Tékozló Homár

Szopatja európai testvéreinket a Pannon

2008.04.18. 12:53 | jackyll | komment
Még csak 4 éve vagyunk EU-tagok, úgyhogy rengeteg tennivalója miatt bizonyára tudott még időt szakítani arra a Pannon, hogy megváltoztassa szabályzatát, hogy EU-állampolgárok ne kizárólag útlevéllel juthassanak szimkártyához, mert simán lehet, hogy nincs náluk:
Finn vendégeink érkeztek egy hónapra Budapestre. Bementem velük a Pannon MOM-parkban található boltjába, hogy feltöltős (Praktikum) telefonkártyát vásároljunk számukra. Ittlétük alatt így olcsóbban kommunikálhatunk. Az egyébként angolul kiválóan beszélő ügyintéző hölgy az útlevelet kérte. Finn vendégünk a személyi igazolványát adta oda, mondván, ez van nála, útlevelet nem hozott Magyarországra. A hölgy erre azt válaszolta, hogy sajnos csakis útlevélre adhat külföldieknek SIM-kártyát.
Olvasson tovább!

Tolvaj cigányokon röhögnek Budafokon

2008.04.18. 11:03 | szily | komment

Rasszista jónapot minden sztrájk miatt otthon internetező olvasónknak! Mai sztorink főszereplője az ezek szerint beszélő nevű Honi Élelmiszer üzlet Budafokon. A rokonszenves kereskedők a fejükben élő, cigány=tolvaj egyenletet nem egy matematikai formula, hanem két cigányvicc falra kasírozásával kommunikálják. Az ízléstelenségen felháborodott vevőt meg természetesen elhajtják. Tamás sztorija alant.

Olvasson tovább!

Vonattal Kispestről Kelenföldre?

2008.04.18. 09:34 | jackyll | komment
Logikusnak tűnhetett Ritinek, hogy BKV híján majd vonattal közelíti meg az egyik budapesti pályaudvarról a másikat. Elméletileg tulajdonképpen lehetséges, csak több óra és néhány ezer forint lenne az utazás...
A közelgő BKV sztájk miatt, -bár kevés reménnyel- mégis utánanéztem Kőbánya-Kispest állomásról vasúttal átjuthatnék-e a közeli, napsütötte Kelenföldre. Ez nagyjából 15 km-es távolság és legjobb tudásom szerint közvetlen vasúti kapcsolattal is rendelkezik a két állomás, tehát elvileg semmi akadálya nem lenne, hogy vonattal átjussak  A (KÖKI) pontból B (Kelenföldi p.u.)-be, legrosszabb esetben is talán egy bő negyed óra alatt.
Olvasson tovább!

Hogyan hosszabbítsuk meg hűségszerződésünket?

2008.04.17. 15:57 | jackyll | komment
Az EQnet megpróbálta megtréfálni Imrét, aki azonban szemfülesen előbb elolvasta az új szerződést, mielőtt aláírta volna az újabb egy év hűségnyilatkozatot:
A minap felhívott internetszolgáltatómtól egy kedves úriember, aki közölte, hogy technikai okok miatt meg kell változtatniuk azt a belépési nevet, amivel internetkapcsolatunkat használjuk, küldenének egy új szerződést. Mondom rendben, még meg is lepődtem, hogy nem egyből idenyomják, hanem előtte felhívnak. Amikor megkaptam az e-mailt, meg a kapcsolódó szerződést, akkor már láttam, hogy mire megy ki a játék.
Olvasson tovább!

Re: Miskolcon csak rendőri felügyelettel álljunk szóba az ellenőrrel?

2008.04.17. 10:29 | ge | komment
A lelkiismeretes Homár olvasó elébemegy a dolgoknak. Easy a Miskolcon megfélemlített utas ügyében felháborodott levelet írt az MKV Zrt-nek, amiben elküldte a poszt url-t és kérte a vizsgálat megindítását. A miskolciak pedig úgy látszik gyorsak és alaposak, hipphopp kikérdezték az kollégáikat, majd megírták a minden vádat elutasító válaszukat, amiből pl. kiderül az is, hogy egy rendőr sosem tegeződik.
E-mailben érkezett észrevételével kapcsolatban - melyben az Index internetes portál Tékozló Homár rovatában megjelent jegyellenőri intézkedést kifogásoló bejegyzésre hívta fel figyelmünket - az alábbi tájékoztatást adjuk.

A bejegyzésben foglaltak kivizsgáltuk.
Olvasson tovább!

Re: 96 órája késik a megrendelt sofőr

2008.04.16. 22:00 | ge | komment
Hosszas levélváltás és fenyegetőzés után megérkezett hozzánk az öt napja késő sofőr ügyfelének írt válasza. Azon a rosszemlékű éjszakán fájdalomcsillapítótól kiütve hibázott, ezt elismeri, de az ügyfél panaszkezelési módszerét kikéri magának. (És most hagyunk egy kis időd a feldolgozásra, a harmadik, egyben befejező kör holnap jön. De a vérmes utastól a kedvenc sorunkat nem tudjuk nem elsütni: "Jelenleg 17 peres eljárás résztvevője vagyok. Ebből 14 esetben felperes, 3 esetben, mint alperes.")
Tisztelt Uram!

Nem is tudom hol kezdjem. Leginkább arra lennék kiváncsi mit szeretne elérni ezzel a lejárató hadjárattal?
Ön kioktatott engem mi a hírnév fogalma és a közfelfogás, köszönöm. Én csupán figyelmébe ajánlok egy latin kifejezést és annak jelentését (bár bizonyára Ön ezt jól ismeri, csak nem értem akkor miért nem alkalmazza). Ez a kifejezés a VIS MAIOR: Előre nem látott kényszerítő körülmény, ill, elháríthatatlan akadály, amely meggátol valamely kötelezettség teljesítésében.
Olvasson tovább!

A gépkocsivezető-rakodó motivációs levele

2008.04.16. 15:51 | jackyll | komment
Az élethosszig tartó tanulás korában nem annyira meglepő, mint amilyen mulatságos, amikor jó kommunikációs készség mellé motivációs levelet kérnek a rakodómunkásoktól:
A Budapesti 7 Nap ingyenes kiadványt (2008-04-10-i szám) böngészgettem unalmamban a legkisebb helységben, ahol ezeket a fajta lapokat tartom, amikor azzal kellett szembesülnöm, hogy a magyar álláspiacon, de különösen a "multi" munkaadók oldaláról különösen megnövekedtek a potenciális munkavállalókkal szembeni elvárások. Mellékeltem Számodra a következő gyöngyszemet: a DM Hungary Lapterjesztő Kft. "Gépkocsivezető-rakodót keres stabil piaci pozíciója továbba erősítéséhez".
Olvasson tovább!

Háromszor adta el a számát másnak a Pannon

2008.04.16. 12:56 | jackyll | komment
Van rosszabb, mint begombázva bennragadni egy Fidesz-nagygyűlés közepén? Villamosajtó közé szorulva körbeutazni Pesten, majd eltölteni egy jeges éjszakát a remizben, ahol Hobó józsefattilát szaval? Megérkezett az év eddigi legbizarrabb olvasói élménye. Csak erős idegzetűeknek! Lice számát gonosz hallucinogén mesébe illően háromszor adta el a Pannon, miután ő 10 év után elhordozta tőlük. Nemere István megnyalná Uri Geller minden ujját, ha ilyen parajelenségekkel találkozhatna!
Olyan dologról írok Neked, ami a "kék propeller" szerint nem történhet meg, vagyis ha megtörténik, az akkor csoda! És képzeld, velem ez a csoda háromszor történt meg! Az egész azzal a hibás döntésemmel kezdődött, hogy tavaly júliusban úgy döntöttem, hogy a több mint 10 éve használt telefonszámomat elhordozom egy másik szolgáltatóhoz. Ez sima ügynek látszott, számla kifizetve, igény benyújtva, engedély megérkezve, új előfizetés megvéve. De a "kék propeller" úgy döntött nem hagyja annyiban a dolgot. augusztus 10-én kaptam tőlük egy SMS-t, hogy aktiválták az előfizetésemet. Ügyfélszolgálat felhív, hogy mégis mi ez? Nagy nehezen rájöttek, hogy eladták a számot másnak is. Azt mondták, hogy "Hiba van a rendszerben!" Ezzel teljesen egyetértettem! Láttál már ilyet?
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása