Tékozló Homár

Ragadjon Dublinban karácsonyra a Malévvel!

2007.08.24. 14:38 | jackyll | komment
Megint tanulhatunk B. illetve ismerősei példájából, kiderült ugyanis, hogy ugyan a Malév árul jegyeket Dublin-Budapest járatára december 25.-re, a járatot tutifixen törölni fogják, mert a dublini reptér hagyományosan zárva tart karácsonykor. A Malévet ez nem zavarja, hiszen "őket még nem értesítették erről":
Történt, hogy repülőjegyet vettem Dublin-Bp-Dublin viszonylatra, hogy karácsonykor hazamehessek. December 25-ére vettem meg a hazajegyet a MALÉV internetes foglalási rendszerében, fizetés, visszaigazolás, stb, E-ticket a kezemben. Eddig minden szép és jó, általában a MALÉV-ot használom, eleddig nem volt velük probléma (az oldaluk bűn lassú és sokszor hibaüzenetet ad, de ezt most hagyjuk) Történt azonban a minap, hogy szóba került egy barátommal folytatott beszélgetés során, hogy mi 25-én megyünk haza, erre ők figyelmeztettek, hogy nézzük már meg, nyitva van-e a dublini reptér 25-én, mert tavaly ugyanígy jártak, nyáron megvették a jegyet, majd november (!!) közepén kaptak egy éretesítés a magy.... bocsánat orosz légitársaságtól, hogy járatukat törölték, mert aznap zárva a reptér. Ráadásul nem is tudtak nekik repjegyet adni egy olyan másik időpontra ami nekik is megfelelt volna (utána 2 napra, vagy előtte 10 napra kaptak ajánlatot). Venniük kellett egy retúrjegyet ismét (600€), mert azt sem lehet ám, hogy mondjuk csak visszafele jössz a MALÉV-val, mert ha az odajegyet nem használod fel, akkor törlik (!!) a visszajegyet. Kedves, nem? Ha nem mentél velük oda, más módon biztos nem tudtál eljutni a célállomásra, következésképpen vissza úgysem jössz már...
Olvasson tovább!

Emlékezetből büntet a rendőr

2007.08.23. 16:46 | jackyll | komment
Péter kicsit meglepődött, amikor az őt igazoltató rendőr azért büntette meg a szélvédő mögött pihenő első rendszáma miatt, mert úgy emlékezett, egyszer már megbüntette hasonló ügyben, ezért visszaeső:
tegnap este belefutottam ismetelten ugyanabba a rendorbe aki kb. 2 honapja megbuntetett az elso rendszamtabla hianya miatt... a figura megismert, mondta is, hogy azert allitott meg, mert emlekszik ram, azonban a rendszam jol lathato helyen, rendesen ki volt tuzve az elso szelvedon belulre, kurvara olvashato volt, stb, azonban kozolte, hogy ez igy nagyon nem szabalyos es szoba sem johet, hogy elengedjen, hiszen milyen notorius bunozo az ilyen.
Olvasson tovább!

Ébredezik az ELMŰ

2007.08.23. 14:12 | jackyll | komment
Úgy látszik az ELMŰ is olvas Homárt, legalábbis negyedévvel TaZ első emailje után, most csak 8 napot kellett várnia a válaszukra:
Pontosan 8 nappal ezelott kuldtem el nektek az ELMUnek intezett felszolitasomat, es ma reggel csipogott az email. Alljon itt a valaszuk. Reszemrol az ugyet megoldottnak tekintem, de a tanulsag, hogy csak akkor mozdulnak, ha a farkukra lepnek...

udv
TaZ
Olvasson tovább!

A kedves spammer

2007.08.23. 13:47 | jackyll | komment
Nagy divatja van idén a "véletlenül másnak küldött" levélnek látszó spameknek, azt gondolják a tahók, ezek majd után nem fogják bíróságra cibálni őket. ern0 tegnap csodálkozott rá jelenségre:
ez csak nekem uj, vagy most kezdodik a kedves, kozvetlen hangvetelu spamek kora?
Feladó: bela.toth345 [bela.toth345@freemail.hu] Küldés időpontja: 2007. 08. 22., Sze 9:44 de.
Tárgy: A kért infók

Szia!
Beszélgetésünkre hivatkozva küldöm a címet.
Olvasson tovább!

Telemarketing-terror

2007.08.23. 12:43 | jackyll | komment
Úgy látszik a sutyerákságnak nincs határa, Tibor legalábbis igencsak felkapta a vizet, hogy az őt spammoló telemarketinges még a beszélgetést is rögzítette:
Egy vidéki kisvállalkozás középvezetőjeként számtalanszor vagyok kénytelen néha udvariasan, néha  pedig  drasztikusan elutasítani a különböző telemarketinges megkereséseket. Alapítványok ("Jaj, a beteg gyerekek... És mint magánember, nem tud segíteni?"), uniós pályázatíró cégek ("Nyerjen velünk sok pénzt évi százezres átalányért..."), internetes üzleti adatbázisok (adategyeztetés címén adatbányászat), "hasznos" kiadványok és marketinganyagok forgalmazói és egyéb, a KKV-szféra maradék pénzének kicsalására szakosodott ravaszabbnál ravaszabb vállalkozások mézesmázos hangú munkatársai hívogatnak bennünket nap mint nap. Mivel ezek az utóbbi években egyre gyakoribbak lettek, az ingerküszöböm is sikeresen megnőtt, és lassan már kezdtem elhinni, hogy semmi nem vágja ki nálam a biztosítékot e téren. Nagyot tévedtem.
Olvasson tovább!

Önsorsrontó Fiat-mikuláscsomag

2007.08.22. 14:49 | jackyll | komment
Bár a történelem bizonyította, hogy az autósok szeme fényével nem érdemes szórakozni, csak voltak, akik kamu karcolással vagy kerékbilinccsel igyekeztek megnyerni a kurvaanyázó célcsoportot. Tubifexék szerint újabb versenyző szállt be az önsorsrontó versenybe. A Fiat Kelet-Pest kamu mikuláscsomaggal erősíti a szimpatikus, szellemes, megbízható kereskedő imidzsét:
Feleségem a belvárosban volt, autóval. Beszállás, indulás, menet közben észrevevés: mikuláscédula a szélvédőn. (nab*zmeg-gondolás.) Vércukorszint-emelkedés. Utánagondolás: a parkolás kezdete 18.00 után volt, szabályos helyen. További vércukorszint-emelkedés. Megállás-hely keresés valahol (mert az Üllői út közepén azért nem illik). Mikulás-zacskó kinyitás. Meglepetés: a FIAT KELET-PEST REKLÁMANYAGA VAN A ZACSKÓBAN. Agyeldurranás. Továbbvezetés. Innentől szerencsére kitalálás: Karambol, halottaskocsi, temetés. Ja, igen: a marketingigazgatót ma persze nem tudtam elérni telefonon. De furcsa... Hát kérdem én: MINDENT LEHET?!
süti beállítások módosítása