Tékozló Homár

Vért hányt a H1N1-vakcinától

2009.10.09. 15:42 | jackyll | 191 komment

Sugárban hányt vért a tüdejéből az a 60 éves asszony, aki a pánikpropaganda hatására egyszerre oltatta be magát hagyományos és leánykori nevén sertésinfluenza ellen. Székely Tamás egészségügyi miniszter mindenesetre beoltatja egész családját, amint lehet, és hadat üzen a rémhírek terjesztőinek:

A miniszter arra nem tudott konkrétan válaszolni, ki vagy kik állhatnak az influenza vakcina veszélyes mellékhatásairól szóló rémhírek terjesztése mögött, amelyek miatt feljelentést tett az ügyészségnél. Kérdésünkre, hogy milyen motivációk állhatnak a rémhírek terjesztése mögött, a miniszter egy példát említett: a magyar vakcina olcsó, jóval a nemzetközi piaci ár alatt állítják elő, ezért elképzelhető, hogy kemény gazdasági érdekek irányítják azokat, akik a vakcina hatásosságát megpróbálják megkérdőjelezni.

Ahogy hallani, a kormány iszonytató erőkkel fogja a szezonban népszerűsíteni a H1N1-vakcinát, valakinek biztos jó lesz.

Re: Használt telefont adott el újként az Extreme Digital - Az OTP volt a hunyó?

2009.10.09. 11:19 | szily | 106 komment

Zoltán telefont vett online, az ED telefont is küldött neki, csak éppen használtat, mire Zoltán kérte vissza a pénzét, amit kápéban nem kapott meg. Utalást ígértem neki pár napon belülre, ehhez képet eltelt egy hónap, és semmi. A poszt megjelenése után nem sokkal levelet kaptunk az  Extreme Digitaltól, amiből kiderül, online vásárláskor a banké a labda, nekik kell visszautalniuk, amire 30 napjuk van. Mint az alanti levélből, illetve a fenti faxból kiderül, a bank az órákon belül elvégezhető utalással kivárt pont egy hónapot, amihez ezúton is gratulálunk. (Na jó, azt ugye nem tudjuk, hogy az ED mikor jelezte pontosan a banknak, hogy sztornó, a pénzt utalják vissza, de még ha tököltek is ezzel, az OTP hetekig ült máspénzén.) Olvasónk a jelek szerint nem olvasta még az örömhírről tudósító emailt.

Olvasson tovább!

Mandulaízűre sikerült a pisztáciás puding?

2009.10.09. 07:55 | ge | 154 komment

Ha valaki hasonlóan kísérletező kedvében van, mint Dr. Tenyérnyi Pók, az kommentelje már ide nekünk tapasztalatait a joghurttal pudinggal, mert Pók szerint az a legkevésbé sem pisztáciaízű, mint inkább mandula.

Hát én megkóstoltam ezt - és rohadjak meg papírzsákban - de ennek mandulaíze van! Tisztára, mint a marcipán! Gondolom elővettek valami mesterséges aromát, na, milyen néven adjuk el a következő limitált szériát, legyen mondjuk pisztácia! (Lásd az "És megint dühbe jövünk c. film ide vonatkozó jelenetét Bud Spencerrel és Terence Hillel.)
 
DE ETTŐL EZ MÉG KESERŰMANDULA-ÍZ, AZ ANYÁM IDEGES ÚRISTENIT!
Olvasson tovább!

Használt telefont adott el újként az Extreme Digital

2009.10.09. 00:39 | szily | 113 komment

Jól megbánta az online vásárlást Zoltán. Az ED-től vett mobil megkarcolt kijelzőjén nem volt fólia, a cég el is ismerte, hogy tévedésből használt telefont küldtek, de - misztikus, hogy miért - készpénzben nem voltak hajlandók visszaadni az árát, csak átutalással. A pénz pedig több, mint egy hónapja utalódik, miközben Zoltánt újabb ésújabb sztorikkal etetik, hogy miért akadt el a pénze valahol.

Olvasson tovább!

A káresetnél megszűnő Allianz-biztosítás

2009.10.09. 00:01 | jackyll | 73 komment

Viktor rögtön a megkötés után elfelejtette befizetni a Cascót, ami csak akkor jutott eszébe, amikor ellopták a kerekeit. A biztosító szerint még élt a szerződése, ezért pótolta a mulasztást, és azóta is fizette a csekkeket. Szeptember végére derítették ki, hogy igazából május óta már nem él a szerződése, így júniusi kárát nem fizetik ki. Brutálisan hosszú volt a levél, ezért húztam belőle, de még így se kevés, úgyhogy, aki csak a lényegre kiváncsi, innen olvassa:

Szeretném megosztani veled, és olvasóiddal, hogy min kell keresztülmennie annak, akinek van Casco biztosítása, de mégsincs, és akinek ellopják a kocsijáról a kerekeit, aztán csak pislog, mikor 3 hónap ügyintézés után közlik vele, hogy nem fizetnek, mert nem él a biztosítása.

Olvasson tovább!

Indul a strandpapucsszezon!

2009.10.08. 14:56 | jackyll | 83 komment

Attila hirtelen felindulásból úgy döntött, megtakarított Supershop-pontjait válságbiztos strandpapucsokba fekteti, csak nem jön még a nukleáris tél. Az egyforintos akciótól megrészegülve csak a bődületes megtakarítás lebegett a szeme előtt, ezért rendelt is belőle 900 párat. A Homár arra tippel, hogy meg fogja kapni, mivel azóta eltűnt a boltból a papucs:

Tegnap este a supershop.hu-n 1ft-ért, pontosabban pontért volt fent strandpapucs. Gondoltam ideje lesz beváltani a 930 pontomból egy párat és rendeltem 900 azaz kilencszáz darab papucsot. Nem mintha annyi lábam lenne, de ha akció van ki kell használni. Majd jó lesz fizetés kiegészítésnek, meg persze a rokonságot is egy életre elláthatom papucsal. A rendelésről meg is kaptam a visszaigazoló e-maileket. Kiváncsian várom a fejleményeket.

Magyar Samsung leszarja, holland Samsung javítja

2009.10.08. 12:14 | jackyll | 115 komment

Pár hete kaptunk egy levelet, ami szerint a magyar Samsung elhajtotta az egy mára megszűnt bolt garanciapapírjával nála próbálkozó naiv ügyfelet. Minthogy a nemzetközi oldal visszaigazolta, hogy garanciális a merevlemez, kipostázta Hollandiába, ahol szó nélkül cserélték:

Úgy illik, ha elkezdünk egy mesét, akkor azt folytassuk is. Első körben reagálnék pár fórumos felvetésre: Nem sufnicégtől, hanem egy "akkor még jó nevű" nagykertől vettem a HDD. A nagyker által kibocsájtott, 3 éves garanciapapírral rendelkeztem.


De végülis a lényeg, hogy a tegnapi nap folyamán megérkezett a HDD.

Olvasson tovább!

Sürgető levelekkel ijesztget a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.

2009.10.08. 09:05 | ge | 35 komment

Juszuf apró, de nagyszerű története egy újabb gyöngyszem a parkolási átverések között. A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft-vel bonyolódott vitába, amikor az plusz költséggel terhelte meg a ketyegő bírságát és jól meg is sürgette. De nagyon úgy néz ki, jogtalanul.

Augusztus közepén kaptam a csomagot, ráadásul este 18:00 után. Tajékozatlanságom(?) eredményeként nem dobtam be a demszkiszoborba egyetlen petákot sem, gondolván hatig kell díjat fizetni (körúton tovább kell, úgy tűnik). Lényeg, hogy 5 naptári napig 4.125.- Ft, 5-90 nap között 11.625. Ft, azután 19.125.- Ft-ot kell befizetni. Ezeddig rendben (lótúrót rendben, de mindegy).
Olvasson tovább!

Nem csípik a kajajegyet a Friday'sben

2009.10.07. 14:35 | jackyll | 308 komment

Évi a TGI Friday's különbejáratú Torkos Hétfőjén szembesült azzal, hogy étkezési jeggyel fizetni speciális kedvezmény. Ennyire rossz a kajajegyek árfolyama? Azt hitte a Homár, hogy már mindenki mindent azzal fizet:

Minden héten hétfőn el szoktunk menni vacsizni, általában egy mexikói étterembe a körúton. Mivel azonban a munkahelyen kapott, étkezési jegyes tömbben egy jó ideje Rosinteres ebédjegy is van, gondoltuk ma a Westendben lévő Fridays-be megyünk. Rengeteg ilyen 1000 Ft-os papírka összegyűlt, ideje volt legalább egyet-kettőt felhasználni. Utánanéztünk a felhasználási feltételeknek: akkor használhatunk fel egy ilyet, ha legalább 2000 Ft értékben fogyasztunk. Ha mindenki külön fizet, akkor külön-külön is elfogadnak egyet, de a 12% szervízdíjat így is, úgy is felszámolják. Mondjuk szerintem ez kicsit sok, pláne, hogy előre kijelentik, hogy ennyit hozzáírnak. Szívesen adok ennyit, vagy még többet, de csak önként, miután a kiszolgálás jó volt. De nem baj, legalább kicsit fogy az utalvány mennyisége, és ez örvendetes. Legalábbis először így tűnt.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása