Tékozló Homár

A magyarság legijesztõbb reklámja

Suzuki Motor/újsághirdetés

2006.09.01. 14:27 | szily | Szólj hozzá!

Fosunk rendesen, mert eddig azt hittük, széles látókörû, rugalmas tízlábúak vagyunk, de ezt a Suzuki-reklámot kevésbé értjük, mint Semjén Zsolt a Beastie Boys-t.

Olvasson tovább!

Pulzáló árak a Taverna Andreasban

Taverna Andreas/átverõs étlap

2006.09.01. 00:05 | szily | 7 komment

Miért hitte azt Erõs Attila aranykoszorús fogyasztó, hogy 1730 forintért rendelt, aztán miért drágult a kajája 3010 forintra, és a végén hogy derült ki, hogy itt még a kamuár sem az igazi? Na de miért rendel egyáltalán bárki is egy plázaétterembõl? Ezer kérdés és egy sztori, amibõl kiderül, az igazán korszerû vendéglátóhely nem ragadhat le egyfajta árképzésnél. Levél és fotók lejjebb.

Olvasson tovább!

Az év játéka a Gazdálkodj Okosan Európában

szerencsemezõk

2006.09.01. 00:03 | szily | 2 komment

Igazi politikai-gazdasági összefonódást szimatolt meg a Homár: a táblás játékot, amit Zoli küldött el nekünk, egész biztosan Horn Gyula gyártja a méltán legendás Horn-villa szuterénjében, ugyanis csak õ hiheti, hogy az Unió pénzneme az Európa, rövidítve EU. A játék ezen felül is fergeteges lehet, legalábbis a lefotózott mezõk tanúsága alapján. Az a szöveg, hogy „Ukrán nagybácsikád Mo.-on tankolt. Fizesd ki elmeorvosi vizsgálatát! 700 EU”, többet tágít egy fiatal játékos szellemi horizontján, mint akárhány Állampolgári ismeretek-tankönyv.

Olvasson tovább!

Teszkórégészet forever - Szõrös tûvel vesznek tõlünk agyvizet

szõr

2006.08.31. 13:02 | szily | Szólj hozzá!

Nem várt folytatás érkezett a modern kori régészettel foglalkozó postunkhoz. A kérdéses írásban az olvasó egy teszkós fogkefe csomagolásába zárt muslinca fotójával sokkolta a tudományos közvéleményt. Ezúttal - lenyomoztuk! - egy ismert agykutató orvos írt a Homárnak, hogy a steril tû csomagolásában emberi szõrt talált. Alant a levél, fogják a fejüket!

Olvasson tovább!

Moziünnep – a jobb helyeken van remény

Moziünnep/jegyrendelés

2006.08.31. 12:14 | szily | Szólj hozzá!

Nemrég közöltük Péter levelét, amiben arra panaszkodott, hogy a most kezdõdõ Moziünnepen mekkora szívatás, hogy nem lehet sem interneten, sem telefonon, sem személyesen elõre jegyet venni. Õ a West End Palace-ben próbálkozott Azóta írt egy rakás olvasó a témában, hogy a szemétkedés egyáltalán nem jellemzõ minden mozira: az Európában és a Szindbádban például simán lehet 350-ért is telefonon rendelni. De még a Mammutban is. Nem is írtuk, hogy mindenhol az lenne az ábra, mint a West Endben, de ha Ön ezt hitte volna, nyugodtan próbálkozzon a kedvenc mozijánál.

Globalizáció a stanicliben – Kaviáros chips Oroszországból

kóla és csipsz

2006.08.31. 01:30 | szily | Szólj hozzá!

A Homár kedvence ugyan a vízfenéken sodródó hordalék, de az orosz élelmiszereket is szeretjük nagyon, a fizetésünk jó részét mostanában például az Arbat csemegeboltban verjük el. Így még a szokásosnál is jobban örültünk Cs. Dani rövid szibériai élménybeszámolójának, aki egy büntetõ kólát és egy egyáltalán nem õsi orosz rágcsálnivalót mutat be nekünk. Szabadtéri rénszarvasmoziban kötelezõ!
Olvasson tovább!

Teszkórégészet 1. – Õsmuslinca-leletet találtak egy fogkefe csomagolásában

Tesco/szuper biofogkefe

2006.08.31. 00:51 | szily | Szólj hozzá!

Igazi konzumtudományos szenzációról számolhatunk be, ami a Homárt reményeink szerint a Science Magazine-nel helyezi majd egy szintre a közvéleményben. Olvasónk, Materazzi ugyanis – bebizonyítva, hogy a Tesco a magyarság Balti-tengere – egy borostyánkõszerû mûanyag csomagolásba zárt rovart talált a hipermaketlánc egyik polcán.

Olvasson tovább!

A Homár új kedvenc online butikja

Bazaaradriatic/bolt

2006.08.31. 00:24 | szily | Szólj hozzá!

A nyálunkat mostanában a BazaarAdriaticon csorgatjuk, ami egy félelmetes pólókollekciókat és ezer más csábító holmit – az óráktól a lemezekig – kínáló divatbolt. Még mi is csak ismerkedünk a kínálattal, a kedvenc márkáink egyelõre a Cardboard Robot és a Beautyful Decay. Hajtás után pár póló és egy óra látható az elsõ merítésbõl. Magyarországra egyelõre sajnos nem szállítanak, de Ausztriába például igen, és nagyon csábító az egységes 10 dolláros nemzetközi szállítási költség, ha a csomag két kiló alatt marad.

Olvasson tovább!

Eger az európai madárbuzik Mekkája

Roy Adams/utazási iroda

2006.08.30. 14:57 | szily | Szólj hozzá!

Dagad a zúzánk a büszkeségtõl: olyan online utazási irodát találtunk tök véletlenül, ami nem magyar, de a Hungarian Bird Tours nevet viseli és valóban ide szervez madárfigyelõ túrákat. A kis brit cég alapító-tulajdonosa Roy Adams, aki harminckét éven át volt természetvédelmi és állatos ügyekkel foglalkozó rendõr Devonban és Cornwallban.
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása