Tékozló Homár

Késsel fenyegetett a kukás

2008.11.07. 13:57 | jackyll | komment

Az milyen, amikor a részeg kukások késsel fenyegetik a gyerekeket, nehogy kihozzanak még egy kör szemetet a kocsiba? Ilyen is van. Meglepő módon teljesen korrekten reagáltak naiv ügyfelünk szokatlan panaszára:

Tisztelt Ökovíz!

Az újszilvási szemétszállítással kapcsolatban írok önöknek. Többször előfordult már hogy a kihelyezett hulladékot kényük, kedvük szerint vagy elszállítják vagy nem.  De ha elszállítják is és nehéz a kuka akkor már a tulajdonost melegebb éghajlatra küldik el. Arról nem is beszélve hogy sosem jönnek fix időben, vagy reggel vagy este mikor milyen kedvük van. Tegnap vagyis 2008. november 3.-án hétfőn sikerült őket megfigyelnem munka közben. 3-an jönnek, egyik vezeti a kukásautót, másik kettő hátul áll és a kukákat üríti. De most nemcsak hallomásból hanem személyesen is meggyőződtem arról hogy mindhárman erősen ittas állapotban voltak, a járművet alig tudta az úton tartani a sofőr a két hátul álló kolléga meg alig tudott megállni a rámpán...

Olvasson tovább!

Közértbe küld az American Airlines

2008.11.07. 10:00 | jackyll | komment

A közhiedelemmel ellentétben Amerikában sincs kolbászból a légiközlekedés sem. Legalábbis Bellának sikerült olyan élethelyzetbe kerülnie a világ egyik legnagyobb társaságánál, hogy hajnalban elküldték őpet közértezni, mert a repülőn nem volt se étel, se ital:

Szeretnem megosztani veled a tortenetemet, hogy minden magyar ember lassa, hogy bar USAtol mindenki el van ajulva, hogy ott mindenki a fogyasztoert van, azert ez nem minden esetben igaz! Tortent, hogy ket hete az American Airlines New York-Miami belfoldi jarataval utaztam, igy belfoldi szolgaltatast kap az ember. Vagy nem kap. Mert az tortent, hogy reggel 5 kor NYban a boardingos holgy ezt mondta be: "Holgyeim uraim ezuton szeretnem onoket tajekoztatni, hogy a jaraton etelt italt nem szolgalunk fel technikai okok miatt. 6illetve 10$ ert vasarolhatna snacket, de keves van belole, igy azt javasoljuk aki akar, menjen es vasaroljon be maganak.. barmilyen mennyiseget felvihet a gepre, nincs korlatozas. mivel hajnali 5 van tudjuk a repter zarva de nehany percen belul a 42-es vagy a 34-es kapunal nel talalhato bolt kinyit. Ott tessenek probalkozni... "

Ha reklamálunk, kezdjük udvariasan és türelmesen

2008.11.07. 08:45 | ge | komment

PG a szegedi Edigital-ban esett át egy pozitív végkimenetelű árproblémán. A történet végén még jótanácsokkal is ellát, szerinte nem érdemes üvöltözni és asztalt csapkodni előre, ha átverve érezzük magunkat, viszont 10 Ft-ért is érdemes reklamálni.

Akartam venni egy sztereo vezetékes headsetet (Nokia HS-47), mert a Nokia csak mono-t ad a csomagban (HS-40). Szétnéztem a neten, találtam is az edigitalnál HS-47-et, 1490 Ft-ért. Ez valamikor tegnap délelőtt történt. Ez jó ár, beugrom érte, gondoltam. Délután, pont zárás előtt (17 körül) be is estem, mondtam mit kérek, volt is a webes készletállapot szerint, mondja az eladó, hogy 1690 Ft. Nézek rá, a weben 1490 volt. Szerinte lehet, de közben elképzelhető, hogy felment az ára. Az tényleg nem kizárt, egye fene, ráhagytam, megvettem.

Olvasson tovább!

Ismét parkolóterror Rogánfalván

2008.11.06. 11:40 | szily | komment

A hónap sztoriját kaptuk meg Schmuck Andor kebelbarátja, Rogán Antal belvárosi polgármester, illetve az ő parkolókommandója jóvoltából. Az ötödik kerület élhetővé tételét büntetőcédulájukra tűző, igen tréfás szakembereknek ezúttal fogas kérdést kellett megoldaniuk. A Hild tér egyik oldalán, a kis zsákutcás nyúlványban, ahol se gyalogosok, se autók nem szoktak közlekedni, állapolgárok autói parkolnak. Skandalum! A helyzeten azonnal változtatni kell! A parkolóterror-kommandó logikus megoldása: egy falragaszban konkrétan hazudunk egy ordas nagyot a publikumnak - azt állítjuk, hogy új, a parkolást segítő jeleket fogunk felfesteni - majd helyezzünk el virágládákat úgy, hogy ezentúl se autós, se gyalogos el ne tudjon arra menni. Senki.

Bölcs Rogán Salamon - illetve szakembereinek - kiváló döntéséhez ezúton is gratulálunk. Pompás, bicskanyitogató történet hajtás után.

Olvasson tovább!

Legjobban a régi ügyefeleit szívatja a T-Home

2008.11.06. 10:33 | szily | komment

Gyed Maroz levele sajnos igencsak megszokott témát kapargat, de a "szákolt halat nem etetünk" mondás tízlábú fenéklakóként lenyügözött minket. Igazából nagyon kiváncsi vagyok, van-e még olyan ország, ahol a távközlési cégek arra kényszerítik az ügyfeleiket, hogy állandóan az akciókat böngésszék, és minden lehetséges alkalommal újraszerződjenek, mert a maradi, egypontnullás, passzív kuncsaftok jobban megszvják, mint Gyenesei István a gólyalábas futóversenyt. Sztori alant.

Olvasson tovább!

THC a kiegyensúlyozott sav-bázis háztartásért

2008.11.06. 08:30 | ge | komment

Tavaly karácsonykor csapott le először a plakáthekker, egy jóízű Gyurcsányozással, majd jött a húsvét és az apa nélkül maradt tojásos kislány. Októberben újabb társadalmi célú üzenetként bukkant fel a NEM anyu dekoltázsát reklámozó DM plakáton, és most mrbay megküldte nekünk a pótlást, a marihuana fogyasztás ellen vagy mellett szóló újabb okosságot. Ha ellene szól, szerintünk félrement, mi egész szívesen mosolyognánk hófehér fogsorral színes virágszirmok alatt.

Üdv! Ezt a képet még ez év márciusában fényképeztem a hatos villamos Budafoki megállójában.. Azt hittem más is látta, de most a homáron nem találtam, így gondoltam beküldöm.

További szép napot,

mrbay

Másik ügyfél biztosítására könyvelte a díjat a Generali

2008.11.06. 08:00 | ge | komment

Sz. jól követhetően, dátumozva írta meg nekünk kálváriáját. Augusztus 5-én kezdte el intézni a casco megkötését, de 3 hónappal később az alkusz és a Generali sokszoros szerencsétlenkedés után még a pénzét is másik ügyfél biztosítására könyvelik, úgyhogy sehol sem tart. Most ideges.

Egy Ügyfél hányattatásai, aki arra vetemedett, hogy Casco biztosítást kössön:

Aug. 5.: Hősünk, Sz. megveszi élete első autóját, egy 3 éves kis Suzuki Swiftet, s mivel azt nehezen megspórolt készpénzből fizeti ki, büszke és gondos gépkocsi tulajdonosként még aznap este online ajánlatot kér az Elsőbiztosítás Kft.-től.

Olvasson tovább!

Eltüntette az utas kerékpárját a MÁV

2008.11.05. 13:10 | ge | komment

Attila hónapok óta vonattal és bringával jár dolgozni Vácról Budapestre. Mivel a 8-as gyorson nincs tároló, Attila a peronon szállítja a kerékpárt, eddig minden probléma nélkül. Ma reggel viszont a kalauz úgy ítélte meg, hogy a drótszamár gazdátlan, így Újpesten leszállította a vonatról.

Szokásomhoz híven betámasztottam a bringát a peronon és beültem a fülkébe közvetlen a fal túloldalára. (minden második állomáson fel kell állnom, hogy felengedjem az embereket). Dunakeszin felengedtem őket, majd két állomással később lépek ki, a kerékpár sehol. Állok ott, mint egy rakás szerencsétlenség, mire egy utas közli velem, „ha tied volt a kerékpár, a kalauz lerakta”
Olvasson tovább!

Jogosnak ítélte a fejmosást a szerelő, de szerelni nem akart

2008.11.05. 08:30 | ge | komment

Hiába szerepelt a mógépszerelő oldalán ingyenes kiszállás és garanciális javítás, Fürge Szarvas magyarul nem igazán beszélő munkatársa csak megszivatódott: 4000 Ft-ba fájt neki a semmi és a szerelő másodszor már nem is akart megjelenni a helyszínen, hiszen ennyiért nem éri meg neki. De most akkor ki volt nyitva a csap vagy sem?

Egy Apró bosszúságok nevű rovatba tudnám az alábbi esetet elképzelni. Mert bár ennél durvábban is átverik az embert nap mint nap, ilyen mértékű nyílt arcátlansággal mégsem találkoztam még, igaz, eddigi fogyasztói pályafutásom még viszonylag rövid. Álljon itt ez a kis szösszenet az ő példaértékű hozzáállásáról mindannyiónk okulására, hátha vannak még olyan hozzám hasonlóan nem sikeres emberek, akik a neten keresnek szerelőt.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása