Tékozló Homár

Sztrájk-szerű állapotok a Keletiben

2008.09.19. 14:30 | ge | komment

A Keleti pályudvar hajnali csúcsidejében üzelemő kettő pénztárból az egyikben még különösen ügyes alkalmazott is ül: Kati kolléganőnknek 23 perc várakozás után, 06:30-kor a 06:30-ra induló vonatra eladja a jegyet, amit aztán visszavált, hiszen a vonat elment.

Reggel 6:07-től álltam sorba a Keleti pályadvarnál, hogy 6.30-kor induló pécsi vonatra jegyet vegyek, de csak két pénztár volt nyitva és mindegyiknél vagy 30 utas várakozott idegesen. Voltak, aki azt hitték, sztrájkolnak a vasutasok, és ez a két ember kedves sztrájktörő. A sorbanállókban az volt közös, hogy egy-két kuncsorgót engedtek csak be a sor elejére, ha nagyon könyörgött, a többit simán elhajtották.

Olvasson tovább!

Re: Sajnálja az extra salátát a McDonald's?

2008.09.18. 14:00 | ge | komment

Megérkezett a McDonald's válasza arra, hogy most akkor lehet salátát kérni a halasba vagy sem? Kiderült az, amitől mind féltünk: nem! Egyrészt mert az eredeti recept szerint nincs benne és az úgy már nem lenne ugyanaz, másrészt és főleg azért nem, mert attól lassulna a kiszolgálás, ez meg ugye gyorsétterem!

Köszönjük, hogy észrevételét jelezte felénk!  Az Ön esete felhívta a figyelmünket arra, hogy az éttermeinkben dolgozó kollégák számára újra meg kell erősítenünk a grill rendelésekre, vagyis az egyedi készítésű szendvicsekre vonatkozó szabályokat, melyek a következők:

1. A termékek receptúrája adott, ezeken változtatni nem lehet, mert az már más termék lenne
2. A termékek összetevőiből, pl.szószból és salátából akkor rendelhető extra mennyiség, ha az adott összetevőt a termék egyébként is tartalmazza
3. Bizonyos összetevőkből, pl. a zsemléből, vagy a húsból nem kérhető extra, mert az már nem egy, hanem két termék lenne
 

Olvasson tovább!

Menekülnek a halak a Tesco-ból

2008.09.18. 05:03 | ge | komment

A halak látványos halálához nem szokott egyharmad Homár mindig messziről elkerüli a hipermarketek ezen részlegét, mert nem szereti látni sem, ahogy lökdösődnek és tátognak némán a kis szájukkal, a halálukra várva. (Hal-álukra, haha.) Orsi viszont éppen ott volt, amikor a szerencsétlen pontyok a zsúfoltságnak köszönhetően elkezdtek kipotyogni a tartályból.

Szeptember 17-én este a Fogarasi úti tescoban vásároltunk. Épp a halpult (ami Neked amúgy is fájdalmas látvány lehet) mellett haladtunk el, amikor a halas "akváriumból" kiugrott 2 pontyocska. Mivel szegények a földön vergődtek, és egy eladó sem volt a közelben, a halpultos rész pedig lánccal el volt kerítve, szóltunk egy zöldségpakolónak, hogy 2 hal kiugrott és ott vergődik a padlón. Rögtön jött is a kedves válasz: "Hadd legyenek ott, épp napoznak".

Olvasson tovább!

Hosszabbítás helyett szerződést bontott a T-online

2008.09.17. 14:30 | ge | komment

B.Cs. nem fizetett időben, hát szerződést bontott vele a T-online. Megteheti, megtette. De vajon megéri egy több éve nagyjából rendszeresen fizető, nem panaszkodó, türelmes ügyfelet elveszteni?

Íme egy levél. A T-online szamla@-ának küldtem ma, elküldöm nektek is, hátha jó lesz egy posztra. Remekül tetten érhető benne a "baszd meg medve a fűnyíródat" effektus, és az a dölyfös hozzáállás is, amivel a magenta multi kezeli az előfizetőt. Nem ejtenek foglyokat, és statárium is van.

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Ma írtam alá, hogy az önök alvállalkozója elvitte tőlem a cégük tulajdonát képező modemet. Ez volt alighanem az utolsó T-online papír, amit életemben aláírtam. Persze egy ekkora cégnek nem túl nagy érvágás, hogy én soha az életben nem kötök már magukkal semmiféle szerződést, de lehet, hogy valakit mégis érdekel majd ennek az oka. Azért olvassa csak végig a levelem, lehet, hogy a mitingeken elő lehet majd venni. Hátha tanul belőle a sok tökfej!

Olvasson tovább!

SMART pontokkal variáltak a Shell kútnál

2008.09.17. 13:30 | ge | komment

Gergely nem naív, viszont kitartó. 90 Ft-ért is visszamegy a kúthoz és megnézeti a biztonsági kamera felvételét, ahol szerinte tisztán látszik: a pénztáros a vásárlás után kidobta a blokkot és kevesebbet adott vissza.

Rég nem olvastam nálad benzinkúti story-t, remélem nem azért, mert már unod őket. Pedig olyan szépek! Gyorsan fel is doblak egy frissel, ami 30 perce esett meg velem a dabasi Shell töltőállomáson. Természetesen nem bosszúból, hanem, hogy mással ne fordulhasson elő. Annak, akinek nem lenne türelme végigolvasni, üzenem: Mindig kérj nyugtát!

Olvasson tovább!

Kamu Wii-t árul a soroksári Auchan

2008.09.16. 08:01 | ge | komment

Először is, ha van ember, aki úgy reagált az Auchan beetetésére, hogy ja hát ha nincs a kiírt 40 ezerért Wii, de pont van itt egy 75-ért, akkor kérem azt, az írjon nekünk most azonnal, mert nyert valamit. De az legalább látszik, hogy érdemes reklamálni: Gergő szóvátette a hiábt, úgyhogy fel is emelték 45-re a kamuárat.

Kedves Homár!

Mint azt bizonyára te is tudod, mi emberek veled, ízeltlábúakkal ellentétben nagyon sokszor tévedünk. Pár hónapja egy ilyen tévedésre lettem figyelmes a soroksári Auchan áruházban, ahol is egy Nintendo Wii Sports Bundle árcédula 40000 Ft-os árat mutatott. Nekem sem kellett több, mivel, hogy a fent nevezett konstrukció ennyiért ajándék, (55-60eFt a legolcsóbb boltokban) gondoltam ezt nem hagyom ki biztos valami akció van. Találtam egy eladót, beszólt a raktárba, és mondta, hogy van a terméből, és 40e Ft. Cirka 3/4 óra várakozás után kiderült, hogy a dolog csak papíron létezik, és valszeg sose volt, de van egy másik pack 75e Ft-ért.

Olvasson tovább!

Mégis pénzt kér a fellépésért a Kuplung

2008.09.15. 16:30 | ge | komment

A Kuplung egyszerűen szívatta meg a tengerentúlról hozzánk érketző Auxes-t: megegyezés után, a koncert előtti napon közölte, hogy mégiscsak lenne költsége annak a fellépésnek.

Régen voltam cserkész, ami lehet senkit nem érdekel, de biztos tudhatta kedves barátom is aki leszervezte az Auxes zenekart Magyarországra, és a segítségemet kérte. Ma reggel azzal keresett meg, hogy bár ő hónapokkal ezelőtt lebeszélte a Kuplung-gal, hogy ott lesz a koncert és mindezért 5000 forintot fizet a hangosítónak, a klub tulaja tegnap, azaz vasárnap felhívta, hogy csak úgy mehet a koncert ha kifizet neki 30.000 forintot.

Olvasson tovább!

Sajnálja az extra salátát a McDonald's?

2008.09.15. 14:30 | ge | komment

A Homár még sosem kért extrát a hamburgerbe, mert azt hitte hogy olyat nem is lehet, de most már tudja hogy mégis, mert a blokkon ott áll: extra salát 60.- Ft. A probléma, hogy másnap már a műszakvezető is azt állította, hogy náluk ilyen nincs, és elhajtotta a kedves vendéget.

Az alábbi levelet küldtem a McDonalds-nak, miután kértem egy olyan szendvicset, amit előző nap gond nélkül megcsináltak, majd a következő nap ugyanezt a szendvicset már nem csinálták meg, sőt elég bunkó stílusban kioktattak, hogy én akkor ott tuti nem ettem ilyet és aznap sem fogok, mert olyan nincs, nem is volt és nem is lesz, ha kifizetem annak többlet költséget sem és inkább próbálkozzak máshol.

(Másnap a szemetesem áttúrása után megtaláltam a nyugtát.)

Olvasson tovább!

Hitelügynök spammolja a kommentelőinket

2008.09.15. 13:16 | jackyll | komment

Ezennel szeretné a Homár felkérni Madarász Pétert, hogy amennyiben nem szeretné, hogy teljes mobilszámát a kommentezők közé vessük, ne spammolja tovább a kommentezőinket kéretlenül. Köszi!

Kaptam egy levelet a hétvégén... Hitelrendezésre akart rávenni... Mikor folyamartosan azt hangoztatom a Homáron hogy az 1db diákhitelen kívül semmi egyéb tartozásom nincs, az is muszájból... De azért bájos hogy már Homáros beszólásokra is rárepülnek ezek a dögök... Esetleg a nevét meg a telefonszámát csillagozzátok :D

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása