Tékozló Homár

Vámkezelési térgörbületbe ragadt a csomag

2012.11.15. 17:24 | jackyll | 931 komment

Gábor csomagja egy hónapja lebeg a Magyar Posta és a Vámhivatal között:

2012. Október 2-án az USA-ból feladtak egy csomagot. Magyar Posta október 9-én átvette vámkezelésre. Elküldtem nekik a csomag számláját, hogy vámoltathassák. A mai napig nem érkezett meg a csomag. Többféle információt lehetett a nyomkövető kód alapján (mellékelve a levél alján), illetve a postai dolgozók és telefonos ügyfélszolgálati személyek alapján kapni, de leginkább ígérgetnek, nem tudnak segíteni, újabb telefonszámot adnak, türelemre kérnek. A követési információ alapján járt kint a postás a csomaggal, azonban nem csöngettek és nem is hagytak üzenetet. Elmondásiak szerint a csomag a nemzetközi kicserélő és a BCSKÜ 1. sz. bázis között ingázik.

Olvasson tovább!

Halottakkal kommunikál az FHB

2012.11.15. 16:20 | jackyll | 78 komment

Az FHB igen precízen néhai ügyfeleit is kiértesítette, hogy amennyiben nem értesítik bankjukat szerződésük felmondásáról, januártól őket is érinti a bankadó:

Nemrég kaptam elhunyt párom nevére levelet az FHB Banktól. A haláleset a banknál is be volt jelentve, ami a címzésen is látszik (néhai). Arról tájékoztatják, hogy módosul a pénzforgalmi szolgáltatás, melyet, amennyiben megadott határideig nem tiltakozik elfogadottnak tekintenek...

Olvasson tovább!

Biohajszárítás a Biohairnél

2012.11.15. 15:15 | jackyll | 76 komment

Gábor kiderítette, hogy a Biohairnél környezettudatosan nem terhelik az alapcsomagot szárítással. Ennek ellenére felajánlották neki, hogy ha nem szeretne 200 forintot fizetni, magának megszáríthatja ingyen. Azért még ezis elég bio.

Betévedtem a BioHair egyik szalonjába, ahol magamnak kellett a saját hajamat megszárítanom, mert nem hagytam magam átcseszni 200 Ft-al. Arról van szó, hogy ezek a trükkmesterek kiraknak egy plakátot, miszerint 1780 Ft-ért kapnak a férfiak egy hajmosást, hajvágást és hajzselézést. A mocskos trükk, hogy a hajszárítás nincs odaírva, de minden épeszű ember beleérti. Lófaszt! A BioHairnél nincs ingyen hajszárítás! A 3 cm-es rövid hajam kifuvatása 200 Ft.

Olvasson tovább!

Számhordozási kisokos

2012.11.15. 13:00 | jackyll | 76 komment

Vilitől kaptunk egy hasznos infót, hogyan sikerült neki 9. alkalomra elhordoznia a számát:

Nekem a kilencedikre sikerült, de én nagyon rámenős voltam, olyannyira, hogy az ombudsmannal is beszéltem már személyesen és naponta "zaklattam" az ügyintézőket. Természetesen a NMHH-al is telefonáltam és leveleztem, ami szintén előbbre vitte az ügyemet. Ajánlom Neked is, hogy írj erre az emailre: kra-uszi@nmhh.hu és írd meg ezt a canossajárást nekik.

Üdv, Vili

CIB Bank gereblyézik

2012.11.14. 14:20 | jackyll | 379 komment

Ma is tanulunk valamit. Aki ráér, végignézheti bankja szerződési feltételeit, hogy náluk is létezik-e ilyen, mint amit Sz.T. talált a CIB-nél. Ott ugyanis a bank bármelyik számlájáról leemelheti a nemrég bevezetett számlavezetési díjat, még a lekötött összegekből is. Ami miatt bukja a kamatokat.

Két számlát nyitottam már vagy egy évtizede a CIB Banknál, egy forint számlát és egy deviza számlát. A forint számlára minden hónapban jön a családi támogatás és kapom a havi kamatokat, egyébként pedig le van kötve egy "Malacperselynek" nevezett konstrukcióban, aminek az a lényege, hogy akkor kapok rá az adott hónapban kamatot, ha nem nyúlok hozzá. A deviza számlán is szépen le volt kötve a pénzem, mintegy 800 000 Ft-nyi valuta, ami minimálisan kamatozott is és a kamatokat is leköttettem.

A CIB pár hónapja számlavezetési díjat vezetett be a devizaszámlára, nem nagy összeget, mintegy havi 300 Ft-ot. Igenám, de ezt a havi 300 forintot nem a deviza számláról vette le, hanem az elvileg ettől független forint számláról és arról is igen érdekes módon. A forint számlára rátette a bevételeket, a havi több tízezer forintot, ezt lekötötte, majd a 300 forint miatt mindent, így a tőkét és a havi lekötött pénzeket is feltörte, így a havi 300 forintos díjból havi 14 000 forintos kamatveszteségem lett.

Olvasson tovább!

Mátrai borzas szelet natúr

2012.11.14. 12:10 | jackyll | 221 komment

matraiborzas.jpgIlyen egy igazi (via)

Közel a vég. Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor komolyan fel kell tennünk a kérdést, hogy biztosan akarjuk-e még ezt a bohózatot a legdurvább egypercesekig fokozni, vagy inkább éhséglázadással döntjük romba a vérgőzős kapitalizmus utolsó, még nem államosított bástyáit. Hogyan lehet egy mátrai borzaskát sajtostejföl nélkül árulni? Hogy az feláras, aszongya. Székdíjat nem számol fel? Meg a befingásért egy huszast.

