Tékozló Homár

Re: Szedd magad fürdõkád a Praktikerben

2006.09.08. 14:12 | jackyll | komment

Egy újabb önfényezõs hepiend, avagy van, ahol bocsánatot kérnek, ha megszivatták a júzert, csak fel kell nyomni érte õket a Homáron. Amíg ez a folyamat nem automatizálódik minden mezei panasz esetében, csak a szokásos levélírásra tudjuk bíztatni a fogyasztókat, meg hogy egyszer minden jobb lesz.

Még 24 óra sem telt el azóta, hogy megjelentettétek levelemet, a Praktiker máris megkeresett minket. Íme a válaszuk:
Olvasson tovább!

Ki is vállalta a garanciát?

ElectroWorld kontra

2006.09.08. 11:02 | jackyll | komment

Nehogy elbízza magát az ElectroWorld, az elõzõ sztorira rákontrázunk. "Egy naiv vásárló" vásárolt náluk LG hûtõt, ami szétesett és kiderült, hogy a garanciát sem a hivatalos forgalmazó, hanem a kütyüdiszkont állja:

Tudom, furcsának számít, hogy az ember a nagy nyárban hûtõt vásárol (mert a régi elromlott), mi mégis erre a perverzióra adtuk a fejünket, plusz több mint százezret a családi kasszából. Történt tehát, hogy bementünk a budakalászi EW üzletbe, és nagy örömmel kiválasztottunk egy LG hûtõt (konkrétan a GR 399 SQ típust), és vártuk, hogy hazahozzák. Mint a mesében, 3. nap, 3000 Ft-ért megérkezett a család új tulajdona, és ha már új hûtõ, szép nagy, gondoltuk, televásároljuk. Mivel nyaralás elõtt álltunk, a fagyasztó rekeszeket is szép sorban telepakoltuk, pizza, csirkemell, pulykamell, és még számtalan alapanyag. Tudtuk azt is, hogy augusztus 20-án érkezünk majd haza a nyaralásból, tehát minden zárva lesz, kézenfekvõ volt, hogy csak benyúlok a fagyasztóba, és remek kis vacsorát készítek. Hú, mekkorát tévedtem...
Olvasson tovább!

Az elsõ élõ példa az árgaranciára

ElectroWorld pro

2006.09.08. 08:10 | jackyll | komment

Ilyen nincs és mégis van. A Homár mindenesetre fenntartja magának a kételkedés jogát, hiszen ugyan van-e bárkinek olyan ismerõse, aki használta már az árgarancia lehetõségét. A misztikus szó nem csak azt jelenti, hogy nem húznak le a prospektus tupírozott áraival, hanemhogy visszafizetik a különbözetet, ha egy terméket adott napon más üzletben olcsóbban lehetett megvásárolni (és ezt a júzer igazolni is tudja). Kat esetében épp ez történt, ráadásul az ElectroWorldben, olvassanak figyelmesen:

Nem régen házasodtunk, költöztünk új lakásba, szóval, mozgalmas volt az élet. Nászajándékba sokminden más mellett ElectroWord utalványokat kaptunk, kb. 100e nagyságrendben. Komolyabban nem volt szükségünk semmire, leszámítva a mosógépet, úgyhogy elhatároztuk, az utalványainkból elõször is erre ruházunk be. Valamire úgyis el kell költeni. El is vágtáztáztunk a budaörsi áruházba, ahol hamarosan szomorúan tapasztaltuk, hogy valószínûleg most cserélhetik épp le a készletet, mert a mosógépek választéka igen gyér volt (szemben 1 hónappal korábbi elõzetes körültekintõ utunkon tapaszttaltal). Mi pedig mindenképpen minél kisebb elöltõltõst akartunk, mert optimálisan az fér el a fürdõszobában. Sebaj, van ElectroWord Soroksáron is.
Olvasson tovább!

Korunk puncsa a multivitamin

2006.09.08. 01:02 | jackyll | komment

Vannak dolgok, amiket akkor sem érdemes kipróbálni, ha betiltják. A puncs és a tuttifrutti után István egy újabb torzszülött elszabadulását vélte felfedezni:

Kapott már a Homár ollócsapásaból a Tesco és az Auchan is. Most kapjon a Cora is. Legyünk verseny-semlegesek. Ki tudja megmondani milyen íze van a multivitaminnak? Megvenni nem voltam bátor.

A Homár ezennel felajánlja éves bartersörkészletét a negatívion íz feltalálójának.

Lajos is úgy érzi, hogy meglopta az OTP

2006.09.08. 00:01 | jackyll | komment

Az OTP a nyár csokkereként futhatna be az üdülõszezon legidegesítõbb pénzintézménye versenyén, ha lenne ilyen. Nagy siker volt a külföldi ATM-tranzakciók duplán terhelése, aztán kiderült, hogy a szoftverhiba itthon is arat. Lajos a változatosság kedvéért, egy friss anomáliát talált Önöknek:

Elektronikus számlaszerzõdéssel növelem az OTP profitját. De õk az extrákat is szeretik. Szept elsején 6600 Ft-ot emeltek le "idõszaki költségek" címen, számla, indoklás nélkül. Ellenoldali számlának a saját, szintén az OTP-nél vezetett megtakarítási számlámat tüntették fel. Ám ott hasonló tétel nincs.
Olvasson tovább!

Mi a gond az úttal?

2006.09.07. 18:04 | jackyll | komment

Közszolgálati funkciónk keretén belül kalandozunk a kresztáblák izgalmas világába. PG talált egy klasszikus pénzbeszedõs helyet, ahonnan bõ fél évvel a munkálatok befejezése után sem akar eltûnni a sebességkorlátozás. Hol van ilyenkor Michael Douglas az aknavetõvel?

Kiskunfélegyháza felõl Szegedre menet Kisteleken, az 5-ös fõúton, már a településen belül fotóztam a csatolt "pénzbeszedõ" táblát. Munkálatok miatti útszûkületre figyelmeztet és 30 km/h-ra korlátoz. Az úton jól látszik - tökegyenes - hogy semmilyen munkálatok nem folynak. Én kb. 5 hónapja járok arra autóval, és azóta/azalatt biztos nem javítottak már az úton semmit.
Olvasson tovább!

Felhívás – Fotózzon extrém takarítógépet!

masinák

2006.09.07. 12:56 | szily | komment

A kukás Smartokon fellelkesülve fegyverbe, kamerába és fényképezõs mobilba szeretnénk szólítani a Homár olvasóit. Óriási kedvenceink ugyanis a fõvárosban egyre több kerületben látható bizarr/futurista/ starwarsdizájnos takarító/kefélõ/locsoló/kutyakakiszippantó gépezetek. A második kerületben szuperexpressz-orrú, de hátul szerény traktorülés viselõ, multifunkciós izék járkálnak, kefékkel, spricnivel + kakiszívó csõvel. Homár Borisz (4) óriáscsigáknak hívja õket a maguk mögött húzott csillogó csík miatt.

Olvasson tovább!

Lejárt gumicsirkés szendvics

2006.09.07. 12:23 | jackyll | komment

FooWong találta ezt a sajátos csomagolású szendvicset, ami nem elég, hogy eleve rágós falatokkal kecsegtet, saját termelésû ízfokozókkal is kiegészült a szavatossági idõ lejárta óta:

A fényképen látható szépséget a Rothschild Kft egyik boltjában fényképeztem le. Az ominózus tárgy egy elore elkészített és csomagolt csirkés-baconos szendvics, ami a többi, más gyártótól, más ízesítéssel és ízléses dekorációval ellátott szendvicstol abban különbözik, hogy nemes egyszeruséggel egy gumicsirkével illusztrálca a csirkés-baconos beltartalmat. Jó étvágyat!

U.i.: Most veszem észre, hogy ráadásul szeptember 2.-ig fogyasztható, ami csak azért érdekes, mert 6.-án találtam. Romlott gumicsirkés szendvics? Ez nem kóser!

süti beállítások módosítása