkodas utan rajottek, hogy ezzel lehet garantalni a draga es lassu netkiepitest.
Ha veletlenul valahol igy szabalyoznak, akkor johet az ugyeletes demagog, aki kijelenti, hogy egy felelos allam nem hozhat olyan torvenyeket, amivel a szegeny lakotelepi proletariatus netbekoteset dragitjak hogy a kertvarosi villalako is letolthesse a napi allatos pornojat.

Ecotrans 2018.09.11. 22:26:13

Nyáregyháza amúgy is Mordor-alsó, nem tudom minek kéne oda internet?

szombi 2018.11.14. 11:08:28

@HaD3sZ: Azt javaslom, keresd fel a térség - jó eséllyel fideszes - országgyűlési képviselőjét. Biztosan hallott már a 29-es körzetről, és talán ebben a pillanatban is abban a hiszemben ül a Parlamentben, hogy digitális téren már nincs semmi tennivaló.

Vázold fel hogy nem vagy egyedül, és az UPC ezzel a hozzáállással lényegében visszaél azzal erőfölénnyel amit számára a primer körzet nyújtotta monopólium biztosít. Még akkor is, ha a GVH vagy NMHH jelenleg épp nem így látja. Eleve abszurd az a hozzáállás, hogy a helyben kiépített, MŰKÖDŐ hálózatra nem engednek új ügyfeleket csatlakozni egy reménybeli fejlesztés miatt aminek még maga az UPC sem látja a végét, csak ígérgetni tud. Hidd el, abból a fél évből lesz még másfél is!

Elsősorban azt szorgalmazd, hogy ahol még nincs kiépítve az optika, a meglévő hálózatra engedjenek új előfizetőket csatlakozni. Be lehetne vonni a GVH-t, mivel éppen a hálózatfejlesztés belengetése miatt tekintett el a bírságolástól. És az NMHH-t is, mivel az UPC a körzet szolgáltatójaként a telefonvonalat (mint közmű!!!) köteles biztosítani. És azt is, hogy a 2000-es évek elején az ADSL-hálózatok kiépítését jelentős állami támogatással valósíották meg, amiből most nem részesülhetsz mert fél (1,másfél, 2, ???) éven belül leszerelik és addig a MŰKÖDŐ hálózat ellenére a négy fal meg a drága és lassú mobilnet marad. Ne feledd, az elkövetkező hónapok(, évek) során egyre többen lesztek és a mobilnet csak lassulni fog!

Én arra számítok, hogy a kedves Képviselő Úr/Asszony felkeresi az UPC-t és valami visszautasíthatatlan ajánlatot fog tenni, netán vannak ismerősei a GVH/NMHH környékén. Várható hogy az UPC még így sem fog változtatni a gyakorlatán, nem nyitja újra a már lezárt adatbázist, de a számára kedvezőtlen döntés (pl. bírság) megszületése előtt megjelenik a Te utcádban is a dobozos kék autó és azonnal lesz ott optika.

szombi 2018.11.14. 11:23:34

Ezt is tedd hozzá:
"A fejlesztés a saját források bevonása mellett részben az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával az „Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése és kivitelezése a Közép-Magyarország Régióban” című, NFM-KMR-2016-01 számú NFM felhívás, NFM-KMR-2016-2017-00032/” pályázat keretében valósul meg. "

Meg ezt:
www.youtube.com/watch?v=jyKezq-Tm-0

Josef Lewis · https://progresivefunding.wordpress.com 2018.11.28. 17:06:23

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

E-mail: progresiveloan@yahoo.com
Call / WhatsApp: +16626183756
Webhely: progresivefunding.wordpress.com

Ez a név már foglalt! 2019.01.31. 15:01:16

@CCnick: "Ez É-Koreában igy müködne. A fejlett világban viszont sehol nem működik így."
Részben Igazad van, mivel az állam azt sem írja elő, hogy mondjuk x darab kutya után kötelezően nyitni kell egy kutyakozmetikát. Csak éppen 2019-ben a zinternet már olyan közműnek számít, mint az áram, gáz, víz, még ha törvényileg nem is az. Ezen kellene változtatni és haladni a korral a törvényalkotóknak.

@telkoe: "Na, akkor esetleg mondhatnal egy-ket felelos allamot ahol kiprobaltak ezt az otletet." UK, 2020-tól.

"Broadband providers will now have a legal requirement to provide high-speed broadband to anyone who requests it, no matter where they are in the country."
www.theguardian.com/technology/2017/dec/20/high-speed-broadband-to-be-legal-right-for-uk-homes-and-businesses
süti beállítások módosítása