A mai ebédemnél az éttermi kreativitás új szintéjvel találkoztam a munkahelyemhez közeli Átrium Étteremben (van, aki ING-ként ismeri, mert az ING bank épületében van). Láttam, hogy van az étlapon mátrai borzas, és mivel az egyik kedvencem, ezt választottam. Odaadta a hölgy, de nem volt rajta reszelt sajt és fokhagymás tejföl. Kérdeztem, hogy kaphatok-e rá szószt, erre azt a választ kaptam, hogy lehet rá kérni, de azért külön kell fizetni! :O

Olvasson tovább!

Az IKEA-ban ingyen van a csavar

2012.11.13. 16:28 | jackyll | 315 komment

Gergőt sokkolta az információ, hogy az IKEÁ-ban ellenszolgáltatás nélkül adnak a speciális csavarjaikból, aztán újra meglepődött, amikor postán is ingyen küldtek neki egy teljes szettet:

A történet 2007-ben kezdődött, amikor az első gyerekem születése előtt, a családi költségvetés átnézése után az IKEA legolcsóbb fa kiságyát választottuk emlékeim szerint 7990 ft-ért (masszívnak tünt, amennyire kellett, a nyers fa pedig nekem kimondottan tetszik). Kiszolgálta az első gyereket, aztán gyors váltásban a másodikat is, míg idén januárban a pincébe nem vándorolt a lakó nővekedésének okán. De nem sokáig tartott a pihenője, mivel ismét meglátogatott minket a gólya és újra szükség lett a kiságyra. Rendes apukaként el is kezdtem összeszerelni (sör ki a hütőből, csipsz a kezem mellé), de a csavarokat nem leltem. Feltúrtam a lakást, aztán újra, aztán telefon az asszonynak és újra telefonos íránymutatás mellett is feltúrtam a lakást, de a csavarok sehol (kivételesen az asszony tényleg mondta már a szétszedéskor, hogy kis zacskóba ragasszuk az ágyra, de én sokkal jobb helyet tudtam). Na kész. Mikor minden tipp elfogyott, felhívtam az IKEÁ-t, hogy mi ilyenkor a teendő.

Olvasson tovább!

Összeomlott a számhordozás

2012.11.13. 15:20 | jackyll | 153 komment

Kaotikus állapotokat jelentenek a számhordozni igyekvő ügyfelek az összes mobilszolgáltatónál. Ha épp nem utasítják el a kérelmüket, akkor sem történik semmi. Úgy látszik nem sikerült felkészíteni az infrastruktúrát a 48 órás átvezetésre:

Minap olvastam a „Hívószámhordozás 2 nap alatt” című írást és velem kísértetesen hasonló tragikomédia zajlik ugyanebben a témában. Az én történetem a következő: 2012. október 9-én úgy döntöttem, hogy a Telenor-nál regisztrált telefonszámom a T-Mobile-hoz viszem át. Be is mentem egy T-Pont üzletbe és egy nyilatkozat aláírásával kezdeményeztem a hívószám hordozást. A számhordozási időablak 2012.10.11 20:00 – 2012.10.11. 23:59 közötti időpontra lett meghatározva. Október 9-én este SMS-t kaptam arról, hogy a Telenor elutasította a hordozást. A telefonos ügyfélszolgálattal folytatott beszélgetésből az derült ki, hogy lejárt számlatartozás miatt történt ez az elutasítás.

Olvasson tovább!

Pénzt talált a Fundamenta

2012.11.13. 14:20 | jackyll | 67 komment

Négy év után egy véletlenül kiküldött számlakivonatból értesült Vándor elhunyt neje Fundamenta-számlájáról:

Egy történet arról, miért nem szabad a Fundamentával szerződni. Feleségem 2005 nyarán meghalt. A pénzügyeket addig Ő intézte, örültem, hogy a hagyatéki cécót túléltem. 2007-ben kaptam egy számlakivonatot az említett cégtől, melyen 200.000.-körüli összeg szerepelt. Telefonon azt mondták, hogy rendszerhiba történt, ne foglalkozzam ezzel, nincs semmi féle számla. Nem is jött pár évig. Szerintem nyúlni akarták, majdnem össze is jött.

Olvasson tovább!

Előfizetés személyes lemondása a Telenornál

2012.11.12. 17:22 | jackyll | 346 komment

Mint ahogy azt a papagáj-jelenet is megemlítette mintegy 40 éve, az embernek rojtosra kell beszélnie a száját, hogy ha bármit el akar intézni ebben az országban. Laci személyesen akart lemondani két előfizetést a Telenornál, amiből ez a pszichedelikus bohózat kerekedett. Lemondani ugyanis csak telefonon lehet. Ahhoz viszont jelszó kell. Aztán végül sikerült, de milyen áron...

Az alábbi történet a non plus ultra volt. Egyszerűen csak szerettem volna megszüntetni a céges mobilszámaim közül kettőt, amit már nem használtunk. Ennyit akartam. Nem sikerült. Az előzményekről annyit, hogy 6+ éve vagyok cégként ennél a szolgáltatónál, havonta kb 120-130.000 ezer telefonszámlát generálva. Kiszámolható mennyit szedett be eddig a cégemtől (közvetve tőlem) ez a cég. A Telenorról van szó.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása