Tékozló Homár

Gondoljon a nyugdíjára, aki megéri

2006.05.19. 14:40 | jackyll | Szólj hozzá!
Bár a Homár radikális nézetei szerint teljesen felesleges nyugdíjjárulékot fizetnie annak, aki aláírná, hogy 60 éves kora elõtt elhalálozik, mégis szimpatikus volt ez a kiöregedett és utcára került szuperhõsöket felvonultató hirdetéssorozat, valószínûleg a Hihetetlen családos áthallás miatt.
Olvasson tovább!

Vendéglátósokról jót vagy semmit

2006.05.19. 14:14 | jackyll | Szólj hozzá!

Van egy ország és egy klub ahol egy eurós betétdíjat számolnak fel a mûanyag szuvenírpoharakra, amiben ingyen adnak szódát és visszaadják az árát, ha mégsem viszi el a T. vendég. Van egy másik ország és egy másik klub, ahol száz forintot számolnak fel a söröskorsókra, amit nem adnak vissza, hanem begyûjtik az asztalokról a poharakat, amiket amúgy elvinni sem lehet:

Barátaimmal szolid italozgatást követõen úgy határoztunk, hogy megfáradt végtagjainkat megmozgatandó elsétálunk a pécsi sörházba mulatozni. A 800 Huf-os belépõ még nem vágott senkit hanyatt, hozzá ruhatár 100 huf/ruha ár se a sör meg barátságos és iható 300 ft/korsó áron. Kértünk is azon nyomba 3-at a pultos lány meg adta is szépen üvegkorsóban. Fizetni már 1200-at kellett, mert mind megtudtuk, "a kulturált szórakozás kedvéért" 100 huf betét van minden pohárra, korsóra, köpõcsészére, hogy reggel az embernek ne az üveghegyen kelljen átmásznia négykézláb.
Olvasson tovább!

Venne gyümölcslevet ettõl az ufószektától?

2006.05.19. 12:36 | jackyll | Szólj hozzá!

Vannak akik rendszeresen teszik. Krisztina a csillagok soha nem látott együttállásának köszönhetõen részesülhetett a jelenségbõl, ami esetünkben egy ukrán ivólé és annak hipnotikus doboza:

Egy igazi kuriózumra bukkantam kedves Anyósomék háztartásában. Õk a Keleti Vidék polgárai, és abban a kiváltságos helyzetben vannak, hogy Stalker-Családként az ukrán határ közelsége miatt bármikor átruccanhatnak ukrán diszkont-benzint tankolni. Egy-egy beregszászi "trip" alkalmával gondot szokott okozni a maradék aprópénz elköltése, ekkor szoktak mindenféle határon túli élelmiszerrel hazatérni. Múltkor is így tettek, és a zsákmányolt ukrán gyümölcslével kínáltak meg minket, tékozló gyerekeiket.
Olvasson tovább!

Csempehorror az OBI-ban

OBI/Luminor csempe

2006.05.19. 11:30 | szily | Szólj hozzá!

„Inkább az öngyilkosság” címû sorozatunkban most a lakásfelújítástól szeretnénk elvenni az Ön kedvét. Totalcaros kollégánk, RT nem tûnik szuicidnak, mégis csempézni akart, amihez az OBI-ban vett elsõ osztályú anyagot. Olvassák el a meghökkentõ sztorit, amibõl kiderül, hogy az igényes áruház olyan csempét próbált elsózni, amibõl minden egyes darab felrakhatatlanul selejtes volt. Közepesen hosszú, de igencsak megéri.

Olvasson tovább!

Zsidó csajok fegyverrel

Rachel Papo/Fotósorozat

2006.05.19. 11:17 | szily | Szólj hozzá!

A Homár olyan megbabonázott rajongója a zsidó csajoknak, hogy régen még Hanukka-bálokba is eljárt, kizárólag amiatt. Pedig a hóra nevû debil körtánc még egy dobozgitáros beatmiséken edzett katkó diáknak is kemény próbatétel. De a szédítõ orrok látványa még azért is kárpótolt, amikor egyszer az Oroszlánkirályra hórázott részegen több tucat olyan lány, aki nem akart lefeküdni velem. Ennél összehasonlíthatatlanul jobb élmény megnézni ezt a remek fotósorozatot izraeli katonalányokról.

Olvasson tovább!

Egy radikális gyalogos vallomásai

2006.05.18. 12:33 | jackyll | Szólj hozzá!

Kiegészítjük az Index megfigyeléseit a radikális gyalogosok akciójáról egy insider, azaz gyakorló "flashmobber", magrat élménybeszámolójával:

Se nem villám, se nem tömeg – de a mienk...

Azt hiszem, leginkább így lehetne jellemezni a ma délutáni Radikális Gyalogosok flash-mob megmozdulást. Sikerült magyarítanunk ezt is. Fél öt körül értem a Gödör elé, szemerkélt az esõ, néhány tétova figura bóklászott erre-arra, megugye a szervezõk. Csak utólag derült ki, hogy õk lennének azok, amikor egy ezeréves cimbikém rámrontott és azzal a lendülettel be is osztott a pirosak közé. Mondtam, hogy jó' van, vazze', csak még várok valakit. Azt nem mondtam el neki, hogy valamit is, mert nem híreskedem nem létezõ újságíró-tollaimmal. Fõként, hogy a sajtó jeles képviselõibõl volt így is éppen elég. Tovább bámészkodtam, be is futott a haver, hozott is magával egy félnyári felhõszakadást.

Olvasson tovább!

Éjjellátós nyalóka kommandós csecsemõknek

Chupa Chups/Nyalóka night vision headsettel

2006.05.18. 11:21 | szily | Szólj hozzá!

NAK Attila, a Homár extrémédesség-ügyi tótumfaktuma megint olyat lõtt, hogy azóta borsódzik a hátunk. Olvassák szakértõnk beszámolóját arról, hogyan szivárog le a haditechnika a lehúzós édességiparba.

Kõbánya-Kispesten a reptéri busz megállójától egy köpésre, az egyik trafikban bukkantam a nyalókaipar legújabb remekére. A tipikus mûanyag játékvacakok sorát gyarapító termék leginkább azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy hi-tech kütyünek látszó tárgy volt hozzárögzítve (illetve a nyalóka volt a cucchoz fóliázva).

Olvasson tovább!

Fájlcsere Messenger-módra

2006.05.18. 11:17 | jackyll | Szólj hozzá!

Egy különösen tekkes naivügyfél következik, minthogy meglepõen sokan használják a Microsoft csetes alkalmazását. Olvasónk rácsodálkozik az új featúrára, azaz az "interakció nélküli fájlmegosztásra", majd kiserelt egy valag képet és csodálkozott, hogy radikálisan csökkent a vinyó kapacitása:

Megjelent a Windows MSN legújabb verziója, amelyet Windows Live Messenger névre kereszteltek. A névadás telitalálat (mintha a Jocó gyereket Jószefre neveznék.). A biztonság kedvéért a névhez – dr. phil. Phd, MBA, stb - odabiggyesztették a béta jelzõt, ami ugye azt jelenti, hogy ezen még van mit fejleszteni. Azonnal letöltöttem az újdonságot, hátha forradalmian új megoldásokkal találkozhatok. Nem tévedtem: az új MSN Messenger feltûnõen új pontja a fájlmegosztás partnerekkel. A jóindulatú szándéknak felállva tapsoltam: miért kellene nekem bizonyos fájlokat rátukmálnom a beszélgetõ partnereimre (pl. a tegnapi buli 83 fotóját egyenként elküldeni), ha ezeket meg is oszthatom velük, oszt vigyék ha kell.
Olvasson tovább!

Ebéd ezer alatt - Kurd girosz magyarosan

Tompa utca, IX kerület/Fufu Fati girosz

2006.05.18. 10:25 | homár sebibaba | 42 komment

Azon a kedves olvasóink számára, akik szerint csak a Nemzeti Biliben levõ szar kavarásához értünk, itt egy kedves esti mese, amely korhatár nélkül olvasható.

Tavaly, a Ferencvárosi Ünnepi Játékok alkalmával tévedtünk a Bakáts térre, egy olasz nyelvû operahaknira, hogy meglehetõsen kezdetleges nyelvtudásunkat teszteljük. A Tosca (nem a gépzenei társulat) volt mûsorra tûzve, aminek a történetét valszeg minden kedves homárista ismeri. Zanzásítva: adva van egy Cavaradossi nevû izgága festõ, aki a fennálló törvényes rendet támadja, de elnyeri méltó büntetését, sortûzre ítélik. Tosca nevû nõje megmenthetné, ha egy csekély szívességet tenne a Scarpia nevû rendõrfõnöknek, de a gaz terroristanõ dalra fakad és leszúrja a legitim hatalom képviselõjét. Ennél a pontnál eléggé el nem ítélhetõ módon és nagyon röhögtünk, mert számunkra érthetetlen volt, hogy egy meglehetõsen érett (sõt túlérett) hölgy, sok-sok fölös kilóval a hátsóján, a helyett, hogy örvendezne a soron kívüli kufircnak, miért folyamodik ilyen radikális konyhakéshez. A nézõk biztatására idõ elõtt távoztunk, és mivel a rasztafari edzésbõl kifolyólag igencsak megehültünk, betértünk a közeli Tompa utcában levõ két giroszos boltocska közül az egyikbe, amit azóta sem bánunk.

Olvasson tovább!

A legdurvább autós tahóságok

2006.05.18. 08:37 | jackyll | Szólj hozzá!

Okapi olyat talált, amivel elég magasra tette a mércét a Homár autós tahósági toplistáján. Esetleg egy babakocsit toló nyugdíjason fékezõ kamionnal lehetne ezt überelni, de azt meg lenyúlná elõlünk a nemlétezõ bûnügyi rovat.

A Legdurvább Autós Tahóságok versenyébe szeretném nevezni ezt az újpesti pályamûvet, bizonyítandó, hogy nemcsak drága gengszterautókkal lehet hiperbunkóagresszívnek lenni.
Olvasson tovább!